agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   akçabardak / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27028.htm)

akçabardak 20-05-2014 22:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emine Akman (Mesaj 1286151)
Sevgili akçabardak, hem keyifle gezilen bir bahçeniz hem de yazılarınızdan anladığım kadarıyla çok da hoş bir sohbetiniz var...Ne mutlu bize. Ne güzel bir aile ağaçlar net, sizin gibi ve daha doğrusu sizler gibi güzel yaprakları olan koca bir ağaç gibi...

Ayrıca ağaçlar net'e olan kızgınlığınıza aynen katılıyorum. Kendimi darı ambarındaki tavuk gibi hissediyorum..Onu da isterim...bunu da isterim...Böyle yazınca sanki işin içinde bir açgözlülük varmış gibi oluyor ama bu işin ruhunu bilen için bu bir aşk. Çünkü aldıklarımız, sahip olmayı istediklerimiz, bir iki kullanıp hevesimiz geçince kenara atacağımız şeyler değil. Biz emek verdikçe, değer verdikçe güzelleşen, bizimle bütünleşen şeyler.

Sevgili Emine Akman bahçe sayfama hoş geldiniz, güzel sözleriniz ve beğenileriniz için çok teşekkür ederim, her zaman beklerim.

Aslında kızgınlığım Ağaçlar net.e değil, kızgınlığım kızıma o da tatlı bir kızgınlık Ağaçlar net.e onun sayesinde üye oldum, kızıma kızmamın sebebi de elim kolum dur durak bilmediği için, kızıma hep derim ki sen bana Ağaçlar net.i tavsiye etmeseydin ben bukadar çeşit çeşit bitkiler edinmezdim, yani bitkilere bir kere bulaştık mı bir daha kaçış yok hep şu da olsun bu da olsun hastalık gibi bir şey bu tarifi yok anlayacağınız.

Yaz kasımpatım da neredeyse benimle yaşıt, kayınvalidemin zamanından bu yana devam edip gidiyor. Mayıs ayında açmaya başlar artık soğuklar başlayana kadar hep çiçekli kalır.

akçabardak 20-05-2014 22:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1286174)
Teşekkür ederim ablacığım, şuan için istediğim birşey yok, olduğunda söylerim:) Videolarını izleyince yazdığın mesajlarıda konuşuyormuşsun gibi kendi sesinden okuyor gibiyim şuan:) filmlerdeki mektuplar gibi:D

Sevgili hiracığım, o videoları çekerken artık cahillik mi desem, heyecan mı desem, şimdiki aklım olsa o videoları hiç çektirmezdim kendim bile kendime gülüyorum, sanki kamera karşısında sahneye çıkacakmışım gibi heyecandan sesim titremiş, hep oğlumun marifeti aslında, çekerken arada bir gülüyordu sonra sorduğumda bana şöyle dedi, anneciğim kendini okadar çok kaptırdın ki ciddi ciddi de konuşturdum seni demez mi, ben yüklemesini de bilmem oğlum kendisi yükledi, silecektim ama sildirmiyor gene yüklerim diyor, ben de üzerinde durmuyorum artık.
İşte böyle...

hira 20-05-2014 22:41

Yok zaten silme, güzel olmuş ablacım... Sesinin titrediğini fark etmedim desem yalan olur ama olsun çok güzel olmuş:) Sanki kendimi bahçende misafir gibi hissettim ve sanki sen beni o bahçede canlı canlı gezdiriyormuşsun gibi oldu:)

akçabardak 20-05-2014 22:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1286225)
Yok zaten silme, güzel olmuş ablacım... Sesinin titrediğini fark etmedim desem yalan olur ama olsun çok güzel olmuş:) Sanki kendimi bahçende misafir gibi hissettim ve sanki sen beni o bahçede canlı canlı gezdiriyormuşsun gibi oldu:)

Çok sağ ol canım sizler beyendiyseniz mesele yok öyleyse.

YeniGine 20-05-2014 23:37

Sevgili akçabardak biz o video ile tanıdık seni. Sonra bahçen, gönül güzelliğin ile sevdik seni. Ben ara ara izlerim o videoyu.
Ama "Çekerken arada bir gülüyordu sonra sorduğumda bana şöyle dedi, anneciğim kendini okadar çok kaptırdın ki ciddi ciddi de konuşturdum seni demez mi" ana-oğul bu muhabbetinize de hem güldüm, hem de çok hoşuma gitti.

akçabardak 21-05-2014 11:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1286268)
Sevgili akçabardak biz o video ile tanıdık seni. Sonra bahçen, gönül güzelliğin ile sevdik seni. Ben ara ara izlerim o videoyu.
Ama "Çekerken arada bir gülüyordu sonra sorduğumda bana şöyle dedi, anneciğim kendini okadar çok kaptırdın ki ciddi ciddi de konuşturdum seni demez mi" ana-oğul bu muhabbetinize de hem güldüm, hem de çok hoşuma gitti.

Çok sağ ol sevgili YeniGinem ben de sizleri çok sevdim, çocuklar böyle işte anneleriyle istedikleri gibi oyun oynarlar, belgesellerde de hep izleriz ya yavrular anneleriyle nasıl oynarlar sevimli sevimli, benim oğlum da böyle beni hem sever hem oynatır, gelir yanaklarımı mıncıklar allem eder kallem eder eğer bir çıkarı varsa almayı başarır, onlara hiç kıyamam canları sağ olsun. Ana-oğul aramızdaki dayanışmamız bu şekildedir.

akçabardak 21-05-2014 20:36

3 Eklenti(ler)
Ortancalarım

Bu sene ortancalarımın pek neşeleri yok...
Yaprakları sarardı, fazla tomurcuk vermediler
onlarla pek ilgilenemedim, bana küstüler :D

akçabardak 21-05-2014 20:46

1 Eklenti(ler)
Amaryllis

Bunlar da sahipleri henüz gelmemiş bakımsız bahçenin güzellikleri
Benim kilerde daha tık yok, bunları görünce gel de kıskanma...
Otlar içinde, susuz bakım yok ama sonuç ortada.
Eklenti 495013

akçabardak 21-05-2014 20:53

2 Eklenti(ler)
Yeni açmaya başlayan Clematisim
Çiçeği sürpriz oldu rengi hoşuma gitti
ama türünü bilmiyorum.
Eklenti 495022

Bu clematisim pembe çiçekli montana
iki gündür yaprakları pörsüdü
nedenini bir türlü anlayamadım,
inşallah onu kaybetmem.
Eklenti 495023

akçabardak 21-05-2014 21:05

3 Eklenti(ler)
Birazcık ta güllerden gidelim

akçabardak 21-05-2014 21:08

3 Eklenti(ler)
Devam

akçabardak 21-05-2014 21:11

3 Eklenti(ler)
...

akçabardak 21-05-2014 21:14

3 Eklenti(ler)
.../.

YeniGine 21-05-2014 23:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1286659)
Amaryllis

Bunlar da sahipleri henüz gelmemiş bakımsız bahçenin güzellikleri
Benim kilerde daha tık yok, bunları görünce gel de kıskanma...
Otlar içinde, susuz bakım yok ama sonuç ortada.
Eklenti 495013

Allah Allaah :) ilgilenmesek, gözlerinin içine bakmasak daha mı hayrlı olacak acaba?
:) Zaten sevgili hira'nın bir sözü var, tam hatırlayamasam da 'Ben de artık güllerime belediyelerin diktiği güllerine davrandığı gibi davranacağım' gibi birşeydi. En iyisi tekrar sorayım kendisine.

akçabardak 22-05-2014 00:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1286740)
Allah Allaah :) ilgilenmesek, gözlerinin içine bakmasak daha mı hayrlı olacak acaba?
:) Zaten sevgili hira'nın bir sözü var, tam hatırlayamasam da 'Ben de artık güllerime belediyelerin diktiği güllerine davrandığı gibi davranacağım' gibi birşeydi. En iyisi tekrar sorayım kendisine.

Görüyorsun değil mi arkadaşım buradaki bu güzelliklerin durumunu, bu ev benim evime yaklaşık 30-40 metre yakınımda ve 13 sene boyunca bu amaryllislerin soğanları yerinden hiç oynamadan yaz kış hep aynı yerde kalıyorlar, her sene de bu şekilde çiçekleniyorlar, ne su istiyorlar ne ekmek otların içinde mutlu mesut kendi hallaerinde yaşayıp gidiyorlar, hiç te şikayetleri yok :D

Sahibi yazın gelip 2-3 ay kalıyorlar çiçeklerini bile göremeden kışlıklarına dönüyorlar. Hira çok doğru söylemiş ne söylediyse :) aslında belediye işi yapmak bitkilere iyi geliyor her halde ama gönlümüz razı gelir mi... gelmez tabi ki :(

hira 22-05-2014 00:45

Park gülü muamelesi yapacağım demiştim sanırım:)

Burada görüyorum millet sardunyalara su vermiyor ama ortanca gibi açmışlar, ben üzerinde sarı yaprak bile bırakmam, zar zor açıyorlar.. Sardunya orada su diye kıvranırken, ben ıslık çalarak gökyüzüne kaldıracağım bakışlarımı:D

YeniGine 22-05-2014 01:30

:) Hah işte sevgili hira yine yetişmiş. Park gülü muamelesi. :) Bizde mi öyle yapsak ne, daha mı iyi olur acaba?

aheste 22-05-2014 09:53

Güllerin çok güzel olmuşlar sevgili Akçabardak coştukça coşmuşlar, ellerine, emeklerine sağlık...

günebakan 22-05-2014 10:44

Ben hep diyorum bu çiçeklerin üstüne düşünce nazlanıyorlar diye bazen kendi haline bırakmak bazen de eğer çiçek açmazsan sökerim seni tehditleri işe yarıyor bence:))) örnek yukarıdaki bakımsız bahçe:)

akçabardak 22-05-2014 23:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1286852)
Ben hep diyorum bu çiçeklerin üstüne düşünce nazlanıyorlar diye bazen kendi haline bırakmak bazen de eğer çiçek açmazsan sökerim seni tehditleri işe yarıyor bence:))) örnek yukarıdaki bakımsız bahçe:)

Sevgili günebakan hoş geldiniz,

Evet aslında çok doğru söylüyorsunuz bazen kendi hallerine bırakmak gerekiyor.

YeniGine 22-05-2014 23:25

:D Doğrudur belki ara ara huzur, sükunet, sessizlik, dinlenmek, rahat etmek istiyorlardır, ama tabi bizlerden fırsat mı var Allahaşkına? Hergün başlarında, yok o yaprağını çek kopart, yok yanındaki otu çek kopart, yok dibini kaz, yok bu geçmiş kopart, vs. vs. Hiçbirşey yapmasak bile başında durup seyrediyoruz, kokluyoruz.
Doğru olabilir mi acaba? :D

ngr33 23-05-2014 11:35

ablaaaa maşallah güllerin konuşuyor. ;)

pek sesim cikmasada gözüm hep güzel bahcende ; )

akçabardak 23-05-2014 16:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1287116)
:D Doğrudur belki ara ara huzur, sükunet, sessizlik, dinlenmek, rahat etmek istiyorlardır, ama tabi bizlerden fırsat mı var Allahaşkına? Hergün başlarında, yok o yaprağını çek kopart, yok yanındaki otu çek kopart, yok dibini kaz, yok bu geçmiş kopart, vs. vs. Hiçbirşey yapmasak bile başında durup seyrediyoruz, kokluyoruz.
Doğru olabilir mi acaba? :D

Sevgili YeniGine gariplerin dili yok ki bizi biraz rahat bırakın, gidin başımdan, yalnız kalmak, sessizlik, huzur istiyorum desinler, hakikaten belki rahat bıraksak daha iyi olur, şöyle uzaktan bakıp açmısınızi susuzmusunuz ne haldesiniz acaba diye belki yeterli olur mu ki...:D

Benim şimdiye kadar gördüklerim sahipsiz, bakımsız bahçelerde otların içinde ne çiçekler var, öyle de güzel açmışlar ki imreniyorum onları öyle gördükçe.

Şu anda ben 3 gündür hiç ilgilenmiyorum sadece sularını verip içeri kaçıyorum, 3 gündür fırtına esiyor ve polen tozları uçuşuyor dolayısıyla da bana çok zarar veriyor, bir de polen allerjisi çıktı başıma, bitkilerim ne halde çıkıp doğru dürüs bakamıyorum polenler yüzünden, havanın durulmasını beklemek zorundayım :(

akçabardak 23-05-2014 16:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ngr33 (Mesaj 1287267)
ablaaaa maşallah güllerin konuşuyor. ;)

pek sesim cikmasada gözüm hep güzel bahcende ; )

Sağ ol canımmm, güllerim tek tük te olsa açmaya başladılar çok şükür ;)

Senin kiler ne alemde kim bilir ne güzellikler yetiştirdin, menekşelerini gördüm çok güzeller, renkleri de çok tatlı bol bol çiçeklenmelerini dilerim.

YeniGine 24-05-2014 00:51

Sevgili akçabardak ben öyle bir hayal ettim düşündüm tabi ki biz onlara dokunmadan, bakmadan, izlemeden, göremeden edemeyiz ki. Ben 4 merdiven günde kaç kez iniyorum çıkıyorum, yok olmadı arka tarlalara dolan, yok sağa git, yok sola yürü gerçekten bir kamera olsa da kendimi görüntüleyebilsem gün içersinde. Olsun ne yapalım seviyoruz, zevkle yapıyoruz sonunda. Ve senin bu polen allerjine de üzüldüm, dikkat et kendine.

akçabardak 24-05-2014 21:58

3 Eklenti(ler)
Lilium

Boyu aldı başını gitti, daha ne kadar uzayacak acaba
Eklenti 496112

2 dal yarış içerisindeler sanki
dalın birisinde 8 adet tomurcuk
diğerinde 9 adet tomurcuk var
Eklenti 496113

Turuncu lilium, geçen sene almıştım onu
bu sene tam 8 tane yavru verdi ve yavrunun
bir tanesinde tomurcuk var, annede de 5 tane, şimdilik
Eklenti 496114

akçabardak 24-05-2014 22:02

1 Eklenti(ler)
Balkondaki sardunyalarım

akçabardak 24-05-2014 22:04

2 Eklenti(ler)
Ceylanlarım

akçabardak 24-05-2014 22:12

3 Eklenti(ler)
Gazanyalar

Çarşamba günü pazara gittiğimde
2 tane katmerli gazanya aldım
Eklenti 496130

Bakarmısınız sanki kasımpatı gibi,
ve sadece bu iki renginden bulabildim
Eklenti 496131

akçabardak 24-05-2014 22:15

3 Eklenti(ler)
Balon çiçeği

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025