![]() |
Alıntı:
|
Sevgili alcen, sizleri tanıyorum ve sanıyordum ki sizler de beni tanımış, davranışlarımın dürüst ve samimi olduğunu düşünüyorsunuz.
Sayın malina'nın önerilerinizi almak maksadı ile açmış olduğu bu başlıkta yazılanları lütfen kendini benim yerime koyarak yani Güler olarak yeniden bir oku. Burada ve verdiğim linklerde yazılanlar normal bir günlükte yazılan şeyler değil ki genel bir forumda yazılıyor. Bunu, ben de sen de sitemize yeni üye olan başka arkadaşlar da okuyabiliyor. Bu durunda da bana halâ "üzülme, yazdıklarımız senin için değildi" diye nasıl diyebiliyorsun? Yazışmalara katılan kimler var ki? |
Sn Uzaylı yukardaki lafınızı aynen iade ediyorum.Cevap vermeyim dedim ama Bardağı taşırdın. Lütfen Kendinize gelin.
|
Güler ablacım,
senin için hiç birşey yazmadık, demek istediğim bahçe sayfalarında yazdıklarımızı dillendiren arkadaş içindi. Dedikodu yapan arkadaşın o tutumu beni hem çok üzüp hemde çok sinirlendirmişti o kızgınlıkla konunun uzamaması için hiç bir yere konuyla alakalı yazmadım. |
Sayın Uzaylı
(Sizi yanlış tanımışım.) kısmı için... Biz sizinle hiç tanışmadık ki, bu kanıya nerden vardınız anlamadım... Ortaya konuşuyorsunuz, sonra sizi anlamamızı bekliyorsunuz. Yazdığınız mesajların yanına niyet açıklamasınıda yazın ki, yanlış anlaşılmayın... İnanamıyorum, Ortalığı tozu dumana katan sizsiniz, şimdi kendinize taraf mı yaratmak istiyorsunuz. Ben sizin forum yazılarınızı izliyorum, sizi tanımıyorum, tanımadığım bir kişilik içinde, sizi tanıdım diyemiyorum... |
Alıntı:
Forumda sizi ve başka kişileri rahatsız eden mesajlar yazanlar varsa, bunu yönetime bildirebilirsiniz. Dikkat edin zorundasınız demiyorum. Ama hem bildirmeyip, hem de aranızda bunun tartışmasını yapmanız doğru değil. Üstelik bu olay, sizlere bahçe sayfaları konusunda neler yapabiliriz konusunu sorduğumuz zamana denk gelince yanlış anlamaların olması kaçınılmaz. Haber vermezseniz neler yaşadığınızı bilemez ve söylediklerinizi üstümüze alınırız. Bu olayı neden üstünüze alınıyorsunuz diyerek geçiştiremezsiniz. Şimdi öyle şeyler yazarım ki (aslında sizinle ilgisi yoktur) alınganlığın nasıl olduğunu görürsünüz... |
Alıntı:
Ya da olayın tarafları, kendilerine sağlayacağım özel alanda, kendi aralarında yazışarak sorunu çözleme çalışır. Hangisini isterseniz... |
Sayın Nuri Mürvet, Özür diliyorum. Sizi çok severek takip ettiğim için çok üzüntü ve o anki sinirle yazdım. Ama ayıp ettim biliyorum. Malina sizden de özür dilerim. Ortalık mkarıştırmak gibi bir niyetim yoktu. Forumu ben karıştırmadım. Sadece kendi adıma yazdım, rahatsızlık verdim. Ben forumdan çekiliyorum. Gerçekten çok üzgünüm...
|
Herkese iyi akşamlar. Bu tür tartışmalar ve insanların birbirine söyledikleri sözler beni çok üzüyor. Yapılacak bir işlem varsa ****** isteklerimizi dile getirmeliyiz ama bir birimizi kırmadan saygımızı yitirmeden. Birde günümüzde benim gözlemlediğim insanların tahammül anlayışı kalmamış hep kavga hep gürültü. Burda önemli olan tartışmayla dalaşma veya kavga etmek arasındaki fark. Lütfen ilk isteğim tartışmalar olmalı saygısızlık asla olmamalı. Sayfamızda yazıyoruz konu başlıklarını unutuyoruz en azında ben unutuyorum. Düzenlenmesinde fayda olacağını düşünüyorum.
Bahar aylarına girdik, bırakalım kalp kırmayı. Güler ablamı da lütfen çok üzmeyelim. çok şeker biridir. Yeni veya eski üye diye ayrım yapmadan herkese yardımcı olur. Herkese iyi akşamlar tekrar . Ben hepinizi seviyorum ve biz kocaman bir aileyiz diyorum. Aile içinde anneler olur abiler babalar kardeşler falan falan benim için herkes abla abi kardeş........... Noktalama işaretleri ve devrik cümleler için özür. |
Sn Malina Benim Ağaçlar Net te Hiç bir arkadaş dost veya Frumdaş ile alıp vereçeğim yok.
İki yerde Ayılan bayılan Flamalar yazdım.Bu bölümde olan 3 ve 4 nolu fıkradan sonra adı geçen hanımefendi Kendi kendine havalara girdi.250 Bahçe sahibinden bir tane bu çıktı.(Bir birimizin bahçesinede iyi dileklerimizi yazdık) Cevap vermekde istemiyorum.Benim özel alanlardada paylaşaçak bir konum yok.Hanımefendi ile bir sorunumda yok olsa Telefondan arar konuşurum Yanlış anlama olduysa lütfen anlamasın.Bir dahada benim adımı yazmadımı ortada bir şey kalmaz. Saygılarımla |
Bir önerim var,
Taraf olanlar, olmayanlar, seyredenler, üzülenler, daralanlar, cevap vermek, savunma yapmak isteyenler, sadece üzülenler, idare edenler velhasılı kelam, herkes: 24 saat kimse yorum yapmasın, herşey soğusun öyle konuşalım, konuşulsun. Yoksa bu iş çok üzüntülü olmaya başlayacak hatta başladı bile, Nacizane bir teklifti sadece, Üzgün ve ne yapacağını bilmeyen, acemi forum kişisi:( |
Sayin hk50 sizin yazdiklariniza tek üzülen sevgili uzayli degil bircok bahce sahibi ancak karsilikli tartismaya girmek istemedik. Hepimizi hedef alan bir mesaj yazdiniz sonra da ben ortalik karistirmis olmayayim deyip sildiniz. Ben kendi adima yillardir yazdigim bahce sayfami yazmaya devam edecegim bunca üye icinde bir kisi rahatsiz oldu diye foruma küsmem. Bu mesaji yazmamin nedeni de tartisma aramak degil uzayli burada tek basina tepki veren bahce sahibi olarak kaldi diyedir.
|
Sevgili Uzaylı, mesajınızdan sonra başlığın ilk mesajına dönerek tekrar okumak istedim.
Gördüğüm ilk mesaj sayın malina'nın bahçelerdeki bilgilerin heba olmaması ve daha da iyisinin nasıl olabileceği hakkındaki mesajı. Buna ilgi duyan arkadaşlar da kendi fikirlerini belirtmişler ki bunda da hakları var. Yani sizler nasıl ki bahçelerinizde istediğiniz gibi sohbet edebilme hakkına sahipseniz, onlar da şikâyetçi oldukları konuları yazabilirler. Yönetim ne size sohbet etmeyin diyor ne de onlara şikâyetlerinizi yazmayın diyor. Her iki tarafa da eşit davranarak, mesajlarınızı yazarken belirli nezaket kaideleri içinde bir uslup kullanmanızı ister ancak. Daha sonra devreye ben girdim ve bahçe temizliği teklifini yaptım. Yazdığınız mesajdan buna olumlu bakmadığınız çıkıyor, bazı arkadaşlar kabul ettiler, bazı arkadaşlar çekimser kaldılar. Bunun üzerine yazdığım mesaj: " Sevgili arkadaşlar, bir şey yapılacaksa bunu beraberce yapıp, ortaya istenilen güzelliği-temizliği getirmektir. Sizler yeter ki istekli olun, gayret edin. Biz moderatörler gereken yardımı yapmaya hazırız. agaclar.net, benim, sizin, hepimizin. isteğimiz formumuzun güzel olması, beğenilmesi." şeklindeydi. Sonra araya cemo girdi ve yazdığı " Birbirimizi motive etme adına şakalaşmalarımızdan rahatsız olunduğu, birkaç başlıkta dillendirildi. Rahatsızlık verdiysek affola. Bu memlekete bahar geç gelecek bu gidişle. Mayısa kadar cemo kaçar)) Herşey gönlünüzce olsun." diyerek ve kendisi gibi düşünenlerle beraber protestosunu aba altından gösterdi. Tabii... bu durumda arkadaşlık dayanışması başladı ve yerli yersiz, nereye gittiği, gideceği düşünülmeden yığınla motive mesajları başladı. İşte bu durumda yazılan: Sevgili Güler Hanım, bahçe hakkında arkadaşlarımızla bilgi alışverişi yapmak birazda espiri çeşnisi katılınca lezzeti daha farklı oluyor.Ben önce insana sonrada yapılan emeğe saygılı olunmalıdır,düşüncesindeyim.Ben bu sitedeki arkadaşlarımdan bunu gördüm. Bizler farklı diyarlardayız ama yüreklerimiz aynı heyecanla doğa için atıyor." " Gelmesi boşluk dolduran değil, gitmesi boşluk yaratan güzel insanlardansınız..." " Sevgili cemocum herkez herkezi anlıyacak diye bir şey yoktur önemli olan anlayanlarla birlikte olabilmek ve görüyoruzki sizi anlayan aynı dili konuşanlar ve sevenler çok önemli olanda bu gerisi boş boş çünki görüyorum hani şu çok mürekkep yalayan ama ama kibirden kaybolmuş insanlar bizlere eleştiri yaparken kırılmışız kırılmamışız umursamayan insanları sizde umursamayın sen çok güzel insansın. Saygılar" " Cemo' cuğum hoşgörüsüzlüğe inat geri dön "mesajlarının hk50 ve beni kastederek yazıldığını anlamak zor değil. İsterseniz, kendinizi bir an Güler olarak düşünün ve mesajları tekrar okuyun. Anlamanıza kolaylık sağlayacaktır. Son mesajım 117 numaralı mesaja gelelim. Alıntı yaptıklarımın, anlamını değiştirecek şekilde mi yapmışım? Bahçelerin, üyelerimizin bir nevi kahveleri olduklarını söylediğimde demek istediğim, o alanlarda rahatça sohbet edebilmelerini kastediyordu. " O kadar sinirlendim ki ne diyeceğimi şaşırmıştım" demişsiniz. Sevgili Uzaylı, siz akıllı bir genç kadınsınız. Yazdıklarınızın kendi tuttuğunuz özel günlüğünüz olmadığını, halka açık bir forumda yazdığınızı ve bu yazılanların sizin, benim gibi daha pek çok kişinin de okuyabileceğini düşünmüş olmalısınız. O yüzden yazdıklarınıza dikkat etmeniz gerekir. Kendinizce yaptığınız açıklamalardan sonra" Sanırım olayı şimdi anlamışsınızdır" diye de not düşmüşsünüz. :) Sevgili Uzaylı evet haklısınız yaşım 65 ama okuduklarımı anlama kapasitem daha kaybolmadı, yeter ki siz anlatabilin. (Yine mi geç kaldım, alıntılar filan derken bir yığın mesaj yazılmış oysa mesaj yazmaya hemen Uzaylı'nın Nuri Beye'e yazdığı mesajdan sonra başlamıştım.) |
Sn ciceksever70 Ben sadece Sn kelebetcalısı bahçesindeki mesajı sildim.O yazdıklarımın değil
yerin yanlış olduğu için.Yücel Canbolat Beyden bahsediyorsanız.Karşılıklı mutabık kalarak sildik.Sonra ben sizin bahçeye girip gezmedimki.Ne haddime bilmediğim bahçeler için yazı yazayım.Ben Yücel Canbolat Beyin bahçesinden çok şey öğrenip Bahara kendi bahçemede uyğularım derken.Aradığımı bulamayınca yazdım.Özür dilemiye zaman bırakmadan ortada kaldım.Sn malinanın uyarısı ile de çakışınça olayın seyri bu hale geldi. Başka ne demiş ve yazmışsam lütfen söyleyiniz.Derken Sn Mandalincinin dediğine uyup Madem Öyle,BEN hk50 olarak bilerek veya bilmiyerek Üyelerin bahçeleri bölümünde bana atvedilen mesajdan dolayı Her Bahçe sahibinden ÖZÜR DİLİYORUM. |
HK50;
doğruyu söylemiyorsunuz!!! neden mi? bahçe sayfama yazdığınız son mesaj''işiniz gücünüz rast gelsin''mesajınızı kendiniz geri çekmişsiniz,MUTABIK KALDIK diyemezsiniz. Nerede mutabık kaldığımızı şimdi söylüyorum; Senin bahçe sayfandan alıntı yaptığım dörtlüğü ekleme ve çıkarma yapmadan bahçe sayfama koydum ve yorumsuz ibaresini kullandım, Gördüğünüzde, özel mesajlar bölümüme aynen şu ifadeyi kullandınız;''bu masajı herhal geri çek eğer geri çekmezsen olacaklardan sen sorumlusun'' Aklınız sıra tehtit anlamında yazdınız, ben de size ''mesajı siliyorum ama olacaklardanda geri adım atmayınız''diye özelinize yazdım. |
Doğru söylüyorsunuz.Yücel Canpolat.
Benim silme sebebim Orada bir şiir dötlüğünün son bölümünden.İstenmiyen yerde durmamak lazım diyerek cevap yazayım dedim. Sonra kendi kendime ben ne yapıyorumu sordum ve bu güne kadarda hiç bir şey yazmadım. T yerine yanlışlıkla K harfini kullanmamı Bilen biri olarak rencide ediçi bir kelimeden yola çıkmanız . oOlayın üstüne körükle gitmemiz buraya kadar getirdi. Benim size ve diğer arkadaşlara yapabileçeğim özürü Yukarda söyledim. Başka bir şey varmı bilmiyorum? |
Alıntı:
Kendi adıma, yazdıklarınızı yakıştıramadım. Umarım birçoğumuzu üzdüğünüzün farkına varmışsınızdır. Size kızıp, bahçeme yazmama kararı aldığım için de, kendime daha cok kızıyorum:mad: |
Arkadaşlar günlerdir kenardan sessizce tüm mesajları tekrar tekrar okuyorum, inanın çok üzüldüm, lütfen medenice kimse kimseyi kırmadan lütfen sakin bir şekilde konuşarak bu konu kapansın.
Sevgili mandalincinin dediği gibi üzgün ve ne yapacağını bilmeyen forum üyesi:( |
Cemo Siz nereden çıktınız.Ben ne bahçeniz nede konumunuz dan haberim var.Yukarıda söylüyeçeklerimi söyledim.
Ben ne Yalan Dünyanın Orcunu Nede Züğürt ağanın Domates satan kişisiyim.Bu sitede benden bir ayrıçalığınız yok..........................Lütfen kelimelerinizin nereye gittiğini bilerek yazarsanız kırıçı olmayız. Bir yanlışlık olmuş.Hatadan Dönmek (Dönmemekde var) yanlışı düzeltmek varken. Kendinize kızmak Kendinizi gaf dağının başında görmek benide ilğilendirmiyor. |
Ben o yazıyı sadece Yücel Canpolat Bey için yazdım.Yukarıdada kendisi ile görüşlerimizi yazarak doğru **** yanlış olanı meydana çıkarmıya çalışdık.Özür diledim.
Onun hariçinde kendisine kimse vazife çıkarmasın.. Ben neymişsim be demeye başladım.Yaşım müsait olsa idi Mejhur olduydum.Artık Site site TV TV gezerim herhalde.Söyleşi yapmak için basın kapının önünde beklemiye başladı. Bunlar sayenizde oldu.Teşekkür ederim. |
Bu kadar meşhur olduk.Sayın Yönetiçim.Benim yazdığım sayfalarda niye like çıkmıyor?Yoksa kızağa çekilenlerdenmiyiz?
Elin gönlü Döndü ile Dönede, Benim gönlümde Like ile likede. Saygılar |
Yetti Gariiiiiii.......:)) neredeyse 1 haftadır, bahçelerde çıt yoookk...Bu güzelim bahar başlangıcı günlerini ,böyle mi geçireceğiz....nazar olundu ....
Zaten evdeki bu günlerimde gamlı baykuş olmuşum...Gözümün gönlümün açıldığı bu site de de kırgınlıklar,konuşuldukça içinden çıkılmayacak hale geliyor gibi...karanlıklar bastı.... Lütfen artık bırakalım da herkez eline kazmayı küreği ve yeni çıkmaya başlayan güzelim mevsimlik fideleri alsın...Fotoğraf makinelerinin seslerini duyalım, renklerini görelim..:)) Vallahi 1 haftadır ruhum karardı arkadaşlar..Lütfen ağaçlar net e yakışmıyor bu kasvet ve karanlık.......:) Haydiii ..Bitsin gariiiiii....:) |
Bende berrinb hanıma katılıyorum zaten zorlu bir kış geçirdik.
Lütfen bırakın bu tartışmaları hiç insan kalbi kırmaya gerek yokki. Herkezi çok seviyorum. Sevgiler. |
Merhaba, merhaba :)
Birileri de beni ciddiye alacak mı? :) Yoksa kendi kedine konuşur durumda mıyım? :) Yahu ben bu başlığı niye açtım? Sadede gelelim mi? :) |
Lütfen gelelim malina, yazışmalar daha kırıcı olmadan, yanlış anlamalar çoğalmadan sadede gelelim ve konuyu tatlıya bağlayalım. Ekran başında biz okuyup üzülenleri de düşünün lütfen. :(
|
Uzun zamandır foruma giremediğim için son ziyaretimden beri yazılan mesajlar içinde bu başlığı ilk olarak açtım. İlk mesajda ne güzel bir adım atılmış, forumun daha faydalı, sadece biz üyeler için değil arama motorlarını kullanıp bilgi edinmek isteyenler için de bu düzenlemenin yararlı olacağını düşünmüştüm. Hatta 5. sayfaya ulaştığını görünce de "iyi demek ki benim gibi düşünenler var, ilgi görmüş ki 5 sayfa mesaj yazılmış" dedim.
Gelgelelim 5 sayfa boyunca okuduğum mesajlara inanamadım. Küsmeler, kırılmalar, darılmalar beni çok üzdü. Bizler hepimiz foruma kendi yetiştirdiğimiz bitkilerle, oluşturduğumuz bahçe ve balkonlarla emek verdiğimiz kadar çok da bilgi edindik, güzel dostluklar kurduk. Bir düzen, bir sistem olmasa bu kadar uzun soluklu olması zor olurdu diye düşünüyorum. Bu forum gibi kaç tane kaliteli ortam var ki sanal alemde? Sonuçta şahsi düşüncem küsmemize, kırılmamıza gerek olmadığı ve sözlerimizi medenice ifade edebileceğimiz. Sizleri ve forumu değerli bulduğum için fikrimi yazmadan geçemedim. Ve son olaral uzakta, teyzeme ulaşamadığım için affınıza sığınarak bu son paragrafı ona yazmak istiyorum. Düşüncelerimi bilmenizde sakınca olmadığından da özel mesaj atmıyorum. Teyze kolun kırıldığı zaman keyifli bir dönem geçirmen ve sıkıntını biraz olsun hafifletmek için sana bu forumu ben önermiş hatta üyelik oluşturmuştum. Zaman içerisinde toplantılarda, paylaşımlarda, mesajlarında ne kadar keyif aldığını görünce iyi birşeylere sebep olduğum için de mutlu olmuştum. Bugün inan pişman oldum çünkü amacının ne olduğunu bildiğim için ne kadar kırılmış olduğunu tahmin ediyorum. Buna ben sebep oldum diye de çok pişman oldum. Sık sık "sizi seviyorum arkadaşlar" diyen bir üyenin kahetmediği tarzda ithamlara karşı duyarsız kalamadım. Sana ulaşamadım ve lütfen okuduktan sonra bu son paragrafı sil teyze. |
Sevgili Selen,
Öyle değerler vardır ki, NE YAPARSANIZ YAPIN DEĞİŞTİREMEZSİNİZ, kurşun kalemle yazılmadığı için silemezsiniz, Teyzende böyle bir değer işte,ben de Güler Hanımdan çok şey öğrendim, onun vasıtasıyla çok değerli dostlar edindim. Üzülmene hiç gerek yok, teyzen bu sitenin olmazsa olmazlarındandır. Onun kalbini kıranlaradan daha çok, yüreği onunla birlikte çarpan yüzlerce üye var. |
Bahçe sayfamı özledim.
Aylardır bahçe sayfama girmiyordum. Sebebine gelince, aynı bitkileri ve benzer fotoğrafları defalarca yükleyip bahçemi tekrara etmemekti. Bu yazışmaları ve yorumları okuduktan sonra, öyle bir istek geldi ki; derhal sayfama dönüp sizlerle bir çok şeyi paylaşmak ve yaralı bilgileri ilgili başlığa taşımakla işler hale getireceğim. yazılanların bana yansıması böyle oldu, demek ki, yönetimin önerdiği uygulamaya hazırmışım. Önce fazla mesajları bu akşam tespit edip, bahar temizliği ile işe başlıyacağım. Vefasızlığımı bahçem affeder sanıyorum, İnsanlar bir birini üzüp küsebiliyorlar ama, doğanın böyle bir inadı yok. Biraz su, bir iki çapa azıcık gübre verdiniz mi, size bütün güzelliklerini sunarak teşekkür ediyor Herkese selam ve sevgilerimi sunarım... |
Alıntı:
Dep dep dep ''Dengizli'' yöresinin alkış nidaları efendim. Size en derin saygılarımla lütfen. |
Sevgili Uzaylı;
Öncelikle forumdan ayrılıyorum cümlesini kesinlikle kabul etmiyorum. Biz burda bir aile sayılırız acısıyla tatlısıyla herşeyimizi beraber paylaştık ve paylaşmaya devam edeceğiz. Yaşanan tatsız olay yüzünden kendini sorumlu tutarak ayrılma kararı alman beni çok üzdü. Bu olay hepimizi üzdü ama biz birbirimizin samimi dostluğu sayesinde gene bahçelerimize döneceğiz, birbirimize gaz vereceğiz , fikir alışverişi yapacağız ve günün yorgunluğunu atacağız. Ben he akşam bütün bahçeleri gezip senin bahçeni en sona koyanlardanım. Çünkü senin yazıların daha öncede dediğim gibi bir masal gibi oluyor ve okurken büyük keyif alarak okuyorum. Hani çocuklara yatarken anneleri masal okur ya bende kendimi öyle hissederek masalımı okuyup yatıyorum. Böyle tatsız bir tartışma yaşanmasını şahsen ben istemiyorum. Bu akşamdan itibaren bütün arkadaşlarımında bu konuda duyarlı olmasını rica ediyorum. Böyle can sıkıcı konularla yönetimide zor durumda bırakmış olmayız. Bu sitede hep birbirimize örnek olalım ve hep birbirimize birşeyler öğretelim bildiğimizi paylaşalım diye çaba gösteriyoruz. Sevgili Uzaylı'nın bahçesinide başından beri takip ediyorum ve gösterdiği çabayı verdiği emeği hep takdir ediyorum. Şimdi bu kadar yol katetmişken ayrılmak yok yolumuza hep beraber devam edeceğiz. Bu işler gönül işleridir dargınlığı küslüğü araya sokmadan gene gönlümüzü ortaya koyarak hep beraber yola devam edeceğiz. Bu olaydan hepimiz üzüldük hepimiz alındık ama dediğim gibi madem bir aileyiz bu olayı bir daha dillendirmeden kaldığımız yerden devam edelim diyorum. Umarım beni kırmaz ve aramıza döner merhaba dersin. Arkadaşlar rica ediyorum lütfen birdaha böyle tatsız olaylara mahal vermeden ve neşemizi kaçırmadan yazışmalarımıza devam edelim... Yönetimdeki arkadaşlarımın ve bütün ağaçlar net üyelerinin dostluğunun ve beraberliğinin bozulmaması dileğiyle... Saygılarımla.... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025