![]() |
İmzama yeni bir cümle eklemeyi düşünüyorum :)
Lütfen beni beğenmeyin Mesaj kutumda, bir beğeni duyuruları eksikti :) |
Sevgili Güler Hanım,ben kendimi ifade edemedim siz de ****** haklısınız farklı yorumladınız.Esas ana temamız bahçemiz bununla da beraberinde yaşadıklarımız ve hissettiklerimizİ sizlere paylaşmak diye düşünüyorum.'BEN ÖNCE İNSANA SONRA DA YAPILAN EMEĞE SAYGILI OLUNMALIDIR' sözümün arkasındayım.Şunu size şöyle açıklayacağım.Bu sözüm size değildir.Olması da mümkün değildir.Sizin bahçenizi gezdim yıllarca emek verip bu günkü haline sabırla ,sabrında ötesine geçmişsiniz ki ben sizin bahçenizde gezinirken bir gün benim bahçeminde bu hale geleceğinin hayalini yüreğimde yaşıyorum.Önce size sonra da verdiğiniz yılların emeğine saygı duyarım.Siz ve bahçeniz bunu hakediyorsunuz.Ama bazı üyeler sakın kırılmasınlar saksıdaki bir çiçeğini veya yetiştirdiği bir domatesi biberi nasıl anlatıyor ,onlara da verilen cevap çok olağan üstü gibi teşekkür ve övgü gördüğümde şaşırıyorum.Övgü hak edilmelidir.Gereksizce usületen birbirine böyle yazışmalar yapılması taraftarı değilim .****** ona da saygı duyarım ama ayni kategoriye koyulmaması gerekir .Mesela bana bir üyemizin şu bitki kaç yaşında,gölgeyi mi güneşimi sever,veya sulamayı akşamlarımı veya sabah mı yapıyosunuz yani hiç böyle sorular sorulmadı.Sorulmasını çok isterdim çünkü benim o vereceğim cevap bitkiye verdiğim emeğin ölçüsü görülecekti.Buton uygulamanıza gerçekten sevindim usuletenlikler ortadan kalkacak. Siz hiç bir zaman ben veya diğer üyelerimize saygısızlık etmezsiniz.Bizlere her zaman yardımcı ve örneki nsan oldunuz.Ben bilmeden sizi incittiysem özür dilerim.Görüşmek dileğile sağlıcakla kalın ,sevgilerimle.
|
Like butonu bence de iyi olmuş. Böylece beğenimizi ve takip ettiğimizi kısa yoldan belirtebileceğiz. "Teşekkür etmezsem ayıp olur" sorunu da çözülmüş olacak.
|
Sevgili arkadaşlar;
Ben uzun zamandır siteye fazla giremedim ve bu can sıkıcı mesajları Cemo'yla tlf. da konuşurken duydum. Uzun zamandır hastane ortamında bulunduğum için eve geldiğimde ilk iş siteye az da olsa girip arkadaşlarla şaka yollu atışarak o gününün kasvetini üstümden atıyordum. Ben eskiye olan tutkum yüzünden birkaç arkadaşımıda bu bakımdan teşvik amaçlı heveslendirmeye çalıştım. Yücel bey eskiye ait eserleri bahçesinde bizlere sundu. Alcen terkedilmiş eski ve değerli parçaları bize tanıttı. Uzaylı kilimiyle bizleri heyecanlandırdı. Bizler bu ağır kış aylarını bahçelerimizden kopmamak adına canlı ve hareketli tutmaya çalıştık. Bizler yazdığımız mesajlarda hiçbir şekilde kimseyi rahatsız edecek bir uslüp kullanmadık ve kullanmayız. Böyle bir rahatsızlık neden duyuldu onuda anlamadım. Bizlerin yarışı sadece bir latifedir. ****** bütün üyelerin bahçesinde emek ve çaba var. Bütün bahçeler ayrı güzel kimse kimseden üstün olma yarışında değiliz. Sadece evde kapalı kalındığından dolayı Bahçe görüntülerimiz olmadı çenelerimiz çalıştı. Ben bahçemden uzak oluğum için bana gelen görüntüleri koymaya çalıştım. Bu demektir ki bahçeme gidene kadar ayak altında fazla dolaşmamam gerek... Güler hanım bahçe sayfasında bahçenin yeri mesajınızı aldım fakat dediğim gibi bazı nedenlerden dolayı uzun yazamıyorum. Biraz hafifleyince değişikliği en kısa zamanda yapacağım. Bahçe sayfamda gereksiz gördüğünüz mesajlar varsa silebilirsniz. Kendi adıma rahatsızlık verdiysem özür dilerim. Saygılarıma.... |
Sevgili fatma sunay, size önce geçmiş olsun diyeyim, şimdi inşallah daha iyi hissediyorsunuzdur.
Ben de size özelden yazdığım mesaja cevap alamayınca merak etmiştim. Önemli değil, siz iyi hissettiğinizde eksikleri tamamlarsınız. Bahçe sayfanızda benim gereksiz gördüğüm mesajları silmem söz konusu değil, ben sizin isteyip de silemediklerinizi silme konusunda size yardımcı olabilirim. Dediğim gibi, siz istediğiniz takdirde. Görüyorum ki pek çok üye de buna yanaşmıyor, o yüzden ben de ısrarcı değilim. Bahçe başlığı açmış olan üyeler, bahçe çalışmalarını anlatırken zaman zaman tabidir ki mini fıkralarla bunu daha güzel hale getiriyorlar, getiriyoruz. Yönetimin bundan duyduğu bir rahatsızlığın olduğunu sanmıyorum. Duyduğumuz rahatsızlık, başlıklarda olması gereken faydalı bilgilerin sadece üye bahçelerinde kalması ve burada okunamamış olması. Daha doğrusu aranıldığında kolay bulunamaması da diyebiliriz. Benim, kendimce şikâyetim (beni bağlar); fazla miktarda olan teşekkür mesajlarımızın bir müddet sonra silinmemesi ve sadece bitki fotoğrafları yüklenerek hiç izahat verilmemesi. " Kendi adıma rahatsızlık verdiysem özür dilerim." Lütfen bunu yazmayınız, diğer arkadaşlarda da buna benzer mesajlar gördüm. Eğer böyle bir rahatsızlık varsa beraberce çözmeliyiz. Siz kendinizi çekerseniz, ben kendimi çekersem, sorunu kim belirtecek ve nasıl çözeceğiz? Beni üzen " Cemo' cuğum hoşgörüsüzlüğe inat geri dön " ve " hani şu çok mürekkep yalayan ama ama kibirden kaybolmuş insanlar bizlere eleştiri yaparken kırılmışız kırılmamışız umursamayan insanları sizde umursamayın ." gibi yazılan mesajlar. Arkadaşlar, eğer sizler de hakikaten böyle düşünceler içindeyseniz, bizlerin burada olma amaçlarımız demek ki aynı değil. Daha doğrusu ben bu amaçlar doğrultusunda bu forumda yazmıyorum, böyle düşünceler için paylaşımlarda bulunmak istemiyorum. |
Sayın Malina,
Sözkonusu olan düzenleme ile ilgili sizin ve yorum yapan tüm arkadaşlarımızın mesajlarını (başlığı açtığınız günden beri) izlemekteyim. Sizi takdir ile karşıladım, Bu değerli sitemizin bilgilerinin elbette derli toplu olması hepimizin yararı için. Ayrıca site üyelerinin fikrine başvurmanız, büyük incelik. Şöyle bir durum var, Herkesi memnun etmek zor. Zira zevkler ve renkler tartışılmaz. Değer verdiğimiz bu güzel aile ortamı atmosferindeki site için yeri gelmişken emeği geçen sevgili site sahibimiz başta olmak üzre katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Ben şahsen asla rahatsızlık duymadan üye oldugum günden beri geriye dönük tüm mesajları (en baştan) okuyorum. Faydasınıda görmekteyim. Elbette herkes benim gibi düşünmek zorunda değil, belki bunun için o kadar uzun vaktide olmayabilir. Nacizane fikrim şu ki ; ne derece önemsenir bilemiyorum, aklıma gelen bir fikri belirtmek isterim. Bilgisayar konusunda teknik bilgisi derin olan gönüllü moderatör tayin edilip, önemli bilgileri ilgili bölümlere taşıyamazmı, Her üye arkadaşımızın PC konusunda yeterli bilgisi olmayabilir. (zira bunu sıklıkla yazılan mesajlardan hepimiz görmekteyiz) Bunu asla yadırgamıyorum. Herkesin bir uzmanlık alanı vardır. Yanlış anlaşılmasın lütfen mevcut moderatörlerimiz son derece ilgili ve . sadece bu görevi onlardan istemek fazla yüklenilmiş olur diye düşünüyorum. arkadaşlarımızın bahçelerine gösterdiği emek kadar buradaki her bir mesaj da emektir ve günlük değerinde saklamak en dogal haklarıdır diye düşünüyorum. Ama elbette bilgi niteliğindeki önemli mesajların arada kaybolması yine emeğe karşı haksızlık olmaz mı. Derli toplu olmasından yanayım. Sayın malina sanırım donanımlı PC bilgisi olan ilave moderatörler ile bu konuyu aşarız. Mevcut moderatörlerimize kıyamadım zaten oldukça yorduk onları ne dersiniz ? Konu ile fazlaca alakalı değil ama kısaca bir konuya daha değinmek istedim (hazır yazmaya başlamışken) Bir süredir kendime söz vermiştim hiçbir forumda hiçbir konuya artık yorum yapmamak için. (bununla ilgili sevgili Güler hanım ile özel görüşeceğim) (yine duramadım) :))) Bu siteyi, agaçlar net ailesini seviyorum. Günlük yaşamımda bile dilimden düşmüyor, herkese güzel sitemizi öneriyor ve mutlaka ziyaret edin ayrılamayacsınız diye belirtiyorum. Her bir üye degerlidir. Biliyorum ki bir kişi beraberinde birçok kişiyi sitemize katacaktır. Üye arkadaşlarımızın katkıları ile böylesi güzel günlere geldik, bu güzelliklerin katlanarak devamı dileğimdir. Tüm arkadaşlara sonsuz selam ve saygılarımla Asu |
Sevgili Manolya_,
Hoya başlıklarındaki bir mesajınızı özel sohbet olarak değerlendirip, mümkünse bu tür mesajları özel mesajlara yazmanızı rica etmiştim. Foruma mesaj yazmama kararınızı benim mesajımdan sonra aldığınızı biliyorum. Dilerseniz bu görüşmeye sadece Güler Hanım'la değil, benim de katılacağım görüşme odasında yapabiliriz. Karşılıklı yazdığımız özel mesajları da orada paylaşabiliriz. Bu sorun sadece üyelerin bahçelerinde yaşanmıyor elbette . Bahçeler gibi kişiye özel başlık açılmasına izin verilen Hoya ( Mum Çiçeği) Bölümünde de yaşanıyor. |
"hani şu çok mürekkep yalayan ama ama kibirden kaybolmuş insanlar bizlere eleştiri yaparken kırılmışız kırılmamışız umursamayan insanları sizde umursamayın ." gibi yazılan mesajlar."
Sizin tabirinizle mürekkep yalayanlar bu yorumu okuyup üstüne alınıp kırılsa ve küsüp çekilse, iyi mi olacak? Burada yıllardır süren bir sorun dile getiriliyor, sadece bir iki kişi eleştirilmiyor ki. Öyle olsa konu açmak yerine özelden gereken uyarı yapılırdı. Küsmek yerine "bir durup düşüneyim, haklı olabilirler" veya " nerde yanlış yaptım" demek gerek. Yoksa coşkulu olduğumuz bir günde hepimiz sonradan gereksiz gelebilecek mesajlar yazıyoruz. Veya moralimiz bozukken, yakınlarımız veya kendimizin sağlığı bozukken paylaşıp moral bulmak istiyoruz. İnsanız, makina değiliz ki. Alınan arkadaşlarımız hep son yazdıkları (bu kış) mesajlardan rahatsızlık duyulduğunu sanıyor. Ama burada yazılan sorun ilk mesajla sona gelinene kadar aradaki bilgilere ulaşma zorluğu ve aradaki çok değerli bilgilerin kaybolup gitmesi. Yani burada korunmak istenen belki sizin bile yazdığınızı unuttuğunuz değerli paylaşımlarınız. Şimdi soruyorum size. bunda alınacak, küsecek ne var? |
Ayrıca daha önce yazdığım gibi " fazla samimi yazışmalar arasına girip asıl konu hakkında görüş bildirmeye çekinme" ve "yeni üyelerin kendilerini tamamen yabancı hissedebilecek olması " düşüncesindeyim.
Yıllardır arkadaş olan bir sınıfa sonradan kayıt olan öğrenci gibi. Daha konuşulanı anlamıyor ki konuya katılabilsin. |
Sevgili Güler hanım,
Sizinle ilk olarak Ankara toplantısında yüz yüze görüştük, sizin koruyucu, kollayıcı, yol gösterici tarzınız ve tavrınız, her zaman hoşuma gitmiş, beni motive etmiştir. Biz burada kocaman bir aileyiz, tabi ki herkesin farklı düşünce, tavır ve davranışları olacaktır, bu normaldir. Tabi ki herkes fikrini savunacak, hakkını arayacak. Ama belli bir çerçeve içinde, saygıyı, sevgiyi elden bırakmadan. Sitemizin düzgün, derli toplu bir site olması adına bazı eleştiriler yapıldı, belki de maksadını aşan ifadeler de kullanılmıştır, onlar da arkadaşlarımızı çok sevdiğimiz, kendimizi çok yakın hissettiğimiz, durumla ilgili empati yaptığımız için olabilir. Ne güzel ki burada demokratik bir ortamda konuşup, tartışabiliyoruz, hakkımızı savunup, saygı çerçevesi içinde ki eleştirileri konuşup, fikir birliği içinde, güzel bir site için çaba gösteriyoruz, like butonunu sayın malina için kullanamadım ama, buradan kendisine teşekkür ederim. Ezcümle, ben sizi seviyor ve beğeniyorum, arkadaşlarımızın yaptığı, zaman zaman bizlerin de katıldığı, kış sohbetlerini de, arkadaşlarımı ve onların emeklerini, dostluklarını da. Bence artık bu konuyu acilen bir sonuca bağlayıp, daha fazla karşılıklı üzülmeyelim. Ben şahsım adına gerginlik ve çekişmeden hoşlanmam ve inanın bu konu gün boyunca hep kafamın içinde ve bahçe sayfama bile bir şeyler yazmak içimden gelmez oldu. Bahar geldi arkadaşlar, çok işimiz var, hadi bırakalım tartışmayı, şimdi çalışmak ve gösteri zamanı |
Sevgili mandalinci, sağ olun. Ben de sizi, hepinizi seviyorum ama agaclar.net'i galiba biraz daha fazla seviyorum ki onun en iyi, güzel ve faydalı olabilmesi adına yapılan her teklife açığım. Yönetimin söylediklerini, istediklerini ve bana verilen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Ayrıca bu bana büyük bir zevk-keyif veriyor.
Saatlerce bilgisayarın başında hiç başka yerlere girmeden hatta e-maillerimi bile okumadan agaclar.net'te ne olmuş, neler yazılmış, arkadaşların hangi konularda problemleri var, istekleri-talepleri var mı diye sayfalar arasında dolaşıp duruyorum. Yeni üyelere hoş geldiniz diye mesajlar atıyor, forumumuzun kurallarını hatırlatmaya çalışıyorum. Arkadaşların sorduğu ve cevapsız kalabilen (gözden kaçan) soruları biliyorsam yanıtlıyor, cevabını bilmiyorsam da bilen arkadaşlara mesaj atacak cevap vermelerini rica ediyorum. Çünkü biliyorum ki buraya yeni üye olanlar da aynen benim gibi, öğrenmek isteyen, bilgiye aç, bitkisine en iyi şekilde bakmak isteyen, doğaya hayran, onu korumaya özen gösteren bir arkadaş. Bu yüzden sitemize üye oldu, bu yüzden bizlerle beraber. Benim de siteye üye olmam bu yüzdendi. Pekii, bu arkadaşlara yardım elini uzatmayacak mıyız? Bunu en iyi şekilde nasıl yaparız diye aramızda konuşmalar yapamayacak mıyız? Arkadaşlar, paylaşamadığımız nedir? Neden sizlere en iyisi olması hususunda yapılan tekliflere karşı bir cephe oluşturma çabası veriyorsunuz? Ve bunu yaparken de incitici olmaya özellikle uğraşıyorsunuz? Örneğin, bahçelerimizde mesaj sayılarımız çok oldu, aradıklarımızı bulamıyoruz, gelin beraberce işlevselliğini bitirmiş, abartılı olan, geriye dönük mesajları silelim ve ben bu konuda yardımcı olayım diyorum. Aldığım cevap," o alan bizim özel alanımız, günlüğümüz gibi, dokunmayın" oluyor. Değerli bilgiler bu bölümde görünmüyor, oysa ilgili başlıklarda arkadaşların bulması çok daha kolay olacaktır diyoruz. Gelen cevap," biz yine bahçelerimizde belirtelim, link veririz" oluyor. Arkadaşlar, "biz, burada Türkçemizi doğru kullanmaya özen gösteriyoruz, lütfen sizler de bu hususa dikkat edin" diyoruz, gelen cevap: devlet dairelerine dilekçe mi veriyoruz, senden mi öğreneceğiz oluyor. Gönüllü olarak dağıttığım fide ve tohumlar için, ben burada toprak bulamam bana toprağını da yolla diyebilecek kadar kaba yazanlar, tekliflerde bulunan da oluyor. Hatta özel mesajlarla bile ne kadar hakaret edenler var, ama bunlara üzülsem de yine agaclar.net'in menfaati hangi doğrultuda olacaksa yönetime danışıyor ona göre hareket etmeye özen gösteriyorum. Bir arada olalım, tanışalım, güzel vakit geçirelim, güzelliklerin daha erken farkına varalım ki daha çok faydalanalım düşüncesiyle toplantılar tertiplemeye özen gösteriyorum ve hepinize teşekkür ediyorum aldığım sonuç ortada. |
Bu "like" butonu neden Türkçe değil :)
|
Alıntı:
|
agaclar.net benim için neredeyse ansiklopedik bir bilgi kaynağı durumundadır ve kuruluşundaki ilk amaç ve genel işlevi de budur. Bunun yanısıra işin bir de sürpriz tarafı vardır ki, hiç umulmadık bir biçimde, insanı her konuda motive eden yeni dostluklar oluşturur. Çünkü dünyaya benzer şekilde bakan ve benzer ilgi alanlarını paylaşanları buluşturur. Eh bir insan hayatta daha ne bekler; bir yandan değerli dostluklar, bir yandan sürekli dağarcık zenginleştirme (en azından benim bakış açımla böyle).
Uzun zaman önce bitki başlıklarındaki muhabbetlerden ciddi şekilde rahatsızlık duymuştum (hala da duyuyorum). Ben de arada ilgilendiğim kişilerle sohbetleşmek istiyordum ama aradığım bir bilgiye ulaşabilmek için sayfalarca ciciş, eline sağlık, teşekkür, bana da versene gibi gereksiz mesajlarla karşılaşmak da beni yoruyordu. Kahve sohbetleri ise konu çeşitliliği açısından ve akışına yetişemediğimden bana çok uymadığı için onlara da pek katılamıyordum. Bu yüzden bahçe, balkon ve kaktüs başlıkları açılıp sohbetlerin büyük bölümü oralara taşındığında sevinmiştim. Ben, o bahçe, balkon, kaktüs başlıklarını kişiye özel bloglar gibi görüyor, arada zamanım oldukça laf atmaktan da çok hoşlanıyorum. Dostça sohbetleri, çekişmeleri, şakalaşmaları sevimli bulup gülümsediğim çoktur. Aralarda yaşamlarıyla ilgili küçük veriler çok kişiyi tanıdık gibi görmeme yol açar bu da bana hoş gelir. Yönetimin de bu sohbetlerden herhangi bir sıkıntısı olmadığını çok iyi biliyorum. Zaten konudaki mesajlarında da bu açıkca belli. Bu girişten sonra gelelim konu ile ilgili düşüncelerime. malina ilk yazısında ne yazmış? Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Sevgili bahçe, balkon-teras ve kaktüs başlıklarını açan arkadaşlarım, benim bu konudan anladığım; sizden sohbetlerinizi kesmenizi değil, yararlı bilgilerinizi ilgili başlıklara taşımanız ve kimseye bir yararı olmayan gereksiz mesajları keyfinize bağlı temizlemeniz istenmekte. Yanlış mıyım? cemocum, alcencim, Yücel bey, Fatma hanım ve üzülen diğer arkadaşlarım konuyu sakince düşünün ve sizlerden haber almak, sizlere laf atmak keyfinden beni yoksun bırakmayın lütfen;) "beğen" butonu bir işe yarayıp, bilgi başlıklarındaki teşekkür mesajlarını yok edecekse hayırlısı olsun. Bunun dışında herhangi bir mesajım beğenildiğinde başım göğe ermeyeceği için pek de umurumda değil açıkcası:) |
Alıntı:
Henüz bu uygulamanın kalıcı olup olmadığı belli değil sayın denizakvaryumu ;) |
Konuyu nerde konuşalım ??
Alıntı:
Önerilerinizi bekliyorum nerde ne zaman konuşalım. Ben sadece Sevgili güler hanım ile özel bir görüşme yapacagımdan kısaca söz edip kapatmıştım. Polemik hiç ama hiçç bana göre birşey değil. Bunun için de haksız eleştiri yüzünden forumlara yazmama kararı almıştım işte üyelere rahatsızlık veren bir konu da budur mesala. Farkındasınız **** değilsiniz ama biliyorum ki bu tutumunuz insanları rencide ediyor |
Alıntı:
Alıntı:
|
Sayın Malina, Sayın Güler Abla, boşuna kendinizi yormayın... Bu işin üstesinden birlik, beraberlikle gelinir ancak...
Kaktüs-sukulent dosyası Paskalya kaktüsü bölümünde devam eden, çiçeğiniz çok güzelmiş, vs. tarzı yazıların devam etmesi üzerine son derece iyimser bir şekilde yazdığım mesajımdan sonra ; duruma tepki gösteren arkadaşım tüm mesajlarını silip, bir de arkadaş listesinden silmeyi tercih etti. Ben de yaptım yeri geldiğinde; çiçeğiniz çok güzelmiş, bayıldım vs. ama şu konuya katılıyorum ki değerli bilgilerin kaybolmasına, işlevselliğini yitirmesine sebep olduk. Ben de bazı arkadaşlar gibi mesajlarımı yeniden irdeleyip , gereksizlerini silmeyi düşünüyorum.Beğen butonunu sevdim ve kullanmaya da başladım... |
Mesajları doğru yere yazın konular karışmasın diyorum ama bu kez de kuralı ben ihlal edeceğim :)
Beykoz İş Okulu destek bekliyor Bahçe sahibi arkadaşlar buraya bir göz atabilir mi? |
@selis: şu linke göre de yok, planlıyorlarmış.
How to disable Privae Message followed by Like system? - vBulletin SEO Forums Linkte bahsedildiği gibi, diğer forumda, profil sayfanızda işaretleyebileceğiniz bir kutu var mı? hımm, yazarken aklıma geldi, işlevi tamamen silmiş olabilirler, o zaman çalışmaz tabi :) |
Mesajla "beğen" lerin gelmesinin bir sakıncası yok.
Neticede 50 mesajlık kotayı etkilemiyor. Beğen konusunun "teşekkürden" çok daha fazla etkileri de var. Bu nedenle "beğen" butonunun kalmasından ve mesajla da gelmesinden yanayım. |
Beğen butonu işe yarayacak gibi..
Mesajla bildirilmesini önce yadırgadım ama çok mantıklı olduğu farkettim. Bu bildirim olmazsa nerden haberimiz olacak ki? Bıkacak kadar bildirim geleceğini sanmıyorum ki keşke gelse diyeceğim..:p |
Sayın uzaytek, ben anladım dedim ama anlamamışım yine :(
Ben ayarlarımı = Kullanıcı Kontrol Paneli---Seçenekleri düzenle---Özel mesaj geldiğinde yeni pencereyle haber ver şeklinde ayarladım. Yani özel mesaj geldiği an hangi sayfada olursam olayım ayrıca küçük bir pencere açılıyor . Bana bildirim mesajla gelmiyor derken, bu pencereden bahsediyorum. Ve yine; yani özel mesaj yok ama sadece bildirim varsa bu küçük pencere açılmıyor ve Özel Mesajlarınız yazan yerde sadece sayı olarak duruyor. Bir daha, yani bakıp bakmama benim tercihimde. Şimdi, benim yine anlamadığım bir şey mi var, yoksa herkesin ayarları farklı olabileceği için farklı şekilde mi geliyor bu bildirimler ? ;) |
Ben de de sayı olarak gözüküyor.
|
mesaj olarak gözükmüyor zaten bildiri olarak geliyor (mesaj demek ağız alışkanlığı oldu), sadece sayı gözüküyor orada
bildiri olarak gözükmesi ne yalan söyleyeyim beni de rahatsız ediyor, ne olmuş diye girip bakma ihtiyacı duyuyorum ama şu yukarıdaki düzenlemeyi yaparak kapatma imkanı sağlarım. |
E şimdi anlaşıldı Sayın uzaytek. Teşekkür ediyor ve sevgili feriha'nın 112 no'lu mesajını örnek göstererek ;) katıldığımı belirtmek istiyorum ;) (Bu forumda en çok smiley kullanan galiba benim :( )
|
Sevgili arkadaşlar, sayın malina sizlere bir öneri ile gelerek bu başlığı açtı.
Ben de bir gaf yaparak önerilerine bir eklemede bulundum" geriye dönük teşekkür mesajlarımızla istenmeyen (çelik-tohum isteme-kutlama) mesajlarını silerek, bahçe sayfalarımızı temizleyelim mi diye sordum. Bu sadece bir teklifti, katiyyen ısrar değildi. Ve isteyen arkadaşlara da yardımda bulunacağımı söyledim. Niyetim hiç de sizin özel alanlarınıza karışmak, yazışmalarınıza kısıtlama getirmek isteği değildi. Zaten buna da yetkili değilim. Bir kısım arkadaşlar teklifime olumlu yaklaştı, bir kısım arkadaşlar da istemediler. Sizlere daha evvel de yazdığım gibi, bahçelerde yapılan sohbetlerden yönetim de rahatsız değil, yönetimin rahatsızlığı; değerli bilgilerin bahçe başlıklarında kaybolması ve bir bitkinin gereğinden fazla fotoğraflanması. Bitkide bir rahatsızlık olur, bunun nedenini öğrenmek adına ilgili başlıkta tabii ki yaprağının birkaç fotoğrafı, gövdesinin bir, iki fotoğrafı hatta kök durumu bile fotoğraflanır. Bu işin gereğidir. Ama "bu da benim bahçem" adı altında bir saksı maydanozun önden, arkadan, sağdan soldan fotoğraflarının basılması pek de hoşa gitmiyor. Kalabalık bir forumumuz var. İyi niyetle yazılan mesajları bile bazı yerlerde yanlış da anlayabiliyoruz. Ya o mesajın yazıldığı yer uygunsuz oluyor veya arkadaşın mesajı yazma sebebinin evveliyatını bilmiyoruz. Bu durumda da algılama çok değişik oluyor. Başlıkta yazılan mesajlara verdiğim cevaplar için dün akşamdan beri özel mesajlar ve telefonlar almaktayım. Olayları izah etmektesiniz, ama ben müneccim miyim ki ..... arkadaşla bir başka arkadaş arasında daha evvel özelden bir görüşme olmuş da o mesajı ona niyet ederek yazmış, ben üstüme alınmamalıymışım. Yine de açıklamalarınız için teşekkür ederim. Eğer mümkünse lütfen bana bu başlıkta yapılan sohbetler için de bir açıklama yapabilir misiniz sevgili Uzaylı? 06-03-2012 19:46 - Uzaylı Senin bir şeyden haberin yok mu? Forum ayağa kalktı. Millet ikiye bölündü. Çok merak ediyorum, ne oldu da forum ikiye bölündü? Ben bir teklifle geldim kabul görür veya görmez. Bu teklifimin de hoşunuza gitmediğini biliyorum. Normal karşılıyorum. hk50 adlı üyenin yazmış olduğu mesaj içinse bölünme, bunu bu kadar dallandırıp budaklandırmadan da aramızda halledebilirdik. Sizinle daha evvel de bahçenizde epsody adlı üyenin yazmış olduğu bir mesaj için yazışmış ve konuyu halledebilmiştik. Ben veya bir başka moderatör arkadaşa da bu rahatsızlığı iletmiş olsaydınız (siz veya maruz kalan arkadaş) eminim ki çaba harcanırdı, yapamazsak da durum malina'ya iletilirdi. Bunca arkadaş da kırılmamış olurdu. 06-03-2012 19:58 - Uzaylı Biz de boş durmuyoruz diye espriler yaptık. hakikatten bahara hazırlanıyoruz. Arabalari süsler saksılar, küpler buluyoruz. Anlatım sohbet gibi olunca birileri her yerde bizi eleştirmiş. O birilerinin bir tanesi hk50. Böyle olaylar büyüdü. Gerisini de buradan okuyabilirsin.; http://www.agaclar.net/forum/oneri-y...iniz/26501.htm Verdiğiniz link şu anda yazmakta olduğum yani malinanın öneri yaptığı başlık. "Birileri her yerde bizi eleştirmiş, o birilerinden bir tanesi hk50." Diğerlerinden biri de ben oluyorum galiba. 06-03-2012 19:43 - Uzaylı Valla benim çizdiğim çzigi belli. Beğenmeyen bakmasın sayfama... Ben olduğum gibi yazıyorum. Kalıba sokmaya gelemem... Aykırı hiç bir durumum da yok. Doğru, beğenmeyen bahçenize girmesin, bunda haklısınız. Ama Kalıba sokmaya gelemem için bir şey diyemeyeceğim, o yönetimin bileceği bir şey. Bahçeler şöyle olacak diyorlarlarsa buna hepimiz uymak zorundayız. 06-03-2012 19:59 - Uzaylı Sonuç ben çok bozuldum. Alcen, Cemo hep beraber mayısa kadar bahçelerimize yazmayacağız. ve 06-03-2012 20:00 - Uzaylı Yücel Bey de ben de cankızları yalnız bırakmayacağım dedi. Üzüldüm, çünkü bahsi geçen arkadaşların çok güzel bahçeleri var. Bu zamanda bile yazılacak güzel şeyler olduğuna inanıyorum. Biraz, benim de başımda var bu bahçe olayı ama tabii ki sizlerin bileceği bir şey, ister yazarsınız ister yazmazsınız. |
06-03-2012 19:46 - Uzaylı
Senin bir şeyden haberin yok mu? Forum ayağa kalktı. Millet ikiye bölündü. 06-03-2012 19:59 - Uzaylı Sonuç ben çok bozuldum. Alcen, Cemo hep beraber mayısa kadar bahçelerimize yazmayacağız. ve 06-03-2012 20:00 - Uzaylı Yücel Bey de ben de cankızları yalnız bırakmayacağım dedi. İlginç.... Ağaçlar net, forum ikiye bölünmüş bizim yeni haberimiz oldu... Hayırlısı... |
Sevgili güler ablam,
mesajı size yazıyorum çünki ne sizinle, nede site yönetimiyle hiç alakası olamayan bir konuyla verdiğimiz tatsıs durumdan, canınızın sıkılması beni ziyadesi ile üzmüştür. Bahçelerimizi kapatmamızın sebebi başkadıır.Zaten geçici olarak kapatmıştık. Bizim geçici olarak bahçeleri kapatmamızla,bahçe vs sayfasının açılması çakıştıgı için yanlış anlamalar olduğunu söylemeliyim. Yanlış anlaşılmaktan, ve gereksiz bir konuyla verdiğimiz üzüntüden dolayı özürlerimi kabul et ablacım, seni üzmek gibi asla bir düşüncemiz olamaz. |
Sayın Güler; Tam her şey yoluna girmiş, her şey tatlıya bağlanmış, sayın malina bize güzellikle yol göstermiş, biz de bahçe sohbetlerinde yazışmaya devam ediyorduk. Üstelik teşekkür edip, bahçe sayfalarımızı düzeltmeye de başlamıştık.
Şimdi bu da nereden çıktı? Üstelik verdiğiniz linkteki mesajların silinmesini biz istemiştik. Sayın malina da siliyorum demişti. Şimdi siz yazıların tamamından yazdıklarımı alınca ben sivrilmişim. Evet o üzüntüyle çocukluk etmişim olayı anlatım şeklim pek hoş olmamış belki ama konunun sizinle ve yönetimle alakası yok ki... Biz bizi eleştirenler hakkında yazıyorduk. 06-03-2012 19:46 - Uzaylı Senin bir şeyden haberin yok mu? Forum ayağa kalktı. Millet ikiye bölündü. Burada sohbet yazışmalarını eleştirenler ve eleştirmeyenleri kastetmiştim. Üstelik eleştirenler madem bu kadar çoktu da, niye yazılarımız okunuyordu? Herkes memnun diye devam etmiştik. Evet sayın hk50 ve sonrasında gelen mesajlara çok bozulduk biz. Konunun yönetimin tavsiyesiyle alakası yok. Zaten sayın malina’ya bundan sonra daha dikkat eder, faydalı mesajları, ilgili başlıklara kopyalarım demiştim. Yapıcı eleştiriye her zaman varım demiştim. Benim ve arkadaşlarımın kırılması yönetime değil ki..! Bizi eleştirenlere... Meydanı onlara bıraktık, buyrun dedik... 06-03-2012 19:58 - Uzaylı Biz de boş durmuyoruz diye espriler yaptık. hakikatten bahara hazırlanıyoruz. Arabaları süsler saksılar, küpler buluyoruz. Anlatım sohbet gibi olunca birileri her yerde bizi eleştirmiş. O birilerinin bir tanesi hk50. Böyle olaylar büyüdü. Gerisini de buradan okuyabilirsin.; Burada da konuyu bilmeyip ara verdikten sonra foruma girip sorular soran arkadaşlara durumu anlatmaya çalışıyorum. Eleştiri başlığında çok şey bir arada konuşulduğu için durumu anlayamamışlar. Kışın bahçede çalışamıyoruz. Yücel bey boş kaldığınız zamanları fırsata çevirip bahçeyi süsleyecek objelere yönelin biriktirin bu aralar, bahçeyi gösteren süsüdür demişti. Biz de arada Yücel beye mesaj atıp, biz de boş durmayıp çalışıyoruz diye takıldığımız anlatıyordum. Eleştirenlerden birisi hk50, seviyesizce sataştığı için muhatap olmak istemedikçe, daha da şımardı. Diğer eleştirileri yeni öğrenmiş olduk. Hem bu mesajların hiç birinde sizden bahsedilimiyor. Siz niye üzerinize alındınız ben anlamadım? 06-03-2012 19:43 - Uzaylı Valla benim çizdiğim çizgi belli. Beğenmeyen bakmasın sayfama... Ben olduğum gibi yazıyorum. Kalıba sokmaya gelemem... Aykırı hiç bir durumum da yok. O kadar sinirlendim ki ne diyeceğimi şaşırmıştım. Ben herkesin hayaline göre yaşamak zorunda değildim ki... Benim hayalimde çiftlik yaşamı var. Belki bir yer daha almak istiyoruz. Başarabilirsek çok güzel planlarımız var. Meyve bahçeleri, sağlıklı bir yaşam, doğa içinde muhteşem güzellikte bir bahçe... Küçükbaş -büyükbaş hayvanlarımız, ördeğimiz-kazımız, arımız-balımız. Biz böyle bir yaşam gerçekleştirmek istiyoruz. Benim bahçemde de tabi ki yaşadığımız tecrübeler olacak. Hayalimiz neyse, adım adım onları göstereceğiz. Kalıba sığama deme ondan. Onlar istiyor diye sadece çiçekleri gösterip, gerisini saklayacak değilim. Ürün de yetiştiririm; yemeğini de yapar fotoğraflarım. Benim sayfamda bir şey bulamıyorsa girmesin..! Kalıba girme meselesinin yönetimle hiç alakası yok. Hatta bunca şey arasında nazımızı çektiği için de ayrıca teşekkür ederim... 06-03-2012 19:59 - Uzaylı Sonuç ben çok bozuldum. Alcen, Cemo hep beraber mayısa kadar bahçelerimize yazmayacağız. 06-03-2012 20:00 - Uzaylı Yücel Bey de ben de cankızları yalnız bırakmayacağım dedi. Alcen ve Cemo ablalarımda yazma hevesi kalmadı, aynen bende de öyle... Zaten mayısa kadar bahçeler bu sene anca kendine gelir dediler. Benim de hevesim kaçtı; biraz meydanı eleştirenlere bırakalım. Ama dönerken hepimiz birden dönelim de neşeli olsun demiştim. Sanırım olayı şimdi anlamışsınızdır. Sizin üzerinize alınacak bir şey de yok ortada... Size ben ayrı mesaj yazmıştım. Konu ile aynı mesajda değildi. İkisi çok farklı... Ben sadece bahçelerimiz kahvehanelerimiz dediğiniz cümleye biraz bozulmuştum. Ama onun da bir açıklaması vardır. Üzmeyin tatlı canınızı... Tamamen yanlış anlama olmuş. Biz sizi seviyoruz; bunu sakın unutmayın... Yanlış anlamaya sebep olduğum için de, özür dilerim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025