![]() |
Merhaba sayın Uzaylı;
Peki biz çekilen eziyetleri, olumlu olumsuz tecrübeleri, çıkıp çıkmayan bahçe ürünlerini gözlemleyemiyecekmiyiz?. Giyilen poşu, eldivenler, ALLAH muhafaza çıkan yangınlar, yapılmakta olan bahçevan modeli şalvarlar. En önemlisi; çiftçi olmada ilerleyen yeğenlerimiz..... Arada bir görünün lütfen, sadece resimler bile yeter:))). Mayısta yazılar da eklenir inşallah. Eniştemize ve ailenize saygılarımla lütfen. |
Uzaylı kardeş,
emeği paylaştık,üzüntüyü paylaştık,toprağı paylaştık masallarımızı paylaştık,yazdıkça paylaşılanlar uzaaar gider, ama ben lafı uzatmıyacağım, bundan sonra da paylaşacaklarımızı Siz ve dünyalı kardeşimle beraber paylaşmaya devam etmek istiyorum, son bir haftada yaşananları yaşanmamış kabul ediyorum ve diyorum ki, eğer foruma geri dönmezseniz dönmeme kararınızdan sonra ben de forumdan ayrılıyorum.selamlar:( |
Canım, dünyalar güzeli selenn'im, senin üzülmene de ben dayanamam.
Lütfen kendini sorumlu tutma. Sen, beni agaclar.net'le tanıştırmakla dünyaları verdin. Çok zor bir zamanımda ilaç gibi geldi. Bu kadar güzel insanla tanıştım, çok değerli bilgiler edindim. Son olaylar beni üzmedi desem yalan olur, ama bu da geçer, sakın üzülme. Derim ya; zaman en güzel ilaçtır diye. Canım, sakın kendini üzme-derslerine yoğunlaş. |
Sevgili arkadaşlar,
agaçlar.nete üye oldum, gerçekten kendimi bir aile ortamında hissettim. Burada güzel dostluklar kurup, birbirimizden çok şey öğrendim. Madem biz bir aileyiz diyoruz,aile içinde kavgada olur münakaşada edilir hangimizin ailesinde olmuyor. Halledemiyecek kadar büyük, içinden çıkılmayacak karışık bir durumumuz yok diye düşünüyorum. Sorun varsa birimizin değil, bu içine çekildiğimiz yakışıksız duruma sebebiyet verenin hatası yokmudur. Kendiminde hatalı olduğunu düşünüyorum,anlık kızgınlıkla yanlış kararlar alıp sebeb olan arkadaşa pirim verip dalga geçirttiğim için. Bütün samimiyetimle söylüyorum,gelişen olaylarda siteye nede yönetime en ufak tavrımız olmadı. Onun için lütfen güler ablam, bize kız, bağır, çağır ama kırılma.Affetmek büyüklerin şanındandır. Sevgili uzaylı, Sen nereye gidiyorsun, hepimizden çok bahçende yaptıklarını coşkuyla bize anlatan sensin hiç birimiz kopmadan buradayız. Hepimiz kardeşiz. Şimdiye kadar tartışmalar uzamasın diye yazmadım,artık lütfen bu konuyu kapatalım. Başlığın esas amacı benim içinde uygundur. Saygılarımla..... |
Sevgili alcen, telefon konuşmalarından da üzüldüğünü biliyorum.
" bize kız, bağır, çağır ama kırılma.Affetmek büyüklerin şanındandır." diye yazmışsın. Ne haddime, size kızmaya-bağırmaya hiç de hakkım yok. Üzüldüğüm; niyetimin sizlerin üzülmesi, kırılması olduğunu düşünerek bir tavır içine girmeniz. Yani beni hiç tanıyamamış olmanızdır. Sizler benim arkadaşlarımdınız...rahatlıkla sohbet edebildiklerimdiniz. Mutlaka bilirsin ama yine de yazayım. Pir Sultan Abdal, padişah ile ters düşmüş ve padişahın paşalarından Hızır Paşa da onu idam sehpasına götürürken halk başlamış taşlamaya. Herkes taş atarken biri de ona bir gül atmış. Ve Pir sultan Abdal da demiş ki: ellerin attığı taşlar beni yaralamaz ama bir dostun attığı bir gül beni yaralar. Ben sizleri çok seviyordum. |
Sevgili Güler Hanım, bu son olanlara en çok üzülenlerden bir agaclar.net üyesi olarak,
(-Ben sizleri çok seviyordum.) sözünüzün devamında bu sevginin geçmişte kalmayıp, devam edeceğine tüm kalbimle inanıyorum. Çünkü bizler, sizi ve sitemizi çok seviyoruz. Arkadaşlarımızın maksadı aşan mesajları olmuş olabilir, hepimizin hatâları olabilir. Affetmek gerçekten de büyüklüğün şânındandır ve sizin o affedici yüreği taşıdığınıza inanıyorum. Kendi adıma, bahçelerin daha işlevsel olabilmesi için sayın malina'nın yazdığı maddeleri aynen uygulayacağım. Çalışmalarına başladım bile. Tüm üyeler olarak, bu güne kadar uyguladığımız sevgi saygı çerçevesinde bundan sonra da azami dikkat ederek, paylaşımlarımıza kaldığımız yerden devam ederiz umuduyla... Sevgiler... Saygılar... |
Alıntı:
Sn malina Önce kurallar değilde,Bahçe Kültürü ile Bahçe Adabı muaşeret kaideleri nelerdir? Bilen arkadaşlar vede bu işin uzmanarının bilğileri harmanlanıp.Sansür gibi görüntü verilmeden kurallar manzubesi oluşsa iyi olmazmı? Takdir sizlerin. Saygılar |
Alıntı:
"Bahçelerinizde, bir bitki için açılmış başlıkta yer alan bilgiden daha fazlası var. Bunları görmek için, o bitki için açılmış başlığa bakmak en kestirme yol. Bilgi arayanları bahçe behçe dolaşmak zorunda bırakmayın. Bunları ortak bir yol bulup toparlayalım" diyordum... |
Yeni bir üyemiz tanıtım yazısında demiş ki: Gerek çevemdeki gerekse internetteki araştırmalarımda Agaclar.net in konu hakkında en büyük forum sayfası ve bilgi kirliliğinin görece az olduğunu gördüm.
İşte bizler de bu yüzden faydalı bilgilerin bahçelerden ziyade ilgili başlıklar altında olmasını istiyoruz. Arayanlar, kolaylıkla istedikleri bitkilerle ilgili bilgilere erişebilsinler. Yeni üye, o bitkinin ve onun yetişmesi hakkındaki yazıların benim, senin veya bir başkasının bahçe başlığında olduğunu nereden bilebilir ki? |
Kırılmayınız hocam kırılmayınız,
kul kusur işler sultan bağışlar:) |
Alıntı:
agaclar net'i çok sevmiştim, beni hem sizlerle tanıştırdı hem de bilgi hazinesi oldu benim için. Bilmem, belki de yaşım gereği yorulduğumu hissediyorum. |
ablacığım Siz,
dinlenmemek üzere yürümeye karar verenlerdensiniz,bu yüzden yorulmayacağınızı biliyoruz:) yükünüzü hafifletmek için bizler elimizi taşın altına koymaya hazırız:) |
Ama buna artık devam etmek isteyip, istemediğime de karar veremedim, belki de yoruldum belki de kırıldım
agaclar net'i çok sevmiştim, beni hem sizlerle tanıştırdı hem de bilgi hazinesi oldu benim için. Bilmem, belki de yaşım gereği yorulduğumu hissediyorum. Sizi her zaman aramızda görmek istiyoruz. Mevsimi geldi. Çiçekler gibi dahada hareketlenecek ve canlanacağız. Bu sevginin yaşı yok ama, biz emekliler daha çok doğayı seviyoruz ve beğlanıyoruz. Kırılma olayına gelince . o kısmı bende takip ettim. Ama hiçbir şey yazamadım. Çünkü burada yazmayla karşılıklı konuşma arasında fark var. Söylenenlerın gerçek manası yüzdeki mimiklerle anlaşılır. Ses tonu ile belirginleşir. Yazılanları okurken bile o anki ruh halimiz çok şeyler katar o cümlelere. O nedenle..... Herşeyi kafaya takıp küsmek olmaz. Bir hocamızdan uzak düşmek bizdede eksiklik olur. Aynı hızla devem Güler hanım. |
''Çünkü burada yazmayla karşılıklı konuşma arasında fark var. Söylenenlerın gerçek manası yüzdeki mimiklerle anlaşılır. Ses tonu ile belirginleşir. Yazılanları okurken bile o anki ruh halimiz çok şeyler katar o cümleye ''
Çok güzel ifade etmişsiniz ,aynı şekil de düşünüyorum. Güneş yüzünü göstermeye başladığın da sitenin bu ruh hainin de değişeceğini biliyorum. Sevgiyle kalalım. |
Alıntı:
|
Tüm yaşananların sebebi güneş sistemini içine alan gizemli foton kuşağı... ;)
Dünyanın çeşitli bölgelerinde yayılmış olan piramitlerden uzaya doğru, muhtemelen hızla yaklaşan gizemli enerji kütlesine doğru yüklü enerji fırlatmaları olduğunu söylüyor bazı uzmanlar. Medyada takip ediyorum. Durum böyleyken insanlarda da değişik yansımaları olabilir... Gül bahçesinin gül kokulu sahibesi, sevgili Güler hanım, sizsiz bu bahçeyi düşünemiyorum... :cool: Her şeyin ötesinde yaydığınız sevgi dalgası sizi bizlerden uzaklaştıramaz, sevgiyle ve hep bizimle kalın... |
Merhaba arkadaşlar sevgili cemonun sayfasına yaptığım yorum tamamen kendi kırılmışlığımla yola çıkılmıştır buradaki hiçbir arkadaşla uzaktan yakından alakası yoktur arkadaşlarım üzerlerine almış bu beni gerçekten çok üzdü arkadaşımızın dediği gibi Söylenenlerın gerçek manası yüzdeki mimiklerle anlaşılır. Ses tonu ile belirginleşir. Yazılanları okurken bile o anki ruh halimiz çok şeyler katar o cümleye '' tamamen şahsi kırılmışlığımdan yola çıkarak cemo ya neler oluyor kırılmıyoruz demek istedim yanlış anlaşılmaktan dolayı alınan arkadaşlarımdan özür diliyorum.
Saygılarımla |
malina kusura bakmasın, sadede gelmeden önce ben de bir mesaj ekleyeyim::rolleyes:
Alıntı:
Eminim gene şu başlığa bakalım, şu organizasyonu yapalım dense saatlerinizi, günlerinizi harcarsınız yorulmazsınız.:rolleyes: |
Valla kimsenin sadede gelmeye niyeti yok...
Sormasam da bildiğimi mi işlesem diyesim geliyor :) Az kaldı :) |
Alıntı:
|
Sevgili Güler hanım,
İlk sizin bahçenizi gezerek başladım siteyi tanımaya. Oluşturacağım bahçemi ve sil baştan yaratacağım yaşamımı kafamda şekillendirmemde çok etkili oldunuz. Evet dedim bahçemde danışabileceğim, ruhunu bahçesine yansıtabilmiş, sevgi dolu bir insan var burada... Daha sonra sizin gibi düzeyli bilgi paylaşımları olan bir çok bahçeyi gezdim, yetiştirdiği bitkide uzman olsun olmasın, tecrübelerini, heyecanlarını bu kadar yalın dille paylaşan değerli bu site insanlarını da tanıdım. Siz, burada bir mihenk taşısınız. Pasif bir takipçi olarak sizin sağduyunuza, hoşgörünüze, sımsıcak insan-doğa sevginize, bitmeyen ve sürekli örnek teşkil eden enerjinizi hayranlıkla izledim. Düzeyli sohbetlerinizi okuma hakkımı benden lütfen almayın. Size henüz kurmadığım bahçem için çok ihtiyacım olacak. Kısaca güzel insan Güler ablamız, bu site sizsiz olmaz. Sabah kahveleri, ince belden tavşan kanı çaylar boğazlardan geçmez. Sevgiyle, huzurla aramızda görme dileklerimle... |
Alıntı:
Artık bahçelerde ve balkonlarda Like'ı kullanacağım:) Bence yazan , faal arkadaşlarımız da konuyu anlamıştır ve bahar temizliğine başlamıştır:) Ayrıca sizlere yardımcı olmak ve sitemizin doğru şekilde yürümesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız:) |
Sevgili arkadaşlar, sağ olun da ben bir yere gidiyorum demedim ki, kırıldığımı, üzüldüğümü belirttim, biraz da yoruldum galiba dedim.
Yorgun hissettiğim için de eskisi kadar faal olamayabilirim düşüncesiyle yazdım. agaclar. net öyle bir işlemiş ki benliğime, yazamasam da okurum, bilmediklerimi hocalarımıza danışırım. |
Tüm yazılanları baştan sona okuduktan sonra edindiğim fikir;
-Bahçe sahipleri kendilerini kısıtlama altında hissetmeden özgürce yazmak istiyorlar. (Aslında kısıtlama yok, düzenleme var) -Bir defalığına, geriye dönük çok gereksiz görülen mesajları bahçe sahibinin kendisinin belirleyip bildirmesi -Beğen/teşekkür butonları bundan sonra gereksiz mesaj trafiğini oldukça azaltacağı. -İlgili bölüme taşınması gereken önemli mesajların moderatörler aracılıyla yapılması aynı zamanda yanlış bölüme taşınması olasılığınıda ortadan kaldıracağı. -Taşınan mesajlarda ilgili bahçeye link bulunması. Görüşlerine sahip oldum. |
Alıntı:
Bu noktada arkadaşlar yazdıklarımız parça parça dağılacak diye düşünmemeliler. Bir bütünlük içinde yazılmış yazılar tabi ki korunmalı ve korunur. Diğer bölümlerde de olması uygun görülen konu, mesaj çıkarsa nasıl bir yöntem uygulanacağına birlikte karar verilir. Alıntı:
Alıntı:
|
Bir de ilk sayfadaki tanıtım bilgilerinin ardından galeriden bir bağlantı vererek bahçede çekilen güzel fotoğrafları galeriye ekleyebiliriz.
Galeride fotoğrafları daha büyük ve daha rahat görmek mümkün. |
Güler hanım , gerçek olan bir şey var. Her hangi bir grup içinde olmak , orada bulunanları tanımak , insana garip bir şekilde sevgi ve bağlılık hissi veriyor. Samimi yaklaşımlarınızla , ön yargılı bir insan olmama rağmen sanal bir alemde arkadaş olarak eklediğim kişilerden ilki siz olmuşsunuz. Sizleri ve bu sitede olan herkesi çok benimsemiş sevmişim. O sebepten sizi ve tüm site üyelerini bir arada görmekten mutlu olacağım.
|
Teşekkür ederim, sağ olun sayın tener, ama ben buradayım. Diğer arkadaşlar da buradalar, içiniz rahat olsun.
agaclar.net denilince akan sular durur bizler için. :) Eğer varsa, siz sayın malina'nın önerilerine fikrinizi yazarsanız sevinirim. |
Daha anlaşılır olmak için kişisel düşüncelerimi maddelerin altına yazıyorum
-Bahçe sahipleri kendilerini kısıtlama altında hissetmeden özgürce yazmak istiyorlar. (Aslında kısıtlama yok, düzenleme var) Bahçe bölümü bazı istekleri karşılamak için açıldı. Herkes yaptıklarını paylaşmak istiyor ama bir bitki için açılmış başlıkta (mesela) çimlenme görüntüleri varsa, herkesin tek tek o bitkinin çimlenmesini anlatmasının anlamı yok. Oysa insan ne yaptığını da göstermek istiyor, doğal bir şey... Bunu kendi bahçesinde, balkonunda anlatırsa hem esas konu gereksiz/tekrar mesajlarla dolmamış olur, hem de yazan kişi, deneyimlerini paylaşmış olur... Yazışırken ister istemez iş sohbete dönüşüyor. Bu da insanca bir şey... Üyelerin bahçeleri/balkonları bu isteği de tatmin eder, böylece bir bitki için açılmış esas konu nispeten daha temiz kalır, mesaj fazlalıkları olmaz... (Tabii bu hesaplar, esas konunun gereksiz mesajlarla kirlenmesine engel olamadı, o da başka :) Bunları demiştik ama zaman içinde gelinen noktada baktık ki, bitki sayfasında bile yer almayan önemli bilgiler, çok sayıda bahçe sayfasına dağılmış. Esas konuya bakan, bazı soruların cevaplarını bulamıyor. Soruyu gidip bilmemkimin bahçesinde soruyor. Konuyu açtığı için, konusundan sorumlu olması gereken kişi, soranı doğru yönlendirmediği gibi (git şurada sor) cevabını da orada veriyor. Öğrenen ya da cevaplayan bir zahmet gidip, ilgili konuya, öğrendiklerini yazmıyor. Bu kadar bilgiyi yazmaya üşenmeyenlerin, bilgilerin işe yaraması konusunu, düzeni nasıl bu kadar umarsamadıklarını anlayamıyorum. Bir de tohum, fidan vs isteme/dağıtma meselesi var. Forumda bunun için açılmış bölüm dururken, herkes herkesin bahçesinden birşeyler istiyor ya da dağıtıyor. -Bir defalığına, geriye dönük çok gereksiz görülen mesajları bahçe sahibinin kendisinin belirleyip bildirmesi Çok sayfalı konularda bu bir işkence, kişisel olarak ben bununla uğraşmazdım. Yeter ki bundan sonra dikkat edin. Sayfanıza yazan biri gereksiz (ya da çok gerekmeyen) bir mesaj yazmış olabilir. "Aman da ne güzel açmış senin yavrular" gibi... En azından cevap vermeyin :) Bu temizliği yapmak isteyenler, Güler'le bağlantı kurabilir. Ondan başkası bu delice işte çalışmaz gibi geliyor :) (Çünkü ancak kendi mesajlarını silebilirsiniz, diğerlerinin silinmesi için moderatörden yardım isteyeceksiniz, o da sayfalarca yazıyı okuyup, mesaj silecek) -Beğen/teşekkür butonları bundan sonra gereksiz mesaj trafiğini oldukça azaltacağı. Bilsek daha önce koyardık :) -İlgili bölüme taşınması gereken önemli mesajların moderatörler aracılığıyla yapılması aynı zamanda yanlış bölüme taşınması olasılığını da ortadan kaldıracağı. Taşıma işi zaten ancak yönetim tarafından yapılacağı için yanlışlık olmaz. Aynı bilgilerin iki yerde de bulunmasının sakıncası yok. Bahçenizde karşılıklı yazışmalarla mesela 2 sayfa süren bir konuyu derleyip, tek bir metin halinde olması gereken yere yeni mesaj olarak yapıştırabilirsiniz. Kimin ne dediğini tek tek yazmanız anlamsız olur. Yazının tümünü siz yazmışsınız gibi hazırlayın. Altına kimlerin katkısı var isimleri yazın. Buraya bahçenizin ilgili sayfasının linkini de yazabilirsiniz. |
Bu vesile ile tekrar hatırlatayım.
Konuyla ilgili güncel örneği de yazayım: Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025