agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Üyelerin bahçeleri, balkonları vs hakkında (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/26501.htm)

malina 07-03-2012 11:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 921088)
Birbirimizi motive etme adına şakalaşmalarımızdan rahatsız olunduğu, birkaç başlıkta dillendirildi. Rahatsızlık verdiysek affola.

Cemo'nun bahçesinde yer alan bazı mesajları bu konuyla ilgili diye buraya taşıdım.
Sözünü ettiğiniz yazışmaların yapıldığı sayfaların adreslerini yazarsanız neler oluyor bakarız...

malina 07-03-2012 11:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 921543)
Sayın Malina ;)
Size katılmasam da fikrinize saygı duyuyorum.

Ben nedenlerimi madde madde yazdım. Yazdıklarıma tek tek itirazlarınızı yazarsanız, nelere katılmadığınızı anlayabiliriz...

malina 07-03-2012 11:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebekçalısı (Mesaj 921592)
Sevgili Güler Hanım, bahçe hakkında arkadaşlarımızla bilgi alışverişi yapmak birazda espiri çeşnisi katılınca lezzeti daha farklı oluyor.Ben önce insana sonrada yapılan emeğe saygılı
olunmalıdır,düşüncesindeyim.Ben bu sitedeki arkadaşlarımdan bunu gördüm. Bizler farklı diyarlardayız ama yüreklerimiz aynı heyecanla doğa için atıyor.

İyi de ben de nelere dikkat etmeniz iyi olur diye yazdım :)

Yazdıklarımı onaylıyor musunuz, onaylamıyor musunuz?
Onaylamıyorsanız, ayrıntılı olarak çözüm önerilerinizi duymak isterim...

malina 07-03-2012 11:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Odeh (Mesaj 921561)

Bir diğer yöntem de şu olabilir:
Belirli bir süre, miktar paylaşım yapan nitelikli üyenin müstakil çalışmaları bir alt forum gibi tanımlanır, kendisine o alt forumu içeren kısıtlı yetki verilir. Siler silmez bilemem, ama derler toplar.

Yani bir bitki için açılmış başlık varken, ona katkıda bulunmayacak; kendi bahçesinde yetiştirdi diye, ona alt forum oluşturup, aynı bitkiyi orada anlatması olanağı sağlayacağız öyle mi?

gülenmelek 07-03-2012 11:59

Sayın malina ben buraya sadece kullanışlı olacağını düşündüğüm bir öneri ile geldim. Kendimce nedenlerini de önceki mesajımda açıklamıştım. Bu böyle olsun diye diretemem. Öyle bir hakkım yok. Sadece işe yaracağını düşünüyorum. Size ve sizin yazdıklarınıza itiraz etmiyorum. Sonuçta bir uygulamanın iyi olup olmayacağına karar verecek olan yine sizlersiniz.
Alıntı:

Beğen butonun önemli olmadığını düşünüyorum.
Bu cümlenize katılmadığımı ama saygı duyduğumu söylemek istedim. Bu da sizin fikriniz çünkü.

Bu gün bir üyeye teşekkür etme ihtiyacı hissettim. Cevap vermesem yanlış anlaşılacak olabilirdi çünkü. Ve yine bir teşekkür 5 cm yer kapladı. Buton olsaydı buna gerek olmayacaktı. O üye de, mesajını okuduğumu ve beğendiğimi, sorun olmadığını anlamış olacaktı diye düşünüyorum.

malina 07-03-2012 12:13

Alıntı:

Alıntı:

Beğen butonun önemli olmadığını düşünüyorum
Bu cümlenize katılmadığımı ama saygı duyduğumu söylemek istedim. Bu da sizin fikriniz çünkü.
Yazının içinden bir bölüme katılmıyorsanız bunu belirtmeniz iyi olurdu, çünkü başka şeyler de yazmıştım :)

Bunlara katılıyor musunuz?

Alıntı:

Gerçekten beğenen duygularını klişe olmayan yollarla, karşı tarafa bazı ayrıntılar için soru sorarak ya da neyi neden beğendiğini ayrıntılı anlatarak belli eder. Bu tür yazılar kişiye ve onun sunduklarına özel olduğu için, herkesi dikkatlice incelemeyi gerektirir. Buna canımız kurban :)

Dikkat ederseniz biz, bu emek ve özen olmadan, herkese, benzer kelimelerle yazılmış cümlelerin azalmasını istiyoruz.

malina 07-03-2012 12:14

Uzaytek'e imdat dedim :)

Bakalım beğen butonuna nasıl çözüm bulacak :)

gülenmelek 07-03-2012 12:32

Sadece katılmadığım cümleyi almadığım için kendime kızıyor,
Alıntı:

Bunlara katılıyor musunuz?
dediğiniz metine katılıyor ve
Alıntı:

emek ve özen olmadan, herkese, benzer kelimelerle yazılmış cümlelerin azalmasını istiyoruz
dediğiniz için de konuyu uzatan bu butonun ;) faydalı olacağını düşünüyorum.

malina-x 07-03-2012 12:40

Beğen dediğimiz teşekkür etmek ise bu konuda yazılımış eklentiler var ama teşekkür etmek isteniyorsa özel mesaj gönderilebilir, bir şey mi kaçırdım?

Reputasyon(tecrübe/seviye) puanları benzer şekilde teşekkür etmek için kullanılabilir, sanırım tartışma yarattığı için kapatmıştık hatırlamıyorum.

İncelemek isterseniz eklenti adresi http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=165673

üzüm 07-03-2012 13:04

Beğen düğmesinin sadece teşekkür etmek için mi kullanılacağı düşünülüyor! :)

Çekişmelerin, kırgınlıkların artmasına; genelde gereksiz kullanımından dolayı işlevini yitirmesine; çekingen veya yeni üyelerin daha da zor foruma katılımına; gruplaşmaların olmasına, özellikle tartışma sırasında ve sonrasında farklı amaçlarla kullanılmasına sebep olabileceğini düşünüyorum.

gülenmelek 07-03-2012 13:07

Sayın uzaytek verdiğiniz linkteki bilgileri ben anlamayacağım ama,
Sadece teşekkür etmenin yerine geçmeyecek bu buton.
Yazacağımız;
Çok güzel,
Çok beğendim,
Harika olmuş,
Takdir ediyorum,
Ellerinize sağlık,
v.s
gibi kısa ama beğenimizi dile getiren mesajlar yerine geçecek.
Fotoğrafları, yorum yapmamız gereken haller dışında sadece beğendiğimizi göstermek için kullanabileceğiz v.s.
Evet bir ara bu eklendi ve tam sevindim derken kaldırıldı. Sebebini bilmiyorum inanın, takip edemedim çünkü.

Neyse, konuyu çok uzattığımı düşünüyor ve bundan rahatsızlık duyuyorum gerçekten. Topu size atıyor ve buton; foruma + yük getirmeyecekse, üyeler rahatsız olmayacaksa, sizi uğraştırmayacaksa ve gerçekten kullanışlı olacaksa (ben inanıyorum) ilave edilebilir diyorum.

malina 07-03-2012 13:10

Beğenme olayı Facebook'tan gelen bir alışkanlık olsa gerek...

Odeh 07-03-2012 13:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 921780)
Yani bir bitki için açılmış başlık varken, ona katkıda bulunmayacak; kendi bahçesinde yetiştirdi diye, ona alt forum oluşturup, aynı bitkiyi orada anlatması olanağı sağlayacağız öyle mi?

Aslında bu risk de var. Elbette ilgili üyenin yaklaşımı bunu belirleyecektir.
Örneğin; ben sayın Halil Önen'in bahçesini sık sık izliyorum. Kendi bahçesinde elde ettiği bilgi ve deneyimleri o konu başlıklarında da mutlaka takip edip paylaşıyor. Yani veriyi konu başlığına (hastalık, ilaç, bitki, vb.) aktarıyor mutlaka. Kendi sayfasını yönetmesinde bir sakınca görmüyorum.

Ama bir balkon sahibi için bu ne kadar geçerli olur, tartışılır...

malina-x 07-03-2012 13:20

@üzüm reputasyon eklentisini o yüzden kapatmıştık galiba.

@gülenmelek bize ya da foruma yük getirmez, rahat olun, bir ara var olan ve kaldırılan vbseo yüklediğimizde gelen beğen linki mi? onu da şikayet üzerine kapatmıştım.

@malina vbseo'nun beğen işlevini açayım mı?

kapatmaya ne meraklıymışım...

malina 07-03-2012 13:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Odeh (Mesaj 921834)
Örneğin; ben sayın Halil Önen'in bahçesini sık sık izliyorum. Kendi bahçesinde elde ettiği bilgi ve deneyimleri o konu başlıklarında da mutlaka takip edip paylaşıyor. Yani veriyi konu başlığına (hastalık, ilaç, bitki, vb.) aktarıyor mutlaka. Kendi sayfasını yönetmesinde bir sakınca görmüyorum.

Biz de böyle yapılsın istiyoruz zaten.

Bahçenizde yazın ama bu bazı önemli bilgileri o konuyla ilgili başlığa da yazın.

İki yere birden aynı şeyleri yazmak istemeyenler:

1. Bahçesindeki mesaj numaralarını ve olması gereken sayfayı bana iletebilir, onları kopyalarım. (aynı bilgi iki yerde birden olur)

2. Belli bir konuyla ilgili bahçesine yazdığı bilgilerin özetini, o bilgilerin olduğu sayfada kısaca özetleyip bahçesinin ilgili sayfasına/mesajına link vererek duyurur.

3. Bilgilerin olması gereken sayfada yazısını yazar, bahçesinde bu yazıdın söz edip, o sayfanın mesajın linkini yazar.

İnsanda tümü kendine ait bilgilerin bir arada bulunduğu konuların (bahçelerin) önemini anlıyorum. Eğer olsaydı, bahçemde ne kadar çok şey yazdıysam kendimi o kadar iyi hissederdim ben de...

Buna itirazımız yok ama çok sayıda işe yarar bilginin, onlarca sayfa arasında kaybolup gitmesine, o konuyla ilgili başlığa bakan kişilerin çok daha az bilgiyle karşılaşıp hayal kırıklığına uğramasını nasıl engelleriz?

Nereden bilecek o başlıkta bilgi yok ama, şu, şu, şu üyenin kendi bahçelerinde tam aradığı bilgiler birinin 10., diğerinin 55., bir başkasının 89. sayfasında var...

Alıntı:

Kendi sayfasını yönetmesinde bir sakınca görmüyorum.
Bunu düşündürecek ne yazdım?
Bahçe sahiplerinin yönetiminde bahçeler istemesek forumda böyle bir bölüm oluşturmazdım :)

malina 07-03-2012 13:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzaytek (Mesaj 921845)
@malina vbseo'nun beğen işlevini açayım mı?

kapatmaya ne meraklıymışım...

Neye benzediğini hatırlamıyorum ki :)

Kısa bir deneme yapalım mı? Sakıncalarını görürsek yine kapatırsın...

malina-x 07-03-2012 13:43

Açtım mesajın hemen altında Like/Unline linkleri görülüyor, bir de profil sayfasında bunların istatistiği ve linkleri var.

Şimdilik görebildiklerim bunlar.

selis 07-03-2012 14:44

Yaa iyi hoş da, bu beğeniler bize mesaj olarak gelmek zorunda mı? :)
Her defasında açıp bakmak da zaman gerektiriyor :(

malina-x 07-03-2012 15:48

Aradım ama ilgili bir ayar göremedim, evet mesaj olarak geliyor ve kapatma özelliği yok diyebiliriz.

gülenmelek 07-03-2012 16:10

Ben kendi adıma söylüyorum, Like'ı beğendim.

Mesela 2 mesaj üstte Sevgili selis, bir sorununu dile getirmiş. Sevgili feriha'da beğenmiş. Ben burdan şunu anlıyorum. Demek ki aynı sorunu düşünen 2 kişi var. 2 kişi de farklı kelimelerle ama ortak sorunu paylaşmaktansa 1 kişi paylaşıp diğeri beğendiği zaman da sonuç aynı oluyor :) Karışık mı oldu :( Bu bir örnekti sadece.

Ben forumu biraz önce ilk açtığımda bana mesaj olarak gelmedi. Sayfanın en üst sağ tarafında "özel mesajlarınız" yazan yerde "bildirimler 1" olarak görünüyordu.

malina-x 07-03-2012 16:13

mesajdan kastedilen bildirim olarak gelmesi.

gülenmelek 07-03-2012 16:21

Şimdi anladım ;)

gülenmelek 07-03-2012 16:28

Kendilerinden izin almadım ama, eğer link verdiğim için kızarlarsa, bu mesajımı silerseniz sevinirim. Konu ile alakalı olduğu ve tesadüfen gördüğüm için paylaşmak istedim.
http://www.agaclar.net/forum/921875-post1964.htm
http://www.agaclar.net/forum/921923-post1965.htm

hk50 07-03-2012 16:59

Sn Uzaytek Uygulama güzel . Teşekkür ederim.Ançak benim kullanıcı adım diğer arkadaşların gibi neden çıkmadı.Uygula hakkında bilgi vermeniz dileğimle.
Saygılar.

malina-x 07-03-2012 17:02

Kendi kullanıcı adımızı göremiyoruz, "You like this" şeklinde yazıyor.

Uygulumayı kaldırmazsak bunları türkçeleştiririm.

Odeh 07-03-2012 17:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 921849)
Biz de böyle yapılsın istiyoruz zaten.

Buna itirazımız yok ama çok sayıda işe yarar bilginin, onlarca sayfa arasında kaybolup gitmesine, o konuyla ilgili başlığa bakan kişilerin çok daha az bilgiyle karşılaşıp hayal kırıklığına uğramasını nasıl engelleriz?

Nereden bilecek o başlıkta bilgi yok ama, şu, şu, şu üyenin kendi bahçelerinde tam aradığı bilgiler birinin 10., diğerinin 55., bir başkasının 89. sayfasında var...

Peki, şu nasıl? Biraz zihni sinir projesi gibi ama...

- Bahçe sahibi sayfalarının ilki, sabittir, silinemez.
- Zaman içinde üye tarafından işlenmek zorundadır.
- Konusu, bir tür fihrist gibi bir içeriğe sahiptir.
- İçeriği, bahçe sahibinin deneyimlerinin veya bilgilerinin başlıklarıdır.
- İlgili sayfalara link verir.

Örneğin; "ABC bitkisinde DFE zararlısıyla GHJ yöntemi." (link var tabi)

Bu, bir tablo içinde bulunacağından, başlıklara göre de sıralayabilir okuyucu.

malina 07-03-2012 17:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Odeh (Mesaj 921933)
Peki, şu nasıl? Biraz zihni sinir projesi gibi ama...

- Bahçe sahibi sayfalarının ilki, sabittir, silinemez.
- Zaman içinde üye tarafından işlenmek zorundadır.
- Konusu, bir tür fihrist gibi bir içeriğe sahiptir.
- İçeriği, bahçe sahibinin deneyimlerinin veya bilgilerinin başlıklarıdır.
- İlgili sayfalara link verir.

Örneğin; "ABC bitkisinde DFE zararlısıyla GHJ yöntemi." (link var tabi)

Bu, bir tablo içinde bulunacağından, başlıklara göre de sıralayabilir okuyucu.

Gerçekten zihni sinir :)

Bazıları malumu ilan gibi olmamış mı?

limon_sever 07-03-2012 17:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzaytek (Mesaj 921931)
Kendi kullanıcı adımızı göremiyoruz, "You like this" şeklinde yazıyor.

Uygulumayı kaldırmazsak bunları türkçeleştiririm.

Alıntıla ve Hızlı Cevap butonlarının yanlarına konulabilir. 2-3 cm daha mesaj küçülür. Birde Türkçe'leştirmek 5-10 dakikanızı almaz gibi. Çok fazla çeviri yok sanırım.

malina 07-03-2012 17:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 921938)
Alıntıla ve Hızlı Cevap butonlarının yanlarına konulabilir. 2-3 cm daha mesaj küçülür. Birde Türkçe'leştirmek 5-10 dakikanızı almaz gibi. Çok fazla çeviri yok sanırım.

Kalması kesinleşirse, 5-10 dakika ayırırız.

berrinb 07-03-2012 17:48

Ben ...Like ye BAYILDIM ....(Sayın hk50 görmesin):)))....İnşallah diğer arkadaşlarda aynı fikirdedir.....Fikirlerin sahiplerine ve yöneticilere çok teşekkürler..Emeklerinize sağlık..:))

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025