![]() |
Yücel Bey,
Teyzemin ellerinden öperim, zaman ne kadar çabuk geçiyor ve biz bunu farkedene kadar iş işten geçiyor. Oysa yapacak ne kadar çok şey var ve zaman ne kadar az. Ben de hüzünlendim şimdi. Allah elden ayaktan düşürmeden, sağlıklı bir yaşlılık nasip etsin. Sevgiyle kalın. |
Güzel bahçelerinizde gönlünüzce keyifli bir yaşam sürmenizi dilerim. İzmir size iyi gelir inşallah. Bir kaç kez dolaştım bahçelerinizde, Konteyner sazla kaplanınca keyifli olacak. Mandalina nefis, mürdüm eriğine bayıldım. Ayva reçeli az şekerli tam benim sevdiğim gibi. Tekerlek ne hoş olmuş.
Geçirdiğiniz talihsiz kaza için geçmiş olsun diliyorum. Umarım şimdi bir şey kalmamıştır. Fotoğraflarınız çok hoş. Evinizde hüzünlendim, çoook yıllar önce hayatımın baharında kaybettiğim sevdiklerimi gördüm orada. Doğduğum evde İşlemeli perdeler, kaneviçe örtülerin serildiği ahşap sedirli odamızda, dikiş makinasında çalışırken annemi , radyonun başında ajansı dinlerken babamı anımsadım. Hüzün gölüne dalıp dağıldım bir şey yazamadan çıktım. :( Üniversiteye başladığım yıl içinde kaybettim en sevdiklerimi, kendimi doğaya vakfedişim belki de ondandır. Allah anneciğinize uzun ömür versin sevgilerimi iletin lütfen. Yıllar sonra festivale davetli olarak gittim doğduğum yere ve anılarımdaki fotoğrafları renklere bulayıp memleketim resim sergisi açtım. Bu sırada da doğduğum evi aradım ve buldum. Çok hoş bir duygu, umarım sizde bulabilirsiniz. Dünyada kadına en büyük hakları veren büyük önderi saygıyla anıyorum sevgili öğretmenim. O olmasaydı biz kadınların hali nice olurdu. Üşüyerek dolaştığınız onlarca köylerde minicik yüreklere sevgi tohumları ektiğinize inanıyorum. Artık ısınma zamanı...;) Emekleriniz hiç ummadığınız yerde karşınıza çıkacak ve sizi çok mutlu edecek inanın buna. Rahmetli annemizin öğrencileri 50 yıl sonra bile arayıp ziyaretine gelmişlerdi. Ne kadar mutlu olmuştu, nasıl gururlanmıştım. İnsan...Lütfen kimsenin sizi üzmesine izin vermeyin, sözlere takılmayın, dilerim en güzel çiçek kızınız, eşiniz ve bahçelerinizle ömür boyu mutlu olun . Sevgilerimle. |
Sevgili Doğayla Barış,
Teşekkür ederim güzel sözlerinize, desteğinize. Gece kızıma sizin sayfanızı gösterdim, ben de toplantı olursa tanışabilir miyim o ablayla dedi. Çalışmalarınız ve doğayla ilgili duyarlılığınız hoşuna gitti, bu arada kızım 15 yaşında, keşke yakın olsak da sizin çalışmalarınıza katılma şansı olabilse. Ya da yazın biz çalışmalarınızdan haberdar olabilsek, uğrayabilsek size. Teşekkürler herşey için, sevgiyle kalın. |
1 Eklenti(ler)
İzmir'e kar da getirdim ya, ne diyeyim artık!
|
2 Eklenti(ler)
Hala yağıyor, manzara çok güzel:)
|
Sayın mandalin'ci: Kar İzmir'e yakışmış.Beyaz yeşile ne güzel uymuş.Ağaçlara un serpmiş gibi:
|
Sayın mandalinci; İzmirde kar 7-8 yılda bir görülüyor. Ama kar çabuk eriyor. Bu sefer iyi tutmuş. 7-8 yıl önce de böyle olmuştu. Bence bu kar, çocuklara çok güzel tatil hediyesi oldu. Normalde bizim semtte okula gidiş geliş hariç pek ortalıkta çocuk görülmez. Burası çok sakin bir semt olduğu için emekli cenneti deniyor. Ama karı gören çocuklar dışarıya akın etmiş, çok hoşuma gitti. Büyükler de geri kalmamış.
|
Eriyor şu anda, burada da emekliler çok. Zaten sabah benden başka kimse yoktu dışarıda.
Küçükken yağmıştı, kızamık olmuştum, bana tepside kardan adam getirmişlerdi, çok net hatırlıyorum, herkes çok heyecanlanmıştı. Çocuklar büyüyünce benim gibi hatırlayacaklar, ne güzel:) |
Mandalinci kar topu oynamadınız mı yani? ;)
|
Bayıldım, bittim ben bu antika eşyalara.
Yadigarlar nasıl da duygulandırdı beni. Küçükte olsa, evinizin bir köşesinde yeniden yaşam bulmaları ne güzel. Delik işi perdelere oldum bittim hayranımdır. İleride çatı katında böyle bir oda hayalimi çoşturdunuz yine. O singer makinadan bende de var. Kızım bebekken onunla dikiş dikmişliğim de vardır:) Hala çalışıyor, ne varsa eskilerde var. Sayfanızda sık sık görmek isterim bu kareleri. Sevgilerimle. |
Sevgili selis,
En son geçen sene Ankara'da dizlerime kadar yağan karla yeteri kadar boğuştum, bıkmışım herhalde, elime bile almadım. Şimdi siz söyleyince farkettim. Kar yağmasının verdiği dehşeti, eriyince atlattım. Ankara'dan buraya sıcak diye gelip, kar yağınca sabah yüzümüzün halini görmeniz gerekirdi. Sonra da güldük tabii. Ankara'dan bir akrabamız arayıp, sizin kar lastikleri duruyor değil mi diye sorması da çok hoş oldu. Onlar kar yağınca kalkmaz, buza çeker diye düşünüyorlar. Ama 2 saat sonra eridi gitti. İzmir'lilere güzel sürpriz oldu doğrusu. |
Vallahi bana sandık açtıracaksınız. Bu havada evde köşe bucak didiklenip, ne var ne yok baktıracaksınız. Özendiriyorsunuz insanı.;)
|
5 Eklenti(ler)
Bugün Alaçatı pazarıymış ve hava da inanılmazdı.
|
4 Eklenti(ler)
Şifne'nin ilerisinde, Reisdere.
Çok güzel bir ardıç ağacı, ilk defa görüyorum. Biz nergisler ne zaman açacak derken burada açmış, solmuş bile. Sahil bu mevsimde de çok güzel, yolda rüzgar değirmenleri. |
1 Eklenti(ler)
Sahilin keyfini bu güzellik çıkarıyordu, kendini güzelce sevdirdi, kızımın yanına yatıp pati attı, biz giderken de kuyruk sallayıp veda etti.
|
Alıntı:
Çocuklarla ve gençlerle aram çok iyidir, allah nazardan saklasın. ;) Yaz kamplarımızın bir dönemine gelir katılır, hatta beraber gelirsiniz çok mutlu olurum. Ben de İzmir'e gelirsem o güzel semaverde bir çay içmek isterim. Sevgilerimle. |
Fotoğraflara bayıldım. Alaçatı pazarı harika, Enginarlar ne güzel, çok severim zeytinyağlı enginarı, bahçeye bir enginar köşesi yapacağım, kesinlikle fide bakmalıyım :p
Güzellik de tam güzellik maşallah :cool: |
İnşallah diyorum görüşebiliriz. Seneler oldu Marmaris'e gitmeyeli.
Burada Ankara'dan daha çok ot var ve otlara bayılıyorum. Enginarlar çıkmış ben de çok sevindim, Dün gerçekten hava güzeldi. İyi ki gitmişiz. |
İzmir'e gelirseniz beklerim, çok da memnun olurum, semaverde içeriz çaylarımızı ne güzel.
|
Sayfalarınız çok güzel..pazarda harika, özellikle çilekler... bayılırıım..
|
Sayın mandalinci ,
Gezinize devam ettikçe ,bizlerde sayenizde gözlemleyebileceğiz .Paylaşımlarınız için teşekkürler. Saygılar selamlar. |
Sn. oskar,
Beğendiğinize sevindim. Ben Alaçatı pazarına ilk defa gittim çok beğendim, hava da o gün çok güzeldi. Bahar gelmiş, yeşillikler çok güzeldi, diğer pazarlara göre azıcık pahalıydı, yazın daha şenlikli olur diye tahmin ediyorum. |
Sn. Adil,
Çevremizi tanıyalım çerçevesinde elimizden geldiğince gezmeye ve resimlemeye çalışıyorum. |
5 Eklenti(ler)
İzmir'e bahar yavaş yavaş geliyor, bir türlü açan baharları resimleyemedim.
Bahçede hareketlenenleri resimledim ben de. Brokolim baş vermeye başladı, yeşil soğanları çoktan yiyoruz. Hele pazarda 5-6 liraya satıldığını gördükten sonra daha bir lezzetli geliyor. Fındık turplarım saksıda daha başarılı gibiler, toprakta olanlar daha güçsüz gibi, pırasamı da yazın yiyeceğim herhalde. Soğanlılar da filiz vermeye başladılar. Arkadaşımın Hollanda'dan getirdiği soğanlar filiz vermişti yaramaz Ponçik birini kırmış. İzmir toplantısında aldığım çileklerden sadece bir tanesi iyi durumda, ya toprak ya da soğuk etkiledi. |
2 Eklenti(ler)
Soğanlılar.
Kırılan Hollanda lalesi, her halde aynı yerden tekrar filiz vermeyecek:( |
Sayın mandalinci İzmir de bahar kendini göstermeye başladı diyorsunuz ne güzel benim buralarda yer yer kar altında dün akşam grayder yolumu açtı:)
Brokoli çok hoş bugüne kadar hiç yetiştirmedim bu yıl denemem lazım, Siz de sebzelerinizi afiyetle yiyiniz,baksanıza pazarlarda fiyatlar uçmuş kendi yetiştirdiğimiz sebze ve meyvelerin tadıda bir başka oluyor:) |
2 Eklenti(ler)
Pırasalar.
Komşum limona aşı yapacakmış, koca dalı hediye etmiş, biz de limonları topladık. |
Alıntı:
Ben Ankara'dan niye kaçtım, açılmayan köy yollarına ders vermeye gideceğim diye çektiğim dertler, atlattığım badireler, anlat anlat bitmez. Buz üstünde nasıl araba kullandım şaşıyorum kendime. Bizim de yollarımızı hep grayder açardı, sizi çok iyi anlıyorum, Allah kolaylık versin. Şu brokoli ve pırasa olur da yersem çok mutlu olacağım. Pazarda yeşil soğanın fiyatını sorup, kıs kıs gülüyorum, gerçi soğan her şartta oluyor, üşenmeden dikmek lazım. Brokoliyi ben bile yetiştirebildiğime göre siz alasını yaparsınız. |
tarlada izimiz olsun ki yemeye yüzümüz olsun,üşenmeden tek tek de olsa dikelim mandalinci kardeş:)
|
Alıntı:
Sağlıklı günler, iyi gezmeler olsun inşallah. Siz geldiniz kar yağdı. Sayenizde bence. Öyleki; Görmemişin kar ı olmuş 5.nci kattan 2 cm. lik kar a balıklama dalmış:))), iyiki geldiniz efendim. Limon dalındaki 15-20 çelikten ya tutanlar olursa...? Cinsi güzele benziyor veya çöğür olarak kullanılmak üzere. Saygılarımla lütfen. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025