agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   mandalinci / İzmir'deki bahçemiz (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/26071.htm)

mandalinci 28-02-2012 17:33

Sevgili cemo,

Bahar geldi geldi de ızdırap çekiyoruz, bir gün hava çok güzel, ertesi gün kar soğuğu.

Evde yer bulamayıp,terasa koyduğum kurutma makinası, ortaya kadar hareket etmiş, gerçi altında tekerlekli düzenek vardı ama, ben zor ittirebiliyordum. Kovalar, çamaşır kurutmalığı yuvarlanıp duruyor ve dışarı çıkamıyorum, o derece soğuk.

Boru patlağı resimlerini de görmüşsünüzdür, yollar hala düzeltilemedi, dün yollarda içme suyu çalışmaları çerçevesinde, parke taşları yerleştirilecekti, tam yaşasın kurtulduk, bitiyor derken nasıl bir sağanak yağmur, işçiler her şeyi bırakıp kaçtılar, üstelik, makinalarını vb çalınır diye bizim bahçeye bıraktılar.

Ben Ankara'dan kazı vb den kaçıp geldim, bu işlerin göbeğine düştüm, nasıl oldu bu iş anlamadım.

Ay çok ağladım ama burası kesinlikle çok sıcak değil inanın.

Sevgiyle kalın.

mandalinci 28-02-2012 17:39

Sayın çisem,

Ben de biraz şüphelenmiştim, pazardan aldığım ot sizin de dediğiniz gibi tüylü görünümlüydü, turp otu demişlerdi. Demek ki bu da tüysüz olanıymış.

Bilgi için teşekkürler.

mandalinci 28-02-2012 17:41

Sevgili uzaylı,

Ot söz konusu olunca bilgisizlik tabii, tedirgin oluyorum, hava azıcık düzelince gider toplarım, sağlama olsun diye resmini tekrar yüklerim, sonra da yerim.

Bu kadar da pipiriklik olur mu? demeyin, oluyor işte.

Teşekkürler bilgi için.

Uzaylı 28-02-2012 18:13

Haklısınız, tedbirli olmakta fayda var. Bizim de bahçede çok çeşitli ot var ve bazıları ye beni diyecek kadar güzel. Ama tam olarak, ne, nedir? henüz bilemediğimden ben de korkuyorum. Geçen perşembe, kişnişlerin arasından yabani otları temizlerken, kötü bir koku gelmeye başladı. Gerçi kişnişin kötü koktuğunu okumuştum. Bize lazım kısmı baharat olan tohumu... Derken, mola verdik; çay keyfi yapıyoruz. Eşim süpriz yapmış; çantaya haşlanmış patatesleri de yanımıza almış. Bir tane yiyeyim dedim, aman nasıl acı..! "Bu patates acı ya" diyorum. "Senin ağzının tadı bozulmuş" diyor. Bir daha yiyiyorum. Eşim "aa sen ot yolmuştun otlardan acı olan vardı demek" deyince korktum. Bereket bir şey olmadı. Ama halâ kişnişmiydi başka birşey mi bilmiyorum. Bir ara otları bilen biri ile bahçede bir nevi kurs alayım diyorum. Gelinciği bile tanımakta zorlandım. Sanırım çok pratik gerekecek.

cemo 28-02-2012 18:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 917979)
Ben Ankara'dan kazı vb den kaçıp geldim, bu işlerin göbeğine düştüm, nasıl oldu bu iş anlamadım.

Ay çok ağladım ama burası kesinlikle çok sıcak değil inanın.

Beterin beteri var şükret canım ağlama. Evelki gün balkonda oturuyorum, çimlerin arasında su gidiyor yayılıyor. Bu neki diye dışarı cıktım baktım ki, imdattttt kanalizasyon :eek: Hemen usta geldi kazı başladı, bir darbe papatyaya, bir tane clematise, yetmedi yasemine. Artık bu tip sorunlara öyle alıştım ki ağlayamadım bile.

Bize de doğalgaz bağlanacak, bakalım o zaman ne hasarlarla karşılacağım belli değil.
Durumunu anlıyorum, kolay değil. Alt yapı tamamlanmayınca bir düzene giremeyeceğiz. Sabır sabır sabır.

Herşey gönlünce olsun.

cemo 28-02-2012 20:00

Biz dişli dervişeriz, öyle pes etmeyiz değil mi:))Bunca çabaladık murada ermeden nereyeee:))Daha ayağımızı uzatıp kahve içemedik şurada.

Dergazda bir naz bir naz, altı üstü boru döşeyecek para alacak. Ocak dediler, şubat oldu. Şimdi de nisan diyorlar. Sanırım dervişi deniyorlar:)

Derdim, bitkiler iyice uyanmadan kanalı kazsalarda, bende kurtarabildiğimi kurtarsam.
Eşimde kat kaloriferi yakmaktan telef oldu. Kendi kurumumuzda boğuluyoruz. Yerdeki kar kurum oluyor 2 günde. Kar bile kirleniyor bizim burada:(

Murada az kaldı, sık dişini arkadaşım:)

mandalinci 28-02-2012 20:27

Doğru gerçekten, İzmir'de bir toplantı yapalım, güzel günler gelsin de tadını çıkaralım güneşin.

Ustaların, kurumların keyfine kalınca böyle oluyor işte, umarım zamanlama istediğiniz gibi olur,yaz gelecek inşallah, çiçekleriniz öveceğiz bol bol.

Geçecek bu günler, az kaldı güzelliklere, iyi geceler:)

Adil 01-03-2012 18:15

Sayın mandalinci,
çalışmalarınız devam ediyor.Yeni yerinize alışmış gibisiniz.
Meyve aşıları yapmışsınız.Bende aşılanacak 10 civarında yabani fidan var.Aşı makasları ile çok kolay ve pratik yapılıyor.3 adet yedek aşı bıçağı olan bir aşı makasının fiyatını sordum 38 tl bir tane alacağım ve aşıları onunla yapacağım.Kış uzun sürdüğü için aşı zamanıda mart ayına kaydı.Yeni bir kar yağışı geliyor buda geçince bizde aşı yapacağız.
Sizede çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Saygılar selamlar.

fatma sunay 01-03-2012 19:46

Sevgili Mandalinci;
Dün sitede sorun vardı size yazdığım mesajı birtürlü gönderemedim.
Kafesi bende kendime göre pembeye boyadım ve Uzaylı gibi bir dala astım içine kırmızı sakız sardunyası koydum o da aşağıya doğru ve tellerin arasından sarkınca bir kahve yapıp karşısına geçtim seyrettim. Ama nasıl hayal dimi<<<<
Sizde bahar erken uyandığından aşı mevsimi gelmiş ama bizde daha karlar diz boyu.
Umarım çevreyi koruyayım derken elektirik faturalarına gömilmezsin.

Selamlar...

Yücel Canpolat 01-03-2012 19:57

ben kafesi bakır yaldızla boyadım içerisine ucuz bir ligustrum bonzai koydum ve bir ağaç dalına astım:)

mandalinci 01-03-2012 20:18

Sn Adil,

Bizi aşı makasını da zannedersem 30 TL ye aldık, kullanmak kısmet olamadı, soğuktan bir türlü denemeye fırsat bulamadım, o komşunun eli alışık yaptı çabucak.

Fidanlar ince ise makas başarılı oluyormuş bir de anaç ve aşı kalemi aynı ebatta olmalıymış, tabii siz araştırmışsınızdır veya daha evvelden tecrübeniz vardır, ben bildiğimi aktarayım dedim.

Üşüyorum, rutubet ve rüzgar bu aralar bahçeye fırsat vermiyor dün tipi gibi kar bile yağdı, soğuğu kaldı yadigar. Neyse hafta başına ısınıyoruz galiba.

Her bölge farkediyor, aşı, ekim-dikim işlerinde, size de kolay gelsin.

mandalinci 01-03-2012 20:26

Sevgili fatma hanım,

Sizin öneriniz de çok cazip, teşekkür ederim. Ben de ortaya bir kafes attım, fikirleri topluyorum, bakalım ne çıkacak. Beyaz kafes, kırmızı çiçek belki...

Elektrikli kaloriferi artık çalıştırmıyoruz, klima ve oda oda ısıtma daha ekonomik olacak galiba şimdilik bu deneniyor. Ama seneye mantolama şart gibi görünüyor.

Döküm bir odun sobası düşünüyorum ama evin bizden önceki sakinleri sağ olsunlar bazı bacaları iptal etmişler, bakalım soba işini nasıl çözeceğiz. Sadece şömine bacası var, canım da şömineyi iptal etmek istemiyor.

mandalinci 01-03-2012 20:31

Sayın Yücel bey,

Yaldız ve bol renkli bir çiçek mi olsa?. Ama önce pas sökücü ve boya işi olmalı.

Ben geçen sene ahşap boyamaya gitmiştim, eskitme de güzel olabilir ama incecik teller çok yorucu olur ve nasıl görünür bilmiyorum.

Daha tam eşyalarımı yerleştiremedim, boyalar malzemeler kutularda, çalışma odası düzenlenemediği için hemen bir şeyler yapamıyorum, ancak havalar ısınınca el atabileceğim bu konuya.

Öneri için teşekkür ederim.

nurcanaybay 02-03-2012 17:50

Alaçatı'nın fotoğraflarını görünce şaşırdım sonra azıcık kırıldım :)
Kuş kafeslerine beyaz çok yakışıyor ,içine de küçük toprak saksılar da çiçekler ama ne yaparsanız yapın hoş olacak.

mandalinci 02-03-2012 18:11

Sevgili Nurcan hanım,

İnanın yalnız değildik, eşimin sınıf arkadaşları bizden evvel İzmir'e taşınmışlar, tesadüfen marketin önünde karşılaşmışlar senelerdir görüşmüyorduk çok hoş bir sürpriz oldu bize ve 1-2 seferdir yakınlarda bir yerlere gidiyoruz.

Hep aklımdaydınız, pazarda gezerken de Nurcan hanım acaba burada mıdır diye de düşündüm.

Sizin için özel geleceğim, o bahçeyi ve sizi görmeden olmaz.

Kırılmayın ne olur sevgilerimle:)

nurcanaybay 02-03-2012 18:39

O hafta pazara gitmemiştim :)
Her zaman beklerim .
Sevgiler

mandalinci 03-03-2012 08:45

Sevgili dostlar,

Yıldızlara binlerce teşekkürler ama bana gelene kadar ne bahçeler var. Ben şimdi bu istimle nasıl çalışırım kim bilir.

Kışın soğuğu, inşaat işleri, bahçeye çıkar çıkmaz içeri kaçıyorum, hatta bugün hava güzel hemen başlamalıyım.

Sokak kapımızın bahçeye açıldığı yön kuzey ve nasıl bir soğuk, rüzgar anlatamam. Yazın çok güzel oluyor ama kışın rüzgar koridoru gibi.

O tarafa astığım süsleri, malzemeleri komşunun bahçesinden topluyoruz.

Sayın mrduran, haklısınız bahçede 4 mevsim var, dikkatli olunmazsa hasta olmamak işten değil.

Etrafta apartmanlar olmadığı ve önümüz açıklık olduğu için, yazın şanslı, kışın dertli olunuyor galiba.

Ama tercihimden memnunum, iyi ki geldim İzmir'e.

İzmirliler de çok içten insanlar, ağaçlar net. deki dostlar da, bu kış hiç yanlızlık çekmedim sayenizde, sağ olun hepiniz iyi ki varsınız.

mrduran 03-03-2012 13:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 917982)

....Ben de biraz şüphelenmiştim, pazardan aldığım ot ..... tüylü görünümlüydü, turp otu demişlerdi. Demek ki bu da tüysüz olanıymış......

Merhaba efendim,

Tüylü olan; hodan otu olabilir mi acaba?.

Bahar ve yazın tüm eksikliklerinizi bitirirsiniz ve İzmir' imizi daha iyi keşif icadı edersiniz:))), inşallah. Güzergah= Çeşme-çiftlik köy ve daha ilerisi deniz, pırlanta, altın kum...:)))

Ailenize cümleten sağlık ve kolaylıklar dilerim efendim.

Saygılarımla lütfen.

Hülya 03-03-2012 14:16

Merhaba

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 917058)
Pazartesi günü nihayet bahçeye gidebildik.

Son resimdeki ot yenebilir mi acaba, çok güzel parlak yeşil yaprakları var?

Merhaba, Sayın mandalinci
Resimde sorduğunuz bitki turpotu çeşitlerinden . En güzel zamanı filize kalkmış.Turp otunun çok çeşidi var.Hardalotu ,acı hardal.Resimdeki tüylü yapraklıysa hardalotu, acısıdır.Çok nefis salatası olur.Diğer çeşitleri gibi.:)
Toplaması da ne kadar zevklidir....

Girit kökenli arkadaşınız.Selamlar.

mandalinci 03-03-2012 22:51

4 Eklenti(ler)
Sn. Hülya hanım,

Bilgi için teşekkür ederim. Aşağıda resmini eklediğim bitkileri bu gün hava çok güzel olduğu için mıntıka temizliği yaparken topladım. 2 tanesine Ebegümeci ve turp otu teşhisi koydum, doğru mudur acaba? Son bitki kuzukulağı olabilir mi?

Yoksa hepsi yanlış teşhis mi?

İyi akşamlar:)

mandalinci 03-03-2012 23:27

5 Eklenti(ler)
Bugün hava gerçekten çok güzeldi.

Soğuktan çıkamadığımız ve bakımsız kalan bahçe, İzsu çalışmalarıyla berbat olan sokaklar, içimiz sıkılmış. Bir heves çalışmaya başladık.

Amacım etrafı toplamaktı ama kendimi kaptırdım, bahçenin hemen önündeki kaldırımda toprak var, yabani otları toplamaya başladım, köşeyi döndüm, diğer kaldımdaki otları da yolmaya giriştim, otların arasındaki beyaz gülleri görünce şaşırdım.

İzsu çalışmaları yolun diğer ucunda devam ediyor, yine boru patlamış, etrafı sular götürüyor, kepçeler, arabalar, ortalık toz duman. Ben bir taraftan ot yoluyorum, arada resim çekiyorum. Birisi de benim resmimi çekmeliydi:).

Sonra bir iş için akşam üzeri Urla'ya gittik, denizin resmini çektik, çok güzel ve dingindi. dönüşte Zeytinalanı'na giremedik, gene boru patlağı, çamur, toz, kıyamet, ara yollardan eve zor ulaşabildik.

Bütün kış çok eziyet oldu ama inşallah yollar yapılıp, asfalt atılabilirse tahminimce 1 ay sürer, güzel olacak. Yani umarım...

Bahçede kış başından beri beklediğim çiçeğin tomurcuğunu soğuk vurdu, üzüldüm. Adını da merak ediyordum, açınca anlarım diyordum, ne olacak şimdi?

berrinb 03-03-2012 23:34

Sevgili mandalinci 10. sahifedeki son resim hardal otu.. Bu sahifedeki son iki resimden üsttekini ,biz ot yemeklerine azda olsa koyarız..Sütlü bir cins yeşil ottur..ebe gömeci ,ısırgan labada, radika ,vs otları turp otu ve mor diken otunun körpe yapraklarını dahi annem otların arasında pişirirdi ...Az pirinç, bol soğanlı ,zeytinyağlı yemeği harika olur...Bende rahmetli annemden miiras olarak ot delisiyimdir...

Turp otu her sene yazlıkta kumda çıkıyor..Onun ilk körpe yapraklarını ,radika ve yeşil salata,tere, roka ,maydanoz, dereotu, sarımsak,tazesoğan ve bol limon ve zeytinyağı karışık yeşil salatasını yapınız...nefistir...

Yine turp otu ile bol soğanlı domatesli bir bulgur pilavı yapınız..Harika oluyor...:))

Soğuktan ve kanal işlemlerinden sıkılmışsınız...Üzülmeyiniz canım..Bunlar geçici durumlar..Bu sene Türkiye genelinde çok soğuklar yaşandı...Sizin bölgenizde şansınıza böyle olmuş...Ama bu yağış ve soğukların ilkbaharda semeresini alacağımızdan kuşkunuz olmasın..Toprak iyice sulandı..Mart ortaları artık erşey canlanacak..Yüzümüz, de gülecek..:))
Selam ve sevgiler canım.....))

mandalinci 04-03-2012 06:24

Sağ olun Berrin hanım,

Bu bilgilerle ne yemekler yaparım şimdi.

Bizim evde çiğ ot yeme meraklısı sadece benim.

Evdekilere börek pişiriyorum. Ispanaktan alışıklar ya, börek neli diyorlar otlu diyorum, içinde ısırgan, ebegümeci, turp otu, elime ne geçerse, bol soğan, o zaman yiyorlar. Göz görmeyince, gönül katlanır hesabı:)

Güneş olsun, ben canımı sıkmam, tabi azıcık sıcak hava da fena olmaz, neyse artık ısınır, dün çok yormuşum kendimi, hamlamışız evde otura otura. Sezon açıldı artık, koştururuz şimdi.

Sağlıkla ve sevgiyle kalın, kendinizi hiç üzmeyin.

Hülya 04-03-2012 17:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 920176)
Sn. Hülya hanım,

Bilgi için teşekkür ederim. Aşağıda resmini eklediğim bitkileri bu gün hava çok güzel olduğu için mıntıka temizliği yaparken topladım. 2 tanesine Ebegümeci ve turp otu teşhisi koydum, doğru mudur acaba? Son bitki kuzukulağı olabilir mi?

Yoksa hepsi yanlış teşhis mi?

İyi akşamlar:)

Merhaba
1.resimdeki otu tanıyamadım resimden.
2. ve 3. resimdeki bitkiler, berrib hanımın dediği gibi haşlayarak yediğimiz bir ot. son resimdeki yabani bir ot gördüğüm kadarıyla.

Deniz ne kadar durgun ve güzel, bu da baharın geldiğinin habercisi :)
bizlerin bahçe çalışmalarına hız verip,mutlu yorgunluklar yaşadığımız güzel günler demek. Kolay gelsin.Yaza hazırlık başlamış bahçe ve çevre temizliğiyle.
Selamlar.:)

mandalinci 05-03-2012 06:36

Sayın Hülya hanım,

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Artık bahar geldi, 1-2 gün soğuk yapacaktır ama dediğiniz güzel yorgunluk günleri başlıyor.

Selamlar, sevgiler.

mrduran 07-03-2012 21:23

Sayın Hülya hanım;

Bir Girit' li var iken, meydanı boş sanıp konuşmuşuz, af oluna lütfen.

Bir arkadaşımın rahmetli annesi beni sık sık yemeğe alırdı ve de Girit' li idi.

Uzman geldi ben kaçtım efendim:))).

Saygılarımla lütfen.

mandalinci 09-03-2012 12:30

1 Eklenti(ler)
Bu güzel bahar dalını, Sayın SDurul, Sayın Güler ve Sayın Sabah, Sayın acemifüsun ve Sayın Adalet Yağcı için ekliyorum.

Teşekkürlerimle.:D

mrduran 10-03-2012 20:26

Merhaba efendim,

Saydım beş kişiler. Hanimiş bana diyen bile kalmamış ki ben de diyebileyim:))).

Eşinize ve cümle ailenize sağlık dileklerim ve saygılarımla lütfen.

mandalinci 11-03-2012 18:48

İsimleri geçen dostlar sayesinde link vermeyi öğrendim. Sağ olsunlar, nihayet başarabildim.

Sizin için de resim yüklerim, neden olmasın?

mandalinci 11-03-2012 18:52

1 Eklenti(ler)
Bu olabilir mesela, bahar geldi:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025