agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   mandalinci / İzmir'deki bahçemiz (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/26071.htm)

Uzaylı 16-12-2011 12:09

Sayın Mandalinci; Sebze bahçesi hazırlanmış, bol bereketli olur inşallah.

Geçen gün (sanırım çarşıya gittiğim gündü), bir marketin önünde sebze tezgahı olarak kullanılıyor diye düşündüğüm, gerçeğinden daha küçük boyda bir at arabası gördüm. Üzeri dekoratif işlenmişti. O kadar hayran kaldım ki, bir daha öradan geçerken nereden aldıklarını öğrenmeye çalışacağım. Çok daha küçüğü olması çok hoşuma gitti. Görür görmez bahçede üzerinde çiçeklerle dolu halini hayal ettim. Öğrenirsem size de haber veririm.

Kolay gelsin...

nurcanaybay 16-12-2011 18:14

Sn.Mandalinci ;
çiçekli yer örtücülerle ilgilenirseniz armeria maritima splendens isminde bir çim türü var.
Urla'da ki Ünal kaktüs'de satılıyor.Site'de de konu başlığı açılmış ,bir bakın isterseniz hoşunuza gidebilir.

alcen 16-12-2011 19:30

Sn.mandalinci.Sizin gördüğünüz arabadan arkadaşım alıp çiçek ekti , acem halısı doldurdu içine çiçekler içini kaplayıp açınca müthiş güzel oldu.Yapın tavsiye ederim,sağlıcakla kalın.

mandalinci 19-12-2011 06:19

Sevgili uzaylı,

Kendi bahçemde, kışın sebze yetiştiriyor olmak çok ilginç geliyor bana,

Ankara'da böyle bir şey hayaldi. Sebzelere inanmaz gözlerle bakıyorum, geçenlerde gübreledim, çapaladım, bir kaç günde sanki daha da gelişmiş gibi geldiler.

Şimdi çıkıp baktım, dünkü yağmurda turplar ne oldu diye, çoğu ezilmemiş, çok sevindim.

Araba konusunda da ilginize teşekkürler.

mandalinci 19-12-2011 06:31

Sevgili nurcanaybay,

Ünal seraya gidemedim ama sitede gördüğüm kadarıyla armeria maritima splendens güzel bir yer örtücüye benziyor, teşekkür ederim, keşke festuca ovinaları ve fare kulaklarını almadan bileydim, ama gene de deneme amaçlı biraz alayım.

Perşembe günü, hafta sonu yağmur gelecek diye eşimle birlikte, tüm alıp da dikemediğimiz bitkileri diktik. İşin yorucu kısmı eşime kaldı, düşme hikayemden sonra kendimi zorlayamıyorum diye.

Eşim, en son kargodan Sn. gilaburu'dan ısmarladığım, gilaburu, böğürtlen ve gojileri görünce bakalım bunları nereye dikeceksin dedi ama, cumartesi Kemeraltında bak bak lale soğanları var diye kendisi bana haber verdi. Tabii bir sürü soğan aldık.

Bakalım baharda bahçe neye benziyecek, merak ediyorum doğrusu:)

mandalinci 19-12-2011 06:39

Sn. alcen,

Ben bahçeye neler neler dikmek istiyorum ama, çim işiyle eşim ilgilendiği için, biçerken ortalar boş olsun, kenarlarda makinayla girilmedik yer olmasın diye ikaz ettiği için, yine bana bahçede kenar köşe, kıyı yerler kaldı.

Allahtan, bahçenin bazı kenarlarına makina giremeyeceği için çim yapmadık da, Ankara'da ki bahçeden daha çok yerim var.

Geçen gün Urla merkezde küçük boy, yenice bir tekerleğe 75 TL dediler, biraz çok gibi geldi bana yoksa değil mi? bilemedim.

İlginize teşekkür ederim.

berçin 27-12-2011 12:29

Sn.mandalinci,son ziyaretimden buyana ne güzel işler yapmışsınız.Hayal ediyorum da sizin bahçenin baharı başka,yazı başka güzel olacak.Emeğinize sağlık esen kalın.

serkan_istanbul 27-12-2011 13:41

ellerinize sağlık geçmiş olsun bu arada çok güzel bir paylaşım güle güle büyütün bitkilerinizi

mandalinci 28-12-2011 05:39

1 Eklenti(ler)
Yılbaşı hediyem, nihayet tekerleğimi bulduk:)

Fatoş 28-12-2011 12:28

Sevgili Mandalinci, bahçenize o tekerlek çok yakışmış, baharda bahçenizin harika olacağına inanıyorum, renk renk laleler, çiçekler. Kışın sebze de yetiştirmeğe başlamışsınız.Ellerinize sağlık. O güzel bahçenizde ailenizle birlikte mutlu ve sağlıklı uzun yıllar geçirmenizi dilerim. Yeni yılınız kutlu olsun.

nurcanaybay 28-12-2011 12:33

Gözünüz aydınnnn :)

Uzaylı 28-12-2011 16:38

Yılbaşı hediyenizi güle güle kullanın.;) Hemen yarı mat yat verniği ile verniklemenizi tavsiye ederim. Bizimkiler kayınvalidenin bahçede biraz hasara uğramışlar. Ben de onları sahiplenmiş gibi olmaktan utandığım için ilgilenemedim. Bizimkiler bahçeye kadar dağılmazlar inşallah...

İki tane olsaydı bir bank kenarlarına montajını tavsiye ederdim. Duvara montaj yapabilirsiniz. Ya da sizden daha ilginç fikirler çıkabilir ve bizi şaşırtabilirsiniz.:eek:

Adil 30-12-2011 18:13

Sayın mandalinci
Yeni yılınızın sevdiklerinizle, sağlık sıhhat başarılarla dolu geçmesini dilerim.Mutlu yıllar.
Trabzondan saygılar selamlar.

berrinb 30-12-2011 19:24

Sevgili mandalinci ,yeni yılınızı kutlar ,sevdiklerinizle beraber sağlıklı ve mutlu yıllar dilerim...

Tekerlek çok hoş ve eski antikalardan...Nasıl kullanacağınızı meraktayım..Sarmaşıklı bir duvarda harika görünür :)) Selamlar sevgiler..Annenizi de öpüyorum:))

mandalinci 30-12-2011 19:59

1 Eklenti(ler)
Tüm ağaçlar.net üyesi dostlarım,

Yeni yılda; hepinize, sağlıklı, mutlu, huzurlu, yaşama sevincinizin eksik olmadığı, bol ürünlü, çiçek ve meyvelerle dolu güzel balkonlar, bahçeler dilerim.

Hepiniz iyi ki varsınız.

Periş 30-12-2011 22:53

Sevgili mandalinci yeni yılınızı kutlarım..2012 de sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli günler dileği ile ...Selam ve sevgiler efendim.. ;)

gulbirsen 31-12-2011 18:44

Sevgili Mandalinci Ailece Yeni yılınızı kutluyoruz nice mutlu yıllara

sevim4 31-12-2011 22:02

Sevgili mandalinci yeni yılınız kutlu olsun.

mandalinci 01-01-2012 09:29

Sevgili Periş, gulbirsen, sevim4,

Ben de sizlerin yeni yılını kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim.

Tek tek tüm dostları sayfalarında ziyaret etmek çok isterdim ama malum yılbaşı telaşı ve Ankara'dan gelen dostlarımızla birlikte kutlama yapmanın mutluluğundan yazamadım, affedin.

mandalinci 11-01-2012 08:36

3 Eklenti(ler)
Epeydir yazamadım.

Yılbaşı telaşı geçti, havalar bozdu, güneş çıkınca keyfim oluyor, çıkmayınca tatsız.

Son günlerin manzarası. Ama arada böyle hoşluklar da olmuyor değil.

mandalinci 11-01-2012 08:47

4 Eklenti(ler)
Yılbaşında Ankara'dan gelen dostlarla çok güzel gezdik.

Urla civarında gezmediğimiz dağ, taş, tepe kalmadı gibi bir şey. Allahtan hava müsaade etti.

Daha sonra Crown Plaza civarına hiç gitmemiştik, orada güzel görüntüler yakaladım sanırım.

Hep diyorum güzel havanın tadını hayvanlar çıkarıyor, biz de kumrumuzu yerken, köpeğin keyfine bayıldım.

Şehrin ortasında, egzersiz yapan ata da hayran kaldım.

mandalinci 11-01-2012 08:52

3 Eklenti(ler)
Halka açık kuruvazör ve denizaltı varmış, ilk fırsatta kızımı getireceğim.

Yargı ve Danıştay anıtında duygulandık.

mandalinci 11-01-2012 09:03

4 Eklenti(ler)
Düzce köyünde, Artemis restorana yılbaşı günü öğlen gittik, akşama gelecek misafirler için hazırlanıyorlardı.

Arkada enginar tarlasında yetiştirdikleri enginarları türlü şekillerde pişirip ikram ediyorlar. Epeydir gidip geliyoruz. Onların sayesinde ağızlarına enginar sürmeyen eşim ve kızım enginar delisi oldular.

Yemeklerin resmini çekmemişim artık o da bir daha ki gidişe.

mandalinci 11-01-2012 09:05

1 Eklenti(ler)
Şadırvanı da unutmayalım.

mandalinci 11-01-2012 09:18

1 Eklenti(ler)
Yılbaşı gecesi, bahçe manzarası. Havai fişekleri yakalayamadım, yazık oldu.

ykolko 15-01-2012 17:17

Sayın Mandalinci merhaba..
Başta sardunyalarınız,akça ağaç,komşunuzun ebruli leylağı, meyve ağaçlarınız güzel, bahçeniz her geçen gün daha fazla düzene giriyor, sanırım önümüzdeki baharda çok daha güzel olacaklar,sayfamı ziyaret ettiğinizde bir tane çiçeğini olduğunu söylemişiniz, demekki latife etmişsiniz :)
Bol çiçekli,meyveli günler dilerim.

berrinb 15-01-2012 18:35

Fotoğraflarınıza bayıldım...Küpler,Nargile, ve şadırvan harikaydı..Ama bahçenizin yılbaşı gecesi görüntüsü hepsinden de güzeldi...Bahçe ışıkları ve araba tekerleği bahçenize çok hoş bir hava katmış....Güzel ve mutlu günler sizinle olsun...selamve sevgiler..:)

mandalinci 16-01-2012 06:32

Sevgili berrinb,

Şimdi Ankara'da kar yağıyor, biz de bir kaç güne kadar oraya gideceğiz. Kar manzaralı yılbaşı daha güzel olurdu tabii. Artık ordan çekip eklerim.

Görüşmek üzere..

kamelyavadisi 16-01-2012 07:20

Başarı

Bahçenizi doşalırken insan huzur buluyor. Çalışmalarınız ve hayata bakışınız çok güz<el. Emeklerinize sağlık.

mandalinci 16-01-2012 08:14

Sn. kamelyavadisi,

Teşekkür ederim. Artık huzur istiyorum, ben kimseyi, kimse de beni huzursuz etmesin. Haberleri bile gazeteden gecikmeli okumak istiyorum.

Basit hayat, basit uğraşlar. Yiyeceğimiz bir lokma ekmek o da mutlulukla olsun.

Size de güzel uğraşlar, bol ürünler dilerim

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025