![]() |
Sayın Mandalinci Sonbaharla birlikte fotoğraflar daha bir renklenmeye başladı.Sonbahar doğanın renklerinin alevlendiği zaman dilimidir sımsıcak.Şimdi bu harika görsel şöleni paylaşabiliriz.:)Doğanın en nostaljik ve duygusal anıdır aynı zamanda.
Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Ben Eylül doğumluyum. Sonbahar renklerini hem giysilerimde hem de evimde severek kullanıyorum. Güneşin batışı ve sonbaharı izlemek hem renk coşkusu ile beni mutlu eder hem de bir şeyler ölüyor diye çok hüzünlendirir, kavram kargaşası yaşar bir türlü tadını çıkaramam. Güzellikler sizinle olsun. |
Sayın Mandalinci; Ben sayın mrduran'a katılmıyorum. Doğma büyüme bir İzmir'li olarak İzmir'in havası hiç bir yere değişilmez diyorum. İstanbul'a da, gittim Ankara'ya da... Üstelik Ankara'ya Aralık ayında gitmiştim.
İzmir'in havasına güven olmaz denilmesi, İzmir'li olmayanın hazırlıksız yakalanmasından kaynaklanıyor sanırım. Çünkü kışın da çoğunlukla güneşin etkisinden hep bahardan çıkma hava yaşarız. Herkes kazaklarla, penyelerle gezer. Ama akşamüzeri güneşin etkisi gidince hızla hava soğur. Herkes arabasından ya da çantasından çıkardığı, ya da kolunda taşıdığı montunu, ceketini giyiverir; olur biter. Havaya aldanıp ta yanınıza bir şey almazsanız tabi ki akşama üşürsünüz. Yani İzmir'in kışları gündüz bahar, gece kış... Ya da bol bol yağmur... Nem için ise hiç şikayet etmeyin. O nem ile yetiştirebileceğiniz torpikal meyveleri, hatta çağlayıp coşan çiiçeklerinizi düşünün. Üstelik bir de cildinizi düşünün; İzmir'in kızları niye bu kadar güzel sanıyorsunuz? Hele sabahları iki kuru kayısı da yemeği alışkanlık edinince... Bir iki ay sonra, aynada gördüğünüz sonuca hayran olmamanız imkansız..! Hem sabahları kahvaltıda sıcacık boyozlar ya da kumru hangi ilde var? Üstelik başınızı çevirdiğiniz her yerde palmiyelerle bezenmiş cadde ve sokaklar size tropikal şehir hissi vermiyor mu? Yani her zaman tatildeymiş hissi...;) |
İnşallah ben mahcup olurum:))
Baharda yeni yorumlar olacak sanırım. Saygılarımla lütfen. |
Sevgili nurcanaybay bana ablası vasıtasıyla sü sümbülü gönderdi. Buradan kendisine ve ablası Nuray hanıma sevgilerimi ve teşekkürlerimi gönderiyorum.
Çok hoş bir tesadüf, Nuray hanım, benim küçükken oturduğum bölgede oturuyormuş. Ama tanımak mümkün değil tabii. Biz Hatay'da otururken doğru dürüst bina yoktu etrafta, şimdi iğne atsan yere düşmez denir ya öyle olmuş, yüksek apartmanlar, trafik. Karar verdim, bir gün gidip evimin olduğu sokağı da bulacağım, resimlerini çekeceğim. Şahane bir deniz manzarası vardı, denizde yunuslar oynaşırdı. Herhalde ne denizde yunus ne de o manzara kalmıştır. Ama olsun çocukluğumu hatırlamak istiyorum. |
1 Eklenti(ler)
Su sümbülüm, inşallah yaşatabilirim.
|
Bir kaç gündür ,siteye şifresiz girip çıktığım için mesajlarınızı göremedim.
Sümbül'ün elinize ulaşmasına sevindim ,güle güle büyütün :) Ağzı daha geniş bir kap ( içine 2-3 cm yüksekliğinde bahçe toprağı ,onun üzerine bir o kadar torf yayıp üzerine sümbül'ü oturtursanız ) daha uygun olacak.Bir de güneş gören kapalı balkonunuz varsa ,yazın sayısı 10 kat artmış olur.Suyunun 2-3 gün de bir ilave edilmesi lazım ,dinlenmiş su'yu tercih ediyor :) Ben de toplantıya gelmeyi çok istiyorum.Çeşme'den belirli saatler de otobüs var ,bir de toplantı yerine nasıl ulaşırım öğreneyim ona göre değerlendireceğim.Umarım bu sefer siz ve diğer arkadaşlarla tanışma fırsatım olur. Hava ile ilgili benim de yorum yapmam lazım :)) Kışın ortasın da bile bahçe de kahvaltı yapacağınız günler olacak ,3 gün ayaz olursa ( bu gün öyleydi ) 3 gün de bahar tadın da olacak .Bahçe'ye çıkamadığınız gün sayısı yok denecek kadar az olacak.Mart'ta bronzlaşmaya başlıyacaksınız :)) |
Sevgili mandalinci
Yeni evinde ve bahcende mutlulukla yaşayasın dilerim. Çok güzel bir tercih. 3 yıl önce, biz de ege diye tutturduk ama olmadı. Hasta kayınpederimi bırakıp gidemedik sıcak diyarlara. Şimdi sizin mutluluğunuz, bizim mutluluğumuz olacak. Biz üşümeye devama ede duralım buralarda, size bol güneşli günler:)) Herşey gönlünüzce olsun dilerim. |
Sevgili Nurcan hanım,
Kapalı balkonum yok, bahçede iki yanı kapalı bir girinti var orada mı muhafaza etsem acaba?. Seralarda açıkta görmüştüm ama çoğalması için biraz sıcak istiyor galiba. Neyse bir çaresine bakacağım. Çeşme'den otobüsler kaçta ve nereye geliyor? Araştırın uygunsa ben sizi alabilirim. Havayla ilgili beni tedirgin eden tek şey rüzgar, sinüzitim var, hep kafamı korumam gerekecek galiba. Sürekli bahçede bulunabilmek güzel bir şey tabii, memnun oluyorum. Görüşmek üzere, sevgiyle kalın. |
Urla merkez ile buluşacağımız yer arası 1-2 km 'lik mesafedeymiş.Taksi ile gelebileceğimi öğrendim.Ama yine de bir sorun yaşarsam ararım.Teklif ettiğiniz için teşekkür ederim.
|
1 Eklenti(ler)
Nihayet dün bahçeye gidebildik. Rüzgarlıydı ama çok güzeldi etraf.
Tekrar sıfırdan başladık, koteyner ve etrafı çok çıplak görünüyor, ön tarafa sundurma gibi bir şey düşünüyoruz, yazın çok sıcak oluyor. Üstüne saz serilince serin tutar. |
1 Eklenti(ler)
Minicik limonum meyve vermiş, çok sevindim.
|
3 Eklenti(ler)
Ayvalar hep yerlere dökülmüştü sebebini eve gelince anladım, kurtlanmışlar. Seneye bir çaresine bakmalı.
Ama gene de elimden kurtulamadılar. |
3 Eklenti(ler)
Zaten zeytini çok severim, zeytin diyarına gelince, kendimi kaybettim. Çizik yeşil zeytin, siyah zeytin çeşitli denemeler yapıyorum.
Siyah zeytin başarılı oldu gibi. Yeşil zeytin bilemiyorum, belki ikinci deneme daha iyi olacak. Resimdeki siyah zeytinler 2. posta yaptıklarım (tarifi satıcıdan alındı), ilk yapılanlar çoktan bitti. Bir de meşhur hurma zeytin buldum, muhteşem. |
Sayın Mandalinacı
Yeni eviniz hayırlı olsun. Ailece Sağlıklı mutlu huzurlu bir yaşantınız olur inşanlah. Kolay gelsin Selamlar |
Merhaba Sayın Mandalinci, Bahçenize iade-i ziyarete geldim. Yeni eviniz, bahçeniz hayırlı olsun. Güle güle oturun, bahçenizden bol çiçekleri ve meyveleri bizimle paylaşın.:)
|
4 Eklenti(ler)
Bahçeye göz kulak olup, bazı işlerde yardımcı olan kişinin diktiği sebzeler.
Çok lezzetli geldi bana, önümüzde ki yaz ben de deneyeceğim. |
2 Eklenti(ler)
Çekirdeksiz narlar sararmış, meyveleri de hep çatlamış.
|
3 Eklenti(ler)
Mandalin ağaçlarını da çektim ama nedense tüm bahçeyi çekmemişim.
Geçen sene meyveleri ağacında alan kişi bu sene de satın almak için aradı. Ben bu satış işinden birazcık çekiniyorum. Geçen sene neredeyse tüm köyü dolandırmışlar. Bizim de acemi şansı herhalde, namuslu alıcıya denk gelmişiz. |
Merhaba sayın mandalinci, yeni bir başlangıç yeni bir maceraya yelken açmışsınız. Hayırlı olsun, her şey çok güzel, darısı benim gibi yolun daha çok başında olanlara. Sevdiklerinizle, sağlıklı, ve mutlu bir yaşam dileğiyle esen kalın.
|
günaydın sayın mandalinci, affınıza sığınarak bir şeyi düzeltmek istiyorum. Ayın yarışması bölümünde oyunu yazılı olarak beyan etmişsiniz ancak ankette oylamamışsınız, sanırım unutmuşsunuz. Ben de aynı şeyi yapmışım da, ordan farkettim... :)
|
Sayın mandalinci meyvelerinizi ağız tadıyla yemek nasip olsun.
Dökülen ayvalardan bende marmelat yaptım çok güzel oldu. Ayvaları akşamdan doğrayıp tencereye dodurdum sobanın üstüne koydum sabaha kadar yumuşadı sonra blendırdan geçirip kaynattım sıcakken kavonozladım. Sizinde ayvaların maşallahı var kış geldi ama hala hazırlıklar devam ediyor. Selamlar.... |
Sn. fatma sunay,
Ayva ilaçlanmasına rağmen kurtlanmış, marmelat ve tatlı çıkarabilmek için bayağı bir uğraş verdim. Sizin yöntem de çok pratik olmuş, elinize sağlık. En kısa zamanda takrar gidip toplamayı düşünüyorum, ekmek ayvasıymış, tadına bayıldık. Ama bu kurt işi canımı sıktı, hangi ilaç iyi gelir acaba? Hepimiz için, gerek kendi ağacımızdan, gerekse bulabildiğimiz organik meyve, sebzelerden bol bol yemek nasip olsun diyorum. Sevgiyle kalın. |
Merhabalar efendim,
Zeytin konusunda ve zararlılar ile doğal mücadelede, sitemizin güzel bahçelerinden http://www.agaclar.net/forum/uzak-ba...-18.htmziyaret göz atmanızı öneririm. Ayni iklimde olmanız nedeni ile sanırım uygun bir bahçe efendim. Böylece İzmir' imize, samimi olarak Hoş Geldiniz demiş olayım:)) Afiyet olsun, kolay gele inşallah. Saygılarımla lütfen. |
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili Mandalinci,bahçenizin ürünlerine bayıldım...Ne güzel bir duygudur,elinizle bahçenizdeki sebze ve meyveleri toplamak...Hepsi de renkli ve sıhhatli görünüyorlar..Benim de armutlarım bu sene çok döküldüler...Kavun ve karpuz dahi yetişmiş bahçenizde...Zeytinlerin ve marmelat görüntüleri enfesti...Ellerinize sağlık...Mutlu ve sıhhatli günlerde ,bahçe uğraşınız olsun inşaallah...Sevgili annenize selamlar...Sevgiler...
|
3 Eklenti(ler)
Sn. berrinb,
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Anneme iletiyorum, mutlu oluyor, sağ olun. Daha mandalinlikte ve evin bahçesinde yapılacak çok şey var, yağmurlar başlamadan, verendaya eşim tahtadan bir bölüm yapmak istiyor, başladı, biter inşallah kısa zamanda. Onun işi biterse ben de çiçeklendirme işine girişeceğim. Ayrıca çimler biraz cılız görünüyor, bekliyoruz, biçelim mi, yoksa silindir geçirsek nasıl olur? Düşünüp duruyoruz. |
1 Eklenti(ler)
Biz Ankara'dan kazılan yollardan, açılan çukurlardan kaçıp geldik, şansa bakın ki Urla yarımadası içme suyu çalışmaları başladı.
Bitince iyi olacak ama, çalışmalar esnasında koca makinalar neredeyse evlerin içine girecek. Allahtan çabuk yapıyorlar. |
3 Eklenti(ler)
Arka bahçede ki sebze fidelerim, yerlerinden memnun gibiler, pırasaları daha anlayamadım, tuttular ama tam da alışamadılar gibi.
|
4 Eklenti(ler)
Biraz da gezelim, geçen hafta Güzelbahçe-Yaka köyüne gittik.
Pazar günleri otantik pazarı var, mutlaka git demişlerdi. İyi ki gitmişim. Tertemiz, pırıl pırıl bir köy. Başka bir memlekette olsa, rehberler uğranılacak yerler listesine koyarlardı mutlaka. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025