agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   mandalinci / İzmir'deki bahçemiz (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/26071.htm)

mandalinci 30-05-2012 22:18

Sevgili SDurul,

Gönüller bir olsun, ne önemi var.

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Sahi yağmurdan mı olur o lekeler, ben biraz da eşimim attığı ilaçtan olur mu diye de kuşkudayım.

Sayın mrduran'ın verdiği tohumlardan çıkan fideler, deştilikten çıktı bu yağmurlar yüzünden. Bakalım ne olacak bekliyorum..

İç Anadolu hep öyle ağırdan gider, mevsim çabuk geçiyor maalesef.

Ama ben İzmir'e geldim, buraların dengesini de bozdum gibi geliyor, bakalım yaz nasıl geçecek..

Bu arada ayvalar gene çok, sonu hayır olsun.

Sevgiyle ve sağlıkla kalınız:)

mandalinci 30-05-2012 22:20

Sevgili Nurcan,

Sonunda kendimi sakatlamasam iyi, ne olacak benim halim, ortada da bir şey yok gibi.

Neyse ben çok eğleniyorum, kas gevşetici hap ve kremler sağ olsunlar:)

mandalinci 30-05-2012 22:24

Sevgili acemifüsun,

Usta işleri, misafirler derken, zaman çabuk geçti.

Daha çok yapacak iş var, bakalım ne yapacağız, yaz geldi bile.

Güzel dilekler için teşekkür ederim, sevgiyle kalın:)

mandalinci 30-05-2012 22:43

Sevgili gilan,

Fare kulakları gitti, baktım bitkilerin altları hep nemli ve gölgede kalıyor, börtü-böcek yuvası olacak diye söktüm, klasik bir şeyler diktim, resimleri biraz toparlansınlar yükleyeceğim.

Begonvile Bodrum'da yeterince doydum, döküntüsü çok oluyor, yazlığa gidince resim yüklerim, gene amazon ormanına dönmüştür küçücük bahçe!

Ahşap yolu eşim yaptı, ben de beğeniyorum, çamurdan kurtulduk, malum Ponçik var, kendini de evi de batırırdı.

Sitemiz biraz bakir gibi, çok yeşil alan, bitki var. Bazı bölgeler bir nevi küçük koru gibi . İnsanlar da seviyor bir şeyler dikmeyi. Bitkiler de kardeş kardeş iç içe yaşıyorlar.

Aslında o çamları alıp bir yerlere dikmeyi düşünüyorum, yoksa palmiyelere yazık olacak.

Yani sanki bahçe bitti, kaldırımlar, yeşil alanlar, uğraş dur, ev işleri de var. Tam zamanlı çalışılabilir.

Ankara'dan gelen at kestanelerini nihayet kıyıp, sitenin girişine diktirdim.

Ay benim ne çok işim ne az zamanım var.

Gönderdiğin resimlere bakıp, çok mutlu oluyorum, hepsini alıp dikesim var inan.

Bir vakit Amerika'ya gidersem, beni gümrükten geçirmezler bunca bitkiyi nereye götürüyorsun diye.

Sevgiyle kal, tadını çıkar hayatın:)

gilan 30-05-2012 23:15

Önce ben bir deneme yapayım bakalım bir valiz dolusu bitkiye bir şey diyecekler mi. :D

Evet bence de çamlar palmiyeye zarar verir. Yine de çok güzeller ama. :)

İnsan her şeye bir şekilde zaman yetiriyor. Çok kolay gelsin hem bahçede, hem de sitenin diğer alanlarında. :p

Begonvile doyulur mu ama. Bir gün, olur da güneyde bir yerlere yerleşme kararı verirsem bunun ilk nedeni begonvil olur. :) Her bir bitkiyi ürettiler de bir tek soğuğa dayanıklı begonvil çıkaramadılar. :)

Sevgi Durul 30-05-2012 23:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 976236)
Sevgili SDurul,
Sahi yağmurdan mı olur o lekeler, ben biraz da eşimim attığı ilaçtan olur mu diye de kuşkudayım.

Ben öyle sanıyorum, ama daha doğrusunu bir bilen vardır herhalde. :)

mandalinci 31-05-2012 06:25

Ah sevgili gilan,

Harika bir bitki begonvil, kabul ediyorum. Ama her gün koca bir torba yaprak süpür, dikenli dallarıyla cenk et.

Bir de bizim yaramazlardan bir tanesi kanalizasyonu bulmuş, banyo tıkandı 2-3 sene evvel, canım kayraklar kırıldı, sıcakta çektiğim rezillikler de cabası.

Seyretmek daha güzel, ne demişler en iyi begonvil komşunun begonvili, tabii bunu ben uydurdum:))

ahmeter 31-05-2012 07:29

Günaydın
Begonviller ağlıyor
Dökülen begonvil çiçeklerini atmaya kıyamıyorum bir cam vazoda kurutuyorum
İyi günler

mandalinci 08-06-2012 08:30

5 Eklenti(ler)
Eklenti 306128

Ters dut da çok meyve var.

Eklenti 306131
Sebze bahçesindeki, deşti domates ve biber çeşitler ne kadar hızlı büyüyorlar, hayret.

Eklenti 306129
Fare kulaklarını söktüm, altları serin ve nemli kalıyordu, börtü-böcek yuvası olmasından korktum. Yerine ceylanlar dikildi, malum en dayanıklı onlar.

Eklenti 306130
Ayaş'da hep donduğu için üzümünü yiyememiştik, burada göreceğiz bakalım.

Eklenti 306132
Komşudan aldığım asma çelikler. İri ve lezzetli meyvesi varmış. Bu sene saksıda kalsın dedi.

mandalinci 10-06-2012 11:08

4 Eklenti(ler)
Eklenti 306929

Eklenti 306930

Kelebekler ne kadar narin ve ne kadar hareketliler.

Eklenti 306931

Yasemen, toparladı kendini.

Eklenti 306932

Jungle bell, bu yağmurlar yaptı hepsini:)

Palmiyeler sokakta, hepsi birbirine kariştı:)

Sudenur 11-06-2012 23:57

Uzunca bir süredir uğrayamamıştım siteye. Tadilat işlerinizin bitmiş olmasına sevindim, bahçeniz çok güzel olmuş elinize emeğinize sağlık sevgili mandalinci, keyifle oturmayı nasip etsin Yaradan. ;) Ankara'dan sevgiler.. ;)

mandalinci 12-06-2012 08:09

Teşekkür ederim hemşerim, sıcaklar bastı biraz ara verildi.

Daha güzelleri size olsun, sevgiyle kalın:)

ahmeter 14-06-2012 20:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 965043)
Maçtan sonra, komşunun gönderdiği karadutu yedik, zaten şampiyonluk kaçmış:(

Bu arada GS lileri tebrik ederim.

Teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim

mandalinci 23-06-2012 07:35

4 Eklenti(ler)
Ankara'ya gittik, hasret gidermeye. Çok güzel ağırlandık ama insanın evi gibisi yok:)

Bahçemize uğradık Ayaş'da.
Satamadık diye hem üzülüyorum hem seviniyorum.

Eklenti 311329
Annem minicik kaldı çamların yanında:)

İzmir'e getirdiğim çamlar sıcağı pek sevmedi, suluyorum hep ama sıcak+salyagozlar rahat vermiyorlar:(

mandalinci 23-06-2012 07:43

5 Eklenti(ler)
Dönerken kötü haber, Antalya'dan geldi, sınıf arkadaşımı kötü hastalıktan kaybetmişiz.

Halbuki, bir gün önce sınıf arkadaşları toplantısı ne güzel geçmişti.

Döndük, su kesintisi sıcak, şehit haberleri, çok kötü geçti bir kaç gün. Ama hayat devam ediyor bir şekilde. Vah gidene:(

Eklenti 311333
Eklenti 311332
Biberler çiçekte, meyvede, domatese inanamıyorum, her sene yetiştiririm meyve yiyemem, beni hep kandırmışlar galiba:(

Eklenti 311334
Ankara'daki arkadaşım geçen gidişte hediye etmişti bu madagaskar yasemenini, inanamadım her yerinden filizler fışkırmış upuzun.

Eklenti 311335
Mürdümlerim dolu dolu dallarda.

Eklenti 311336
Yan komşunun armutları, artık komşuda pişer bize de düşer, bu arada tüm meyveli dallar bizim bahçede. Armutlar olunca, toplayıp onlara götürüyorum:)

Adil 24-06-2012 09:45

Sayın Mandalinci Öncelikle Annenizin ellerinden öpüyorum ,Allah sağlık sıhhat versin cümlemize.Saygılarımı selamlarımı iletin lütfen.
Yaşamış olduğumuz acı günler hayatın bir parçası.Hepimiz ölümü her gün düşünmeliyiz.
Bu dünyada kalbinizin güzelliğini ne kadar çevrenizdeki insanlara verebilirseniz.O güzelliğin meyvesinin lezzetine varır hayatı güzel yaşarsınız.Hayatta üzülmekte , sevinmekte insanlar için.Üzücü günlerin en azı bizlerin olsun.
Diktiğiniz sebzelerin verimi konusunda sıkıntılarınız var.Ürün çeşidini değiştirmeyi deneyin.Domates ve biber konusunda başka türleri deneyin.Veya toprak analizi yaptırın.
İklim koşullarına göre fidelerinizi seçiniz .Kolay gelsin başarılar diliyorum.
Saygılar selamlar.

mandalinci 24-06-2012 10:12

Sayın Adil,

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Acı şeyler hep üst üste geldi, galiba ondan dertlendim biraz, bu da geçer ama sızısı kalıyor maalesef.

Ben fideleri dikmekte biraz geç kaldım, domates deşti (sulamıyorum), sayın mrduran'dan tohumunu almıştım. Biberler de yeni yeni oluyorlar.

Tam ürün vermeye başladılar ben gene yazlığa geçeceğim, ama iyi tarafı İzmir-Bodrum arası, Ankara'ya göre çok kısa, eşim, mandalinlik için sık sık gelmek durumunda.

Dolayısıyla, gelirken toplar getirir, biz de bu sene ürünlerimizi daha çok tüketiriz diye düşünüyorum.

Siz verim konusunda sıkıntınız var derken neyi kastettiniz, anlayamadım. Kendime göre 1 çuval gübreyi, çapa makinesi ile toprağa karıştırınca oldu bu iş demiştim.

Biber fidelerini burada yerel pazardan almıştım. Buradaki resim kırmızı etli bibere ait, diğerlerini de yükleyeyim, siz bir bakın, gene konuşuruz üzerinde.

İlk defa ürün alınca sevindirik oldum, bazı şeyleri farkedemiyorum galiba.

Size iyi çalışmalar dilerim.

mandalinci 24-06-2012 10:45

4 Eklenti(ler)
Eklenti 311675

Kırmızı etli biber.

Eklenti 311680
Sivri biber.

Eklenti 311679
Dolmalık biber.

Eklenti 311681
Üzerinde meyvesiyle aldığım kiraz domates.

mandalinci 24-06-2012 10:49

2 Eklenti(ler)
Eklenti 311682

Bu da komşumuzun amarillisinin, tohum kesesi.

Eklenti 311683

Bunlar da tohumlar ama komşum inanamıyor, bu kadar küçük olur mu diye, ben de senin için sitede ki dostlara sorarım dedim.

Hülya 24-06-2012 11:44

Sayın mandalici
Merhaba, O tohumlar uçuşmadan, torfa dikin. Hemen çimleniyorlar. Tecrübeyle sabittir :)

Selamlar.

mandalinci 24-06-2012 15:26

Teşekkür ederim, hemen komşuma ileteyim, ben de biraz alayım.

Bu arada Çeşme'desiniz galiba, gözlerimiz bugün sizi aradı.

Hülya 24-06-2012 16:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 989174)
Teşekkür ederim, hemen komşuma ileteyim, ben de biraz alayım.

Bu arada Çeşme'desiniz galiba, gözlerimiz bugün sizi aradı.

Siz gittiniz mi? Haberim olsa gelmeye çalışırdım.
Nasıl geçti toplantı..

Bugün İzmir'deyim.:)
Dün temizlik yapıldı. Hafta içi evden gidecekleri hazırlayıp taşınacağım.

Bir ara niyetlendim. Sonra çiçekleri bu hafta yapacakları yolculuğa hazırlamaya başladım.

Selamlar.

mandalinci 28-06-2012 07:21

2 Eklenti(ler)
Bodrum-Bodrum

Kim budayacak şimdi bunları!!!

alcen 28-06-2012 08:53

Ben hemen gelip budarım....

mandalinci 19-10-2012 17:31

5 Eklenti(ler)
Uzun bir süre sayfama yazmak istedim ama araya bir sürü şey girdi.

Öncelikle yazın Bodrumdaydım, iş güç, deniz vb. yazamadım.

Sonra o kadar çok olumsuz haber geldi ki, terör, gencecik insanların ölümleri, hiç içimden gelmedi...

Ama kısa bir özet geçmek gerekirse;

Eklenti 339709

Tabii budadık, kuşa döndü, ama şimdi gitsem gene aynı durumdadır eminim:)

Eklenti 339710

Eklenti 339711

Bodrumun gerekleri yerine getirildi:)

Eklenti 339712

Evin bahçesinden hasat yapıldı.

Eklenti 339713

Ankara'ya gidildi, gitmişken Ayaş'a uğranıldı, bahçe gezilip, hüzünlenildi.

Araya iki düğün sıkıştırılıp eve dönüldü.

mandalinci 19-10-2012 17:47

4 Eklenti(ler)
Güneşi de batırdık Bodrum'da.

Eklenti 339720

Karaburun'da güzel kuçu ile deniz seyrettik:)

Eklenti 339721
Başka bir güzellik de deniz sefası yapıyordu:)

Eklenti 339725

Eklenti 339726

Evimizde misafir de ağırladık:)

mandalinci 19-10-2012 18:23

5 Eklenti(ler)
Muhteşem deştim, mr duran'a saygılarımı sunarım.

Eklenti 339734

E dolmalıkların akibeti belli:)

Eklenti 339735

Domates zamanı geçmeden konserveler de yapıldı.

Eklenti 339736

Bahçeden erikler toplandı, reçel yapıldı, tazesini dağıttığım halde elde gene çok kalan oldu, mecburen reçel yapılıp o da dağıtıldı.

Eklenti 339737

Bu da başka bir misafir:)

Eklenti 339738

mrduran 20-10-2012 04:00

[QUOTE=mandalinci;1034816]Muhteşem deştim,

Eklenti 339734

Merhaba efendim,

İzmir civarında, deşti olarak duyduğum en iyi haber sizden geldi.

Menemen ' de olmamış, randıman alınamamış. Vebali sayın Halil Bey ve Müdürün Bahçesine. Demek ki hata onlarda:))).

Beceri sizde diyecem ama sizde yokmuşsunuz, hayırlı işler arasında tatil bile yapmışsınız.

Demek ki deştiler alâka istemiyor, ya da sahiplerinin mutlu olmasından onlar da nasiplerini alıyorlar. Veya fazla sulanmadığı için deştiliği kabarıyor.

Gerçekten bu kadar büyük olacağını ummazdım. Hele salçaların deştilerden yapıldığını söylerseniz, işte o zaman muhteşem bir haber. Toprak ta bereketli demek.

Sağlıkla kalın inşallah.

Başta siz ve beyefendi, tüm ailenize saygılarımla lütfen.

mandalinci 20-10-2012 09:34

Merhaba sayın mrduran,

Domateslerin daha büyükleri de varmış ama ben yiyemedim:(

Başında sürekli durabilseydim, salçaların hiç olmazsa bir kavanozu onlardan çıkardı diye düşünüyorum.

Sebze diktiğimiz yere sürekli keçi gübresi takviyesi yapıyoruz.

Şimdi o bölge biraz daha büyütüldü yaklaşık 15 m2 oldu, üstüne sera bile yaptık, resimleri sonra yükleyeceğim.

Bakalım kışın neler olacak:)

Saygılar bizden size:)

mandalinci 20-10-2012 13:52

Haa bu arada, acemi şansı diyelim, çok bilseydim olmazdı mutlaka:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025