![]() |
5 Eklenti(ler)
Gelelim seranın yapılış aşamalarına;
Önce mini sera yapılarak el alıştırması yapıldı. Çeşitli malzeme ve alet alındı, sonra bir cesaret başlandı:) Eklenti 340151 Eklenti 340147 Eklenti 340148 Eklenti 340149 Eklenti 340150 |
sera
Alıntı:
|
Teşekkürler, cahil cesareti bir şeyler yapıyoruz.
|
Plastik su boruları değil mi onlar? Çok zekiceymiş. :)
|
5 Eklenti(ler)
Serayı yaptık, fideleri diktik, tohumları serptik.
Yaprakları yiyen salyangozları topladık, sarımsaklı, arap sabunlu, acı biberli karışımı sıktık. Eee ama büyümüyor bunlar. Eklenti 346062 İçerideki soğanlar-sarımsaklar böyle, Eklenti 346063 dışarıdakiler böyle.. Gerçi dışarıdakiler önceden dikilmişti. Eklenti 346064 Kuzu ıspanak, aralarına bakla da diktim nazlı nazlı çıktı. Eklenti 346065 Delik-deşik yaprakları kesince pancarın büyümesi yavaşladı tabii. Bana sürpriz, geçen seneden toprağa düşen domateslerin çekirdeklerinden tekrar domates çıktı. Eklenti 346066 Roka-maydonoz. |
5 Eklenti(ler)
Marullar, ilk parti hemen boy uzatıp, neredeyse çiçeğe dönecekti, tepelerini kırdım ama bir parti daha diktim. Mor marullar da eridi bu arada.
Eklenti 346069 Marul-bakla-fındık turp. Baklalar dik duramıyorlar. Eklenti 346071 Saksıya, kestane, ceviz dikmiştim, sadece bu bitki çıktı, yabani mi acaba? Eklenti 346072 Brokoliler sanki iyi gibi. Eklenti 346073 Dışarıdaki limonda tomurcuk var. Bu defa meyveye durur mu acaba? Geçen yaz, kabuklu bit ve galeri böceği? saldırısından öylesine bıktım ki hastalıklı tüm yaprakları kesip, böcek ilacıyla adeta yıkadım limonu. Kendine geldi derken tekrar tekrar saldırıyorlar. En son, sarımsaklı karışımla yıkadım. Yıkadım derken, bolca fıs fısladım. Serada sulama işini de merak ediyorum. Toprak iyice kuruyunca mı sulamak doğru, yoksa devamlı ıslak mı olması lazım? Eklenti 346074 Bu sabah sisliydi. Şimdi güneşli ve rüzgarlı. |
Alıntı:
|
Kısmet, karşı zeytinliğe dikeyim bari.
|
Sayın mandalici,
Seranız hayırlı olsun. Gündüzleri devamlı açık tutarak havalandırınız bitkiler istemedikçe kış dönemi olduğu için fazla sulama yapmayınız. Fazla sulamadan oluşacak nem ve rutubetten dolayı her türlü mantar ve hastalığa davetiye çıkarmış olursunuz bilginize. |
Hemen koşarak gittim, kapıyı, bacayı açtım.
Teşekkürler ilginize. |
5 Eklenti(ler)
Günaydın :)
Eklenti 348050 İlk mandalinalarımızdan bir torba toplayabildik nihayet. Bu sene mahsul çok bereketli, bu sevindirici tabii ama, bizim bahçeye talip yok. Sonunda hepsini ben toplamak zorunda kalmam umarım. Yağmurdan sonra bahçeden kareler. |
[QUOTE=mandalinci;1052254]Günaydın :)
Sonunda hepsini ben toplamak zorunda kalmam umarım. Biz çözümü dalında bırakmakda bulduk.Her ne kadar yazık günah densede topluyaçak işçi bulamadığın gibi ihtiyaçı olan komşulara da diyorsun.Yardım edinde sizin olsun diye Yine kimse gelmeyince ya elma ağaçını sallayıp altına dökülmesini sağlıyorsun veya dalda öyleçe bırakıyorsun. |
Alıntı:
Sayın mandalinci; Harikasınız, sayfanızı baştan sona okudum. Ne kadar güzel şeyler yaşamış ve paylaşmışsınız ( arkadaşınızın vefatı dışında) ... Benimde hayalimde bu var ama başarabilecek miyim bilmiyorum. Emeğinize, ellerinize, yüreyinize sağlık diyorum... Benim için çok güzel bir örnek olacaksınız ve sayfanızı da sürekli takip edeceğim. |
[QUOTE=hk50;1055259]
Alıntı:
bizim haberimiz olsaydı koşarak gelirdik ama....seneye davetinize icabet ederiz:p |
Sayın hk50,
Ayaş'da ki bahçede öyle yapardık, o zaman serde gençlik vardı, satmayı hiç düşünmedik. Elmaları toplayıp, konu, komşu, tanıdıklara taşımaktan da perişan olmuştuk. Elmayı sallarsın, düşen düşer, mandalina sallayınca da düşmez ki. Burada yer gök mandalina kapının önüne çıkarsan kimse almaz. Bekliyoruz, alıcı çıkar inşallah. |
Sayın FKY100,
Ziyaretinize teşekkür ederim, güzel sözlerinizden çok mutlu oldum. Biz cahil cesareti başladık bir şeylere, imkanlarımız da çok kısıtlıydı. Bence mühim olan istemek, gayret etmek. Bahçeniz boş da olsa bir kaç resim ekleyerek, öncesi, sonrası yapmak hoş olur diye düşünüyorum. Kış tam başlamadan, hemen planlayarak ağaç dikebilseniz keşke, 1 sene kazanırdınız. Bu sitede, çok araştırmacı, bilgili ve yardım seven üyelerimiz var, size her konuda destek vereceklerine de eminim. Size de bu zevkli ve yorucu, özverili mücadelenizde başarılar dilerim. Çocuklarınıza güzel bir gelecek vereceksiniz, kolay gelsin. |
Alıntı:
İzmitte son iki hafta sonu hava soğuktu. Küçük oğlumda bu sene kreşe başladığı için hastalıktan kurtaramıyoruz ve sürekli antibiyotik içiriyoruz. O yüzden 2 hafta sonu onu sokağa çıkarmamak için gidemedik ve resimler çekemedik. Evet bende istiyorum resimlemek ve sizlerin yorumlarını alabilmek. Meyve ağacı dikeceğiz, eşim tarım müdürlüğünden bir ziraat mühendisi ile görüşmüş, bize meyve ağacı listesi çıkarmış ve yerleşimlerini de yapmış. Hatta topraktan 15 cm, 30 cm ve 1 m ( rakamlarda hatalarım olabilir ama belli aralıklarla) derinliklerden numune götürürsek analiz edebileceklerini söylemiş. Şimdi ağaç ekersek hayvanlar zarar verebilir diye önce etrafını çevirmek için malzeme temin ediyoruz. Sonra köylülerden yardım alarak etrafını çevireceğiz. Tarla sürüldü. Ama tırmıkla düzeltilmedi. İşte ufak ufak çabalarımız başladı ama tarlamıza sadece 1 kez gidebildik. Onda da resim çekmek aklıma gelmedi. Bu işlemlerden sonra çekerim. |
Alıntı:
Tarih söyleyipde yaşımızı meydana çıkarmıyalım.O günlerin hayali ile yaşıyalım efendim. Ürün bol olunça telaşede bol oluyor ama Mevsim sonunda dalında kalan hiç meyveye rastlamadım.Öyle veya böyle yer çekimi araçılığla dalda kalamıyorlar. Mutlaka bir alıçısı çıkıyor. Saygılar. |
Merhaba;
Fırsat buldukça bahçenizde gezinti yapıyorum. Gerçekten amatörce de olsa çok güzel çalışmalar. Emeklerine sağlık. |
Teşekkür ederim sayın kamelyavadisi,
Karınca kararınca işte :) |
Sayın Mandalinçi
Her şey cok güzel takıp ediyorum Başarılar iyi günler
|
Teşekkür ederim sayın ahmeter.
Size de iyi günler dilerim. |
Bahçeniz mahsülleriniz çok güzel. İzmir in mandalinasının tadı çok güzel olur. Buralara gelen akdeniz bölgesinin mahsülleri,tadı asla İzmir in kinin yerini tutmuyor. Annemler de Aliağada ki bahçede 4 ağacın ürünlerini gazete kağıdına sarıp serin yere koyarak 3 ay bozulmadan saklayabiliyorlar.
|
Öneriniz için teşekkür ederim sayın perimar.
Hemen deneyeyim, elmaları denemiştim ama mandalinanın da böyle saklanabileceği hiç aklıma gelmemişti. |
5 Eklenti(ler)
4 Aralıkta yağmurlar başlamadan bahçeye gittik.
Dalında son kalan sebzeleri, mandalinaları toplamaya, resim çekmeye kaptırınca üşütmüşüm, düzelmeye çalışıyorum. |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 352617
Narlar hep patlamış. Eklenti 352618 Eklenti 352616 Yandaki bağda yaprakların rengi çok hoş görünüyordu. |
3 Eklenti(ler)
Yılbaşı yaklaştı, evi süslemek lazım, minik hediyeler yapmak lazım.
Bu kapı süslerinin çemberlerini Kemeraltı'ndan 2 liraya almıştım. Samandan hazırlanmışlar, size sadece süslemesi kalıyor. Biriktirdiğim kurdeleler, kırılan bir çamın kozalakları, fıs fıs boyalar, kaç zamandır bana bakıp duruyorlardı. Bugün artık bir gayret başladım. |
2 Eklenti(ler)
Biraz da tığ işi, televizyon izlerken, boş durmaktan hoşlanmayanlar için iyi bir uğraş, hem de çok kolay.
Pet şişelerde, şarap şişelerinde uygulanabilir. |
5 Eklenti(ler)
Seram salyangoz üretim çiftliği oldu.
Büyükleri topluyorum ama yüzlerce yavrulamışlar. Yediler her şeyi neyse kalan sağlar bizimdir. Geçen seneden toprağa düşen domateslerden çıkan bitkilerin uçları son günlerde ki donlardan etkilenmişler, ben de çiçek açtılar diye seviniyordum :( |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 361075
Brokoliler açıkta bile oluyor, serada salyangoz faktörüne rağmen iyi gibiler. Eklenti 361076 Eklenti 361077 Küçük seraya saklamıştım bazı bitkileri. Dışarıda kalan donmuş, seradakini kurtardık. Eklenti 361078 Yılbaşı çiçeğini de hiç açtıramazdım hatta yaşatamazdım bile, tomurcuk vermiş, çok sevindim. Eklenti 361079 Sıklamen, dona dayanır demiştim, evet yaşıyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025