agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   mandalinci / İzmir'deki bahçemiz (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/26071.htm)

Adil 08-05-2012 18:31

İzmir in iklimi çiçek yetiştirme açısından çok uygun.Bunu sizin için avantaj görüyorum.İlerleyen zamanlarda daha güzel işler başaracağınıza eminim sayın mandalinci.Kolay gelsin saygılar selamlar.

Yaylacı 12-05-2012 14:03

Sayın mandalinci, doğadan manzaralar, bahçeden güzel görüntüler ve şahane erik ellerinize sağlık. Salyangoz avında başarılısınız bakıyorum :)
Salyangozlar için pembe renkli toz gibi bir ilaç piyasada mevcut, biraz ıslatıp hamur haline getirdikten sonra bahçede 50 cm aralıklarla gölge yerlere(ağaç ve çalı diplerine) birer tutam bırakırsanız salyangozlardan bir nebze de olsa kurtulursunuz.
Saygılar efendim..

mandalinci 12-05-2012 15:20

Sağ olun sayın Adil,

İklime alışıp, neyi ne zaman yapacağımı bilsem de çiçek, bitki telef etmesem.

Sevgili jineop, güllerinizde bit var mı dedi ben de yok diye böbürlendim ama ne oldu, tozları temizlensin diye gülleri hortumla yıkaya yıkaya pas da oldu, külleme de.

Şimdi uğraş dur bakalım.

Gözlemlediğim boş evlerin bahçelerinde güller de güzel diğer bitkiler de.

Demek ki neymiş, kendimizi Ankara'da zannedip sabah akşam bahçe sulamayacakmışız.

Kıssadan hisse yani:)

mandalinci 12-05-2012 15:24

Sayın yaylacı teşekkür ederim,

Eşim bir ilaç almış, onu uygulayacaktım bugün ama İzmir'i seller götürüyor, ilk fırsatta artık.

Resim çekmekten de sitemiz sayesinde çok hoşlanır oldum, beğenmenize sevindim.

Size de iyi günler dilerim:)

hk50 12-05-2012 16:15

Sn mandalinci
Bende salyangozlardan muzdaribim Kulanaçağınız ilaç ve uyğulama hakkında bilği verirseniz
yardım etmiş olursunuz.
Sayğılar.

mandalinci 12-05-2012 21:26

İlacın adı Trimup, top top yapıp serpecekmişiz, daha paketi açmadım.

mandalinci 12-05-2012 21:38

5 Eklenti(ler)
Eklenti 294883
Mandalinlik sürüldü, eşim, misinalı, motorlu tırpan ile ağaçların diplerini açıyor.

Eklenti 294885
Eklenti 294884
Diktiğimiz meyve ağaçlarının çoğu kurumuş.

Eklenti 294886
Mandalinler çiçekte.

Eklenti 294887
Komşular.

mandalinci 12-05-2012 21:40

1 Eklenti(ler)
Maçtan sonra, komşunun gönderdiği karadutu yedik, zaten şampiyonluk kaçmış:(

Bu arada GS lileri tebrik ederim.

berrinb 12-05-2012 23:18

Sevgili mandalinci, Galatasaraylı olarak tebriklerinize teşekkürle başlıyorum...:)) Bahçeniz bir harika olmuş...Güller felaket coşmuşlar....Helede o mora bakan güllerinize bayıldım...O gülü çok severim...Yağmurlu çekimizde çok başarılı ....

Erikleriniz olmuşlar...Baklalarda öyle .. İklim farkı çok belli oluyor...Bizim erikler daha nohut kadarlar.....Güzel bahçenizi merakla takipteyim...selam ve sevgiler.....:))

mandalinci 12-05-2012 23:50

Merhaba sevgili berrinb,

Güller şahane evet de inşallah öyle kalırlar.

Su getirmek için yapılan çalışmalar+bizim evin tadilatı derken çok tozda kaldık, bence biraz da o gülleri rahatsız etti, üstüne ben tozu temizlemek için bol bol yıkayınca olanlar oldu.

İlaçlar sıktık, yapraklar, dallar kestik, bugün de çok yağmur yağdı. Bakalım ne olacak.

Bu arada kirazlar da kızarmaya başlamış, benim bahçede yok ama komşularda gördüm şükür.

Şeftaliler ceviz kadar olmuş. Benim mürdüm de fındık kadar meyveli. Kapının önüne komşulardan özenip diktiğim limonlarda meyve var, inşallah dökmez meyveyi.

Bir yağmur bir güneş, bitkiler coşuyor ve ben hiç bir şeye yetişemiyorum. Otları yoluyorum, arkamı dönüyorum gene aynı yerdeler. İklim onlara da iyi geliyor tabii..

Sevgiyle kalın:)

hepgül 13-05-2012 00:03

Sayın mandalinci, elleriniz kollarınız dert görmesin. Sevgi ile yapılan işler ayrı bir güzellikte oluyor. Bahçeniz harika. MAŞALLAH...
Takdir ve tebrik ediyorum. Allah sağlık ve huzurla dolu günlerde keyifler yaşamayı nasip etsin. Salı günü Ankaraya gideceğiz : )))) Bir hafta kalacağız. Bir isteğiniz olursa bildirin lütfen. Saygılarımla...

Hillbilly 13-05-2012 00:23

Mandalina denince aklıma hep Narlıdere-Sahilevleri arasındaki bahçeler gelir. Portakal denince de askerliğimi yaptığım Kıbrıs-Güzelyurt. Buralarda yetişen meyveleri tek geçerim.

mandalinci 13-05-2012 07:20

Teşekkürler sevgili hepgül,

Beğenmenize sevindim, biraz doğa, biraz gayret, eskileri koruduk, acemilik yapıyoruz, öğreniyoruz.

Sizinle de bir görüşemedik, Ankara'dan dönünce mesajlaşalım, güya yakın oturuyoruz.

Ankara'ya selam söylüyorum, siz de sağ salim gidip gelin, başka isteğim yok, çok naziksiniz.

Sevgiyle kalın:)

mandalinci 13-05-2012 07:36

Sayın hillbilly,

Narlıdere-Sahilevleri hala çok güzel mandalinlik ama hızla villalar yapılıyor, benim çocukluğumdan hatırladığımdan daha fazla ev var. Buna da şükür bu güzelikler daha kaybolmadı.

Kıbrıs- Güzelyurt da çok güzel, portakal konusunda haklısınız.

Çok şanslısınız, iki güzelliği de görmüşsünüz.

Yolunuz İzmir'e düşerse, Seferihisar-Sığacık bölgesine de göz atın derim, mandalin deyince belki oralar da aklınıza gelir.

Sığacığın mandalini çok güzel oluyor, bahçeler de çok bakımlı, şimdi tüm ağaçlar çiçekte, koku ve görüntü büyüleyici.

nurcanaybay 13-05-2012 15:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 965032)
İlacın adı Trimup, top top yapıp serpecekmişiz, daha paketi açmadım.

Köpeğiniz için tehlikeli olmaz mı ?

mandalinci 13-05-2012 21:09

Bahçe içine değil, sokak tarafına ve karşımızdaki zeytinlikte diktiğim, çam ve leylakların altına dedim ve ee oraya da köpekler geliyor. Ne olacak şimdi?

Belki de delikli tül gibi bir şeyle ağaçlara asarım.

Nasıl olsa bunlar her şeyi yiyorlar.

Bahçe dış duvarı ile bitkilerin arasına, köpek ve kedilerin giremeyeceği dar aralara, duvar üstleri de olabilir.

mandalinci 15-05-2012 06:35

1 Eklenti(ler)
Sevgili Nurcan,

Su sümbülüm kıştan çıkınca toparlansın diye bekledim, aslında daha çok serpilebilirdi ama malum tamirat vb biraz ihmal ettim.

mandalinci 18-05-2012 07:19

3 Eklenti(ler)
Dün akşam seller götürdü İzmir'i. Ama sabah pırıl pırıl oldu.

İnşallah yine yağmaz, dostlar gelecek Ankara'dan.

fazmit 18-05-2012 09:40

Çiçekler çok güzel açmış.Ama bu bölümün şampiyonu sizin at arabalı komşular.Ben çok sevdim .

nurcanaybay 18-05-2012 09:56

Yağmur burada da çok güzel yağdı ,yapraklar pırıl pırıl :)
Sümbüllerin gelişimi de normal ,elinize sağlık.

mandalinci 25-05-2012 09:24

3 Eklenti(ler)
Günaydın herkese,

Ön bahçeye diktiğim fare kulağını ilk başlarda beğenmiştim ama çiçekleri geçince ve üstüne de bol yağmur yiyince, hoşlanmadım.

Bu bölge öğlen 12'ye kadar güneş alıyor.

Eklenti 300216

Dikmeyi düşündüğüm bitkileri salyangozlar seviyormuş (hosta, gazanya vb) ne diksem, sizlerden öneri bekliyorum. Bizde de malum salyangozdan bol bir şey yok.

İzmir-Çınarlı'da bahçe aksesuarları, sepet vb satan yerlerde sepetler gayet makul fiyatlarda.

Eklenti 300217

Sardunyaları şimdilik öylece yerleştirdim, içine naylon hazırlayıp dikeceğim.

Eklenti 300218

Limon koparmak istiyorum ağaçtan ama yapraklarda sorun var gibi.

mandalinci 25-05-2012 09:41

5 Eklenti(ler)
Eklenti 300219

Bu sepeti, hafta sonu ucuzluğunda aldım.

Eklenti 300220

Güller, güller.

Eklenti 300221

Eklenti 300223

Sebze bahçesine biberler, kiraz domates ve sayın mrduran'ın verdiği tohumlardan çıkan deşti domates fideleri, çilek ve semizotları (saksılarda çıkanlar) ekildi.

Eklenti 300222

Karşıyaka çiçek festivalinden alınan ortancalardan kırmızı olanı açmaya başladı.

ahmeter 25-05-2012 09:48

Sayın Mandalinçe
Tebrikden başka ne diyebilirim

mandalinci 29-05-2012 09:03

5 Eklenti(ler)
Eklenti 301945

Arıların yaramazlığı, bembeyaz gülüm böyle oldu.

Eklenti 301948

Yasemenlerim açmaya başladı.

Eklenti 301944

Yaşama azmi.

Eklenti 301946

Eklenti 301947

Bunlar da komşulardan.

gulbirsen 30-05-2012 16:43

Sayın mandalinci, İzmir ve emeklilik size iyi gelmiş.Bunu yazılarınızla bize aktardıklarınız ve paylaştığınız bol fotoğraflardan anlıyorum. Tadilat hep sıkıntılı olur ama ustanız iyiymiş sonuç güzel olacaktır.Mandalinlik ayrı güzel, evinizin ön bahçe kısmına ayrıca bayıldım. Ponçik çok yakışmı o bahçeye.Salyangozla mücadelenize bayıldım :))) geçen gün aldığım çileğin içinden yavru bir salyangoz çıktı, kıyamadım, balkondaki saksıya usulca indiriverdim kendi kendime gülerek.
Biz Ankara'da hala yağış ve serin hava halleriyle pek birşey yapamıyoruz.Oysa bu ilk yılımız bizim bahçe yapacağız, çiçek ekeçeğiz, sebze fidesi dikeceğiz...
Lafı çok uzattım.Neyse ki siz varsınız ağaçlar net dostları var tüm güzellikleri buradan takip edebiliyorum.Ellerinize sağlık.Sağlıklı bir sezon diliyorum.

mandalinci 30-05-2012 18:09

Sevgili gulbirsen,

Evet, herkesin hayalinde emekli olayım, dinleneyim gibi düşünceler vardır ama kesinlikle söylüyorum, ben çalışırken bile böyle yorulmuyordum!

Bu nedir anlamadım, ot yoluyorum, dönüp arkama bakıyorum gene çıkmışlar, Fredi'nin kabusu mübarek.

Palmiyelerin tohumları, yetiştireyim desen tutmaz, milyonlarca fışkırdı mübarek, kökleri de inanılmaz uzun.

Bir yağmur, bir güneş, bitkilerin en sevdiği şey.

Bugün 2-3 kez seller götürdü gene, 1 damacana+ kova su topladım, başka kabım yoktu, üzüldüm, boşa gitti onca su. Şimdi de hiç bir şey olmamış gibi güneş parlıyor.

Bahçenin ön kısmı gene değişti, bir ara yüklerim, bahçenin keyfini Ponçik çıkarıyor desem doğru söylemiş olurum. Biz kan ter içinde çalışırken, çimlerde rahat rahat uzanıyor.

Her şeyin fazlası zarar, salyangozlar öldür öldür bitmiyorlar, her yağmurdan sonra her yerden fışkırıyorlar. Çıtır çıtır yiyorlar bitkilerimi, sevmiyorum onları:(

Ankara'da olsak, ne güzel rahattık, burada bu gün oturacağım diyorum ne mümkün. İki yağmur arası dolu iş var:)

Kış gelse de dinlensek dersem komik olacak:)

Siz de haziranda başlarsınız, az kaldı. Yormayın ama kendinizi, yapacak çok iş var, yavaş yavaş:)

Sevgiyle kalın, kolay gelsin:)

Sevgi Durul 30-05-2012 18:42

Sevgili mandalinci, sayfanıza daha önce yazmamış olduğumu üzülerek fark ettim. Baştan beri hep takipteyim oysa. Bu güne nasipmiş diyelim, İzmir'deki yeni yaşamınızda, sağlıklı huzurlu günler diliyorum. Sayfanız, bahçeniz hayırlı uğurlu olsun.

Bizim bir gül de, aynen bu beyaz gül gibi benek benek olmuş. Ben ardı arkası kesilmeyen yağmurlara buldum kabahati. Yaseminler bizde tomurcukta, havalar ısınmadığı ve güneş pek görünmediği için bitkiler ağırdan gidiyor.

Kış çabuk gelmesin ne olur. Daha yaz görmedik.

İşlerinizde kolaylıklar diliyorum. Sevgiler...

nurcanaybay 30-05-2012 18:49

:)))) '' Ben çalışırken bile böyle yorulmuyordum '' bu cümleyi gülerek okudum ,ben de
herkese aynı şeyi söylüyorum.

Bahçemiz büyük olsa ne yapacakmışız bilmem :)

acemifüsun 30-05-2012 19:06

Sevgili mandalinci büyük usta işlerinizi atlattınız, ot yolma dışında bahçenizin keyifli günleri başlayacak:) Sağlıkla, bol , bol keyfini yaşayın, sevgiler.

gilan 30-05-2012 20:56

Bahçenin yapı elemanları da ne kadar güzelmiş. :) Güllerin arkasındaki duvar, fare kulaklarının yanındaki ahşap yol, sepetin asıldığı ahşap gölgelik... İşler yoluna girdiğinde bu ufak detaylar görünümü o kadar güzelleştirecek ki. :)

Palmiyenin içindeki çam fidanlarına bayıldım. :)

Begonvil de var mı bahçede? :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025