![]() |
Sn mandalinci.yukardaki cevabı mesajınızdan ,
%80 seyahat %80Gece hayatı,%80 yeme içme bitince %20 Huzur hakkı kalıyor bunuda yaşıyamıyorsa insan.Dünya ıssız kalmasın diye gelmiş gibi hissediyor kendini (Ben şahsen öyle düşünüyorum) Saygılarımla. |
Sayın mandalinci; Yine harika fotoğraflar... Enginar tarlasını görünce ağzım sılandı. En sevdiğim sebzelerden... Ocak ta süper, ama o şadırvanı görünce, yılbaşı günü ışıklı bahçenizin fotoğrafında ortada bir şadırvan hayal ettim, düşünün derim, çok yakışır...
Üstteki, mesajı okuyunca üzüldüm. Hayırdır sizi üzen bir şey mi oldu? Neşeniz,huzurunuz daim olsun; kimseler bozamasın dilerim. Sağlıcakla Kalın... |
Alıntı:
Bu arada yukarıdaki fotonuz çok anlamlı ayrıca tebrik ederim. :) |
Ayrıca sebze bahçesindeki tahta yol çok akıllıca sanki yapı marketteki çiçek çitlerine benziyor. Bu fikri aklımın bir kenarına yazdım. Daha neler öğreneceğiz bakalım. :)
|
Sevgili mandalinci ellerinize sağlık süper resimler beni can evimden vurdunuz. Defalarca inceledim eski aksesuarlara bayıldım. Lütfen gittiğiniz ve gördüğünüz bu tür şeyleri benim için görüntülerseniz çok sevinirim.
Her gün açıp bakmaktan usanmıyorum her bakışımda bendeki malzemeleri nerde değerlendiririm diye fikir alıyorum. Süperrrrrrrrrrrrrrrsiniz. |
Alıntı:
Siz İzmir'lisiniz böyle yerlerin alasını bilirsiniz ama bu Düzce köyü çevresini ben çok seviyorum, o enginarcı sayesinde bizde herkes severek enginar yiyor. Sıkıntılar gelir, geçer, Ankara'dan dönerken The Power, Secret kitabını okudum (tabii Türkçe) genellikle uygulamaya çalıştığım ama bazen unuttuğum bir sürü güzel şey vardı. Yaşadığımız her güzel şeye şükürler olsun, hayat çok güzel herşeye rağmen.. Herkesin sağlığı, mutluluğu daim olsun, Allah yaşama sevincimizi eksik etmesin. Sevgiyle kalın. |
Alıntı:
Evet bayılırım sardunyalara, çünkü hem dayanıklı hem de çook güzeller. Yetiştirdiğiniz ağaçlardan bol ürün alma dileğiyle, sevgiyle kalın:) |
Alıntı:
Resimleri çekerken, inanın sizi düşünmedim desem yalan olur. Zevkle resim çekip paylaşırım tabii. Sevgiyle kalın. |
1 Eklenti(ler)
Fatma hanım, sizden ilham aldım, senelerdir düşündüğüm odayı yerleştirme çabasına girdim.
Fakat oda biraz küçük, bakalım nasıl yerleşecek. Bazılarını da salona çıkaracağım herhalde. Eşyaların hepsinin bir yaşanmışlık hikayesi var. |
1 Eklenti(ler)
Anneannemin dikiş makinası. Dili olsa da anlatsa neler dikti kim bilir. Ama ben dikiş dikmeyi bilmiyorum maalesef.
|
1 Eklenti(ler)
Annemin teyzesinden beyaz işler. Tesadüfen ebatları pencereme uydu. Tadilata gerek kalmadı.
Pencereden görülen küçük kısım sebze diktiğim bölüm. Üstünü kapatarak sera yapmayı düşünüyoruz. Şu anda marul,brokoli, pırasa ekili. |
Sayın mandalinci şimdi beni canevimden vurdunuz harika eşyalar ve son derece güzel korunmuş, ellerinize düşüncelerinize sağlık umuyorum devamı gelecek
|
Sn. Yücel bey,
Teşekkür ederim, devamı gelecek. Nihayet onları koyup sergileyeceğime ben çok seviniyorum, ama yerim dar. Neyse gönüller ferah olsun. |
1 Eklenti(ler)
Annemle babamın ben çocukken İzmir'den aldıkları kahve takımından kalan iki fincandan biri. Tekrar geri döndüler ama artık babam yok.
|
1 Eklenti(ler)
Kırım'dan atalardan kalan semaver, halen kullanılır durumda.
|
gerçekten çok harika parçalar güle güle sergileyin bizler de izleyelim:) Ben, gidenler birgün mutlaka dönecekler, diye kendimi inandırıyorum:)
|
Sayın Mandalinci; Eski yaşanmış eşyalar çok güzel. Hele de geçmişinizden anıları olması çok çok güzel... Hepimizin atayadigarı bir kaç eşyası var. İnşallah çocuklarımız da bu değerleri korur. Kardeşim ve ben yıllar önce annemin çeyizinden artık kullanmadığı bir kaç eşyaya el koyduk. Annem "ne yapacaksınız bunları?" dese de anıları bizi gülümsetiyor. Annemlerin bir de oymalı ahşap iskeletli koltukları vardı. Israrla bir yer aradım bekletmek için ama mümkün olmadı. Tadilatı için usta bulmak zordu araştırdık, sanat eseri dediler. Sonunda annemler koltukları değiştirdiler ama içim gitti. Şimdi hemen hemen aynı koltuklar, ünlü modacı Yıldırım Mayruk'un evinde var, kendisi çok değer veriyormuş dergide okumuştum.:(
Siz eşyaları çok güzel sergileme imkânı bulmuşsunuz. Bizde o kadarcık bile oda yok, belki bağevinde bir oda olur. Darısı bizim de başımıza inşallah... |
Sevgili uzaylı, Çok üzüldüm şimdi koltuk hikayenizi duyunca, keşke saklayabilseydiniz.
Oda yok demeyin, direk salona da konabilir. Zaten ben artık kafama koymuştum, koltukları salona da olsa koyarım diye, bazı şeyler salonda zaten. Evi nasıl kullanırım diye kafa yoruyorum, yerleşeceğiz herhalde eninde sonunda. Sevgiyle kalın. |
Sevgili mandalinci , resimler harika ...Aynı hastalığa sahibiz 215. mesajınızdaki eşyalara bakınca kendi eşyalarımı görür gibi oldum....Dikiş makinesi de aynı...Mekiği düz ve elle çalışır olanlardan....:))
Benim tutkularımdan biride dikiş makineleridir...Ayakları harika dökümden olan bir tanesi de yazlıktaki evde mevcuttur...3 tanesi modern 2 si antika 5 dikiş makinesine sahibim ... Beyaz işli perdenize de bayıldım...Benim beyaz iş yaptığımı tabii ki bilmezsiniz..l980 senelerinde Singer in Fatih de açtığı makine işleri kursunda bütün işleri öğrenmiştim...beyaz delik işi çok zevkli yapılan ve oyalıyıcı harika bir sanat eseri olan makine işlerimizden dir.... Sizin bu türlü zevklerinizin olduğuna çok sevindim..Bende sahifemde size yaptığım bazı işleri paylaşırım....Elişi olarak da kanava, goblen ve etamin ile çok seneler uğraştım... Herşey harikaydı..Ellerinize sağlık... Sevgiler ve selamlar ...sevgili anneciğinize de hürmetlerimi yolluyorum....:)) |
Sevgili berrinb,
Beğendiğinize sevindim ve ne güzel becerileriniz var. ben sadece beğeniyorum, saklıyorum ama yapamıyorum maalesef. Lütfen güzel işlerinizi paylaşın, gözlerimiz şenlensin, ellerinize sağlık. Eski eşyaların olduğu, sergilendiği yerlerde mest oluyorum ama nerelerde muhafaza edeyim, daha elimdekileri zor tutabiliyorum. Bir de sırma iş yapılmış kadife parçalar var, onlar acaba nerelerde işe yarar hale getirilir. Bir kısmını Etnografya Müzesine mi bağışlasam acaba diye düşünüyorum. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Sevgiyle kalın. |
Sevgili mandalinci.
Bu resimlere baktıkca içim içime sığmadı ne kadar güzel sergilemişsiniz elinize sağlık. Dikiş makinasından bende de var 3 adet antika dikiş makinası var dede evini restore edersek kalan eşyaları da orda değerlendirmek üzere biriktiriyorum. Beyaz iş perdeye bayıldım en çok istediğim beyaz iş öğrenmekti kısmet olursa bu yaz biraz çaba göstererek öğrenmek istiyorum. Kadife parçalarını değerlendirmek için mutlaka bir şey bulursunuz sakın elinizden çıkartmayın. Mesela benim yaptığım gibi kırlent yapabilirsiniz. Tabi parçalarınız nasıl bilmiyorum ama mutlaka ona uygun yer bulunur. Eskilere böyle kıymet verildikçe ben çok mutlu oluyorum bütün akadaşlarda da böyle köşeler olsun istiyorum. Hep beraber eskileri değerlendirme köşesi kampanyası başlatalım dermişim..... Canım çok teşekkür ederim o güzel yüreğin hiç sıkılmasın ellerin dert görmesin.. |
Teşekkürler sevgili fatma sunay,
Bu eski işler sayesinde, sonunda beyaz iş öğreneceğiz galiba. Sizler beğendikçe böyle şeyleri sadece benim beğenip, saklamadığımı öğrenip mutlu oluyorum. Kadife parçalar neredeyse çöpe gidiyordu, son anda kurtardım ama şimdi de ne yapacağım bakalım. Bir ara bulundukları yerden çıkarıp, resimleyeyim. Eskilerimi beğeneceğimi umut ediyordum, sevindim. Aslında herkeste vardır böyle parçalar, sandık bekliyorlar. Ben de hep beyaz iş perdem olsun isterdim, bir cesaret perde yaptım. Kampanya teklifinizi çok beğendim. Sevgiyle kalın. |
Sevgili mandalinci,hayran kaldım hepisine perdelere bayıldım.
Emeklerine sağlık. |
Sayın mandalinci.
Tarih kokan bu güzel eserleri yayınlayarak anılarımızı canlandırdınız. Bizimde daha elektrik gelmeden önce siera marka bir radyomuz vardı.İçinde insanlar olduğunu düşünürdük çocukken.Bir ütümüz vardı odun közüyle çalışan ,el değirmenimiz vardı taştan.mangalımız,bronz nikel karışımı 120 yıllık bir tabak vardı.Bunların birkaçını bulup bir araya toplayabilirsem ne ala. Onlara baktıkça insanın eski çocukluk günleri ve yaşadıklarımız hayalimizden geçiyor. Güzel bir tarihi köşe oluşturmuşsunuz tebrikler. |
Sevgili Sevim4,
Teşekkür ederim, ben de çok seviyorum o perdeleri, sevgili fatma sunay eskileri değerlendirme kampanyası açtı, herkesin evinde bir kaç parça eski vardır, hadi hepsini ortaya çıkaralım. Sevgiyle kalın. |
Sayın Adil,
Hadi hemen araştırmaya başlayın, bizler de görmek isteriz o güzel parçaları. Ayrıca belki maddi değeri pek yok ama hatıralar onları çok değerli yapıyor. Sevgiyle kalın. |
2 Eklenti(ler)
İzmir çok soğuk, balkona asılan çamaşırlar bile donuyor, o derece yani.
Rüzgar da çok fena esiyor, kökünden sökülen ağaçların resmini gördüm, ben de denizin hallerini resimledim. |
Sevgili mandalinci,sayfalarınızı dolaştım.Begonvilinize bayıldım,şimdiye kadar on tane begonvil ekmişimdir,malesef kışın dondurdum. Semaver müttiş,bahçelerinizde sağlıklı, huzurlu,mutlu yıllar dileği ile sevgiler.
|
Sevgili alcen,
Begonvillerimiz, bir kaynak buldular, artık ne olduğunu söylemeyeyim burdan, çıldırmış gibi büyüyorlar, Bodrum'un iklimi malum, biz sadece buduyoruz desem inanır mısınız? Ama 10 sene kadar önce Bodrum'da don oldu. Tüm begonviller dondu, sadece yerli olanlar ayakta kaldı. Hepsini dipten kestik, yine aynı şekilde fışkırdılar. Zannedersem Karadeniz iklimi onlara sert gelmiş, bakalım bu sene neler gitmiş bizim bahçelerde de göreceğiz. Kış çok zalimane geçiyor. Beklerim, semaverde çay demleyip, içeriz. Sevgiyle kalın. |
Sevgili mandalinci,geçen gün bahçe sayfanızda dikiş makinanızı anneme gösterdim,annem gençliğinde köyde tek dikiş makinası olan ve bütün köyün yamasını yırtığını diken tek kişiymiş,Siz'in makinanıza yakın gözlüğünü takıp yarım doğrularak dikkatle baktı ve duygulandı benim makinamda sınger di ayaklıydı diye söylendi:)Kendisine sordum anne yaşlılıkta zor olan ne,derin bir nefes aldı ''oğul gençliği hatırlamak''dedi tabi ben de çok duygulandım.
Bakın bir resminiz nice anıların hatırlanmasına sebep oldu,ellerinize emeklerinize sağlık:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025