![]() |
Alıntı:
Hayatla yapılan mücadele içinde bunları yetiştirip paylaşmak insana huzur ve mutluluk veriyor.Tek üzücü tarafı sanal olması.İnsan her forumdaşa bir dilimde olsa ikram etmek ister ama olmuyor. Saygılar. |
Alıntı:
Ne zaman gelirseniz kapımız açık.Buyrun.Özellikle bu mevsim olaçakki .Elma çeşitlerinini hepsini olgunlaşdığı zamana dek gelsin.25 çeşit elma ikram ederiz. Her şey kader kısmet.Kim bilir?Dağ daga kavuşmazya insan insana kavuşurmuş denir. Saygılar |
1 Eklenti(ler)
Sonbahar yaprakları vede .
|
Doğum gününüz kulu olsun:)
|
1 Eklenti(ler)
Henüz yeni dalından koparılmış bu bademleri 80 yıl önce yapılmış taş merdiven üzerine oturup siyah taşla kırarak yiyebilirsiniz.Hafif soguk sonbahar rüzgarı üşütebilir ama değer.
|
1 Eklenti(ler)
Daha yakından
|
1 Eklenti(ler)
Benim sivri zekalı komşuma bu saatden sonra bu çivçivler kışı atlatamazlar kurk tavuğu yatırmıyalım dediğim halde inadına yatırdı.Netiçe.
|
1 Eklenti(ler)
Bu zamanda elma meyvesi öyle çeşitlendiki yetişilemez oldu.
Grant Smit. |
Alıntı:
Ne yapalım ikram ister isek de gider pazardan alırız yeriz... Sağoluun... |
Emeklerinize sağlık..Huzur ve sıhhatle tüketin inşallah..
|
1 Eklenti(ler)
Yeni nesil elmalarmı?
|
1 Eklenti(ler)
.....
|
1 Eklenti(ler)
Ayva çiçek açtı yazmı geleçek? Demiş şairde,
Ayva sararınca . Ayva bozumu |
2 Eklenti(ler)
Pazara değil Bir kısmı reçel,bir kısmı marmelat,bir kısmı tatlı,bir kısmıda hoşaf,bir kısmıda depoya.
|
kışlıklarınızı Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin. Yaz boyu emek vererek bakılmış meyveler sebzeler kışın yemeye hazır, ellerinize sağlık.
|
Rabbim sevdiklerinizle birlikte sıhhat ve afiyetle tüketmek nasip etsin..
|
1 Eklenti(ler)
Tam olgunlaşıp tüccara satılaçağı zamanda,şiddetli rüzgar yerle bir etti.
Sizler kilosunu kaça alıyorsunuz bilmiyorum ama ? Biz kilosunu yüz kuruşa satıyoruz. Türkiyede tarım neden geri geri gidiyor ? İşte sebebi. |
1 Eklenti(ler)
İşte üretiçiyi sıkıntıya sokan sebeblerden bir tanesi.
|
Alıntı:
Saygılar |
Alıntı:
Saygılar |
Alıntı:
Ne sıçak yeri .Adamın elindenmi ayağındanmı anlamadım gitti ?Ne ölüyor nede hastalanıyorlar.Bir şey olmaz deyip kestirip atıyor.Bol miktarda arpa ve buğday kırıntısı yediriyor. Dedimya sivri zeka diye. Saygılar. |
Alıntı:
Bende yeni bir tür elde ettim diyeçektimki.Yaptırdığım en son toprak analizinde Ph 8 ve diğer elementlerin tamamı aşırı yükselmiş.Etkisi olabilir diye düşünüyoruz. Muhtemelen şekil bozukluğu meydana gelmiş. |
1 Eklenti(ler)
Askerlik hatırası değil .Yüz kuruş karşılığı meysuluk elma toplama hatırası.
|
1 Eklenti(ler)
Bu mısırlar öğütülüp ekmek olmuyaçak.
Bu mısırlar kışın haşlanıp kuru üzümle karıştırılıp yeneçek. |
1 Eklenti(ler)
Bahçenin bir ilk turfandaları var,birde son turfandaları.
İşte bunlardan bir çeşit.Son turfanda domatesler. Bunlar (yapıçı isterse) domates receli olaçak. |
1 Eklenti(ler)
Kendi anaç ve çöğürü yetişdirmek için Elma .Badem.Kayısı tohumu ektim.Nisan ayında ne olaçak bakalım?
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda vişne tohumu.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Havaların ani soğuması ile Bizim Kasımpatılar şekil değiştirdi.
|
1 Eklenti(ler)
İşte diğer Kasımpatımızın da soguklardan sonraki görünüşü.
|
3 Eklenti(ler)
Pırasa
Yerinden sökülüyor.Bir çukur açılıyor.Çukurun içine dere kumu seriliyor. |
Sizin doğal sunumunuz ve anlatımınız, beni bahçenizin müdavimi yaptı.
Her ürün ve bilgilerinizi zevkle izliyorum ve devam edeceğim. |
2 Eklenti(ler)
Pırasalar sıra sıra çukur içine konup.Kat kat kum pırasa olarak çukur dolduruluyor.Üzeri toprakla örtülüp Üç ay bekleniyor.
Netice pazarda görülen bembeyaz pırasa meydana geliyor. İster pirinçli,ister zeytinyağlı,ister çiğ. |
Alıntı:
Sn hozat Çok teşekkür ederim. Anlatığım sebze ,meyve ve ürünleri tamamen kendi yetişdiklerimiz ile kendi yaptıklarımızdır.Bu nedenle abartılı ve bilğiclik taslanarak anlatımları sevmediğimiz gibi,kaynaklardan alıntı yapılarak yapılan yiyeçek tariflerini benimsemiyoruz. Edi ile büdü gibi yetiştirdiklerimizi pişirdiklerimizide sizlere sunmak ve nezaket gösterip takdirlerinizi sunmak bizi ziyadesi ile memnun ediyor. Saygılar. |
işte ben de bunun için devamlı sizin bahçenizde dolaşıyorum.
Ben mankenleri de beğenirim ama, dağ köylerindeki alını morunu giyinmiş ,örgülü saçları ile dolaşan ceylan gözlü köy kızlarına hayran kalırım. Siz doğallıktan vazgeçmeyin, mesela ben bu sebepten ötürü bahçenize çok sık uğruyorum. Ediyle büdüye selam ve sevgilerim olsun. |
Sayın hk50, pırasanın böyle gömüldüğünü ilk kez sizden duydum. Ellerinize sağlık, afiyetle tüketesiniz inşallah...
|
Alıntı:
Sn hozat,istesekde dogallıkdan vazgeçemiyoruz.Zira İstanbulda yaşıyan bir yaşındaki torun pekmezli kabak tatlısı istiyor.Diyarbakırdaki torunlar kurutulmuş sarı erik ve iğde diyor. Netiçe damak tatları bahçeye göre ayarlandı.Bursada yokmuş gibi bahçede yetişen soganı gönderiyoruz. Bahçeye beton.fayans girmedi.Biz topraga yalınayak basmak istiyoruz dendi. İşte bu nedenle güçümüz yettikçe böyle gideçek. |
Alıntı:
Sn YeniGine,Mesele Bahçelerde gezerken bir şeyler öğrenerek öğreterek zevk almak değilmi? Zira patetesin daldamı yerdemi yetişdiğini bilmiyen binlerçe insanın olduğu bir ülkede yaşamıyormuyuz?Hala Yerelması meyvemi sebzemi tartışması yapmıyormuyuz? Siz İstanbulluların kaçı mısırı çat diye kırıp soyuk odun ateşinin üzerine koyup pişirdi.Zamanı geldi.Mis gibi kokarak İstanbul sokaklarını dolduran kestaneyi dikenli kabuğundan çıkardı? Birşeleri bilen olarak sizlere sunmak bana tarifsiz mutluluk veriyor. |
:) Sayın hk50 çok haklısınız tüm söylediklerinize katılıyorum. Onun için zaten işte salça yapımları, toplanan mahsüller, kurulan turşular hepsini büyük zevkle izliyorum. Gönlünüze sağlık teşekkürler...
|
2 Eklenti(ler)
Bahçemizin ürünlerinden havuç.Yeni söktük.Suyunu sıkıp bir kış boyu içmek yemeklerde salatalarda kullanmak (Nasip olursa) için kilere kumlar içine gömdük.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025