![]() |
1 Eklenti(ler)
Alabaş (Kohlrabı)
İster turp doğra,ister yapraklarından sarma.ister yemek yap.istersen turşu kur. |
1 Eklenti(ler)
Siyah lahana
Ortasından kesip salata yapabilirsin. |
1 Eklenti(ler)
Sarmalık lahana.
Kabuskayı sevenler.Sarması turşusu,çorbası ve diğerleri için. |
1 Eklenti(ler)
Bahçeden kış nedeni ile ayrılırken,yeni adım atmıya başlayan toruna organik sebze meyvenin yanında ne götürebilirim diye düşünürken bu oyunçakları yapmak geldi içimden ve gider ayak bunları yaptım.
Basit ucuz herkesin yapabileçeği şekilde |
sayın hk50.
çok yaşayın emi bunları görünce beni çocukluğuma götürdünüz. işte eskiler bunlardan sağlıklılardı. naylon pilastik yoktu. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bahçede meyve sebze yetiştiriken azda olsa kuru fasulyede yetişiyor.
Yöredeki ismi.Hafuz fasulyesi.Genel ismi,Barbunya. |
1 Eklenti(ler)
Kırk günlük.Kılçıksız.Erkenci.Yeşili (Taze) makbuldur.
|
1 Eklenti(ler)
Tek başına
|
1 Eklenti(ler)
Dalda unutulanlar.
|
Sayın hk50 desenize yine bahçeden ayrılık zamanı gelmiş, hayrlısı olsun güle güle gidin, güle güle dönün inşallah tekrar. İstanbul döneminizde görüşürüz inşallah diyeyim. Toruna yapmış olduğunuz hediye çok hoşuma gitti benim de varmış fotoğrafımdan biliyorum... Ellerinize sağlık.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçede Hazan mevsimi.
|
1 Eklenti(ler)
Geldi
|
1 Eklenti(ler)
Yine yapraklar
|
1 Eklenti(ler)
Bahçesinde meyve,gül,süs ağaçları olupda çelikle,tohum ve aşı ile çoğaltılamıyan bitkilerimiz yaprağını döktükten sonra En basit pet şişelerini ortadan kesip alt tarafdanda delerek köklenmesini istediğimiz dala düzgünce yerleştirip içini hafif rutubetli toprakla dolduralım.Toprağın ağırlığından dalın sağa sola yatmaması içinse dayanıklı bir iple güçlü dallardan birisine bağlıyalım.Netiçe bir yıl beklediğimizde köklenmiş olarak ilğili ağaçın bire bir genlerini taşıyan bitkiyi elde etmiş oluyoruz.
Alt tarafından keserek istediğimiz yere dikebiliyoruz. |
1 Eklenti(ler)
Havaların yağışsız ve güneşli gitmesi Elma hakığı yapmanın tam zamanıdır.
|
Bilgiler için teşekkürler...
|
1 Eklenti(ler)
Bahçe topragının analizi yapılmamışsa,yanlış bahçeçilik yapılıyor demektir.Yaptırdım ve gördümki yanlış yapmışım.Netice.
|
Alıntı:
Bu tahlil netiçesinde benim bahçedeki bitkiler toprakdan dengeli beslenemiyor.Zira faydalı elementler bir birini engelliyor.Ne ekersem o bitiyor ama eşit değil. Şu anda ph şı düşürmek için uğraşıyorum.Su ve yaprak tahlili bahara inşallah. |
1 Eklenti(ler)
Bahçenin bekçiliğini ona bırakarak ayrıldık.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçeye biz yokken ziyarede gelenlerin eli boş çıkmasın diye dalda bırakdık.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçemizdeki daha önceden kesmiş olduğumuz selvi ağaçının kök bölgesinde meydana gelen Dev Mantarlar.
|
1 Eklenti(ler)
Sonbahar gelince bahçelerin makyacı bozuluyor.Kuşkonmazlar.
|
1 Eklenti(ler)
Sonbaharın ayrı güzelliklerinden biri daha.Bahçemiz içinde bulunan dogal gölek de sessizliğe büründü.Zira kurbağıların ötüşü kesildi.Balıkların çırpınışları görülmüyor.Yeşillikler kahverengi ye dönüşdü.Olgunlaşan kuşburnular dalda kaldı.
|
1 Eklenti(ler)
Yok etmek için hırsla inatla çalışdığımızyabançı otlar.Elle yolarak çapa ile orakla tırpanla müçadele edip para harçayıpda temizliyemediğimiz otların hakkından ançak ve ançak donduruçu soğuklar geldi.
|
1 Eklenti(ler)
Bu mevsimde bahçeye Sonbahar bakımı yapılırken Toprak tahlili yaptırılması .Yaptırılmayınca yıl içinde verilen ilave besinle toprak durumu bilinemediği gibi topragın istediği besin elementleride bilinemiyor.ph yüksekmi düşükmü ?İşte bunlar için yapılması gerekiyor.
|
Herşey birbirinden güzel..büyük keyifle gezdim bahçenizi sayın hk50..
Ellerinize sağlık.. |
Alıntı:
Çok teşekkür ederim Sn pria. Bahçemize hoş geldiniz.Bahçemizi gezmeniz bizi mutlu etti. Saygılar. |
1 Eklenti(ler)
Havaların soguması nedeni ile Bahçenin faydalı böçekleri sıçak yuva arıyorlar.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçenin son ürünleri.Biz zehirli diye yemiyoruz.Ama yiyen komşular var toplayıp yemek yapıp yiyorlar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sn senkron, Şu ana kadar Şeftali Stargin elma ve Sarı erikde başarılı oldum.Diğerleri deneme aşamasında.Mart veya Nisan da yeni yerlerine dikerken fotoğraflayıp beğeninize sunarım inşallah. |
Sayın hk50 mantarlar eğer bol miktarda yetişiyorsa bi test ettirin isterseniz birde yiyipte bişey olmayan komşularınız varsa endişe etmeyin :)
bir merakım da ''Bahçesinde meyve,gül,süs ağaçları olupda çelikle,tohum ve aşı ile çoğaltılamıyan bitkilerimiz yaprağını döktükten sonra En basit pet şişelerini ortadan kesip alt tarafdanda delerek köklenmesini istediğimiz dala düzgünce yerleştirip içini hafif rutubetli toprakla dolduralım.Toprağın ağırlığından dalın sağa sola yatmaması içinse dayanıklı bir iple güçlü dallardan birisine bağlıyalım.Netiçe bir yıl beklediğimizde köklenmiş olarak ilğili ağaçın bire bir genlerini taşıyan bitkiyi elde etmiş oluyoruz. Alt tarafından keserek istediğimiz yere dikebiliyoruz.'' bu uygulamanın fotoğrafı var mıdır acaba bende çekirdekten ağaç yetiştirmeye meraklı olanlardan biriyim de :rolleyes: |
Sn habiş.
Teşekkür ederim.Bir tanesi gördüğünüz gibi 2215 nolu mesajdakidir.Diğerleri içinse şu anda bir sağlık nedeni ile şehir dışında bulunmaktayım.Dönüşde inşallah detaylı ve açıklamalı fotoğrafları yüklerim. |
Sn hk50 her ne içinse geçmiş olsun Rabbimden acil şifalar diliyorum..
uyguladığınız yönteme gelince süper bi fikir ilk defa duydum resimden ve açıklamanızdan yöntem gayet anlaşılır bende deneyeceğim :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sn habiş, Bu uyğulama zor bir işlem değil.Zira 1/2 litrelik bir pet kabını ikiye bölüp seçmiş olduğunuz bitki dalına takıyorsunuz.İçine toprak koyup az miktarda su döküp bırakıyorsunuz.Düşmemesi içinde sağlam bir dala bağlamanızdır.Beklemiye bırakaçaksınız.En az bir yıl. |
Alıntı:
Sn meh12, Bu uyğulamadan % 99 başarı sağlıyorsunuz.Tek ağaçlarda değil.Örneğin Domateslerde biber ve batlıçanlardada uygulama yapabiliyorsunuz.Gül ve çiçeklerdede bu yıl uygulamayı düşnüyorum. |
1 Eklenti(ler)
Piyasadan her ne kadar yanmış çiftlik güpresi diye almış olsakda.Bazı uyanık çiftlik sahipleri veya küçük hayvan işletme sahipleri hayvan üpresinin içine kimyasal ilaçlar katara renk değişikliği yapılan güpreyi yanmış güpre diye satıyorlar.
Bence bu tip güpreyi alan bahçe sahipleri güprenin üzerini naylonla örterek bahçenini bir kenarında en az bir yıl bekletmeleridir. Bu şekilde yanan güpre içinde hem manas barınamadığı gibi hayvansal hastalıklarda kalmamış oluyor. |
1 Eklenti(ler)
Buda yeşil güpre yapımı.Poşetin ağzı bağlanıp hava almadan en az bir yıl bekletileçek.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025