![]() |
1 Eklenti(ler)
Bahçeden
|
2 Eklenti(ler)
Özlenen
|
2 Eklenti(ler)
Bahçeye bu yıl geç teşrif edinçe,Kuşkonmazlar bizi beklemeden gerekeni yapmışlar.
|
1 Eklenti(ler)
Soguklar cevizağaçlarımızı bu hale getirdi.
|
1 Eklenti(ler)
Bademler
|
2 Eklenti(ler)
Bahçemizden iki farklı çilek.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçede yer kalmayınça
|
2 Eklenti(ler)
Sulama düzenimiz Springle olacak.
|
2 Eklenti(ler)
Bahçemizden
|
Amerikan sarmaşığı ile gul yanyana sanırım. Amerikan sarmaşığı Gülü boğmuyor mü? Nasil önlem alıyorsunuz, sık budayarak mı? ( İlk kez Amerikan sarmaşığı sahibi olup diger bitkilerine zarar verecek diye uykuları kaçan birinin soruları boyle olur iste. :) )
|
Alıntı:
Doğru Amerikan şarmaşığı ile gül yanyana,ikisinin kök yakınlığı 1m.Gülün yıllık budaması yapılır.Şarmaşığa hiç bakım yapılmaz.Gül aradan çıkıp açıyor. Şarmaşığın yeri serbest olmalı.Sanıldığı kadarda zararlı değil. |
1 Eklenti(ler)
Güllerimiz reçel yapmak için hazır.
|
1 Eklenti(ler)
Kayısılar kurutulmak için güneşde .
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bildiğim o ağaç Japon süs ayvası. |
Hımm çok teşekkür ederim sayın hk50 bilmediğim ne kadar çok bitki (güzellik) varmış. Ne mutlu vsizlere
|
Alıntı:
Fotoğraflarla nasıl reçel yaptığınızı anlatırsanız seviniriz :D |
Gerçekten gördügüm en güzel bahçelerden biri, elinize emeğinize sağlik.
|
Alıntı:
Teşekkür ederim.Recel yapımı,güller toplanıp su ile yıkandıktan sonra limon tuzu ile ovalayıp bir kap içerisinde beklemesi için bir kenara koyuyorsunuz.Diğer tarafdan bir tencereye su koyup şeker ilave ederek oçakda normal koyulaşana kadar kaynatıyorsunuz.Sonra limon tuzlu gülleri tencereye koyup belirli bir süre daha kaynatıp oçakdan alıyorsunuz. İsterseniz kevgirde süzüp ,isterseniz gül yapraklı reçel olarak kavanoz şişelerine dolduruyorsunuz. Afiyet olsun. |
Alıntı:
Sn Grkm, Bahçemize hoş geldiniz.İltifatınıza teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
Bahçemizden renkler.
|
1 Eklenti(ler)
Güllerimizden
|
1 Eklenti(ler)
Bitkiler yetişmiye başladı.
|
:) Sayın hk50 bu ayakkabı tarlanızı çok beğeniyorum. Maşallah harika olacaklar, daha da çoğalsınlar inşallah!.. Emeklerinize sağlık...
|
bence ayakabı tarlası hoş olmamış
ama bahçeniz çok güzel |
Bahçenizin doğal haline uygun olmadığı kanısındayım ben de eski ayakkabılara ekilen bitkilerin.
Kullanılmış ayakkabılar ile oto lastiklerinin bahçelerde dekoratif amaçlarla kullanılmasını kabul edemiyorum ve bu konuda yazmaktan kendimi alıkoyamadım. |
Alıntı:
Sn Beşiktaşlı,Teşekkür ederim.,Zikirlerle fikirler farklı olurmuş,buda öyle bir şey.Düşünçenize saygım sonsuzdur. |
Alıntı:
Her güzelinde bir bozarı olduğu gibi,bizde yıllarca bizi taşıyan ,sogukdan koruyan ayakkabılarımız çöpe giderken vefam olsun diyerek ahde vefa gösterdik. Yalnızça bunların içindeki bitkileri yemeyiz.Kışa kadar kalır,sonra soğuk vurur. Yeni yıl ömürümüz olursa başka bir bitki ekeriz. Fikrinize ve zikrinize saygım sonsuzdur. |
2 Eklenti(ler)
Bahçemizin sakinleri,
|
1 Eklenti(ler)
Sofralık kiraz.
|
1 Eklenti(ler)
Reçellik kiraz.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçemiz sakinlerinden.
|
Ooo,bizim kirazlar oldu da yedik,bitirdik bile,Sn.hk50.:p Afiyetle yiyin,şaka yaptım.
|
Alıntı:
Sn sevgihoca, Afiyet olsun.Memletek.Memleket. |
1 Eklenti(ler)
Goji Berry üçü bir arada
|
Bu zamanda satın aldığımız kirazlar hem lezzetli oluyor hem de uygun fiyatlı. Sorduğumda dedikleri; bunlar yayla, Kütahya- Isparta taraflarından geliyor, buzhane değil dal kiraz...
Sizin kirazı görünce satıcılara hakverdim. Afiyetler olsun. |
1 Eklenti(ler)
Burasıda sebzeliğimiz.
|
1 Eklenti(ler)
Ahududuları kurutsakdamı,kurutmadanmı,veya reçel yaparakmı ?
|
Alıntı:
Bu zamanda büyük kentlerde yaşayanların % 99 na yalan söylenerek maalesef mal satılıyor. İstanbulda gittiğim organik sebze ve meyve pazarında Organik elma diye Elma yetişdiriçilerinin meysu fabrikalarına vermek için seçtikleri ni sattıklarına rastladım.Söyleyincede (burası İstanbul abi ,işine bak) dedi. Öyle olunca Kiraz hasattan sonra uzun zaman durdurulamaz.Ya soğuk hava deposuna veya pazara , |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025