agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   hk50 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/25802.htm)

hk50 10-09-2016 19:22

1 Eklenti(ler)
Bu yıl bahçede yetişdirdiğimiz meyve ve sebzeleri kurutmuya başladık.Bahçede yetişen hiç bir meyve ve sebze zayi olmadı.
Domatesler

hk50 10-09-2016 19:25

1 Eklenti(ler)
Kabaklar.

hk50 10-09-2016 19:28

1 Eklenti(ler)
Issırganlar.

hk50 15-09-2016 17:51

3 Eklenti(ler)
Üzümlerimiz olgunlaşmıya başladı.

hk50 15-09-2016 17:57

1 Eklenti(ler)
Dördüncü torun sulamada yardımcı oluyor.

hk50 15-09-2016 18:00

1 Eklenti(ler)
Beşinci torun elma hasadına yardım ediyor.

hk50 15-09-2016 18:04

1 Eklenti(ler)
Üçünçü sallanmayı seviyor.

akçabardak 15-09-2016 21:56

Maşallah torunlar geleceğin ziraatçileri olarak yetişiyorlar, şimdiden başlamışlar bile. Üzümler çok güzel görünüyorlar, ağız tadıyla tüketmek nasip olsun inşallah.

YeniGine 15-09-2016 22:53

Torunlarınıza maşallah sayın hk50, bahçeniz onlar için bulunmaz nimet. Şanslı torunlar çok şükür, daim olsun inşallah!..

hk50 18-09-2016 19:18

3 Eklenti(ler)
Meyvelerde sezon sonu yaklaşdığını haber verir gibi.

hk50 18-09-2016 19:23

Sn akçabardak,Sn YeniGine,
Çok teşekkür ederim.Bıraktığımız bahçemizi yemyeşil tutarlarsa herhalde mutlu oluruz.

hk50 25-09-2016 18:56

1 Eklenti(ler)
Böyle doğayı seviyorum.

hk50 25-09-2016 19:06

1 Eklenti(ler)
Kansızlığa tavsiye edilen kırmızı pancar.

hk50 25-09-2016 19:15

1 Eklenti(ler)
Bu yıl bahçemizdeki bitkilerimiz hastalıklardan kuurtulmadı.Nedeninide anlamadım.

hk50 30-09-2016 19:28

1 Eklenti(ler)
Her yıl yetişdirdiğim meyvelerin bir çoğu heba olup gidiyordu.Nasıl değerlendirebilirim derken,kurutmak aklıma geldi.Bahçede ne varsa meyve sebze hiç birini zayi etmedim.Kuruttuğum meyve ve sebzelerinde müşterisi çoğaldı.
Ve armutlar.

hk50 30-09-2016 19:31

1 Eklenti(ler)
Erikler.

akçabardak 30-09-2016 20:03

Kuruttuğunuz meyveler pek güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık, kışın yenmesi pek zevkli olur. Ben de çok severim bu tür kurutmaları fakat bizim buralarda rutubetli bölge olduğu için olmuyor, hemen küfleniyorlar, domates bile o yüzden kurutamıyorum.

Kurutmakla çok iyi yapmışsınız, güle güle ağız tadıyla, sağlıkla tüketin Sn. hk 50

hk50 06-10-2016 20:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1480863)
Kuruttuğunuz meyveler pek güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık, kışın yenmesi pek zevkli olur. Ben de çok severim bu tür kurutmaları fakat bizim buralarda rutubetli bölge olduğu için olmuyor, hemen küfleniyorlar, domates bile o yüzden kurutamıyorum.

Kurutmakla çok iyi yapmışsınız, güle güle ağız tadıyla, sağlıkla tüketin Sn. hk 50

Çok Teşekkür ederim,Sn akçabardak.
Bu yıl ilk defa denememe rağmen bu işin uzmanlarından tam not aldım.(Hatır için söylemedilerse)Kurutdukça çeşidi artırdım ki,torunlara abur çubur yiyecekleri unutturduk.Buna çukuatada dahil.
Ona görede kurutma tezgahları yaptım.Nasip olursa paylaşırım.

hk50 06-10-2016 20:09

1 Eklenti(ler)
Üzüm pekmezi ile yaptığımız Yeşil domates reçeli.

hk50 06-10-2016 20:14

2 Eklenti(ler)
Yeşil domates ile üzüm pekmezinin pişme aşamaları.

kamil35 06-10-2016 20:22

Merhaba, reçel güzel görünüyor. Elinize sağlık. Bu sizin denemeniz mi? Yoksa eskiden beri yapılan bir reçel mi?

hk50 06-10-2016 20:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kamil35 (Mesaj 1481453)
Merhaba, reçel güzel görünüyor. Elinize sağlık. Bu sizin denemeniz mi? Yoksa eskiden beri yapılan bir reçel mi?



Sn kamil35,Teşekkür ederim.
Recel yöremizde ninelerçe yıllardır yapılıyorda ancak bu işi bilen çok az olduğundan yayğın değil.
Ben bir kaç kez yazdım internette.Başkada bilmiyorum.

sevgihoca 07-10-2016 23:58

Domates reçelini bir arkadaşım yapmıştı,harikaydı.İçine tarçın koymuştu,çok güzel bir tadı vardı.Afiyetle yiyin.Sevgiler.

hk50 11-10-2016 18:26

1 Eklenti(ler)
Kargalar ağızlarının tadı biliyor

hk50 11-10-2016 18:36

1 Eklenti(ler)
Bu kabakların çekirdeği alınıp kendileride kurutulacak.

hk50 19-10-2016 16:21

1 Eklenti(ler)
Kendi yaptığım Meyve sebze kurutma tezgahım.

hk50 19-10-2016 16:31

1 Eklenti(ler)
Kuruyan meyve sebzeler.

tarla kuşu 19-10-2016 17:50

Hepsi harika görünüyor. Ellerinize sağlık, sevdiklerinizle afiyetle tüketin inşallah...

hk50 23-10-2016 17:41

3 Eklenti(ler)
Her sebze pazarda gördüğümüz gibi değil.
İşte patetesin,kırmızı pancarın ve şeker pancarının toprakdan ilk çıkmış halleri.

hk50 27-10-2016 15:58

1 Eklenti(ler)
Gilaburularımızda olgunlaşdı.

hk50 27-10-2016 16:04

1 Eklenti(ler)
Bu pırasalar kuma gömülerek şubat ayına kadar toprak altında kalacak.

TCM 27-10-2016 17:44

@ hk50, sadece başları m toprağa gömülecek yoksa tamamı mı? Bir de üç-dört ne yapacaklar toprağın altında, bozulma vs. olmaz mı?

Muda 27-10-2016 21:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1483687)
@ hk50, sadece başları m toprağa gömülecek yoksa tamamı mı? Bir de üç-dört ne yapacaklar toprağın altında, bozulma vs. olmaz mı?

Sn. TCM;

Sn. hk50'nin anlatımına ek olarak bizim burada da yapılan bir işlem. Eskiden pırasalar toprağa gömülürdü. Gömü prasa olarak satılırdı. Şimdi ise çok fazla zaiyat vermemesi için naylonlar içerisinde gömü pırasa gibi yapıyorlarmış. Sık bir şekilde dikilerek kökün ölmemesini ancak fazla sık olması nedeni ile gövdenin beyazlanarak gevrekleşmesi sağlanıyor. Bir tür pırasayı saklama yöntemi. Ancak bir kısım yaprak ve gövde kışın bozulmakta. O kısımlar atılarak geriye kalan kısımlar yenilmekte. Bu yıl arkadaş kendi yetiştirdiği pırasaları sökerek gömü pırasa yaptı.

hk50 28-10-2016 14:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1483687)
@ hk50, sadece başları m toprağa gömülecek yoksa tamamı mı? Bir de üç-dört ne yapacaklar toprağın altında, bozulma vs. olmaz mı?

Sn TCM.
Pırasalar söküldükten sonra gömülecekleri yer 70-90 cm derinliğinde 50-100 cm çapında kazılarak tabanına 10 cm dere kumu serilir.Kumun üzerine pırasalar olduğu gibi kundukdan sonra yine pırasaları kapatacak şekilde kum kum doldurulur.Üzerine çıkarılan toprak atılır ve kazılan çukur doldurulmuş olur.Üzeri bol su ile sulanarak bırakılır.
Geçen zaman içinde işe yaramıyan yapraklar v.s. çörür.İşe yarayan taraf beyazlaşmış ve lezzeti tamamen değişmiş olarak çıkarılır.Soyulup temizlenerek servise hazır hale getirilir.
Salatalarda,yemeklerde.Kurutulup öğütülerek çocukların çorbalarında,erişde mantı v.s. lerde kullanılabilir.

saleri 28-10-2016 15:38

Sn hk50. pırasanın gömülme işleminin resimleri varsa paylaşabilirmisiniz ? Çok ilginç geldi. Bizim buralarda hiç duymamıştım.

hk50 29-10-2016 20:20

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saleri (Mesaj 1483779)
Sn hk50. pırasanın gömülme işleminin resimleri varsa paylaşabilirmisiniz ? Çok ilginç geldi. Bizim buralarda hiç duymamıştım.

Sn saleri,
Gömülme işlemi o kadarda zor değil.Fotoğrafdaki gibi çukur açılıp kum serilerek pırasalar gömülecek.

sevgihoca 30-10-2016 19:12

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler,ben de merakla okudum.

hk50 31-10-2016 16:34

1 Eklenti(ler)
Salçalarda yapılıp kullanıma hazırlandı.

hk50 06-11-2016 12:46

2 Eklenti(ler)
Güneşde kurutma sistemimiz.

hk50 10-11-2016 09:04

1 Eklenti(ler)
Kışlık turşular da hazır.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025