agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   hk50 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/25802.htm)

hk50 24-09-2013 21:04

1 Eklenti(ler)
Sofralık üzümlerler olgunlaşmıya başladı.

sonkez 24-09-2013 21:06

Kışlıklarınız bereketli olsun...Sıhhatle tüketirsiniz inşallah..

hk50 24-09-2013 21:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1202624)
Kışlıklarınız bereketli olsun...Sıhhatle tüketirsiniz inşallah..



Teşekkür ederim Sn sonkez.Hepimiz sıhhat ve afiyet içinde geçiririz inşallah.

hk50 25-09-2013 18:22

1 Eklenti(ler)
Bahçemizdekilerden.

hk50 25-09-2013 18:44

1 Eklenti(ler)
Bahçemiz elmalarından

hk50 25-09-2013 18:57

1 Eklenti(ler)
Bahçede çiçekler açtı.Ağaçlar meyve verdi.Sebzeler ekildi yetişti ve nihayet toplandı derken.Sonbahar geldi.bahçe temizliği başladı.

hk50 26-09-2013 18:09

1 Eklenti(ler)
Sonbaharın gelmesi ile bir yılın bittiğini.Geleçek yılında geleçeğinin işareti olarak tohuma ihtiyaç duyulaçağının belirtisi.
Marul tohumu

hk50 26-09-2013 18:14

1 Eklenti(ler)
Sogan tohumu

hk50 26-09-2013 18:22

1 Eklenti(ler)
Ayçiçekleri.İstenirse temizlenip kavrulup kışında çitlenir.

f.okan 26-09-2013 22:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 1203264)
Sogan tohumu

Selam Sayin hk50, sogani tohumdan nasil yetistiriyorsunuz, biraz anlatirmisiniz? Izine giderken yesillenmis soganlar vardi, bahcenin bi kenarina diktim onlari gitmeden, cok güzel oldular, bir sogan dört tane kafa yapmis, üzerindede tohumlari var. Denemek istiyorumda.

hk50 27-09-2013 19:10

1 Eklenti(ler)
Bu zamanda açmaması gerekirdi.Fakat açtı ama meyvesi olmuyaçak.Nedeni bizim yöredeye kış erken gelir.

hk50 27-09-2013 19:17

2 Eklenti(ler)
Aşılı.Aşızıs

hk50 27-09-2013 19:43

[QUOTE=f.okan;1203356]Selam Sayin hk50, sogani tohumdan nasil yetistiriyorsunuz, biraz anlatirmisiniz? Izine giderken yesillenmis soganlar vardi, bahcenin bi kenarina diktim onlari gitmeden, cok güzel oldular, bir sogan dört tane kafa yapmis, üzerindede tohumlari var. Denemek istiyorumda.[/QUOT

Sn f.okan.
Sogan tohumu yetişdirmek için normal siyah sogan tohumu ekiyorsunuz.Bu tohumlardan çıkan küçük olur (Bizde karagıska denir) Bunlar fındık,fındıktan biraz büyük olabilir.
Ertesi yıl bunun ekilir.Ekilen karagıskadan yeşil sogan olur.Yeşil sogan olarak toplanmazsa baş tutmuya başlar ki yeterince büyüyünce sökülüp mutfaklık sogan elde edilir.İşte bu soganların bir kısmı çiçek açmıya başlar.Bunlar sökülmez beklenir.Olgunlaşınça toplanıp kurutulur.Kuruyan tohumlar ovalanır.Kabuklar içinde siyah sogumlar çıkar.
Bilmem anlatabildimmi.Sizinkilerde tohum olur.

hk50 28-09-2013 18:24

1 Eklenti(ler)
Son güz yaklaşırken çerry domateslerde son turfandalar.

hk50 28-09-2013 18:29

1 Eklenti(ler)
Roma güzeli elma ile amasya elması.

hk50 28-09-2013 18:37

1 Eklenti(ler)
Altı sene önce diktiğin armut ağaçı en nihayet bir tane meyve verdi.

hk50 29-09-2013 20:56

1 Eklenti(ler)
Elmalar toplanana kadar yer çekimi durmazmı?

hk50 29-09-2013 20:59

1 Eklenti(ler)
Erkenci

hk50 29-09-2013 21:01

1 Eklenti(ler)
Kabak tatlısı yapmak için.

hk50 30-09-2013 19:00

1 Eklenti(ler)
Arab kızı elma

hk50 30-09-2013 19:03

1 Eklenti(ler)
Lahanalar dürülmüye başladı.

akçabardak 30-09-2013 19:04

Arab kızı elma çok güzel görünüyor. İyi günlerde tüketin.

hk50 30-09-2013 19:07

1 Eklenti(ler)
Kaynatılan salçanın ortasına huni konunca hem odundan hem zamandan tasarruf ediliyor.

akçabardak 30-09-2013 19:18

Sayın hk50, ben şimdi hiç bir şey anlayamadım, salçanın içine huni neden koyuluyor?
çabuk buharlaşması için mi acaba, başka bir şey gelmiyor aklıma, mis gibi de kokar o salça şimdi, taaa buralara kadar geldiğini hissettim bir an.
Ağız tadıyla yemek nasip etsin allahım, afiyet olsun.

hk50 30-09-2013 20:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1204454)
Sayın hk50, ben şimdi hiç bir şey anlayamadım, salçanın içine huni neden koyuluyor?
çabuk buharlaşması için mi acaba, başka bir şey gelmiyor aklıma, mis gibi de kokar o salça şimdi, taaa buralara kadar geldiğini hissettim bir an.
Ağız tadıyla yemek nasip etsin allahım, afiyet olsun.

Sn akçabardak.
Huni salçanın içine suyun çabuk buharlaşması için konuyor.Bu nedenle salça erken gıvama geliyor.Birde kaynarken patlıyarak retrafa saçılma olmuyor.
Mahsurlu tarafı huni kendi çapı kadar dibine tutturuyor.Yıkanmada zorluk çıkıyor.

hk50 30-09-2013 21:12

1 Eklenti(ler)
Ayvaya sıra geliyor.
Bahçenin en son olğunlaşan meyvesi ayva dan önce pekmez kaynatılaçak.
Pekmez kaynatılırken domates ve kabak reçelide yapılaçak .Sonra sıraya ayva gireçek.

akçabardak 30-09-2013 22:27

Sizin işleriniz epey çokmuş daha, kışın gözü kara bunların hepsi de yapılması gerekir,
yazın bolluğu, kışın tokluğu demişler büyüklerimiz ne güzel söylemişler,
size kolaylıklar gelsin.

YeniGine 30-09-2013 23:28

Sevgili akçabardak, sormayın o salçanın kokusu taa bana da geliyor, dumanıyla birlikte miss gibi bir koku; harika... Evet hunileri ben de merak etmiştim.
Sayın hk50 rastgelsin, Rabbim ağız tadı ile tüketmeyi nasip etsin inşallah...

hk50 02-10-2013 18:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1204518)
Sizin işleriniz epey çokmuş daha, kışın gözü kara bunların hepsi de yapılması gerekir,
yazın bolluğu, kışın tokluğu demişler büyüklerimiz ne güzel söylemişler,
size kolaylıklar gelsin.

Sn akçabardak.
İşlerimiz o kadar zor değil ama biz demeyim,hanım bu işi çeşitlendirip uğraştırıyor.Bunu falança kızım sever,bunu torunum istedi.Küçük kızım kabak tatlısını seviyor.Damat Ayva,çilek reçeli tembihledi.Birde eş dost hediyesi,
Evlat sayısı çok olup hepside ayrı ayrı yerde ise.Birde gönderilmesi artı cepten nakliye parası.
Bahçeyi bırakıp şehire giderken bir sandık elma biraz ayva bir yılın bana getirdiği .Tabii yazın o uğraşın verdiği mutluluk.

hk50 02-10-2013 18:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1204528)
Sevgili akçabardak, sormayın o salçanın kokusu taa bana da geliyor, dumanıyla birlikte miss gibi bir koku; harika... Evet hunileri ben de merak etmiştim.
Sayın hk50 rastgelsin, Rabbim ağız tadı ile tüketmeyi nasip etsin inşallah...

Sn YeniGine ,
Kışın 20 gününü İstanbulda geçiririz.İşte o zaman size o kokusu gelen salçayı ikram etmek istiyorum. inşallah.
İyi dileklerinize teşekkür ederim.

hk50 02-10-2013 18:16

2 Eklenti(ler)
Zamanında uygulamada yaptığımız bir hata üzümleri ne hale getirdi?

hk50 02-10-2013 18:19

1 Eklenti(ler)
Bahçede ekileçek yer çok ama illada saksıda domates yetiştiriçiliği.

hk50 02-10-2013 18:24

1 Eklenti(ler)
Bu tatlı biberleri sanırım bir kaç güne kadar soguk vurur.

hk50 02-10-2013 18:27

1 Eklenti(ler)
İhtiyar elmaların meyveside toplanaçak.

YeniGine 02-10-2013 23:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 1205035)
Sn YeniGine ,
Kışın 20 gününü İstanbulda geçiririz.İşte o zaman size o kokusu gelen salçayı ikram etmek istiyorum. inşallah.
İyi dileklerinize teşekkür ederim.

Sayın hk50, Allah'ım nasip kısmet eder isee evet o salçadan isterim gerçekten.
Şimdiden teşekkürler, herşey gönlünüzce Sayın hk50.

hk50 03-10-2013 21:22

3 Eklenti(ler)
Durdular durdular havalar soguyunca açtılar.

hk50 03-10-2013 21:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1205137)
Sayın hk50, Allah'ım nasip kısmet eder isee evet o salçadan isterim gerçekten.
Şimdiden teşekkürler, herşey gönlünüzce Sayın hk50.


İnşallah Sn YeniGine.

hk50 03-10-2013 21:33

2 Eklenti(ler)
Yıllardır yapmadığımız küpeçik peynirini bu yıl bahçede yapmıya karar verdik.Peynir bu toprak küpeçiklere basılarak kilerde hazırlanan dere kumu içine gömüleçek.Üç ay kum içinde kalaçak peynir dönüp açılarak kahvaltı sofrasına geleçek.

hk50 04-10-2013 16:19

1 Eklenti(ler)
Mantı için (Sumaklı mantı) Sogan için (Sumaklı sogan) Dolma sarma için nihayet sumak meyvesini topladık.

fazmit 05-10-2013 08:39

Bahçe sanki minyatür botanik bahçesi ne ararsan var.Allah daha çok versin hakketen görünce içim açılıyor.Tebrikler


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025