![]() |
4 Eklenti(ler)
Kamelya çok yoğun açtı artık artık çiçekleri bitiyor, atlasım sürpriz yaptı tomurcuklanmış bu gün dışarı çıkardım artık......
|
Sevgili alcen, anemonlarınız harika açmşlar....Salyangoz yemiştir, bence....Çünkü taze ve ince yaprağı çok seviyorlar...:( Kamelya, çok güzel açmış ...Şakayıklar bende de aynı durumdalar....Sıcak göremiyorlarki açsınlar...Beklemedeler...:))
Şu harika echiverayı da ,o yoncadan kurtarınız derim en kısa zamanda..Çünkü saksının en dibine kadar kök salar bu bitki ... Sonra kurtulabilene aşkolsunnn..:))) Sevgiler canım..:) |
Baksanıza, bahçeler birer birer renklenmeye başlamışlar. Hatta Kamelya çiçeklenmeyi tamamlamak üzere. Soğanlı bitkilerin büyük bölümüde öyle.
Çiçek olurda sevilmez mi? Bu bitkilerin hepsinden benim bahçemdede olsun istemez miyim? Ama içim gittiği halde almıyorum. Zira ben İstanbul'daa, onlar Samsun'da. Açtıklarını görmeyeceğimki.:( Yinede dayanamayıp aldıklarım, sevgili arkadaşlarımın gönderdikleri var. Onlarda kendi hallerine açıyorlardır artık. Nitekim sevgili cemo' nun bahçesinde Pieris'i çiçeklenmiş görünce, bendede olduğu için merak edip komşuma sordum. Tanımaz ama yerini tarif ettim, buldu. Bembeyaz çiçeklenmiş söylediğine göre. İnşallah çiçeklerini birkaç hafta daha saklar. Genelde bir aya yakın çiçekli kalıyor ama. Eeee..Sağlık olsun. Az kaldı kavuşma vaktine.:dilli: Anlayacağınız, siz bahçenize yakınsınız. Sık sık gidip keyfini çıkarın. Baksanıza zehirli bile olsa, o mantarın güzelliği ne öyle ya! İnsan bakmaya doyamaz. Sağlık ve mutluluk içinde bir sezon geçirmeniz dileğiyle. |
Orhan hocam hoş geldiniz safalar getirdiniz,sizi çok iyi anlıyorum bahçenin uzak olması biraz sıkıntı oluyor ama, gittiğinizde pırıl pırıl yeni taptaze yapraklanmış bir bahçe sizi bekliyor olucak........
Ozaman kolları sıvayıp haydi iş başı, valla hocam bizim yaptığımız iyimi kötümü daha çözmüş değilim dün bahçede kendimi öldürüvermişim... Sefasını sürmeden sonbahar geliyor ben hala bahçede debeleniyorum, ayrı yerlerde olunca iki iş çok zor...... İşte zev alınca katlanıyor insan bu yıl kararlıyım çok kendimi parçalamadan uğraşacağım diyorum, ama hayal......Sağlık olsunda biz yine uğraşalım birde ben başkası el attığı zaman hiç zevk almıyorum kendim yapıcam illaki.... Az kaldı hocam sizinde bahçenize güzel bitkilerinize kavuşmaya, tabi yorulmaya...... SEVGİLER SELAMLAR....... |
Alıntı:
Hemen bahçeyi bir kolaçan ettim, her yer üç karış yeşil halı serilmiş gibi, otların temizlenmesi lazım ki toprak bellensin. Pek çok değerli bitkim saksılarda telef oluyor diye ilk işim onları yere almak olsun dedim ve işe koyuldum. Ne yemek ne su ne de dinlenme, akşam hava kararmadan da dönmek istiyorum, önce saksıları geçireceğim yerin otunu temizledim, sonra yaş toprağı bir güzel belledim :) Ardından kocaman gübre çuvallarını sürüye sürüye taşıdım, uygun yerlere çukurları açıp epeyce saksıyı boşalttım. Ara sıra kendime hatırlatıyorum, "fotoğraf çekeceğim", ama iş bitmiyor. Bu aşamada yardımcı çağırmak da istemiyorum, otu çöpü çiçeği bir birinden ayıramıyorlar, her şeyi çekip atıyorlar. Kendime geldiğimde kımıldayacak halim kalmamıştı, güneş batmak üzereydi. Acele hazırlandım, dönüş yoluna koyuldum. Epeyce sonra aklıma geldi, ah...! hiç fotoğraf çekmedim :( Ama, bahçem elimin altında olsaydı, her gün biraz biraz çalışır bu kadar yorulmazdım, hem de elim hep üzerlerinde olurdu. Diyeceğim o ki, uzak bahçeler zor be alcen, çok zor, Orhan bey'i anlıyorum ben :( |
Kendi derdimi anlatmaktan yazmayı unutmuşum :)
Cymbidium, anemonlar ve kamelyana bayıldım canım. |
Alıntı:
Ağaç Şakayık dediniz, benimde aklıma düşürdünüz.:confused: Sevgili Alcen'de görüp özenmiş ve Büyükdere Fidanlığı'nda bulunca, dünya para verip, güya sarı renk çiçeklisini almıştım. Şubatta gitmeden kargoya verip gönderdim. Gidincede dikmiştim. Mart başında sürgünler vermeye başlamıştı. Ancak tomurcuk falan yoktu. Eğer varsa, şimdilerde belirginleşmiştir. Gerçekten sarı mı? Merak ediyorum. Neyse öğrenmenin bir yolunu arayacağım artık.:p |
Ağaç şakayıkların tam zamanı Orhan bey, sürprizlere hazırlıklı olun :)
|
2 Eklenti(ler)
Yalova gezisinde orkide almak istediğimi duyunca, evdeki kıskançlığından açmaya karar verdi.......
|
Sayın Alcen
Orkidenizin çiçeklerini açınca muhteşem olmuş eliniz emeklerinize sağlık. Saygı ve selamlar |
2 Eklenti(ler)
Çukulata sarmaşığı salkım saçak açıyor...........
|
Sevgili adaleyciğim, ****** içinde oturmaya benzemiyor inan her bahçeye gittiğimde belimi tutamaz oluyorum. Ben sizi anlamaz olurmuyum çok iyi anlıyorum nekadar yorulduğunuzu biliyorum hergün gidiyorum hergün aynı iş bitmiyor.... Birtarafın otunu temizlerken arkamdakiler büyüyor işte o güzel bahçeler durup dururken olmuyor...........
Çok yorulmuşsun ama epey iş çıkarmışsın nerden başlıyacağını sapıtmışsındır, sağlık olsunda yorulalım yapabildiğimiz kadar.... Çooooooooook öpüyorum canım......... |
Orhan hocam belki şakayıklara yetişebilirsiniz çünki daha tam açmadılar tomurcuk süreside baya uzun oluyor......Artık şansınıza inşallah yetişirsiniz....
Selamlar sevgiler....... |
Sevgili adneser,
Çok teşekkür ederim şimdi tamamen açtılar....... Sevgiler selamlar....... |
Alıntı:
Bir saattir sizin bahçe sayfanızda geçen nisan-mayıs aylarına mı bakmadım. Google'dan Ağaç ve çalı şakayık diye mi bakmadım. Genellikle nisan ortalarında açmaya başlıyorlar, haziran ortasında bitmiş oluyor. Sadece Adalet Hanım'ın bahçesindeki beyaz çiçeklisi nisan başında çiçekleniyor. Benim soğanlılardan ikisi mayıs sonlarında çiçeklenmişlerdi. Diğer ikisi geçen yıl çiçeklenmemişlerdi.(İlk yıllarıydı!) İnşallah bu yıl götürdüğüm odunsu gövdeli çalı şakayık, Adalet Hanım'ınkilere özenip erken açmaz.:D Tekrar teşekkürler. |
Ağaçların tomurcukları irileşti fakat yumrulu olanların daha çok minik, havalar soğuk gittiği için hemen açamazlar..
Sevgiler selamlar........ |
merhaba,
Sevgili alcen, ne güzel bir bahçeniz var elinize emeğinize sağlık. Çikolata sarmaşığınız çok güzel maşallah, hayran kaldım doğrusu. Kışın korumaya aldınız mı? bende edinmek istiyorum fakat bahçede kışı atlatır mı bilemiyorum. bir tane çiçeğinın yakından resmini de eklermisiniz rica etsem. sevgilerimle |
Sevgili almanyalı kışa dayanıklı, yakından bir resmi olacaktı sayfalarda ama hangisinde bilmiyorum bakar söylerim size, teşekkür ederim...
Sevgilerimle.... |
1 Eklenti(ler)
Şakayıklarım şakımaya başladı........
|
1 Eklenti(ler)
Obrezyalarda şölende............
|
1 Eklenti(ler)
Havuz kenarlarıda faliyette, yabani agujalarım açıyor.......
|
1 Eklenti(ler)
Anemonlar açmaya devam ediyor...........
|
1 Eklenti(ler)
Mor salkım.........
|
1 Eklenti(ler)
Astilbelerde topraktan başını uzattı, inşallah çiçeklerinide görürüm........
|
1 Eklenti(ler)
Papatyanın sarısıda ayrı bir güzel........
|
1 Eklenti(ler)
İlksen abla ben geldim, annem bana iyi bakabilmişmi.....
İlksencim teşekkür ederim canım bu güzelliği bana yaşattığın için....... |
Sevgili alcen,ellerinize gönlünüze sağlık,ne güzel renkler bunlar... Yazı düşünemiyorum,bahçe bir şölene dönüşecek eminim..
|
Sevgili alcen hepsi de harika görünüyor. Yalnız çukulata sarmaşığına bayıldım. Nasıl güzel büyümüş. Bol bol çiçek açmış. Kokusu varmı. Ellerine sağlık . Ben de yetiştirmek istiyorum. Bizim iklime uygun galiba..
|
Gerçekten harika
ben en çok mor salkıma bayıldım ellerinize sağlık ne güzel yeşil bir bahçe oluşmuş ne de güzel kokuları vardır şimdi kimbilir... |
Alıntı:
Aşkın gözyaşları değil mi o ? Ne kadar güzel çiçek açmış. Bizde de var bundan ama çiçek açtığı yok. Yaz kış dışarıda mı bıraktın ? Kamelya, mor salkım, çukulata sarmaşığı ve sarı orkide hepsi harika... Senin elinde bu bitkilere bir şeyler oluyor... Sevgiler |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025