agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   alcen / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/25714.htm)

alcen 07-06-2012 13:29

Sevgili smiy,
çok teşekkür ederim, bendende mersine kucak dolusu sevgiler selamlar.......

jineop 07-06-2012 14:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alcen (Mesaj 979970)
Hemşom, veronikanın pembesini çok aradık ama bulamadık çok güzelmiş......

Artık buldunuz:)

alcen 07-06-2012 14:26

Hemşom, sevindirme beni....

olcim 07-06-2012 14:37

Beni de bir sevindiren olsa keşke :) bahçenizi çok beğenerek izliyorum , bol çiçekli ferah günler diliyorum....

nevsune 07-06-2012 14:38

Aman ben kaçırmışım bu güzellikleri:)

Alcencim veronicaların harika durmuşlar. Kıskandım şimdi. Bak yanına pembeler de geliyor. Oyoyoy nasıl görünürler artık.

Rexlerin çok güzel görünüyorlar. Bak şimdi onları da kıskandım, keşke gördüklerimizden alsaydım ben de:rolleyes:

Sukulentlerin düzenlemeleri de çok güzel olmuş. Ellerine sağlık canım.

Geleliiim katmerli mavişe. Selamlarını aldık, başımız gözümüz üzerine dedik ama kıskançlıktan da çatladık yani:p Güle güle büyüt arkadaşım yakışır sana ve bahçene. Neyse biraz daha büyüsün de bi dalcık gönderiverirsin herhalde;)

nevsune 07-06-2012 14:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 979532)
Scabiosa maritima ilki sanırım. Doğal floramızda farklı türleri var. Adı Cücükotu
:D

Geçen yıl Feriha'nın terasında görüp aşık olduğum bu bitkinin bir diğer adı da uyuz otu:) Adına o zaman pek sinirlenmiştim ama meğer uyuz hastalığına iyi geldiği için böyle adlandırılmış.

Diğer isimlerine bakar mısınız: Şeytanotu, Keçiotu, Kumotu, Haşişet-ül-cereb. Zavallım benim, hiç iyi bir isim veren çıkmamış:rolleyes:

nevsune 07-06-2012 14:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 979578)
Ablam, diasca çok yıllık, nemesia tek yıllık. Nemesianın yaprakları ince ovale yakın, diascanın yuvarlağımsı. Nemesialar çiçek yapısı farklı. Netten bu görüntüde farkı farkedebilirsin. ;)

Yok valla jineopcum korkulur senden:p. Bravo.

Seradaki adam dahil hepimiz buna nemesia dedik. Şimdi sen yazınca baktım gerçekten diascia imiş. Haa bu arada çok yıllık olduğuna pek sevindim, ben de aldığım bitkiyi tek yıllık sanıyordum:)

alcen 07-06-2012 15:13

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,cücükotunun resmini çekmiştim güneş çok olduğu için pek net olmadı ama..

alcen 07-06-2012 15:14

Sevgili olcim,senide sevindirieiz canım...

alcen 07-06-2012 15:17

Sevgili nevsune,
sen kıskanma canım, bahçem feda olsun sana......

jineop 07-06-2012 15:24

Nevsuncum diasca 3 yıldır benimle, iyi tanışırız:)

nevsune 07-06-2012 15:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alcen (Mesaj 981018)
Sevgili nevsune,
sen kıskanma canım, bahçem feda olsun sana......

Yok diyeceksin ki "kıskanma ne olur, çalış senin de olur":p Hepsi helal olsun sana, güle güle büyüt. Durduk yerde güzel olmuyor bu bahçeler, balkonlar. Ne emek var, oralarda bilmez miyim.

Canım şaka yapıyorum:) Bende olması gerekmiyor. Sizlerde gördüğüm her güzelliği kendim yetiştirmişcesine seviyorum ben:)

alcen 08-06-2012 23:09

3 Eklenti(ler)
Bu gün görünce dayanamadım,paskalyalar açmaya başladı birde güzel küpem açmış.......

alcen 08-06-2012 23:16

1 Eklenti(ler)
Klematislere yağmur iyi geldi, sürekli açıyorlar.........

cemo 09-06-2012 01:56

Biliyorsun benim paskalya ve yılbaşı (adı herneyse) hepsi dondu. Şimdi herbirinden bir çöp tak perlite emi canım. Perşembe alırım:))

alcen 09-06-2012 01:59

Hemen takarım, hatta perşembeye kadar çillendiririm........

sevim4 09-06-2012 08:11

Paskalya çok güzel açmış,yok yok ben bu gidişle bırakacağım bahçe işini.:mad:
Cemonun bahçeside öyle maşallah sırrını söyleyin bu işin.

alcen 09-06-2012 11:41

Sevgili sevim4,
Çok çalışmak çok.......

Adalet Yağcı 09-06-2012 13:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alcen (Mesaj 982163)
Sevgili sevim4,
Çok çalışmak çok.......

Yapma be güzelim, şimdi Sevim hanım da az çalışmıyor.
Yüzlerce bitki yetiştirdi, en az bizim kadar deli :dilli:

Şahane görüntüler, paskalya ne kadar coşkulu açmış.
Clematisler de öyle, Cemo'nun ve senin clematisleri görünce "ben clematis yetiştirmiyormuşum" dedim.

Blue Angel en güzel türlerden biri, çiçekleri çabuk geçmiyor, yerini severse bolca çiçekleniyor.
Bizlere de keyifle, biraz da iç çekerek seyretmek düşüyor ;)

alcen 09-06-2012 21:44

1 Eklenti(ler)
Adaletcim,
Bu nefis bahçeyi tanıyormusun....

alcen 09-06-2012 22:02

1 Eklenti(ler)
Burayı tanıyormusun,adaletcim,ben buraları çok beğendim arkadaşım....

cemo 09-06-2012 22:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alcen (Mesaj 982431)
Adaletcim,
Bu nefis bahçeyi tanıyormusun....

Ben tanıyorum:))

Tanımaktan büyük keyf aldım. Sadece keyfi mi, midemde olanları yazmıyım şu vakit:)))

alcen 09-06-2012 22:08

Adaletin güzel bahçesinden esintiler, daha neler var neler sırayla yüklüyeceğim,
Kucak kucak sevgiler adalet.......

Adalet Yağcı 09-06-2012 22:15

Ah benim güzel dostlarım, çok kısa bir ziyaretti, rüyamıydı, gerçemiydi anlayamadım bile.
Geniş bir zamanda tekrar gelin, evimi temizledim :) gelin de keyfini çıkaralım :)

alcen 09-06-2012 23:37

Adaletcim,
bizim içinde rüya gibiydi herşey çok güzeldi, ayrıca evlerinde tertemizdi birdaha inşallah diyelim canım artık sıra sende........
Öpüyorum arkadaşım.....

dağçiçeği 14-06-2012 22:36

Sevgili Alcen,
Bahçen okadar büyüleyici ki masalımsı bir havası var ve bu yüzden aynı şehirde oturduğumuz halde kendime yabancı hissederdim hep.Böyle bir güzellik ancak cennet köşesi gibi geliyordu bana.Bu gün telefonda tanışınca şaşkınlığım bir kat daha arttı.Bu kadar yakın olmamız....İnanamadım.Çoook mutlu oldum.
İnşallah en kısa zamanda bu saklı cenneti görmek bana da nasip olur.
Sizden öğrenecek o kadar çok şey var ki.
Saygılar ,sevgiler ....

syuksek 15-06-2012 07:59

3 Eklenti(ler)
Dün cemo ve diğer arkadaşlarla sevgili alcen'i ziyaret ettik. Uzun zamandır isteyip fırsat bulamıyorduk.

Daha önce fotoğraflardan bahçesini görmemize rağmen çok daha güzel ve estetikti.

Ev sahibimizin gönlü de kendisi de bahçesi kadar güzel ve cömertti. Çalışkan ve bir o kadar mütevazi kişiliğini yakından tanımak çok güzeldi. Biz bahçede ayılıp bayıldıkça o "ben bir şey yapmadım" diyordu :))

Sevgili dağçiçeği ve Asumandilek kulaklarınızı çınlattık, umarım sizlerle de en kısa zamanda tanışırız.

Çektiğim fotografları yükleyip sizin yorumlarınıza bırakıyorum.

Sevgili Alcen, bahçeni ziyaret etmek, seni daha yakından tanımak çok güzeldi. Harika misafirperliğin ve cömert sukulent fidelerin için çok teşekkür ederim.
Hen sana hem Cemocan'a da teşekkür ederim, bitmez tükenmez 'bu çiçeğin adı ne?" sorularına sabırla yanıt verdiniz, bundan da mutluluk duyduğunuzu hissettirdiniz.

Yengeye de teşekkürler, sevgiler...

Evin genel görüntüsü... Beyaz ferforjeleri ve dantel örtüleri ile son derece romantik bir havası var...
Eklenti 308979

Onun Hobi Evi dediği bizim biz burayı yazlık olarak kiralasak dediğimiz ev :)
Eklenti 308980

Sevgili ev sahibimiz alcen sebze bahçesinin yolundan eve doğru takip edildiğini bilmeden yürüyor :)
Eklenti 308981

syuksek 15-06-2012 08:12

alcen bahçe havuz resimleri

5 Eklenti(ler)
alcenin tamamen doğal havuzu, hiç bir motor, devridaim vs. yok, doğa, balık ve bakteriler kendileri temizliyor havuz suyunu...
Eklenti 308986

Havuz çevresinden detaylar...

3 farklı adaçayı, turuncu-laci hercai menekşe, sedumlar...
Eklenti 308987

Bu güzel pembe çiöeğin adını yine unuttum :( Nemesia imiş, sağolasın jineop :)
Eklenti 308988

Havuz ve hobi evi...
Eklenti 308989

Muz ağaçları bu karadeniz kıyısına akdeniz havasını getirmiş...
Eklenti 308990

syuksek 15-06-2012 08:16

resimlere devam

5 Eklenti(ler)
Biraz da sukulentlere bakalım :

Nemesia ve katmerli maviş sukulentlerle ne güzel uyum sağlamış :
Eklenti 308998

dağçiçeği 15-06-2012 08:31

Neler kaçırdığımı biliyorum ama her gördüğümde içim dahabir cızlıyor.Ben bu zamana dek nasıl habersiz kalmışım bu güzelliklerden.:eek:
En kısa zamanda yola düşülecek bu bahçenin mimarı ile tanışılacak.Bahcenin her karışı gezilip,eşsiz bilgiler not edilecek.:cool:
Gönlümün reçetesi budur....:D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025