agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   alcen / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/25714.htm)

alcen 08-05-2012 10:04

rhepsağ67,
Canımya sağ olasın emanetlerini aldım çok teşekkür ederim.
Niye gelmiyorsunuz, atlayın gelin bir gün söz hiç bahçe işi yaptırmıycam. Tamda şimdi fide ekme zamanı ne güzel olurdu gelseniz, bekliyorum arkadaşım bi hafta sonu.
Çok öptüm.

jineop 08-05-2012 11:14

Sevgili Hemşom, eminim şarmaşıkların büyüyecek ve demirler görünmeyecek.
Demirin dayanıklılığı elbette tartışılmaz. Ama evin o beyaz dokusu aklımı başımdan aldı. Tüm suç o güzel beyaz evde:cool:
Akebiayı daha önce su da köklendirmeyi başarmıştım. Köklü köklü toprağa ektiktan sonra kurudular. 2 hafta önce bizim meşhur kedi kumu diomite çelikledim. Hala pek keyifli, bakalım ne olacak.

Çok ama çok öptüm, güzel evinde mutlu yaşa...

alcen 08-05-2012 20:01

Sevgili Hemşomcum,akebianın dalını kesmeden toprağa gömsem çillenirmiki bir tane öyle deniyeyim bikaç tanede perlite koysam belki çillenir denerim.
Ne yalan söyliyim ahşap çok güzel bayıldım ama, geç kaldım.
Hemen dalları kesiyorum bu mevsim uygunmu.
Bende çok öpüyorum canım.

alcen 08-05-2012 20:05

1 Eklenti(ler)
Pembelerden sonra morlarıda açtı, karışık ekmişim ama ben böylede seviyorum.

alcen 08-05-2012 20:08

1 Eklenti(ler)
Mor salkım artık dökülmeye başladı...

alcen 08-05-2012 20:13

2 Eklenti(ler)
Acemlerde tüm güzelliklerini sergiliyor....

Dudi 08-05-2012 20:49

Bu acem halılarınza bayılıyorum. Ayrı bir havaları var :)

jineop 08-05-2012 21:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alcen (Mesaj 962070)
Sevgili Hemşomcum,akebianın dalını kesmeden toprağa gömsem çillenirmiki bir tane öyle deniyeyim bikaç tanede perlite koysam belki çillenir denerim.
Ne yalan söyliyim ahşap çok güzel bayıldım ama, geç kaldım.
Hemen dalları kesiyorum bu mevsim uygunmu.
Bende çok öpüyorum canım.

Kes hemşom, nasıl olsa arsız her mevsim her şekilde şansımızı denemeli:p

Orhan Özbilgiç 08-05-2012 22:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alcen (Mesaj 962090)
Acemlerde tüm güzelliklerini sergiliyor....

Gerçekten muhteşemler...

Bu sene, benimkiler köküne kadar donup kurumuş.:( Köyde bir arkadaşıma vermiştim. O da bayağı gelişmiş. Ondan koparıp çelikleyeceğim artık.

alcen 08-05-2012 23:36

Hemşom hemen yarın kesiyorum gerçekten çok arsız,elbet biri olmazsa biri olur..

alcen 08-05-2012 23:39

Orhan hocam, çeliktende hemen büyüyor....

Sudenur 08-05-2012 23:47

Dönüp dolaşıp burda buluyorum kendimi. Kuş olup uçup bahçenize konmak geçiyor içimden. ;)

rhepsag67 09-05-2012 07:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alcen (Mesaj 961666)
rhepsağ67,
Canımya sağ olasın emanetlerini aldım çok teşekkür ederim.
Niye gelmiyorsunuz, atlayın gelin bir gün söz hiç bahçe işi yaptırmıycam. Tamda şimdi fide ekme zamanı ne güzel olurdu gelseniz, bekliyorum arkadaşım bi hafta sonu.
Çok öptüm.

Gelmek istemez miyiz o güzel bahçeyi ve seni görmeye, hem de bayıla bayıla:)
Havalar da kötü gitti, en kısa zamanda toparlanıp geliriz, yine küçük bir toplantı yaparız inşallah. Varsa iş de yaparız elbette diyeceğim ama malum o kadar çeşit ve güzel çiçekleriniz var ki, tek tek bakmaktan zamanın nasıl geçtiğini anlayamayabiliriz:)
O güzel bahçeyi en yakın zamanda görmek ümidiyle...
Sevgilerimle...

sevim4 09-05-2012 09:48

Ellerinize sağlık çok güzeller.

syuksek 10-05-2012 09:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alcen (Mesaj 962081)
Mor salkım artık dökülmeye başladı...

Sevgili alcen,
O ne güzel mor salkım öyle...Onu ağaca mı sardırdın ?
Clematis ve mor salkım'dan birer çelik istesem ayıp olur mu sevgili arkadaşım ?

alcen 10-05-2012 10:43

Sevgili sudenurnur,
ankara çok uzak değil atla gel canım.

alcen 10-05-2012 10:46

Sevgili rhepsağ67,resimlere çok aldanma canım şöyle bir bakar geçersin,sonra işbaşı......

alcen 10-05-2012 10:49

Sevgili sevin4,bende senin çan çiçeklerini merak ediyorum çok güzeller.
Teşekkürler sevgilerimle.

alcen 10-05-2012 10:54

Sevgili syuksek,
mor salkımı yabani bir erikağacına sardırdım, ağaç büyük tepelerine kadar çıktı.
Herek yapmak istiyordum bu sene kısmet olmadı.
İstediğin yerinden çelik alabilirsin klematistende arkadaşım...

alcen 10-05-2012 11:01

1 Eklenti(ler)
Sarı ağaç şakayığım bitanecik açtı, onuda bağladım boynunu büktüğü için.

Adalet Yağcı 10-05-2012 11:07

Sarı rengini ilk defa görüyorum, harikaymış, tek çiçek açtığına göre yaşı küçük olmalı, seneye çok güzel olur, çiçekleri giderek artıyor.
Sahi, nereden buldun bu güzelliği Alcen'ciğim?

alcen 10-05-2012 11:16

Sevgili adaletcim,bu yıl dört farklı renk şakayık buldum düzcede bir seradan aldım italyadan getiriyorlarmış.
Bendekiler pembe tonlarındaydı, kaç yıldır daha çiçeğini göremediğim şakayıklarım var
bekliyorum.
Sarı durdukca rengini daha açtı çok tatlı bir sarıya döndü.Beyazını,narçiçeğini birde koyu lilasını buldum.İnşallah seneye onlarda çiçeklenir.
öpüyorum selamlar...

Ufuk Apak 10-05-2012 11:19

Sn Alcen;
çok şahane bir bahçeniz var içine bu kadar sevgi katılmış bir bahçe görmemiştim,
mor salkımlara ve acem halısına bayıldım
çok sefalı bir bahçe olmuş, insanın ömrü artar burada
hayırlı günler.

alcen 10-05-2012 11:25

Sevgili adaletciğm,bu yıl düzcede bir serada dört farklı rengini buldum ağaç şakayığın
birtek sarısı açtı.Beyazını,narçiçeğini birde koyu lilasını buldum.
Sarısı durdukca rengini daha açtı çok tatlı bir sarıya döndü.
Yumrulu olan şakayıklarım daha açmadı tomurcuktalar, yumrulular aldığım zaman resimleri katmerliydi ilk yıl yalınkat açtı gelinçik gibi bakalım bu yıl nasıl açıcaklar merak ediyorum.
Selamlar arkadaşım çok öpüyorum..

alcen 10-05-2012 11:34

Sn ufuk akpak,
çok teşekkür ederim, bütün vaktim bahçede geçiyor desem yalan olmaz severek yapmasanız uğraşılmaz çünki baya yorucu oluyor.
Daha güzelleri sizlerin olsun inşallah.
Bu arada hoş geldiniz, selamlar....

gülsu 10-05-2012 12:46

Sevgili alcen bu ne güzelliktir. Hayran hayran bahçeni izledim. Harika bir bahçe. Klematisin güzelliği nedir öyle gelin gibi. Clematis çeliklerim vardı hepsi kurudu. Bu güzellikleri görünce klematis aşkım daha da fazlalaşıyor. Ellerinize sağlık, güzel bahçenizde güle güle oturun. Sevgilerimle....

Sudenur 10-05-2012 13:04

Sevgili alcen, hiç çıkmak istemezsem ne olacak? :o Kendimi kaybederim ben orda. Dönüp dönüp tekrar bakıyorum inanın. Hatta dün akşam kızıma da gösterdim "Anne böyle bir güzellik ancak filmlerde olur." diye boyundan büyük bir laf etti miniğim. "Bizim bahçe asla öyle olmazmış çünkü korkuluk asacak bir ağacımız bile yokmuş. :p " Haklı çocuk. ;)

Keyifle çıkarın inşallah o güzelliklerin tadını. Sizlerden feyz alıp her hafta sonu seraları gezmeye zorluyorum artık eşim ve kızımı. Her türlü bitkiyi çok sevmiş ve bir kaç mevsimlik çiçek te yetiştirmiştim zaman zaman bahçemde ama dağınık bir düzende ektiğim için fidelerini, gösterişli halleri geçince sökerek çıkarmıştı hep köklerini eşim topraktan.

Şimdi düşünüyorum da, ben de eşim de çok küçük tutmuşuz hayallerimizi, bir kaç gül ağacı yetiyordu bize, leylaklarımızı kokluyor, sevindirik oluyorduk kasımpatlarımız patlayıp, hanımellerimiz açtıkça. Ama bu yaz dibinden kuruyunca gözüne baktığım hanımelim ne yaptuysam yaşatamadım, elektirik kablolarına dolanan kökünü kesmiş elektrik trafosunu tamir eden tekniker. Kış başından beri hasarlıymışta fark edememişiz. :(

Günlerce üzüldüm vah vah ettim ama giden gitti ne çare? İşte o zaman kalan sağlar bizimdir diye düşünerek gül ağaçlarıma vermiştim ki tüm ilgimi bir şeyler araştırmak için girdiğim formumuzda siz değerli üyelerin yarattığı mucizeleri görünce dank etti kafam! Aman tanrım bunlar gerçek mi?! diye iç geçirmeden edemedim.:eek:

İtiraf ediyorum bir doz da kıskançlık hissettim sevgili alcen, :o ;) çünkü isteyince neler yapılabileceğini sizler sayesinde öğrenmiş oldum. Bahçe dergilerinde gördüğüm muhteşem dizaynların aynısıydı gördüklerim ve emek verilince kat kat fazlasını hediye ettiğini görmüş oldum toprak ana'nın.

İşte o vakit harekete geçme zamanı olduğuna karar verip bir şeyler yapmaya koyuldum kendimce. Bahçem bahçem deyip durduğuma bakmayın ama siz, 50 mt karelik mütevazi bir alandan söz ediyorum ama hep elim üzerinde olacak inşallah bundan böyle.. Belki bir gün sergilemekten gurur duyacağım güzelliklere ben de kavuşabilirim..

Sevgilerimle..

alcen 10-05-2012 21:51

Sevgili gülsu,
teşekkür edereim klematisi bende seviyorum, hem bizim iklimimizede uygun hemde
görkemli bir bitki.
Çelikten hiç denemedim,bu yıl bende deniyeceğim..
Selamlar.......

alcen 10-05-2012 22:06

Sevgili sudenur,
Gözel sözlerin beni mutlu etti, hemen dinlendim sanki çok teşekkür ederim
bahçende saydığın bitkilerin hepsi benim ençok sevdiklerimden.
50 metre karede olsa o senin bahçen istediğini yapabilirsin,azıcık uğraşla ortaya ne güzellikler çıkarırsın.
Kızına söyle hemen bir ağaç eksin,onun ağacı olsun beraber büyürler korkulukta yapabilir o zaman.
Hanım eline üzülme, çok arsız bir bitki tekrar ekersin onun kısmeti okadarmış.
Tekrar teşekkür ederim. sevgiler selamlar....

alcen 10-05-2012 22:14

5 Eklenti(ler)
Birazda güllerimi paylaşmak istedim.......

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025