agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Yakup Ünal / Tarladan bahçeye (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24334.htm)

Yakup Ünal 26-09-2011 08:36

1 Eklenti(ler)
2,5-3 aylık gojiiler 50 cm ye kadar altan bütün yaprakları alınmış, yaklaşık 1 metreden de tepedn budanmış yan sürgünleri vermesi sağlanmış NQ-1 ler

Yakup Ünal 26-09-2011 08:40

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal (Mesaj 863168)
2,5-3 aylık gojiiler 50 cm ye kadar altan bütün yaprakları alınmış, yaklaşık 1 metreden de tepedn budanmış yan sürgünleri vermesi sağlanmış NQ-1 ler

yaklaşık 15 gün önceki hali ile şimdiki hali arasındaki farkı görebilirsiniz sadece düz bir çubuktu kısa sürede yan kolları hızla artı burada da yaprak genişliği hakkında bilgi olması için bir resim ekledim

Yakup Ünal 26-09-2011 11:31

1 Eklenti(ler)
bu şekilde gövde şekli vereceğim

arzuakyurek 26-09-2011 12:53

Yakup bey, yolladığınız goji tohumlarım filizlenmeye başladı :) biraz büyüsünler fotoğrafları ekleyeceğim.
Sevgiyle kalın.

Yakup Ünal 27-09-2011 06:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arzuakyurek (Mesaj 863265)
Yakup bey, yolladığınız goji tohumlarım filizlenmeye başladı :) biraz büyüsünler fotoğrafları ekleyeceğim.
Sevgiyle kalın.

Sabırsızlıkla bekliyorum fotoğrafları :-)

berrinb 10-10-2011 16:11

Kıskançlıktan çatlamak üzereyim:))))) Bir küçücük goji fidesi aldım ...O da büyümedi gitti koca yaz gözüne baktık...tık yok...birde sevgili Yakup un gojilerine bakınız :)))

Sen gojileri büyütmeye devam et...Bizde gelir bahçenden köküyle çalar gideriz:)))) ne yapalım komşuda pişen ,bize de düşer hesabı:))))

ayhan219 12-10-2011 14:12

Sevgili hemşerim büyütüyorsun gojileri kıskandırıyorsun hepimizi

Yakup Ünal 12-10-2011 21:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 868437)
Kıskançlıktan çatlamak üzereyim:))))) Bir küçücük goji fidesi aldım ...O da büyümedi gitti koca yaz gözüne baktık...tık yok...birde sevgili Yakup un gojilerine bakınız :)))

Sen gojileri büyütmeye devam et...Bizde gelir bahçenden köküyle çalar gideriz:)))) ne yapalım komşuda pişen ,bize de düşer hesabı:))))

Berrin abla; Seneye NQ-1 lerden epey dikeceğim isterseniz sizede gönderirim.
komşuda pişenden düşer ******
berrin abla ankaraya uygun olan bizim tarlaya uyum sağlayan cinsi arıyorum bu sene telle çevirip dikeceğim nisan ayında tarlaya birde öyle deneyeceğim işallah verimli ve uyum sağlayanı bulursam yüklü miktarda dikim yapacağım.

Yakup Ünal 12-10-2011 21:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayhan219 (Mesaj 869051)
Sevgili hemşerim büyütüyorsun gojileri kıskandırıyorsun hepimizi

hocam bizimkiler tarlada büyüdüğünde senin işin daha kolay aynı yöredeyiz uyumsağlayıp verim elde edebilirsek sende tarlanın telerin kenarına bir sıra döşesen 150-200 tane gojin olur hem 2 metreden tepesini kesersin böylece duvar gibi olur hemde meyvelerini toplarsın
mdemirbaşdan niğden satın aldığım
izmirden aldım
niğde daha çabuk gelişti
en sonda cinden NQ-1 getirtim bu resimlerde onun işallah seneye nisan ayında tarla ile buluşacaklar ve etraflarıda telle çevrili olacak

ayhan219 13-10-2011 09:20

İnşallah hemşerim seneye alır bizde deneriz. hele bir faaliyete tam geçelim ziyaret edeceğim sizin bahçeyide saygılar sevgiler

Yakup Ünal 17-10-2011 11:15

2 Eklenti(ler)
kavşak kayada sanırım problem var kanal dolu akıyor 2-3 haftadır

ayhan219 17-10-2011 14:04

Yakup bey ben toprak analizi yaptırmadım bu işlem şartmıdır ben kafama göre her ağaçtan dikmek istiyorum ticari kaygımda yok

analiz elektrik almak için filan gerekli ise yaptırayım

yoksa pek düşünmüyorum ne dersin

Yakup Ünal 17-10-2011 20:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayhan219 (Mesaj 870638)
Yakup bey ben toprak analizi yaptırmadım bu işlem şartmıdır ben kafama göre her ağaçtan dikmek istiyorum ticari kaygımda yok

analiz elektrik almak için filan gerekli ise yaptırayım

yoksa pek düşünmüyorum ne dersin

bence yaptırın hocam neden mi
Toprağınızın artısı eksisi görülür ağaçları dikmeden toprağı hazırlar ve diktiğinizde daha sağlıklı gelişirler malüm ilk yıllar ağaçlar için önemli
diktiğinizin tutma oranını da artırırsınız daha iyi beslendikleri için kritik dönemi daha rahat atlatırsınız. toksa sorun yok

Yakup Ünal 19-10-2011 07:49

2 Eklenti(ler)
...

fazmit 19-10-2011 08:55

Yakup bey hakketen çok güzel görünüyor .Benim bu goji hakkında bilgim yoktu.Araştırmaya başlıyorum bakarsın bende bahçeme ekerim nasılsa aynı coğrafyadayız.

Yakup Ünal 23-10-2011 08:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fazmit (Mesaj 871153)
Yakup bey hakketen çok güzel görünüyor .Benim bu goji hakkında bilgim yoktu.Araştırmaya başlıyorum bakarsın bende bahçeme ekerim nasılsa aynı coğrafyadayız.

ilk baharda NQ-1 lerimi nihayi yerlerine dikeceğim ama esas araştırmam BÜYÜK bir NQ-1 bahçesi tesis ettiğimde yavaşlayacak
sabırsızlıkla ilk baharı bekliyorum.

h.ışık 24-10-2011 10:27

Yakup bey, denemeler olumlu sonuçlanıyor görünmekte. Umarım tarlaya da adapte olur. Bol ürün verirler.

Yakup Ünal 24-10-2011 12:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık (Mesaj 872555)
Yakup bey, denemeler olumlu sonuçlanıyor görünmekte. Umarım tarlaya da adapte olur. Bol ürün verirler.

teşekkür ederim;
2012 yılı Nisan ayından NQ-1 lerden 100 tane felan tarlaya dikip kısmetse

berrinb 24-10-2011 12:40

Aman ne güzel ....Tanrı ömür verirse bol bol goji yiyeceğizSevgili arkadaşımız sayesinde....Devam......Sonbaharın kızıl sarı manzaralarını bekliyorum, Ankara dan ama bir Tanrı nın kulu da ekleyeyim demiyor:)))))))

Yakup Ünal 24-10-2011 13:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 872602)
Aman ne güzel ....Tanrı ömür verirse bol bol goji yiyeceğizSevgili arkadaşımız sayesinde....Devam......Sonbaharın kızıl sarı manzaralarını bekliyorum, Ankara dan ama bir Tanrı nın kulu da ekleyeyim demiyor:)))))))

işallah Ankaradan güzel görüntüler eklenir
ilerde gojiyi bol yiyeceğimiz kesin

Yakup Ünal 24-10-2011 13:34

1 Eklenti(ler)
iki farklı cins

Yakup Ünal 26-12-2011 14:03

2 Eklenti(ler)
24/12/2011 tarihli tarlaya giderken kılıçlar güzargahı yoldan bir iki görüntü

berrinb 26-12-2011 17:59

İşte bende bu görüntülere hasretim...Çok tehlikeli bir gidiş...:)) İnşaallah zincir takmışsınızdır..Cesaretinize hayran oldum sevgili Yakup....Böylesine karda nasıl gidip geldiniz bahçenize...Herhalde burası tali yol olmalı....Aman dikkat kardeşim...:))

Resimler için teşekkürler ...Ellerinize sağlık:)

mrduran 26-12-2011 20:34

Sayın Yakup bey;

Çok güzel uğraş içine girmişsiniz. Maşallah fevkalâde neticeler de almışsınız. Denemeleriniz meyveye dönüşmüş artık. Bahar zamanı için goji çeliklerinizde bol:)). Karadut için bir merdiven ile havaî köklendirmeyi deneyin lütfen, asâri antika(Berrin hanım güzel tesbit etmiş efendim) neslini sürdürsün sayenizde.

Kanal ve tarla seviyeniz uygun ise, kanal kenarına yüksek bir depo/tanker ve oradan tarlaya serbest salınım su...?

Kolay gelsin, ailece sağlık içinde yaşayın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Yakup Ünal 27-12-2011 08:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 891945)
İşte bende bu görüntülere hasretim...Çok tehlikeli bir gidiş...:)) İnşaallah zincir takmışsınızdır..Cesaretinize hayran oldum sevgili Yakup....Böylesine karda nasıl gidip geldiniz bahçenize...Herhalde burası tali yol olmalı....Aman dikkat kardeşim...:))

Resimler için teşekkürler ...Ellerinize sağlık:)

Ablam; Ben bu kadar kar yağacağını tahmin etmemiştim, Zincir, takoz, çeki halatı muayeneden muayeneye arabda yerini alıyor. iyi tememnileriniz için teşekkürler.
Cumartesi gününki yolculukta herşeye karışan dur yavaş hızlı git diyen abim ağzını bile açmadı taki karlı bölgeden çıkıp karsız alana geçinceye kadar sanırım en çok da abim heycanlandı zevkli bir yolculuk oldu...

Yakup Ünal 27-12-2011 08:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrduran (Mesaj 892019)
Sayın Yakup bey;

Çok güzel uğraş içine girmişsiniz. Maşallah fevkalâde neticeler de almışsınız. Denemeleriniz meyveye dönüşmüş artık. Bahar zamanı için goji çeliklerinizde bol:)). Karadut için bir merdiven ile havaî köklendirmeyi deneyin lütfen, asâri antika(Berrin hanım güzel tesbit etmiş efendim) neslini sürdürsün sayenizde.

Kanal ve tarla seviyeniz uygun ise, kanal kenarına yüksek bir depo/tanker ve oradan tarlaya serbest salınım su...?

Kolay gelsin, ailece sağlık içinde yaşayın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Karadut için köklendirmeyi deneyeyceğim, Su işini sondajla aşmamız gerekecek ilginiz için teşekkür ederim

Akhisarlı 27-12-2011 21:17

Selamlar Yakup bey

Kar fotoğrafları bakarken dahi üşütüyor.
Yaza buz gibi çeşme suları.Lezgi yolunda.

Gojilerin saksıda meyve yapacaklarına ihtimal vermemiştim.Tebrikler.
Cevizlerin ne alemde ?

Yakup Ünal 28-12-2011 15:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı (Mesaj 892422)
Selamlar Yakup bey

Kar fotoğrafları bakarken dahi üşütüyor.
Yaza buz gibi çeşme suları.Lezgi yolunda.

Gojilerin saksıda meyve yapacaklarına ihtimal vermemiştim.Tebrikler.
Cevizlerin ne alemde ?

A.S;
Cevizler de Tutanlar da problem yok
tumayanların yerine yenii dikildi
Aşısız sürgünü olanlar ise ilerde aşılanacaklar bu sene işallah yazın sonunda iyice şekillenirler

ayhan219 29-12-2011 09:09

yazın birlikte aşılarız inşallah hemşerim
ben aşı işini araştırıyorum zor değilmiş gibi görünüyor köyde bizim bahçemiz var bir sürü kendiliğinden çekirdekten yetişme fidan olur onlarda staj yapacağım sonra bizim çiftlikte kendisi biten ahlat erik ağaçları var onları aşılayacağım erik armut ağaçlarına çevireceğim inşallah.

berrinb 29-12-2011 14:17

Sevgili Yakup kardeşim...Yeni yılda bahçenizde ve işinizde başarılar, sevdiklerinizle beraber hayırlı uğurlu yıllar dilerim ..sevgi ve selamlar.:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025