![]() |
1 Eklenti(ler)
2,5-3 aylık gojiiler 50 cm ye kadar altan bütün yaprakları alınmış, yaklaşık 1 metreden de tepedn budanmış yan sürgünleri vermesi sağlanmış NQ-1 ler
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
bu şekilde gövde şekli vereceğim
|
Yakup bey, yolladığınız goji tohumlarım filizlenmeye başladı :) biraz büyüsünler fotoğrafları ekleyeceğim.
Sevgiyle kalın. |
Alıntı:
|
Kıskançlıktan çatlamak üzereyim:))))) Bir küçücük goji fidesi aldım ...O da büyümedi gitti koca yaz gözüne baktık...tık yok...birde sevgili Yakup un gojilerine bakınız :)))
Sen gojileri büyütmeye devam et...Bizde gelir bahçenden köküyle çalar gideriz:)))) ne yapalım komşuda pişen ,bize de düşer hesabı:)))) |
Sevgili hemşerim büyütüyorsun gojileri kıskandırıyorsun hepimizi
|
Alıntı:
komşuda pişenden düşer ****** berrin abla ankaraya uygun olan bizim tarlaya uyum sağlayan cinsi arıyorum bu sene telle çevirip dikeceğim nisan ayında tarlaya birde öyle deneyeceğim işallah verimli ve uyum sağlayanı bulursam yüklü miktarda dikim yapacağım. |
Alıntı:
mdemirbaşdan niğden satın aldığım izmirden aldım niğde daha çabuk gelişti en sonda cinden NQ-1 getirtim bu resimlerde onun işallah seneye nisan ayında tarla ile buluşacaklar ve etraflarıda telle çevrili olacak |
İnşallah hemşerim seneye alır bizde deneriz. hele bir faaliyete tam geçelim ziyaret edeceğim sizin bahçeyide saygılar sevgiler
|
2 Eklenti(ler)
kavşak kayada sanırım problem var kanal dolu akıyor 2-3 haftadır
|
Yakup bey ben toprak analizi yaptırmadım bu işlem şartmıdır ben kafama göre her ağaçtan dikmek istiyorum ticari kaygımda yok
analiz elektrik almak için filan gerekli ise yaptırayım yoksa pek düşünmüyorum ne dersin |
Alıntı:
Toprağınızın artısı eksisi görülür ağaçları dikmeden toprağı hazırlar ve diktiğinizde daha sağlıklı gelişirler malüm ilk yıllar ağaçlar için önemli diktiğinizin tutma oranını da artırırsınız daha iyi beslendikleri için kritik dönemi daha rahat atlatırsınız. toksa sorun yok |
2 Eklenti(ler)
...
|
Yakup bey hakketen çok güzel görünüyor .Benim bu goji hakkında bilgim yoktu.Araştırmaya başlıyorum bakarsın bende bahçeme ekerim nasılsa aynı coğrafyadayız.
|
Alıntı:
sabırsızlıkla ilk baharı bekliyorum. |
Yakup bey, denemeler olumlu sonuçlanıyor görünmekte. Umarım tarlaya da adapte olur. Bol ürün verirler.
|
Alıntı:
2012 yılı Nisan ayından NQ-1 lerden 100 tane felan tarlaya dikip kısmetse |
Aman ne güzel ....Tanrı ömür verirse bol bol goji yiyeceğizSevgili arkadaşımız sayesinde....Devam......Sonbaharın kızıl sarı manzaralarını bekliyorum, Ankara dan ama bir Tanrı nın kulu da ekleyeyim demiyor:)))))))
|
Alıntı:
ilerde gojiyi bol yiyeceğimiz kesin |
1 Eklenti(ler)
iki farklı cins
|
2 Eklenti(ler)
24/12/2011 tarihli tarlaya giderken kılıçlar güzargahı yoldan bir iki görüntü
|
İşte bende bu görüntülere hasretim...Çok tehlikeli bir gidiş...:)) İnşaallah zincir takmışsınızdır..Cesaretinize hayran oldum sevgili Yakup....Böylesine karda nasıl gidip geldiniz bahçenize...Herhalde burası tali yol olmalı....Aman dikkat kardeşim...:))
Resimler için teşekkürler ...Ellerinize sağlık:) |
Sayın Yakup bey;
Çok güzel uğraş içine girmişsiniz. Maşallah fevkalâde neticeler de almışsınız. Denemeleriniz meyveye dönüşmüş artık. Bahar zamanı için goji çeliklerinizde bol:)). Karadut için bir merdiven ile havaî köklendirmeyi deneyin lütfen, asâri antika(Berrin hanım güzel tesbit etmiş efendim) neslini sürdürsün sayenizde. Kanal ve tarla seviyeniz uygun ise, kanal kenarına yüksek bir depo/tanker ve oradan tarlaya serbest salınım su...? Kolay gelsin, ailece sağlık içinde yaşayın inşallah. Saygılarımla lütfen. |
Alıntı:
Cumartesi gününki yolculukta herşeye karışan dur yavaş hızlı git diyen abim ağzını bile açmadı taki karlı bölgeden çıkıp karsız alana geçinceye kadar sanırım en çok da abim heycanlandı zevkli bir yolculuk oldu... |
Alıntı:
|
Selamlar Yakup bey
Kar fotoğrafları bakarken dahi üşütüyor. Yaza buz gibi çeşme suları.Lezgi yolunda. Gojilerin saksıda meyve yapacaklarına ihtimal vermemiştim.Tebrikler. Cevizlerin ne alemde ? |
Alıntı:
Cevizler de Tutanlar da problem yok tumayanların yerine yenii dikildi Aşısız sürgünü olanlar ise ilerde aşılanacaklar bu sene işallah yazın sonunda iyice şekillenirler |
yazın birlikte aşılarız inşallah hemşerim
ben aşı işini araştırıyorum zor değilmiş gibi görünüyor köyde bizim bahçemiz var bir sürü kendiliğinden çekirdekten yetişme fidan olur onlarda staj yapacağım sonra bizim çiftlikte kendisi biten ahlat erik ağaçları var onları aşılayacağım erik armut ağaçlarına çevireceğim inşallah. |
Sevgili Yakup kardeşim...Yeni yılda bahçenizde ve işinizde başarılar, sevdiklerinizle beraber hayırlı uğurlu yıllar dilerim ..sevgi ve selamlar.:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025