agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Yakup Ünal / Tarladan bahçeye (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24334.htm)

berrinb 05-09-2011 21:56

Maaşallah, maaşaallah...domatesler ,karpuzlar, kavunlar.. Bize bir faydası olmasada, ehhh en azından gözümüz ziyafette....Afiyetler olsun sevgili arkadaşım...Ellerinize sağlık Goji leride keşke buraya ekleseydiniz..Şimdi ben o sahifeyi nereden bulup da çıkaracağım:))))

Cumhur Tonba 05-09-2011 22:04

Merhaba Yakup Bey,
Domatesler, karpuzlar, harika bir bahçe, gürül gürül akan su.
Kolay gelsin. Selamlar, sevgiler.

Yakup Ünal 05-09-2011 22:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 855747)
Merhaba Yakup Bey,
Domatesler, karpuzlar, harika bir bahçe, gürül gürül akan su.
Kolay gelsin. Selamlar, sevgiler.

teşekkür ederim ama taşıma suyla sulama yaptık 15 günde bir cevizleri sulaya bildik aftada birde meyve ağaçlarnı bir sulama 7-8 saat sürdü tankerle kanaldan su çek getir tenekelerle dalları sula ahh ah yarama tuz bastınız ama beğenmeniz beni umutlandırdı işallah daha iyi hale getireceğiz

Yakup Ünal 05-09-2011 22:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 855743)
Maaşallah, maaşaallah...domatesler ,karpuzlar, kavunlar.. Bize bir faydası olmasada, ehhh en azından gözümüz ziyafette....Afiyetler olsun sevgili arkadaşım...Ellerinize sağlık Goji leride keşke buraya ekleseydiniz..Şimdi ben o sahifeyi nereden bulup da çıkaracağım:))))

kargoya verip göndereyim kavun
domates dayanmaz yola ama kavun gönderirim.

gojileri herkez o sayfada paylaştığı için buraya eklemiyorum en çok kafa yorduğum gece gündüz goji ile yatıp kalktığım için o bölümde bilgi paylaşımında bulunuyoruz
caddeden doğru gidin ilk sola dönün sonra iki sokak ilerden bir sol daha yapın karşınıza çıkarlar :-))

ağaçlar bölümü
meyve açalaruı
üzümsü meyveler
ve goji berry bölümü

Cumhur Tonba 05-09-2011 22:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal (Mesaj 855754)
teşekkür ederim ama taşıma suyla sulama yaptık 15 günde bir cevizleri sulaya bildik aftada birde meyve ağaçlarnı bir sulama 7-8 saat sürdü tankerle kanaldan su çek getir tenekelerle dalları sula ahh ah yarama tuz bastınız ama beğenmeniz beni umutlandırdı işallah daha iyi hale getireceğiz

Bilemiyorum, fotoğrafta akan su kaynak suyu mu? Depodan mı? O suyu depolayamazmısınız diye düşündüm. Yazın kesiliyor mu? Ben daha iyi hale getireceğinize tüm kalbimle inanıyorum.

Yakup Ünal 05-09-2011 23:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 855768)
Bilemiyorum, fotoğrafta akan su kaynak suyu mu? Depodan mı? O suyu depolayamazmısınız diye düşündüm. Yazın kesiliyor mu? Ben daha iyi hale getireceğinize tüm kalbimle inanıyorum.

yan köyün pınar suyu görüntü;
160 metre sondaj vurdurusak su sorunu kalmaz ama şimdilik maddi imkanlar el vermiyor ama ilerde işallah

Yakup Ünal 06-09-2011 14:05

1 Eklenti(ler)
NQ-1 gojibalkon gelişimi

Yakup Ünal 06-09-2011 14:14

2 Eklenti(ler)
goji

Yakup Ünal 06-09-2011 14:18

4 Eklenti(ler)
karpuzlar

Yakup Ünal 07-09-2011 12:19

1 Eklenti(ler)
2 aylık NQ-1 tohumdan yetişen goji

berrinb 07-09-2011 14:21

Sevgili Yakup Ünal ,bu fotoğrafları görünce , inanınız sizinle iftahar ettim...Bravo diyorum..Bu kadar taşlı bir toprakta susuz selsiz,bu meyvaları yetiştirebildiniz..Azmin sonucu budur işte....İlerideki yıllarda tanrı bizlere ömür verirse meyva ağaçları ve sebze tarhları ile dolu harika bir bağ göreceğimden eminim...merakla bekliyorum..Çok iyi gidiyor...Sizi tekrar tebrik ederim arkadaşım....Kavunlar içinde yemiş kadar oldum..Zahmet etmeyiniz...Görüntüler ve başarınız bizlere yeter....selam ve sevgiler size ve bahçenize ........Maaşallah.......

Yakup Ünal 07-09-2011 14:51

Berrin hanım kalbinizin güzelliğini cümlelere dökmüşsünüz. İyi temenileriniz bizelere moral veriyor.
Bahçe çalışmalarına devam ediyoruz işallah allah salık afiyet verirde gelecek nesillere güzellikler bırakırız.

Uzaylı 07-09-2011 22:25

Sayın Yakup Ünal, sayın berrinb'ye katılıyorum. Bunca zorluğa rağmen çabalarınızın meyvelerini topluyorsunuz. Bir de suya kavuşursanız kim bilir neler değişecek. Kolay gelsin, afiyet olsun...

Yakup Ünal 08-09-2011 07:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı (Mesaj 856642)
Sayın Yakup Ünal, sayın berrinb'ye katılıyorum. Bunca zorluğa rağmen çabalarınızın meyvelerini topluyorsunuz. Bir de suya kavuşursanız kim bilir neler değişecek. Kolay gelsin, afiyet olsun...

Teşekkür ederim sizlerin iyi tememnileri bizlere güç veriyor.

Yakup Ünal 08-09-2011 10:04

1 Eklenti(ler)
ön pilan goji tohumlarım ve kahvaltım

arzuakyurek 08-09-2011 10:08

Afiyet olsun efendim :)

kocasinan 08-09-2011 10:46

Sayın Yakup Bey, Maşaallah çok özenle çalışıyorsunuz, Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın, emek çok önemli birşey gerçekten. Diğer taraftan gördüğüm kadarıyla Ayaş domatesleri biraz küçük ve yayvan değil gibi geldi bana, aceba gerçek Ayaş domatesi mi ?

Yakup Ünal 08-09-2011 11:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kocasinan (Mesaj 856790)
Sayın Yakup Bey, Maşaallah çok özenle çalışıyorsunuz, Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın, emek çok önemli birşey gerçekten. Diğer taraftan gördüğüm kadarıyla Ayaş domatesleri biraz küçük ve yayvan değil gibi geldi bana, aceba gerçek Ayaş domatesi mi ?

ayaş domatesi evet

Yakup Ünal 08-09-2011 11:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arzuakyurek (Mesaj 856772)
Afiyet olsun efendim :)

sayın arzuakyürek; teşekkür ederim tohumlar kahfaltı tabağından gözükmüyor :-((

h.ışık 09-09-2011 12:37

Yakup bey afiyet olsun, domatesin güzel olduğu buradan görünüyor. içerisinde boşluk yok denecek kadar az. Ayaş olsun beypazarı olsun farketmez yinede afiyet olsun.

bahtiyar02 09-09-2011 19:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal (Mesaj 856390)
2 aylık NQ-1 tohumdan yetişen goji

Sevgili dostum Goji'de diğer bitkiler gibi yerini severse hızlı büyür.Ellerinize emeğinize sağlık.
Saygılar.

Yakup Ünal 09-09-2011 20:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 857368)
Sevgili dostum Goji'de diğer bitkiler gibi yerini severse hızlı büyür.Ellerinize emeğinize sağlık.
Saygılar.

abi gojide cinsi ne olursa olsun % 30 arası çok kaliteli çıkıyor.
100 tohumdan 30 tanesi bu şekilde çıkıyor.

fatma sunay 10-09-2011 21:16

Elimde goji tohumu var nezaman ekmeliyim. Siz yetiştirmişsiniz nezaman ektiniz. Teşekkürler..

Yakup Ünal 10-09-2011 22:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatma sunay (Mesaj 857799)
Elimde goji tohumu var nezaman ekmeliyim. Siz yetiştirmişsiniz nezaman ektiniz. Teşekkürler..

fatma hanım en iyi sonucu nisan ayı mart sonu ektiklerimde aldım. Ama kapalı ortamda bakacam derseniz kışa kadarda biraz yol kaydedersiniz. Lakin tohum önemli cinsi önemli elinizde aynı çinsten 100 tohum olsa 30 tanesi kaliteli çıkıyor bu diğerleri kötü anlamına gelmesin daha iyi gelişiyor anlamında

doğan17 11-09-2011 00:06

sayın yakup bey ticari goji üretmek istersek küçük fidan için tavsiye edebileceğin bir üretici varmı?
ben kendim tohumdan biraz ürettim NQ1 ve diğer türler ne olduğunu bilmiyorum neydi belirsiz yani sizin anlıyacağınız sizin gibi güvenilir bir arkadaşın yol göstermesi ile birşeyler yapabilirsek ne mutlu bizlere.
teşekkür ederim hayırlı günler.

Yakup Ünal 11-09-2011 21:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi doğan17 (Mesaj 857852)
sayın yakup bey ticari goji üretmek istersek küçük fidan için tavsiye edebileceğin bir üretici varmı?
ben kendim tohumdan biraz ürettim NQ1 ve diğer türler ne olduğunu bilmiyorum neydi belirsiz yani sizin anlıyacağınız sizin gibi güvenilir bir arkadaşın yol göstermesi ile birşeyler yapabilirsek ne mutlu bizlere.
teşekkür ederim hayırlı günler.

Vallaha bu işte en önemli olan anaçlarınızı iyi yetiştirmek ve kimsenin dediğine de inanmıyorum. ama paşlaşırız bende çalışmalara devam ediyorum amatörce
NQ-1 ticari amaçlı dediler getirtim üretime devam ediyorum ama en önemlisi sağlıklı olanı yetiştiriyorum ne olduğunu bilmediğim bir tür meyvesini yediğim bir türü ektim 6 ay gibi kısa sürede meyveye yattı isterseniz öazelden mesaj atın görüşürüz tel bırakın

Adil 13-09-2011 19:34

Yakup bey karpuz bahçeniz ve Goji lerin gelişimi de çok güzel görünüyor Maşallah.Bol ürünlü güzel sağlıklı günler diliyorum.

arzuakyurek 13-09-2011 21:00

Yakup bey, goji ve dut tohumu nihayet bugün geldi (ptt kargonun bizim bölgeye bakan elemanı raporluymuş o yüzden aksamış), inşallah ikisinide yetiştireceğim :)
Çok teşekkür ederim.

Yakup Ünal 13-09-2011 23:08

adil bey teşşekkürler

Yakup Ünal 13-09-2011 23:09

arzu hanım büyüttükce zevk alacaksınız mübtalası olacaksınız ve daha kaliteli ürün arayışı içine gireceksiniz hayırlı olsun :-)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025