![]() |
Yakup bey mutlu yıllar
|
Yakup bey mutlu yıllar.
|
2 Eklenti(ler)
Sayın Yakup Ünal;
Şehir merkezinde dolmuş durağında fotoğraftaki bitkiyi görünce goji sandım . Meyveler benziyor ama sizin resimlerle karşılartırdım.yapraklar daha geniş . duraktan birine sordum biber dedi .yenir dedi. ?? Eklenti 265378 Eklenti 265379 |
Sayın Akhisarlı; Bunlar gojiye benziyor goji berryinin yaprakları böyle olan çeşitide var.
Keşke tadına baksaydınız. |
1 Eklenti(ler)
Sayın Yakup Ünal tadına bakmıştım aslında. Taze olarak gojinin tadını bilmediğimden ,yorum yapamadım .çekirdekleri çok benziyor sizden aldıklarım gibi.yani tadı çok tatlı değil .donduğu için çürümüştür diye düşündüm. iyi bir türse biraz toplayıp gönderebilirim.Çok meyve var üstünde.
Eklenti 266272 |
Bende merak ettim...Kış kıyamette yaprağını dökmeyen biber olur mu??...O başka bir bitki olmalı....sevgili Yakup gojiler de kışın yaprak dökmüyormu ???
Siz goji siniz...Tam bir malümat veriniz lütfen....:)) |
Berrin hanım benim gojiler yapraklarını döktü.
|
Sayın h.ışık dökmeyen bir cinsi var acaba....Sevgili yakup un da nasıl gojici olduğunu doğrusu çözemedim..:)) Tam bir izahat den tık yokk:)))))
|
Alıntı:
Bunlar goji berry lakin cinsi NQ-1 değil Tadı da çekirdeklerini yemz sen çok güzel ama çekirdekleri iel biraz ekşi ve mayhoş Sıcaklık değerlerine göre yaprak dökmediğ gibi büyümeye devam da ediyor. Ablam görmek lazım ki doğru teşis koyulsun |
Alıntı:
|
Alıntı:
Saygılar |
Alıntı:
Kuluda petrol ve doğal gaz çıksa ne güzel olur. |
Sn Yakup Ünal
Goji Berry de Yapragı Döken Yapragı dökmüyen diye iki çeşitmi var ? |
5 Eklenti(ler)
Sayın Yakup Ünal ;
Bu gün Akhisara çok uzun zaman sonra kar yağdı .Herkes sokaklarda özlem gideriyor.Tekrar dolmuş durağına gojiyi görmeye gittim .Özellikle daha net fotoğraflarını çekmek ve de ne durumda olduğunu merak etmiştim. Durak kahyasına ismini tekrar sordum.Abi süs biberi yenmez dedi bu sefer. Eminmisin süs biberi olduğundan ,diye tekrar sorduğumda ,bilmiyorum işte bir abi geldi fidan olarak dikti gitti yaz kış yaprakları yeşil ve böyle meyveli dedi. Birkaç dal ve meyve koparmak için izin istedim abi yol gitsin dedi . Birkaç dal kopardıktan ve biraz meyve topladıktan sonra "Bu meyveye goji derler.Cinsel gücü arttırıyormuş, C vitamini deposu ,Çinliler bundan ilaç yapıyorlarmış ." İnternetten öğrendim dedim, gayrı ihtiyari ve bir dal daha koparmaya yeltendimki kahya izin vermedi "ağacı daha fazla yıpratmayalım" dedi . İnsallah teşhisiniz doğrudur.Yaprağını dökmeyen Goji dir Ki kahyayı tekrar görürüz durakta.. İşte daha belirgin fotoğraflar .. Çok teşekkür ederim. Eklenti 267177 Eklenti 267178 Eklenti 267179 Eklenti 267180 Eklenti 267181 |
Alıntı:
bu goji mahmut abimin niğdeden gönderdiği cinsten ama şekil verilmediği için bu hali almış güzelde gelişmiş abi havaların sıcak gitmesinden yaprak dökmüyo yoksa yaprakları döküldeü aynı cinsin bende ama ankarada havalar soğuk |
Yakup bey
Bu meyve gojiberry. internette Gojiberry faydaları başlığı altında araştırılırsa ne kadar şifalı bir bitki olduğunu şaşırarak öğrebiliriz.İnsan sağlığı açısından çok önemli bir bitki.Yapraklarından kökünden meyvesinden ,kısacası herşeyinden faydalanılıyor. Goji Berry Böbrek sağlığını korur Goji Berry Cinsel Gücü ve Fonksiyonu arttırır Goji Berry Değerli DNA’nızı korur Goji Berry Doğurganlığı arttırır Goji Berry Faydaları Goji Berry Güçlü kan değerleri sağlar Goji Berry Hafızanızı güçlendirir Goji Berry Hastalıklara karşı direncinizi arttırır Goji Berry ile Baş ağrısı ve Sersemlik Hissinden kurtulun Goji Berry ile Daha İyi bir Uyku Goji Berry ile Enerjinizi ve Dayanıklılığınızı Arttırın Goji Berry ile Genç Hissedin Goji Berry ile Kan Basıncınızı Düşürür Goji Berry ile Kanserle savaş Goji Berry ile Kaslarınızı ve kemiklerinizi güçlendirir Goji Berry ile Kilo Verin Goji Berry ile Ömrünüzü Uzatın Goji Berry ile Sağlıklı Kolesterol Seviyelerine Ulaşın Goji Berry Kalbinizi Güçlendirir Goji Berry Kan Şekerini Dengeler Goji Berry Kanserden Korur Goji Berry Karaciğerinizi destekler Goji Berry Kemoterapi ve Radyasyonun olumsuz etkilerini hafifletir Goji Berry Kronik kuru öksürüğün giderilmesine yardımcıdır Goji Berry Menapozal semptomları tedavi eder Goji Berry Neler İhtiva Eder ? Goji Berry Sabah sıkıntılarını (bulantı-kusmaları) önler Goji Berry Sindirimi kolaylaştırır Goji Berry Sonrası Kan Hücrelerinin Değişimi Goji Berry Tümör büyümesini durdurur Goji Berry Videosu Goji Berry Yağların (Lipid) peroksidasyonunu Engeller Goji BerryLenfosit sayınızı arttırır Gojinin şaşırtıcı, yararlı özelliklerin bir kısmı Kanser Gojiberriyi Sevmiyor Şeker Hastaları İçin Birebir SAYGILAR SELAMLAR. |
Alıntı:
cinden tohum getitirdim değişik yerlerden türkiyeden ağaçlarını getitirdim tarlada denemeler yapıyorum allah kısmet edersede denemelerde başarılı olursam daha çok goji berry dikeceğim. SAYGI VE SEVGİ BİZDEN. |
En güzelinden bir fidanda bana yollayacaksınız dimi Yakup bey ;)
|
Alıntı:
|
sidede 100 gr goji berry 25 TL den satıyorlardı şok oldum. ama çok tazeydi
|
Yakup bey, kilosu 250 TL yapıyor. sizin bahcenin bir an önce verime yatmasını ve oralarda ticaretine başladığınız haberini bekliyoruz.
|
Goji berry çok güzel görünüyor .Bende sipariş verdim kısmetse bahçeme dikeceğim.Ankarada sizden sonra bakalım bende nasıl olacak :=)) farklı meyve fidanları da deniyorum sonuçlarını mutlaka paylaşacağım .
|
Ben Trabzondan kuruyemişçiden aldım goji beryy kurumuş halde. Kilosu 60 lira idi.
100 gr almıştım ve ondan yetiştirdim.250 çok fazla. Serada 7 adet 2 M cıvarı boyunda Dışarıda 3-4 M boyunda 5 adet fidanlarım var . Diğerleri küçük. Seradakiler yapraklandı ama dışarıdakiler yeni teni yaprak açmaya başladılar. |
Alıntı:
bende tarlada denemelere devam ediyorum. bakalım bu sene ne olacak. |
24/04/2012 tarihi itibariyle cevizlerden 1-2 tanesi açmaya başladı.
|
dut
1 Eklenti(ler)
dut
|
Maşallah asırlık dut gibi duruyor.Yakup bey bu arada goji berry geldi ve bende bahçeme ektim .
|
Alıntı:
gojileriniz hayırlı olsun cinsi ne bende şu anda NQ-1 ve cines var |
Yakup bey inanın cinsini bilmiyorum.Sitede satış yapan arkadaşlardan aldım.Daha erken ama ilerde ne olacak birlikte göreceğiz..
|
gojiler
5 Eklenti(ler)
...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025