![]() |
Sevgili Handan adını bilemediğin tohum yüksük otu Digitalis site de bu isimle ararsan muhakkak bulursun. Güle güle büyüt:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Evet ne yazıkki öyle sabren derviş muradına ermiş diyerek bekleyeceğiz:)
|
Sevgili hanndan o resimlerdeki bahcenin görünürdeki bakimsizligi idi. Inanamazsiniz ama eski sahipleri bahceye cocuk oyuncaklari, insaat artiklari, bank, terlik, cam kavanozlar, jiletler ne ararsaniz gömmüslerdi. Esimle sebebini cok düsündük ama bir türlü bulamadik zira normalde Avusturyalilar cok temiz ve evlerine, bahcelerine iyi bakan bir millet. Bahcemde olan iki tane yaban gülünü ve hatmiyi arap sacina dönmüs otlarin altindan cikardim ot yolarken. Komsumuz eski sahiplerinin evde oturduklari 15 yil boyunca hic cim bictiklerini ya da bahceyle ilgilendiklerini görmedigini söyledi. Yolacak o kadar ot vardi ki cicek ot birbirine karisti daha gecen yil bahcemde gün güzelleri ve irisler oldugunu farkedebildim. Bu yil da bir baktim forsytia bile varmis. Sizin sansiniz bahcenizin bos olmasi. Bizim ilk yilimiz ancak temizlikle gecti. Yine de tüm zahmetine karsin güzel bir sonuc alinca insan cok keyifleniyor. Tüm bitkilerimiz cocuklarimiz gibi oldu artik. Esim bile ben bu evi sirf bahcemiz yüzünden satmaya kiyamam diyor.
Bu arada cok güzel bir dahli cesidi dikmissiniz ben de her yil ekerim. Cok sirin, orta boy ve uzun süre dayanan cicekli bir tür. |
Alıntı:
|
Çiçeksever70,bizim bahçede kısım kısım bazı yerlerde yabancı otlar ve inşaat artıkları tuğla kırıkları fln vardı onları topladık,yabancı otlar yok denilecek kadar az.sizin bahçeye baktıkdan sonra bizim bahçedeki korkularım azaldı.eski sahipleri şimdi gelsin görsünler bahçenizi :-)
oh keyfini sürün bahçenizin çok emek harcamışsınız. dahli nin tohumu isviçreden geldi,ilk kez tanışıyorum kendisiyle,resimde güzel görünüyor. |
neşridecim alttan gelen sürgün ilk zamanlar yeşildi,şimdi rengi karardı gibi.
|
Merhabalar Handan hanım...!
Destursuzda olsa bahçenizi şöyle bir dolaştım. Her şey oldukça güzel ve yerli yerinde maşallah. Bir iki küçük tavsiyemde benim olacak müsadenizle. Bitkiler özellikle bir çok çalı türleri makası severler. Fazla formunu bozmadan bitkilerinizi vakit kaybetmeden makasla tanıştırmanızı öneriyorum. Özellikle taflanlarınızın yeni sürgünlerini seyreylersiniz. Hatta çit bitkilerinizin görünümünü güzelleştirebilirsiniz. Direnaj boruları koydurarak su probleminizi çözebilir ve aynı suyu bahçenizde bir sistemle kullanabilirsiniz. Bir üretici olarak yardımcı olmuşumdur umarım. Kolay gelsin tebrikler. |
Hoşgeldiniz Cemal Bey,
bahçemin kapıları destursuz açıktır. resimlerde gördüyseniz 10 gün önce dikildi çalılar .şimdi budama yapabilirmiyim, yürüyüş yolları bazen deterjanla fln yıkanıyor, zararı olacak çit mazılar var kenarda.sınırın dışına versek komşunun bahçesi.ankara taşıyla yürüyüş yolları yapıldı yapılırken unutulmuş,düşünülmemiş.bi karmaşa içindeyiz açıkcası. yazılan her kelime benim için çok değerli,ne demek efendim tavsiyeleriniz değerlendirilecektir. Hoşcakalın |
Alıntı:
Kolay gelsin. |
Handan hanım,
Bu sayfayı Goji topiğindeki mesajınızdan sonra farkettim. Her topicte yaptığım gibi Baştan sona tüm mesajları okudum. Maşallah diyorum. Arsaya çok güzel bir ev ve evin çevresine de çok güzel bir bahçe yapmışınız. Ağaç ve ağaççık, çiçek ve hayvanlarınızla güzel, yaşanabilir bir ortam oluşturmuşsunuz. Bahçeyi çok doldurmayın bitkiler birbirlerinin güneşlerini engellemesinler. Bir de kümesinize ördek alabilirsiniz. Ördekler paytak paytak yürüyorlarya çok güzel oluyor. Bahçenizin misafiri olmaktan keyif aldım. Takipciniz olabilirim. |
Alıntı:
|
İyi günler Handan Hanım çiçeğin adı yüksük otu.Ben de birkaç gün önce ektim ama çimleneceğinden şüpheliydim.Görünce umutlandım.Bahçeniz de çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık.
|
Alıntı:
daha öncede bi yasemini budamam gerekti bahçe makasını elime aldım elim titredi yapamadım,şimdi cesaretlendiriyorsunuz beni.ben bi mazılara operasyon düzenleyeyim o zaman. evimizin bi köşesine güvercinler konuyor.ne yaptıysak gitmediler.durdukları yeride pislediler hep.orayı deterjanla yıkıyoruz ondan dolayı kullanıyoruz.dediğiniz gibi bi merkezde toplamak iyi fikir.uygulamaya çalışalım bunu.ilginize cok teşekkür ederim. |
Alıntı:
güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. ördeklerin suya ihtiyacı olur düşüncesiyle almadık açıkcası. sabah kızımı okula gönderir göndermez hemen gojinin yanına gittim. işaretlediğiniz gibi yapraklarını koparttım ve toprak ekledim.inşallah sağlıkla büyür. Sayın H.ışık bahçemize bekleriz:) bi çayımızı için |
Alıntı:
çiçek hakkında verdiğinz bilgi içinde teşekkürler,formda buldum ama seneye çiçeklerini görecekmişiz,ben yanlış bi zamanda ekmişim.bu sene çiçeğini göremiycekmişiz gibi. |
Alıntı:
benim ektiğim tohumlar 10 günde çimlendiler.sizinkilerde çıkar inşallah bekleyin daha erken.ama 1 sene bekleyecekmişiz:( |
Alıntı:
davetiniz için teşekür ederim. İnşallah kısmet olurda gelebilirim. O zaman çayınızı içip, bahçenizi gezme fırsatı bulurum. |
Sn. h.ışık
rica ederim , |
Handancım,
Daha önce bahçenizin bu kadar büyük olduğunu farketmemişim :) Şimdi orada ne eksen boş gibi görünüyor değil mi :) Ama çim olunca harika olur eminim. Sayfana her baktığımda bir sürü gelişme görüyorum. Dahlialar harika görünüyor. Yüksük otu süpermiş. İnşallah hepsi de sağlıkla büyür ve gözleriniz bayram eder. :) |
Sevgili hanndan bahçeniz çok güzel olmuş maşallah
|
[QUOTE=nurguldk;797859]Handancım,
Daha önce bahçenizin bu kadar büyük olduğunu farketmemişim :) Şimdi orada ne eksen boş gibi görünüyor değil mi :) Ama çim olunca harika olur eminim. Sayfana her baktığımda bir sürü gelişme görüyorum. Dahlialar harika görünüyor. Yüksük otu süpermiş. İnşallah hepsi de sağlıkla büyür ve gözleriniz bayram eder. :) Sevgili Nurgül, Bahçemiz 1,5 dönüm 200 metrekarede ev alanı var.şimdilik gözüme çok boş görünüyor ama eğerki ektiğim çiçek tohumları çıkarsa bi cümbüş bekliyor bizi,babamda bişey demiyor bana ama kendi kendine düşünüyor bunları nasıl sulayacağım diye :D Yüksük otu canımı sıktı biraz seneye görecekmişiz çiçeğini. |
Sayın Burak Alkan,teşekkür ederim :)
|
[QUOTE=Minarislim;791805]Handan hanım merhaba.Fasulye,bakla,bezelyeleri ekmişsinizde soğuk vurmaz değilmi?Bende ekeceğim'de Mayısın 10'nu beklesem'mi demiştim.Ekeyimmi ne dersiniz.
Minarislim 24 nisanda ektiğimiz fasülye nohut bezelye hepsi güneşe yüzünü gösterdiler.siz naptınız ektinizmi. |
Alıntı:
Gelişmeler çok güzel , renkler arttıkça bahçede keyif de artacak. Hele bir de çimler çıksın yemyeşil. O zaman daha göz doyurucu olacak herşey. Gördüğüm kadarı ile sizin babanız da benim babam gibi titiz sanırım. Herşey gayet düzenli. Ellerine sağlık. |
Yüksük çiçeği dikildikten 1 sene sonra açıyor diye biliyorum. Tohumları çoğaltırsanız inşallah paylaşım yaparız.
|
Füsun Hanım,
benim bahçede rahat hareket edebilmem için mimarımızdan bi yürüyüş yolu istedim.sağolsun ankara taşını bi güzel döşetmiş bizde merkezdeyiz sık gelip gidemiyoruz tabi,kendisinede elektrik ve su bağlantılarını yapmasınıda söyledik.ama hiç bi yerde su ve elektrik bağlantısı yok.bakmaya bi geldik her yer taş sökmeye imkan yok.üstten kablo olsa ben hareket edemem.kaldı bi muamma. kapının sağında su saati var bi ordan bağlantılı çeşmeye su çekicez o kadar.çimen yerine su götüremiyoruz.yarın resmini çekeyim.bu bizim için öyle sıkıntı olduki anlatamam.arka tarafa çeşmeden bi damlama sulama yapıcaz ama artık oda sonraya kaldı.babam sağolsun nakış gibi işliyo bahçemizi.Allah onları başımızdan eksik etmesin. sevgiler.......... |
Fatma Hanım,
İnşallah bi çiçeğini görebilirsem elbette tohum paylaşımı yaparız. sevgiler.......... |
Üzüldüm duruma. Herşeyin bir çaresi vardır, zamanla bir yol bulursunuz inşallah.
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025