agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   berrinb / bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24030.htm)

berrinb 08-02-2012 02:58

Güvercin besleyenler....Galata Köprüsü görüntüleri...

5 Eklenti(ler)
Eklenti 268140

Eklenti 268141

Eklenti 268142

Eklenti 268143

Eklenti 268144

berrinb 08-02-2012 03:01

Geriye dönüş ve Üsküdar vapuruna yetiştik...:)

5 Eklenti(ler)
Eklenti 268145

Eklenti 268146

Eklenti 268147

Eklenti 268148

Eklenti 268149

berrinb 08-02-2012 03:06

Dönüşden görüntüler...

5 Eklenti(ler)
Eklenti 268155

Eklenti 268156

Eklenti 268157

Eklenti 268158

Eklenti 268159

berrinb 08-02-2012 03:09

Vapurla dönüşden görüntüler....

5 Eklenti(ler)
Eklenti 268160

Eklenti 268161

Eklenti 268162

Eklenti 268163

Eklenti 268164

berrinb 08-02-2012 03:14

Halat atan görevli eldivenleri giydi...:Şu lastikler ne darbeler görmüştür...:))

4 Eklenti(ler)
Eklenti 268165

Eklenti 268166

Eklenti 268167

Eklenti 268168

berrinb 08-02-2012 03:16

Üsküdara gider iken aldı da bir yağmurr...Üsküdar a hoş geldiniz..:))

3 Eklenti(ler)
Eklenti 268169

Eklenti 268170

Eklenti 268171

berrinb 08-02-2012 03:23

Sevgili arkadaşlar 4 saatlik bir geziyi size resimlerle anlatmaya ve sizleri de gezdirmeğe çalıştım....Flu resimleri de artık görmezden geliniz lütfen...:)) Sizleri mutlu edebildiysem ,ne mutlu bana ...:)))

Pardon en önemlisini unuttum..Bu sırada tabii 5 adet ters lale soğanı almış bulunuyorum...İnşaallah sukutu hayale uğramadan yetiştirmeyi başarırım...Bu bitkiyle alakalı bilgisi olan varsa lütfen beni de bilgilendirsin..:)) Teşekkürler.....:)

kamelyavadisi 08-02-2012 07:10

Teşekkür

Sabah sabah İstanbul'da şöyle bir gezinti yaptım. Teşekkür ederim.

Adil 08-02-2012 09:34

Berrin hanım dolaşmaktan ayaklarımıza kara sular indi.:)Ellerinize yüreğinize sağlık.Bir gezi bu kadar teferruatlı anlatılır ve yaşatılır.Çiçekler,boğaz manzaraları,çarşı pazar tezgahlar dükkanlar,tohumcular akvaryumcu ve balıklar,güvercinler tavşanlar,muhabbet kuşları,Martıların havada resitali,Sokaklar binalar,gemiler,Bir yorgunluk çayı hakettik artık.:))
Barbekü yapımında yavaş ilerlesekte ,dün yine ince sıvası ile uğraştım.Bugün yine yağmur yağdı hava soğuk ara vermek zorunda kaldım.İnşallah en kısa zamanda kurdaleyi keseriz.:)))
Ailenize ve size Trabzon dan Saygılar selamlar.

gülenmelek 08-02-2012 09:46

Sevgili berrinb, çok güzel bir gezi yaptım sayenizde ;) (İstanbul'u bilmediğim için bence çok güzel oldu) Hayvanları sevdim, okşadım. Kahverengi-beyaz tavşana çok sıkı sarıldım, çok sevdim. Kıvır kıvır tüylü güvercini de çok sevdim. Balıklar da ayrı tabi.
Çiçekleri kokladım, çok beğendim hepsini. İkramlıklarınızın tadına bakmış kadar da oldum açıkçası ;)
Şibumi den yola çıkarak Go'yu inceledim 1,5 saat kadar. Bu benim için iyi oldu. Hep merak ettiğim bir oyundu. Şibumi de açıkçası yabancı gelmiyor. Zamanında okuyup da acaba konusunu mu unuttum diye düşünüyorum. Neyse şu an hatırlayamadım :(
Ellerinize, emeğinize sağlık. Siz gezerken bizi de gezdirdiğiniz için ;)
Sevgilerimle.

mrduran 08-02-2012 10:47

Merhaba efendim,

İstanbul' un gezilmedik, görülmedik, koklanmadık, yaşanmadık nesi var ise sayenizde hepsine eriştik. Çok sağ olun. Saymakla bitirilemeyecek güzellikleri bizlere de yaşattınız.

Balık almamıza gerek yok, alsak ta Adil beyin yakaladıkları kadar taze olmazlar:)))... Üstelik deniz balığı olma şansı da sınırlı.

Kudurukk yeğenimize sağlık ve uzun ömürler inşallah. Size çekerse..sanırım iyi bir seyyah olacak, TV' lerde güzel sunular hazırlayacak... Bol bol ayakkabı eskitecek sizin gibi..))).

Ters laleniz hayırlı olsun efendim.

Sağlık içinde sevdikleriniz ile yaşayın ALLAH' ın izni ile inşallah.

Hanım, ''bizzat selâmımı ve saygılarımı ilet, tarifinize göre yaptığım kelek turşusu çok nefis idi, seneye daha çok yapacam'' dedi.

Ailenize selam ve saygılarımızla lütfen.

canannuman 08-02-2012 13:03

Çok güzel paylaşımlar elinize emeğinize sağlık. Yalnız çay bahçesinin yıkılmasına üzüldüm bir tur atıp 2 hercai 1 biber vs alıp, bir poşet dolusu akvaryum balığı ile gidip orada bir bardak çay içme zevkim vardı. Sanki içimden birşey koptu. Yazık çok üzüldüm. Zaten halkın nefes aldığı yer kalmasın batıyor sanki. İnşallah çiçekçileride kaldırmazlar oradan.

serkan_istanbul 08-02-2012 13:36

ellerine sağlık ablacım ya vallahi ilk işim yarın galiba emin önüne gitmek olacak. yıkılan yere bende çok üzüldüm o çöplük gibi yerden aldım bende bir koca saksıdan atılmış kasımpatıyı. askılı olanlardan yaz aylarında pahalı diye almamıştım.

oskar 08-02-2012 17:39

gerçekten harika bir bahçeniz var

berrinb 09-02-2012 00:42

Sevgili alcen ,resim yüklerken karşılaşmışız,,yeni gördüm ...Çiçek pazarında fazla çiçek yoktu, hem mevsim dolayısıyla, hemde buranın eski tadı kalmadı..:( çünkü pet shop lar çoğaldı...

Bu yüzden ortanca kızkardeşimi o sokaktan hiç geçiremeyiz..Caminin önünde ayrılırız,kendisi Mısır çarşısından geçmeyi tercih eder...hayvanları öyle hapis görünce sinirleri bozuluyor...O derece hayvan satışı ağırlıklı bir yer oldu artık...

Ziyaretine teşekkürler canım sevgiler...:))

berrinb 09-02-2012 00:46

Sayın kamelya vadisi,sabah sabah mutluluk verebildiysem,ne mutlu bana efendim ...Ziyaretinize teşekkürler ..Yine beklerim...Selam ve sevgiler,Rizeye...:))

berrinb 09-02-2012 00:56

Sevgili Adil, vallahi benim ayaklarıma kara sular da inmedi...Birincisi çok zevk aldım,iki aydır buraya gelmemiştim...İkincisi bu defa dümdüz çizmelerle çok rahat gezdim...:))

Eğer ki Uğur un dırdırı da olmasaydı,Kapalı Çarşı nın kapısına kadar gidipte içine girmeden döner miydim..Kesinlikle...:)) Oraya bir başka gün gidir özel olarak fotoğraflayacağım..

Sizdeki gibi İstanbul un havası da kar yapmağa başladı bu gece...Çıkarılan naylonları bu gün ,bir saat uğraşarak ,yeniden bitkilerin üstlerine örttük..Rıhtımda parmaklarımız uyuştu..

Öyle acaip bir mevsim yaşıyoruz ki, gidip gidip geliyor..Bizlerde şaşkın, bitkiler daha şaşkın...:) Sağ salim bu kışı atlatabiliriz inşaallah..
Ailece selam ve sevgiler hepinize....))

berrinb 09-02-2012 01:08

Sevgili gülen melek,size İstanbul un bir köşesini tanıtabildiğime çok sevindim...O kıvırcık güvercinlere bende bayıldım...Çok çok güzellerdi..Kafeste olduklarında istediğim pozisyonda resim alamadım....Şibumi adını vererek aşık olduğum balıklarda çok loş bir köşedeydiler....Aslında renkleri duruşları fevkaladedir..:)

Şibumi ye gelince o benim çok seneler evvel edindiğim Trevanian adlı yazarın bir kitabıdır..Çinde geçen ,bir olayın hikayesi dir..Ama benim en tesirinde kaldığıım kitaplardan ve isminin manasından dolayı zaman zaman üç kez okuduğum bir kitaptır...Go oyunu da o kitapta çok önemli bir yer tutar...Doğru hatırlıyorsunuz..O kitabı okuduğunuzu tahmin ediyorum..:))
Teşekkürler ,yine beklerim..Selam ve sevgiler...:))

berrinb 09-02-2012 01:36

Oooo ...Sevgili mr durancığım hoş geldiniz..Vallahi sizi bahçemde görünce çok seviniyorum...Bütün girdiğiniz bahçelere bir ışık ,sevgi ve neşe bırakıyorsunuz ...Çok sevdiğim arkadaşlarımdan biri de siz oldunuz,iyiki varsınız diyorum ben...:))

Kudurukkk,; laf aramızda büyük teyzesine,benzemiş ..:))) Kızkardeşlerime pek belli etmiyorum ,ama hareketliliği , pek hayra alamet değil...:))

Size katılıyorum Adil in tuttuğu taze balıklar bakınız benim hiç aklıma gelmedi o an da... maşallah hiç bir şeyi de unutmuyorsunuz..:)

Bitkiler ve bahçe konusunda bir uzman olduğunuzu düşünmeye başladım artık...Çünkü diğer bahçelerde de verdiğiniz bilgileri okuyorum..Çok faydalı oluyorsunuz... Şu anda bana yaptığını TERS LALE jesti gibi......:))) Çok çok teşekkürler...Turşuyu da beğendiğinize memnun oldum...Biz daha açıpda tadına bakamadık....Çünkü beyefendiye şeker gibi tuz da da son zamanda yasaklandı...Özenmesin diye bizde yemiyoruz.. Galiba bu gidişle konu komşuya yarayacak canım turşularım...:))

Efendim maharetli sevgili eşinize haseten selam ve sevgilerimi yolluyorum...Ailece sizi seviyoruz..:))

berrinb 09-02-2012 01:44

Sevgili canannuman ,ben haberlerden yıkımı duymuştum, ama görünce çok üzüldüm...Oraları halk tipi ve çiçek pazarının havasına uyan bir tarzı olan yerlerdi ...

İnşallah yıktıkları her yere yapılan kuleler gibi bir şekilsizi daha oraya yapmazlar...O tarihi eser yerlerin içinde çok sırıtır doğrusu....

Üzülüyoruz ama elimizden de hiç bir şey gelmiyor...:(
Ziyaretiniz için teşekkürlerimi ,sevgi ve selamlarımı gönderiyorum..:)

berrinb 09-02-2012 01:55

Sevgili serkan istanbul..Ne güzel yapmışsınız o kasımpatını çöpten alıp da can vermekle...Sağolunuz yaaa....Vallahi sizi de bu ahlakınızdan dolayı çok seviyorum kardeşim...

Bende öyle atılmış,sökülmüş,hakarete uğramış bitkilere hiç dayanamam doğrusu...Nerde olursa olsun alıp diriltmeye çalışırım...Vallahi hiç de utanmam...

Bir zamanlar evin karşısındaki Hediyelik kesme çiçek satan arkadaş , kestikleri karanfil saplarını çöp variline atıyordu...Ben onları kendisinden izin alarak alıp çelik yapıyordum...:)

Ama o seneler harika karanfillerim olmuştu...Size de tavsiye ederim...Çokda çabuk büyüyorlar.. Teras da bir karanfil köşeniz olur... Eminönüne giderseniz çiçekleri de siz resimleyiniz ...O gün pek fazla çiçek yoktu..

Teşekkürler ederim sevgiler..:)

berrinb 09-02-2012 01:59

Sayın oskar, siteye de bahçeme de hoşgeldiniz...Teşekkürler eder ,yine beklerim...

Sevgi ve selamlar güzel İzmir e......

Yücel Canpolat 09-02-2012 13:59

deklanşöründen, memleketimden insan manzaraları,
dilinden bal damlayan,
Berrin ablam
bir ben değil cümle alem Sen'in hakkını nasıl öderiz, söylermisin?

Uzaylı 09-02-2012 15:06

Sayın berrinb; Sizinle beraber ben de gezmiş oldum. Bir ara İzmir'e geldiniz de Kemeraltını fotoğrafladınız sandım. Kuru kahveci Mehmet Efendi Kemeraltında da tam köşe dükkan, aktarların ve turşucuların sokağı da aynı olunca "aaa İzmir" dedim ama değilmiş. Yakın çekim çiçek fotoğraflarını görünce içim gitti. Şöyle bahçede bir sürü yetiştirsek, arada kesip arajman yapıp vazoya koysak... Ahhh, ne güzel olurdu. Bu arada, çiçek soğanları İzmir'de iki katı fiyatla satılıyor.

Gezdim, gördüm, çarşı fotoğrafları ile içim açıldı. Tekrar uğrarım, sağlıcakla kalın...;)

fatma sunay 09-02-2012 19:35

Arkadaşım sen gezelim görelim ekibine dahil olsan diyorum çok güzel kareler yakalamışsın eline sağlık.
Önce çiçeklere baktım içim açıldı Memet efendiden bir kahve keyif kahvei içtim sonra canım turşu çekti yedim ehhhh akşamada balık yaptım karnım doydu teşekkürler..

Doğayla Barış 09-02-2012 19:59

Sevgili arkadaşım ellerin dert görmesin, ne güzel puslu İstanbul manzaraları böyle.
Hele çiçek pazarı...bir zamanlar benim yoğun iş tempom içinde kendime verdiğim ödül gezilerimdi.
Miniklerimle keyifle dolaşırdık. İçimi bir hüzün kapladı. :(
Yıllar geçti...minikler büyüdü...ben yüreğimde hasret yeni aşklara doğru yelken açtım.
Ama ilk göz ağrısı başka..;)
Bahçene sık sık göz atar oldum ilk aşkımdan bir haber var mı diye...:p
Sevgilerimle.

hk50 09-02-2012 22:02

Kış kıyamette 20 gün İstanbulda kaldım.Gezemediğim yerleri sayenizde gezmiş oldum.Teşekkürler Sn Berrinbb hanım.
Saygılar.

berrinb 11-02-2012 01:53

Sevgili kardeşim Yücel,sağol...teşekkürler..Bu güzel sözler,beğenilerin bana moral ve doping etkisi yaratıyor...Zira dört beş gündür eşimin rahatsızlığı beni çok üzmüş durumda...

Bu sahifelerde sizlerle konuşup açılıyorum desem yalan değil..Şu kışı bir sağ salim atlatsak,hastalıklar daha çok kış ve bahar aylarında artıyor...
Açıkça konuşmak gerekirse, İyi dileklerinize ve dualarınıza çok ihtiyacım var..Çok heyecan yapıyorum...:( Sağol güzel kardeşim...sevgilerim seninle .....:)

berrinb 11-02-2012 02:04

Sevgili Uzaylı ,Kemeraltı çarşısında çocukluğumda ; anneannem ve dedemi ziyaretlerimizde çok gezdim..dediğiniz gibi çok benzerlikler vardı ..Şimdi tabii bilmiyorum..değişiklikler varmı..??

Çiçekçi bayanların çiçekleri harikaydı ..Hepsi de seçme ve çok sıhhatliydiler...Vallahi bizim bahçelerde ne kadar uğraşsak da , öylesine güzel yetişmezler...Bunlar seralarda özel ilgi ve bakımla yetişiyor...

Ziyaretiniz beni memnun etti,canım..yine beklerim ....Size ve Eşiniz Dünyalı ya da selam ve sevgiler ......:))

berrinb 11-02-2012 02:17

Sevgili arkadaşım Fatma Sunaycığım....Ben sizin yaratıcılığınıza hayrandım...Şimdi bir kez daha çok yaratıcı bir yeteneğe sahip olduğunuzu ispatladınız..Gezelim görelim ekibi...

Biz en iyisi bu ekibi bütün arkadaşlarla ,bir şekilde yapsak diyorum bende...Çünkü Türkiyenin dört bir yanından çekilmiş,doğa, tarım, ve bahçe fotoğrafları ,videoları gelsin.......Dahası Avrupa ve Amerikada dahi arkadaşlar var....Ağaçlar net e gelir sağlamış olmaz mıyız...Ne güzel bir çalışma olur...

Vallahi ben gönüllü olurum..tabi ki sizler de öyle...Artık herkezin elinde bir kamera ....TV ile anlaşsınlar,Çok da harika bir program olmaz mı ??....

Sevgili arkadaşım,kahve ,turşu, balıklar ..afiyet olsun..Size bu ikramlar az bile ..Ben sizi ve arkadaşları evimde ağırlamayı çok istiyorum...Fakat sağolsun bu kış eşimin rahatsızlıklarından ,bir fırsat bulamadım...Dua ediniz bana ...Baharda iyileşir inşaallah da bizde buluşma fırsatı yakalarız....Sizi kucaklıyorum,sevgili arkadaşım...sağolunuz..:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025