![]() |
Komşu duvarı saranlar......
4 Eklenti(ler)
|
Sevgili Alcen in torunlarına bakar mısınız.....:)))
3 Eklenti(ler)
Eklenti 414713
Katmerli haseki fidelerini Sevgili arkadaşım Alcenciğim gördermişti..En güzel yere dikildiler....Ve çiçek açtılar...... Eklenti 414714 Bu güzelde pembesi.... Eklenti 414715 |
Mayıs ortalarında, ön bahçeden görüntüler...
5 Eklenti(ler)
|
Mayıs ayı ortalarında çiçekler.....
5 Eklenti(ler)
Eklenti 414721
Eklenti 414722 Nemesialar ile bu sen tanıştım...Çok beğendim... Eklenti 414723 Eklenti 414724 Bu Non-Stop soğanlı begonya küçük kızkardeşimin hediyesiydi..Çiçeklenmesi hiç durmadı.... Eklenti 414725 |
Begonya, petunya ve karanfiller...
5 Eklenti(ler)
|
Çengelköyde ki dürüm kebap salonu.......
3 Eklenti(ler)
Eklenti 414731
Bu küçük ama çok zevkli yapılmış işyerinin ,taş duvarlarına hayran oldum.... Eklenti 414732 Bakar mısınız...Harika olmuş....:) Eklenti 414733 |
Sevgili Berrin Hanım, bu ne böyle nemesia ordusu!.. Ben tohumdan yetiştirdim henüz 1-2 dal üzerinde 1-2 çiçek. Siz ne yaptınız böyle de bunlar böyle oldu?..
Berrin Hanım bir sürü soru sordum tabi biliyorum siz sonradan göreceksiniz çünkü ben yine aralarda kaldım. Gerçekten ne yaparsınız, ne edersiniz kesinlikle beni bilgilendirmeniz gerekiyor. |
Arka bahçede , gece çekimleri.....
5 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
İşte benim de çiçeklerim hep o minicik kadifeler gibi, fakat sizde olsa idi ne yaparsınız, ne ederdiniz? Kimbilir nasııl gelişmiş olurlardı? |
Denizden görüntüler......
5 Eklenti(ler)
Eklenti 414739
Eklenti 414740 Eklenti 414741 Eklenti 414742 Şu kuşların keyfine diyecek yok......:)) Eklenti 414743 |
Berrin Abla bahçen muhteşem görünüyor. Çiçekler senin elinde bir başka oluyor, ben bir küpeyi yaşatamadım senin maşallahın var renk renk. :dilli:
Bence bunların arasına saksıda bodur domates ek derim bahçeni keyifle gezerken minik minik domateslerin tadını çıkartırsın. Bakımı da kolay. Sağlıcakla kalın. |
Şimdi küpeli zamanı.Okadar çok çeşidi varki insanı büyülüyorlar.
Hatta insan her çeşidine ulaşmak için arayış içinde oluyor. Birde yer sorun olmasa.:)) Rabbim herşeyi nekadar güzel yaratmış. Çiçeklerinizle ve sevdiklerinizle sağlıklı günler geçirmeniz dileğimle. Saygılar selamlar Berrin abla. |
Sevgili Yeni Gine...Yine arada kalmışsınız.:))....Dün gece gözlerim yanmaya başladığı için aralara bakamadım..Sorularınızı şimdi cevaplıyorum..:)
Küpeli çiçeği serin ve yarı gölge yerleri ve bol suyu seviyor...Arada bir de vitamin verirseniz başka bir zahmeti yoktur....Tohum da verirler ...Çelikten daha zahmetsiz yetişebilir...Şu anda çeliklerden yetiştirebilirsiniz...Yerini severse Kasım a kadar açar...İç mekanda olursa kalıcı da olur...Benim geçen seneki küpelerimden Jumbo cins olanlarından dört adedini seraya koyarak muhafaza ettim..Diğerleri bahçede kuytu bir yerde sağlam olarak kışı atlattılar.....:) Nemesialar ile ben bu sene tanıştım ve onları o şekilde aldım..Tohumların hepsinde başarılı olamıyorum..Bu sene belki 30 paket tohumun yarısı ancak çıktı...ve daha çok minikler...Zengarden aldıklarımın çoğu da hiç çıkmadı.Bu kadar uğraşdan sonra Sukütü hayal.....:( Bu yüzden tohuma her çiçekte itibar etmiyorum...Tohum atarak yetiştirdiklerim ; Zinya, şebboy,latin, ipek, alisyum, haseki, sardunya, glayöl, ve birkaç daha ....Bu çiçekler çoğu zaman yetişebiliyorlar....Nemesia tohumunun nazlı olduğunu bir kaç yerde okudum...Çok harika bir çiçek beyazının kendisine has bir kokusu var....Şu anda tohuma kalktılar gibi.... Bu tip çiçekler ancak kendi dökülüpte çıkarsa iyi netice veriyorlar....Çünkü kendi tabiatine göre uygun olduğu yeri seçmiş oluyorlar ...Bence tabii....Ama Sardunyalarda ve karanfillerde bile çok seneler şahit olmuşumdur...Taş aralarından çıkmışlardır fideleri ....:) Küçük kadifelere gelince , işyeri sahibi onları daha yeni dikmişti ..Küçük fidelerdi hepsi....Bu resimler Mayıs ortalarından ...Şu anda büyümüşlerdir.... Ziyaret ve beğenilerinize çok çok teşekkürler canım...Yine beklerim..Selam ve sevgiler..:) |
Sevgili h doğan, küpeliyi yetiştirememenizin sebebi Adana nın sıcakları olmasın...Küpeli çok güneş ve sıcağı sevmez....serin ve gölgelerden bol sudan hoşlanır..Çok uzadığında budanması gerekir..kendini tazeler...Vitamin veya gübre ilede çok güzel yetişir...:)
Domatesi ancak yazlık bahçemde denizin kıyıya attığı bir büyük su deposunu keserek elde ettiğim saksıda geçen seneden beri yetiştiriyorum...:))Atık bahçemde yer olmadığı için onu kum ile ön bahçe taşının arasına koydum..Orada harika güneş alıyor ve tadacak kadar domates alıyoruz...Beyefendi bahçe domatesini çok sevdiği için bu saksıyı ona tahsis ettim....:) Bana kalsa ben onu bir güzel çiçeklerle doldururum tabii....:)))) Domates tarlamın resmini de paylaşırım bu gece ....Üç adet dikildi bu sene birinin üzerinde bir hayli küçük domates dolmuş....:) Artık salça bile yaparım ben onlar ile...:)) Selam ve sevgiler.....:) |
Sevgili Adil, ziyaret ve beğenilerinize teşekkürler kardeşim...Küpeli favori çiçeklerimin arasındadır...Çok severim...Rahmetli annemin bütün sevdiği çiçekler bende de iz bırakmışlar anlaşılan...:)
Şimdi artık budanma zamanları , çiçeklenme bitmek üzere..Bu gün bazılarını bdayıp yeniden diktim..İnşallah tutarlar..:) Tanrı ya çok şükür ..Bizlere harikalar yaratmış...Tekrar çok şükür ki , bizleri de bitki ve doğa sevgisi ile yaratmış...Diyorum......Selam ve sevgiler ailenize ve size ..:) |
Alıntı:
|
Berrin hanım bahçenizi büyük bir keyifle gezdim, her renk her çeşit çiçek ve alt türleri, herşey var maşallah. Ellerinize sağlık, bu kadar çeşit bitkiyi bakmak onlara hizmet etmek kolay birşey değil. Tüm bahçenizi birkaç saatte gezebildim. Saygılar selamlar efendim...
|
Sevgili Yaylacı ; önce hoşgeldiniz hemşerimmm ...Diyorum...:) Sizin Trabzon kökenli olduğunuzu Sevgili Kaptan ı ziyaretinizden sonra öğrenmiş bulunuyorum...Siz benim yeri başka olan arkadaşlarımın arasındasınızdır..Şöyle ki..Evvelce sarmaşıklarımın kesilmesi tehdidi ile karşılaştığım ve aynı zamanda ailece çok zor anlar yaşadığım bir dönemde ; Bana yazınız ile verdiğiniz moral kalbimi ferahlatmıştı...
Bazı anlar , insanın iç dünyasında hiç unutulmaz...Bu mesajınızda Yaylacı ismini hafızama kazımıştır...Tekrar teşekkürler..:) Paulownia ya gelince...Sevgili Yaylacı Paulownia ağacı yazlıkta ...Bu fide İstanbul arka bahçede pencere kıyısındaki saksıda çıkıyor...Yani yerlerinin alakası yok...Ama yinede bekleyip göreceğim...Birde aklıma gelen şu Dut ağacı olabilir mi acaba....?? Sevgili Yaylacı ziyaret ve beğenileriniz için çok çok teşekkürler hemşerim..Sağolunuz..yine beklerim....Selam ve sevgiler.......:) |
Kaktüsçülere..........:)
3 Eklenti(ler)
|
Kaktüslerin bazıları tomurcuklandılar.......
4 Eklenti(ler)
|
Bu da bir sukulent miş....Rengi ve şeklini çok beğendim...
3 Eklenti(ler)
|
Şu kırmızı siyaha bakar mısınız...:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 415177
Eklenti 415178 Arka bahçenin Multi Blue si ...... Eklenti 415179 Eklenti 415180 Eklenti 415181 |
İstanbul arka bahçeden......
3 Eklenti(ler)
Eklenti 415183
Eklenti 415184 Şu salyangozların açtığı delikleri gördükçe ya sabır çekiyorum...:( Beyaz kokulu Hostanın yapraklarını dantela gibi oydular...:( Eklenti 415185 |
Arka bahçenin gülleri........
4 Eklenti(ler)
|
Ön bahçenin küpelileri........:)
5 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
Küpeli defilesi...........:)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 415218
Eklenti 415219 Bu rengi ile bu sene karşılaştım.....En güzellerden...:) Eklenti 415220 Eklenti 415221 Eklenti 415222 |
5 Eklenti(ler)
|
Arka bahçenin ceylan ve sardunyaları......
5 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025