![]() |
Taş için Eskiişehir yolunda yanılmıyorsam 27. km'de Taş Market var. Eskişehir istikametine giderken yolun solunda kalıyor. http://www.tasmarket.gen.tr/
Ben falezleri, beyaz taşları falan hep oradan aldım, yapı marketlere göre bayağı daha ucuz. Aklınızda bulunsun. :) |
Alıntı:
|
Nurgülcüm,
Haymana yolu üstünde taş satan birçok yer var. Özellikle taş dünyası diye bi yer var çeşidi fazla oranın. |
3 Eklenti(ler)
Bahçedeki Alyssumlar... Ben bu çiçeği gerçekten çok sevdim. Tohumdan da kolaylıkla çimleniyor. Ancak şaşırtması çok zor oluyor. Bahçeye tohum atmak en mantıklısı..
Eklenti 210348 Eklenti 210349 Eklenti 210350 |
Renkleri güzelmiş nurguldkçüm benim beyaz var.
|
4 Eklenti(ler)
İşte baharda beni en çok mutlu eden Japon elmalarım
Eklenti 210357 Eklenti 210358 Eklenti 210359 Eklenti 210360 |
Diktiğim tüm çalıların isimlerini birbirine karıştırdım. Bu kimse artık, çok güzel minik beyaz çiçekler açıyor :)
Deutzia gracilis (havlu püskülü) Eklenti 210351 Eklenti 210352[/QUOTE] |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Minyatür Güller,
Küçüklüğüne aldanıp çok sık dikmişim. Haftasonu ayırdım merak etmeyin :) Eklenti 210366 Eklenti 210367 Eklenti 210368 |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Meyve ağaçları, Elma çiçeği, Armut çiçeği, diğeri kim bilmiyorum.Eklenti 210369
Eklenti 210370 Eklenti 210371 |
2 Eklenti(ler)
|
Sevim abla, beyazı da tohumdan yaptım ama bahçeye taşırken biraz yamuldu. Toparlanırlar inşallah.
|
Onların adına teşekkür ediyorum mandalinci :)
Sanırım bunlardan 7-8 tane var arkalardakiler de dahil olmak üzere. Kesinlikle herkese tavsiye ederim. Yoğun çiçekli zamanında bahçede müthiş görünüyorlar. |
3 Eklenti(ler)
Albino Adeniumlarım hayatlarına son verdikten sonra, 3 tane farklı Adenium kaldı :)
Haftasonu onları bulundukları yerden çıkardım. Bonsai denemesi için kazık kök varsa kesecektim ama baktım kayda değer bir kazık kök yok :) Bir de korktum, becerebilir miyim diye :) Üstü düz bir taşı temizleyip, antibakteriyel ile fısfısladım. Saçak kökleri taşın çevreleyecek şekilde Adeniumun köküne sıkıca koyup, gübreli bahçe toprağı koyduğum başka bir saksıya diktim. Çok profesyonel olmasa da en azından bitkinin fazla uzamasını engeller diye umuyorum. Göreceğiz :) Bu işlemleri yapmadan önceki durumları.. Eklenti 210374 Eklenti 210375 Eklenti 210376 |
3 Eklenti(ler)
Bu sene sebze bahçesine, sadece domates, biber ve ısrarlara dayanamayarak salatalık ekeceğim. Ve tabii yeşillik..
Tohumdan Pembe domates ( 3 sene önce PDA dan alınmıştı. Ondan beri tohum mahsülden alınıyor ve hiç ilaçlanmadı :) Siyah Tula domatesi fidesi. Ben yaprak ve gövdesinde fark göremiyorum. Ve biber... Eklenti 210385 Eklenti 210386 Eklenti 210387 |
2 Eklenti(ler)
Tohumdan Nakkaş sarmaşık,
Gerçek yerlerine yani saksılara aldım. Ancak gövdesi çok cılız. Umarım yaşatabilirim. Çok beğeniyorum bu sarmaşığı :) Eklenti 210388 Eklenti 210389 |
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan Heliotropium,
Sadece iki tane çimlendi. Onlara da gözüm gibi bakıyorum :) Şaşırttım bile :) Eklenti 210390 |
2 Eklenti(ler)
Yıldız çadırı,
Hava hala soğuk olduğu için henüz bahçeye taşıyamadım :( Eklenti 210393 Eklenti 210394 |
4 Eklenti(ler)
Tohumdan Ölümsüz Çiçek (HELICHRYSUM)
Aubrieta Alyssum Lobelya Bahçeye yerlerine taşındı :) Eklenti 210395 Eklenti 210396 Eklenti 210397 Eklenti 210398 |
Ne kadar çok tohum çimlendirmişsiniz. :eek:
Bayağı renkli günler bekliyor bu bahçeyi. :) Bu arada sardunyalar da yerini almış sanırım, yanlış görmediysem. :) |
Sevgili nurguldk maşallah tohumlar çimlenmiş bunlar bahçede yerlerini alınca çok daha güzel olur dilerim büyümelerinide görebiliriz nakkaş çiçegide güzel elinize saglık
|
Nurgulum, çimler epey yeşermiş. Alisyumlarda büyümüş, bir kasada ben aldım dikemedim bekliyor. Tohumların maşallahı var.
Nakkaş, cok arsız bir bitki sanırım. Bir evin duvarlarında cıkmış, arkadaşım sökmüş, bana da dikmiş. At taşların dibine tohum, yayılıp dursunlar:) Bu emek ve azimle, bahcede keyf yapacağın günler yakındır. Mutlulukla. |
Sevgili Nurguldk, ben bu bahçeye hiç mi yazmamışım, şimdi baştan itibaren baktım, yokum:(
Bahçenizi çok güzel renkli günler bekliyor, sizin tatlı heyecanla hazırladıklarınız sayesinde. Ellerinize sağlık. |
Nurgul hanım ;
insan kendi yetiştirmediği bitkileri daha çok beğeniyor sanırım ya da bildiklerine göz aşina olduğu için dikkat çekmiyor . Sizin ismini bilmediğiniz çalıları ve nakkaş sarmaşığını ilk kez görüyorum özellikle beyaz çiçekli çok hoş duruyor. Kaya bahçesini de merak ediyorum :) |
Alıntı:
Sardunyalar çoktaaan yerini aldı da, yenilerini bekliyorlar :)) |
Alıntı:
Tohumdan bu sene sondu :) Teşekkürler. |
Alıntı:
Tohum yaptığında bahçe duvarlarının altına serpmeyi düşünüyorum ben de :) |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025