![]() |
Sevgili nurguldk laleler o güzel begonyalara bayıldım japon elmasının çiçekleri muhteşem ıxia çiçeginide görebiliriz inşallah bende merak ettim elinize saglık çok güzel çok...
|
Sevgili Periş, teşekkür ederim. Daha güzeli sizin olsun :))
|
Arka bahçeyi sakın küstürme ön bahçe bu günü yansıtıyor ama arka bahçe geçmişten çok izler taşıyor şunu unutmayalım evin yenisi bahçenin eskisi makbul:)elleriniz emeklerinize sağlık,baharla beraber çok yoğun iş temposu bizi bekliyor çok sıkışacağız işleri aksatmamak lazım sayın nurguldk çimler bağırıyor biç beni hava alamıyorum diyorlar:p
|
Alıntı:
Arka bahçe yazın çok keyifli oluyor. Hem daha serin hem de huzurlu. Beğenmenize sevindim :) |
Weigela aldığımı biliyordum ama hangisi karıştırmışım. Yaşasın 3 tane Weigelam var. Biri açık pembe, 2 si koyu pembe çiçekli. Ama henüz değil :))
Eklenti 212751 |
|
Oya ağacı sanırım bahçelerde en geç uyanan bitki. :) Mayıs ayında ancak kabarınca her sene bir korkutuyor, gözünüz aydın. :)
Aşı denemesine bakakaldım. Ben de kaç yıldır şu aşılama olayını öğrenmek lazım diyip dururum ama elime alıp da denemişliğim yoktur. Halbuki ne kaybedeceğiz değil mi? Böyle böyle öğrenilir. Size birisi mi tarif etti, yoksa okuyup öğrenip mi yaptınız? 3 renkli leylak fikri de çok güzel. Gelecek planları arasında değerlendirmek lazım. :rolleyes: Yalnız aşı aslında Şubat ayı civarlarında serinde yapılmaz mı? Göz aşısı olunca mı farklı oluyor acaba? Bir de arka bahçedeki objeler çok hoşuma gitti. O taraf gölge oluyor sanırım, forumda gölge bahçesiyle ilgili bir şeyler vardı. Biraz özenle saklı bir cennet yaratılabilir. :) |
Sevgili Gilan, göz aşısı bu aylarda yapılıyormuş. Forumlarda aşılama ile bilgiler var biraz yararlandım ancak detayları oradan öğrendiğimi söyleyemem. Uygulama görüntülerini you tube tan buldum. Grafting, graft yazdığınızda birçok video çıkıyor. Yazılı anlatımdan daha kolay tabi bu şekilde öğrenmek.
Bu arada deneme tabii, deneye deneye öğreneceğiz :) Yabani güllere de aşı yaptım ancak daha önce yok etmeye çalıştığım için gövdeleri epey kısaydı. O nedenle pek ümitli değilim onlardan. Arka bahçede, hepsini fotoğraflayamadığım çok eski aletler var aslında. Tümünü daha önce bahçe yarışmalarında derecelere girmiş bir tanıdığımızdan aldım. Eşi vefat edince bahçeyle ilgilenemediği için sağolsun bizim bahçeye uygun görmüştü bunları. |
4 Eklenti(ler)
Hava yine yağmurlu... Dün yağmur başlamadan son anda domatesleri dikmeyi başardım. Biberler kaldı :(
Hava tam ısınmadı ama bu da lalelere yaradı ;) Lale devri hala sona ermedi bahçede ;) Resimlerde tam kendini gösterememiş ama yeni lalelerin renkleri çok farklı, grup renkleri,somon, turuncu alacalı pembeler... Eklenti 214306 Eklenti 214307 Eklenti 214308 Eklenti 214309 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bauhause dan aldım. Çok sevimli ama içine ekecek birşey bulamadım henüz :D
|
1 Eklenti(ler)
Sardunya konusunda çok yeniyim. Bu sarkan türlere sakız diyorlar sanırım :)
Rengi çok güzel :) Eklenti 214312 |
Alıntı:
|
Cemoya kalırsa heryere sukulent diker :))) Beni de o bulaştırdı zaten bu işe.. Bu konuda da epey çaba sarfetti hani :)
|
1 Eklenti(ler)
Oya ağacımın üzerindeki baykuş :) Yanlış anlamayın misafir değil, bahçenin demirbaşı :)
Eklenti 215766 |
3 Eklenti(ler)
Sebze bahçemden kareler..
Pembe domates, siyah tula domatesi ve biberler yerlerini aldılar. Aralarda da haşerat engelleyecek kardeş bitkiler, adaçayı ve kadifeler yerlerini aldı. Ayrıca küçük bölmelere ayırdığım yerde farklı yeşillikler ekildi.Eklenti 215767 Eklenti 215768 Eklenti 215769 |
2 Eklenti(ler)
Artık neyi nereye dikeceğimi şaşırdım :)
Taş bahçenin üst kısmına altın çilek fideleri ve Goji berry dikildi. Eklenti 215770 Eklenti 215771 |
5 Eklenti(ler)
Ve yine laleler... Lalelerin iki de bir resmini çekiyorum ama o kadar güzel renkleri var ki. Paylaşmadan edemiyorum :)
Eklenti 215773 Eklenti 215774 Eklenti 215775 Eklenti 215776 Eklenti 215777 |
2 Eklenti(ler)
Minyatür güllerimin hepsi açmaya başladı. Özellikle bunun renkleri çok hoş.
Ve sardunyalarım.. Eklenti 215778 Eklenti 215779 |
1 Eklenti(ler)
Mandavilla süper görünüyor :) O kadar çok talibi var ki bir kaç çelik alıp perlite koydum. Umarım köklendirmeyi başarabilirim. Yoksa yandık :p
Eklenti 215784 |
4 Eklenti(ler)
Weigela'lar açmak üzere, tüm dalları tomurcuk dolu :)
Ağaç mine, geldikten sonra donlardan yaprakları haraboldu. Ama o haline bakmadan tomurcuk doldurdu heryerini.. Ve açmaya başladı kıyamam ;) Havlu püskülü hala harika görüntüler veriyor. Begonyalar da son derece keyifli. Eklenti 215786 Eklenti 215787 Eklenti 215788 Eklenti 215789 |
Nurgül Hanım,
Bahçenizi gezdim. Ellerinize sağlık, güzel bir yer yaratıyorsunz. Japon elmanız pek güzelmiş. Clematis sever olarak hayranlıkla türlerine baktım. Arka bahçenizdeki aksesuarlar çok güzeller. Nasıl da yakışmışlar hepsi birbirlerine. Baykuşunuza bayıldım. Kızım küçükken bir çatıda gördüğü kuşun adının baykuş olduğunu duyunca sormuştu: -Anne baykuş burada, bayan kuş nerede??? :p Sevgiyle. |
Alıntı:
Baykuş hikayesine de bayıldım. E kız çocukları detay kaçırmazlar. Her konuda bir fikirleri **** bir soruları olur :D |
1 Eklenti(ler)
Clematislerin bir çoğu tomurcukta. Bu da çiçek açma hazırlığında ama yavaş çalışıyorlar :) Sanırım Multi blue..
Eklenti 215795 |
2 Eklenti(ler)
Dekoratif çamların altına aubrieta diktim. Bir kısmı tohumdan bir kısmı fide.
Şu anda da güzel görüntü veriyor ama o yastık şeklinde kabarık çiçekli halini seneye bekliyorum. Saksılardaki soğanlılar gelişiyor. Gala, lilium, frezya , Ixia.. Sabırla çiçekleri bekleniyor. :rolleyes: Eklenti 215796 Eklenti 215797 |
5 Eklenti(ler)
Kaya bahçesine haftasonu talaş dökülerek taşla kaplandı. Elimizdeki 2 kova beyaz taş yetmeyince, duvar yapılırken kullandıkları taşları attık. Bence fena olmadı :)
Eklenti 215809 Eklenti 215810 Eklenti 215811 Eklenti 215812 Eklenti 215813 |
4 Eklenti(ler)
Kaya bahçesi devam
Kayaların arasında, oyuklardaki minik sukulentler, Cemonun dağlardan getirdiği pitirikler. Kaya bahçesi ilk yapıldığında yerleştirirken sanırım oraya buraya düşüp kök salmışlar. Heryerden sarkıyorlar ve ben çok seviyorum onları :) Eklenti 215817 Eklenti 215818 Eklenti 215819 Eklenti 215820 |
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Ve son olarak çelik köklendirme kovalarından biri.. Clematis çelikleri, bence hepsi sağlıklı görünüyor ve köklendiler. Bakmaya cesaret edemiyorum.
Bakıp yerlerine diksem mi? Daha erken mi acaba ????? :confused: |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025