![]() |
Alıntı:
Aynen söylediğiniz gibi.. Bazılarının bahçesini sarıp da kurtulamadığı türler, olmayanlar için nimet sayılıyor :) Tohumdan uğraşıp duruyoruz biz de :)) Bu arada ismini bilmediğim çalı Deutzia gracilis (havlu püskülü) imiş. |
Havlu püskülü adını duyardım da ne olduğunu bilmezdim, çok güzelmiş. :D
Fotoğraftan kokulu bir bitkiye benziyor. :) Kokulu mu acaba? |
Alıntı:
Ben havlu püskülüm olduğunu farkında bile değilim :) Bursa'dan bir çok çalı türü aldım ama istediklerim liste halindeydi. Ve bir bagaj dolusu :) Şöyle bir baktım, ben bunları unutmam dedim. Ama Ankaraya gelip de dikmeye sıra gelince hepsini birbirine karıştırdım. İşin ilginç tarafı, bu türden bir çalı istememiştim. Sanırım satıcı karıştırdı. Çok da iyi oldu :) Kokusu olduğunu farketmedim. Farklı zamanlarda burnumu dayayıp kontrol edeyim bari :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Pazarlardaki Pembelerde GDO olduğunu sanmıyorum ama tarlacılıkta büyük ihtimalle hormon **** kimyasal ilaç kullanılıyordur. Organik sertifikası yoksa. Pembe Domatesler geleneksel çünkü. Yetiştirmek isterseniz tohum verebilirim :) Aslında hersene çok sayıda fide üretip isteyenlere dağıtırdım. Ama bu sene çiçeklerin bir çoğunu da tohumdan yapınca, yer sıkıntısından kendime kadar domates yapmıştım. :( |
Alıntı:
Ay nasıl mutlu olurum. Ben tohum almak için araştırma yaparken artık tohum dağıtmıyoruz gibi bir yazı gördüğümü hatırlıyorum zaman geçti bir daha da araştırmamıştım. Teşekkürler |
Nurgülcüm fazla varsa bende isteyebilirmiyim......
|
Sevgili mandalinci ve Handan,
Tohum ekmek için geç oldu ama. Artık fidenin bahçeye alınma zamanı geldi çünkü. Keşke daha fazla fide yapmış olsaydım :( İllaki isterseniz evi bir araştırayım kalmış mı diye :) Ama sonbaharda istediğiniz kadar verebilirim bahçeden :) Hatta bu sene siyah tula domatesi de ekiyorum. Ondan da verebilirim. Ama sonbahara :( |
Alıntı:
A.E.O |
Alıntı:
|
Tamam nurgul,sonbahara isterim.
|
Tamam. Listemdesiniz :) Gerçi listeye gerek yok. İsteyen herkese sonbaharda verebilirim. Ayrıca Ankaradaki arkadaşlar, domatesler olunca, istedikleri zaman dalından tadına bakabilirler :)
|
Alıntı:
Aslında ben Ayaş Ilıca köyünden hakiki Ayaş diye sattıkları (inanayım mı?)domateslerden her sene alıp derin dondurucuda saklıyorum, biraz tohum da ayırdım ama bu sene dikmedim. Burda kalamıyoruz, Bodrum'da da sıcaktan yanıyorlar. Yemiş kadar oldum, sağ olun:) |
2 Eklenti(ler)
Haftasonu geldi ben yine pert :)
Yalnız hala domates biber fidelerini dikemedik, yağmurdan fırsat bulup da. Altın çilek ve goji Berry de bekliyor. Lisiler dikildiklerinden beri yağmurdan kurtulamadı. Ağaç olacak yakında benim fideler :mad: Hafta içi çalıştığım için, haftasonları bahçeyle daha rahat ilgilenebiliyorum. Yarın da dikemezsem haftaya Mayıs sonu olacak neredeyse :( Taş çiçeklikteki ilk açan kırmızı ve sarı laleler geçiyor. Sıra pembe ve turunculara geldi. |
1 Eklenti(ler)
Yıldız çadırlarını, barbekü bahçesine çıkan merdivenin kenarlarına diktim. Sarar umarım. Üzerleri tomurcuk dolu :)
|
2 Eklenti(ler)
Clematis Warszawska Nike, çok hızlı uzuyor.
Üzerinde bir kaç tane de tomurcuk belirmiş. :D |
1 Eklenti(ler)
Cytisus, sarıdan sonra turuncusu da açmaya başladı. Ben bunlara hayran kaldım. Ama sanırım çiçekli kalma süresi çok kısa :mad:
|
2 Eklenti(ler)
Keçi sakalı, Spirea
|
2 Eklenti(ler)
Ben bütün çalıları birbirine karıştırdım. Bu kimdi acaba? Tomurcuğu çok hoş görünüyor.
|
5 Eklenti(ler)
Japon elması favorim.. Ama artık çiçekleri geçmek üzere..
Ve bahçe genel.. |
2 Eklenti(ler)
Eşim ve diğer insanların acayip bakışları eşliğinde ilk aşı deneyimimi gerçekleştirdim :D
Mor leylağa beyaz ve pembe leylak aşısı yaptım. Çok heyecanlıyım ve sabırsızlanıyorum. Umarım doğru şekilde yapmışımdır ve tutar. Sürgün göz aşısı ;) |
4 Eklenti(ler)
Doludan nasibini alan Hosta ve Sardunyalarım.
Neyse ki sardunyanın üzerinde tomurcuk bol. |
1 Eklenti(ler)
Ixia epey uzadı ancak hala görünürde çiçek yok :(
Çok merak ediyorum çiçeklerini |
1 Eklenti(ler)
Ellemem cemo tarafından kesinlikle yasaklanan Clematis çeliği (sanırım montana) çiçek açıp duruyor. Üzerinde de tomurcuklar var. Kesin köklendi diyorum :D
|
3 Eklenti(ler)
Begonyalar çıldırmış olmalı :D
Keyiflerine diyecek yok... |
4 Eklenti(ler)
Alyssumlar yayılıyor :)
Gravilla Ve gözlerime inanamadım. Kuruduğunu sandığım oya ağacı uyanıyor. Allahtan sökmemişiz :D |
Sayın nurguldk, bahçeniz ve çiçekleriniz mükemmel, ellerinize sağlık. Sadece haftasonu uğraşabilmenize rağmen iyi başardınız. Tebrikler...
|
3 Eklenti(ler)
Farkettim ki arka bahçenin fotoğrafını hiç koymamışım. Çok eski aletler var arka bahçede. Biz de uygun olsun diye oraya sedir yapmıştık. Yazın minderler koyuyoruz. Ama çok sık kullandığımız söylenemez.
Zaten yabani otlar diz boyu olmuş. Çimler biçilmemiş. Niye oraya arka bahçe muamelesi yapıyorsak artık :rolleyes: |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025