agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   nurguldk / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/23717.htm)

nurguldk 10-05-2011 08:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 800883)
Nurgul hanım ;
insan kendi yetiştirmediği bitkileri daha çok beğeniyor sanırım ya da bildiklerine göz aşina
olduğu için dikkat çekmiyor .

Sizin ismini bilmediğiniz çalıları ve nakkaş sarmaşığını ilk kez görüyorum özellikle beyaz çiçekli çok hoş duruyor.

Kaya bahçesini de merak ediyorum :)

Nurcan hanım,
Aynen söylediğiniz gibi.. Bazılarının bahçesini sarıp da kurtulamadığı türler, olmayanlar için nimet sayılıyor :) Tohumdan uğraşıp duruyoruz biz de :))

Bu arada ismini bilmediğim çalı Deutzia gracilis (havlu püskülü) imiş.

gilan 10-05-2011 11:49

Havlu püskülü adını duyardım da ne olduğunu bilmezdim, çok güzelmiş. :D

Fotoğraftan kokulu bir bitkiye benziyor. :) Kokulu mu acaba?

nurguldk 10-05-2011 12:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 801347)
Havlu püskülü adını duyardım da ne olduğunu bilmezdim, çok güzelmiş. :D

Fotoğraftan kokulu bir bitkiye benziyor. :) Kokulu mu acaba?

Ben havlu püskülüm olduğunu farkında bile değilim :) Bursa'dan bir çok çalı türü aldım ama istediklerim liste halindeydi. Ve bir bagaj dolusu :) Şöyle bir baktım, ben bunları unutmam dedim. Ama Ankaraya gelip de dikmeye sıra gelince hepsini birbirine karıştırdım. İşin ilginç tarafı, bu türden bir çalı istememiştim. Sanırım satıcı karıştırdı. Çok da iyi oldu :)

Kokusu olduğunu farketmedim. Farklı zamanlarda burnumu dayayıp kontrol edeyim bari :)

mandalinci 10-05-2011 19:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 800589)
Bu sene sebze bahçesine, sadece domates, biber ve ısrarlara dayanamayarak salatalık ekeceğim. Ve tabii yeşillik..

Tohumdan Pembe domates ( 3 sene önce PDA dan alınmıştı. Ondan beri tohum mahsülden alınıyor ve hiç ilaçlanmadı :)
Siyah Tula domatesi fidesi. Ben yaprak ve gövdesinde fark göremiyorum.
Ve biber...

Eklenti 210385

Eklenti 210386

Eklenti 210387

PDA'nı açılımı nedir? Cehaletimi hoşgörün. Yerel pazarlarda satılan (Bodrum vb gibi) pembe domatesler gdo suz mudur? Bilir misiniz.

mandalinci 11-05-2011 08:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 801614)
PDA'nı açılımı nedir? Cehaletimi hoşgörün. Yerel pazarlarda satılan (Bodrum vb gibi) pembe domatesler gdo suz mudur? Bilir misiniz.

PDA, pembe domates ağı mı? Düşününce böyle bir organizasyon olduğu aklıma geldi.

nurguldk 11-05-2011 08:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 801818)
PDA, pembe domates ağı mı? Düşününce böyle bir organizasyon olduğu aklıma geldi.

Pembe Domates ağı evet :) PDA da bırakın GDO yu hiç kimyasal kullanmadan yetiştirilen pembe domateslerin her yıl tohum ve fide dağıtımı yapılır. Ben de aynı şekilde 3 yıldır hiç kimyasal kullanmadan, tohuma bıraktığım domatesten üretiyorum :)

Pazarlardaki Pembelerde GDO olduğunu sanmıyorum ama tarlacılıkta büyük ihtimalle hormon **** kimyasal ilaç kullanılıyordur. Organik sertifikası yoksa. Pembe Domatesler geleneksel çünkü.

Yetiştirmek isterseniz tohum verebilirim :) Aslında hersene çok sayıda fide üretip isteyenlere dağıtırdım. Ama bu sene çiçeklerin bir çoğunu da tohumdan yapınca, yer sıkıntısından kendime kadar domates yapmıştım. :(

mandalinci 11-05-2011 13:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 801837)
Pembe Domates ağı evet :) PDA da bırakın GDO yu hiç kimyasal kullanmadan yetiştirilen pembe domateslerin her yıl tohum ve fide dağıtımı yapılır. Ben de aynı şekilde 3 yıldır hiç kimyasal kullanmadan, tohuma bıraktığım domatesten üretiyorum :)

Pazarlardaki Pembelerde GDO olduğunu sanmıyorum ama tarlacılıkta büyük ihtimalle hormon **** kimyasal ilaç kullanılıyordur. Organik sertifikası yoksa. Pembe Domatesler geleneksel çünkü.

Yetiştirmek isterseniz tohum verebilirim :) Aslında hersene çok sayıda fide üretip isteyenlere dağıtırdım. Ama bu sene çiçeklerin bir çoğunu da tohumdan yapınca, yer sıkıntısından kendime kadar domates yapmıştım. :(

Ay nasıl mutlu olurum. Ben tohum almak için araştırma yaparken artık tohum dağıtmıyoruz gibi bir yazı gördüğümü hatırlıyorum zaman geçti bir daha da araştırmamıştım.

Teşekkürler

hanndan 11-05-2011 14:31

Nurgülcüm fazla varsa bende isteyebilirmiyim......

nurguldk 11-05-2011 16:09

Sevgili mandalinci ve Handan,
Tohum ekmek için geç oldu ama. Artık fidenin bahçeye alınma zamanı geldi çünkü. Keşke daha fazla fide yapmış olsaydım :(
İllaki isterseniz evi bir araştırayım kalmış mı diye :) Ama sonbaharda istediğiniz kadar verebilirim bahçeden :) Hatta bu sene siyah tula domatesi de ekiyorum. Ondan da verebilirim. Ama sonbahara :(

Yakup Ünal 11-05-2011 16:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 802098)
Tohum ekmek için geç oldu ama. Artık fidenin bahçeye alınma zamanı geldi çünkü. Keşke daha fazla fide yapmış olsaydım :(
İllaki isterseniz evi bir araştırayım kalmış mı diye :) Ama sonbaharda istediğiniz kadar verebilirim bahçeden :) Hatta bu sene siyah tula domatesi de ekiyorum. Ondan da verebilirim. Ama sonbahara :(

Benide listenize eklerseniz sevinirim
A.E.O

mandalinci 11-05-2011 16:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 802098)

İnşallah, teşekkürler:)

hanndan 11-05-2011 18:27

Tamam nurgul,sonbahara isterim.

nurguldk 12-05-2011 11:08

Tamam. Listemdesiniz :) Gerçi listeye gerek yok. İsteyen herkese sonbaharda verebilirim. Ayrıca Ankaradaki arkadaşlar, domatesler olunca, istedikleri zaman dalından tadına bakabilirler :)

mandalinci 12-05-2011 15:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 802652)
Tamam. Listemdesiniz :) Gerçi listeye gerek yok. İsteyen herkese sonbaharda verebilirim. Ayrıca Ankaradaki arkadaşlar, domatesler olunca, istedikleri zaman dalından tadına bakabilirler :)

Teşekkürler,

Aslında ben Ayaş Ilıca köyünden hakiki Ayaş diye sattıkları (inanayım mı?)domateslerden her sene alıp derin dondurucuda saklıyorum, biraz tohum da ayırdım ama bu sene dikmedim. Burda kalamıyoruz, Bodrum'da da sıcaktan yanıyorlar.

Yemiş kadar oldum, sağ olun:)

nurguldk 14-05-2011 23:02

2 Eklenti(ler)
Haftasonu geldi ben yine pert :)

Yalnız hala domates biber fidelerini dikemedik, yağmurdan fırsat bulup da. Altın çilek ve goji Berry de bekliyor. Lisiler dikildiklerinden beri yağmurdan kurtulamadı.

Ağaç olacak yakında benim fideler :mad: Hafta içi çalıştığım için, haftasonları bahçeyle daha rahat ilgilenebiliyorum. Yarın da dikemezsem haftaya Mayıs sonu olacak neredeyse :(

Taş çiçeklikteki ilk açan kırmızı ve sarı laleler geçiyor. Sıra pembe ve turunculara geldi.

nurguldk 14-05-2011 23:07

1 Eklenti(ler)
Yıldız çadırlarını, barbekü bahçesine çıkan merdivenin kenarlarına diktim. Sarar umarım. Üzerleri tomurcuk dolu :)

nurguldk 14-05-2011 23:11

2 Eklenti(ler)
Clematis Warszawska Nike, çok hızlı uzuyor.
Üzerinde bir kaç tane de tomurcuk belirmiş. :D

nurguldk 14-05-2011 23:14

1 Eklenti(ler)
Cytisus, sarıdan sonra turuncusu da açmaya başladı. Ben bunlara hayran kaldım. Ama sanırım çiçekli kalma süresi çok kısa :mad:

nurguldk 14-05-2011 23:16

2 Eklenti(ler)
Keçi sakalı, Spirea

nurguldk 14-05-2011 23:18

2 Eklenti(ler)
Ben bütün çalıları birbirine karıştırdım. Bu kimdi acaba? Tomurcuğu çok hoş görünüyor.

nurguldk 14-05-2011 23:21

5 Eklenti(ler)
Japon elması favorim.. Ama artık çiçekleri geçmek üzere..
Ve bahçe genel..

nurguldk 14-05-2011 23:31

2 Eklenti(ler)
Eşim ve diğer insanların acayip bakışları eşliğinde ilk aşı deneyimimi gerçekleştirdim :D

Mor leylağa beyaz ve pembe leylak aşısı yaptım. Çok heyecanlıyım ve sabırsızlanıyorum. Umarım doğru şekilde yapmışımdır ve tutar.
Sürgün göz aşısı ;)

nurguldk 14-05-2011 23:33

4 Eklenti(ler)
Doludan nasibini alan Hosta ve Sardunyalarım.
Neyse ki sardunyanın üzerinde tomurcuk bol.

nurguldk 14-05-2011 23:34

1 Eklenti(ler)
Ixia epey uzadı ancak hala görünürde çiçek yok :(
Çok merak ediyorum çiçeklerini

nurguldk 14-05-2011 23:36

1 Eklenti(ler)
Ellemem cemo tarafından kesinlikle yasaklanan Clematis çeliği (sanırım montana) çiçek açıp duruyor. Üzerinde de tomurcuklar var. Kesin köklendi diyorum :D

nurguldk 14-05-2011 23:39

3 Eklenti(ler)
Begonyalar çıldırmış olmalı :D
Keyiflerine diyecek yok...

nurguldk 14-05-2011 23:45

4 Eklenti(ler)
Alyssumlar yayılıyor :)
Gravilla
Ve gözlerime inanamadım. Kuruduğunu sandığım oya ağacı uyanıyor. Allahtan sökmemişiz :D

Yaylacı 14-05-2011 23:49

Sayın nurguldk, bahçeniz ve çiçekleriniz mükemmel, ellerinize sağlık. Sadece haftasonu uğraşabilmenize rağmen iyi başardınız. Tebrikler...

nurguldk 14-05-2011 23:50

3 Eklenti(ler)
Farkettim ki arka bahçenin fotoğrafını hiç koymamışım. Çok eski aletler var arka bahçede. Biz de uygun olsun diye oraya sedir yapmıştık. Yazın minderler koyuyoruz. Ama çok sık kullandığımız söylenemez.
Zaten yabani otlar diz boyu olmuş. Çimler biçilmemiş.
Niye oraya arka bahçe muamelesi yapıyorsak artık :rolleyes:

nurguldk 14-05-2011 23:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı (Mesaj 804045)
Sayın nurguldk, bahçeniz ve çiçekleriniz mükemmel, ellerinize sağlık. Sadece haftasonu uğraşabilmenize rağmen iyi başardınız. Tebrikler...

Çok teşekkür ederim. Mükemmel olmasa da epey uğraşıyorum. ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025