agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   sibel774 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/23158.htm)

Eser İlhan 17-02-2011 16:31

İşin kötüsü çiçekleri de en güzel halini güneş altında alıyor.Yani gölge sevmiyor. Siz en iyisi acemhalısı başlığını okuyun ve bitkinin gereksinimleri nedir, başkaları nerelere dikmiş,nasıl deneyimler yaşamışlar, bir göz atın. Eminim daha kolay karar verebileceksiniz.

trilye 17-02-2011 17:43

Sibel hanım yürüyüş yolunuz çok güzel olmuş.Resimlerde çok hoş görünüyor.İsmini bilmeyerek aldığınız çiçeğin adı ise sanırım şakayık, bu ara yapı marketlerde bolca var.
Bu aralar bende sizin gibi daha ev yapımına başlamadan bolca çiçek ve sebze tohumu aldım.Ev bu yaza yetişmese bile sebze bahçesine ekerim düşüncesiyle..Bu yüzden yaptığınız masrafları tahmin edebiliyorum.Ama bu işin sonu çok güzel olacağa benziyor.Bahçenizdeki değişiklikleri zamanla görücez sanırım

sibel774 18-02-2011 10:26

eser hanım, acem halısı ile ilgili birkaç arkadaşın sayfalarında yazdıklarını okumuştum. öğrendiğim çok çabuk yayıldıkları. şimdi birazdaha araştırdım evet güneşi seviyorlarmış. En iyisi ben fideleri birkaç farklı yere dikeyim. Bu yıl deneme yanılma senesi :) birdahaki yıl hangisi daha güzel olursa oraya yoğunluk veririm.

sayın trilye, öncelikle bahçeme uğradığınız için teşekkür ederim. İnşallah en kısa sürede sizde evinize ve bahçenize kavuşursunuz. Geçen yıl bizde ev bitmeden çiçek ve sebze dikmiştik. evde inşaat devam ederken malesef bolkondakilere bile zarar verdi. bu konuda dikkatli olun derim gerçi insan duramıyor illaki biryerlere birşeyler dikiyor:)

sibel774 18-02-2011 14:07

2 Eklenti(ler)
işyerim ve evim yakın olduğundan, bir saat önce eve gidip acem halılarını ve çuhaları diktim. ilk resimdeki yere 28 ad acem halısı diktim. deli kızın çeyizi gibi bulduğum her boşyere birtane acem halısı diktim :p

sibel774 18-02-2011 14:12

2 Eklenti(ler)
laleler boya gitmeden çiçeklerini açıyorlar:(

Selehattin 67 19-02-2011 18:02

Sibel774 her yere acem halısı dikmişsin lakin acem halısı yayılıcı ve sarıcı bir bitkidir daha sonra sökmek zorunda kalmayasın diktiği bitkiyi insan sökerken gerçekten çok sıkıntı çekiyor çok üzülüyor

adavci 19-02-2011 20:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibel774 (Mesaj 756688)
devam

Sayın sibel774,
385 nolu çiçeğinizin adını öğrenebilirmiyim.

sibel774 19-02-2011 22:32

selahattin bey, acem halısının yayılıcı olduğunu bilerek diktim. heryere diktim çünkü nerede güzel olucağını bilemedim hemde çimen yerine daha güzel bir altarnatif olur diye düşündüm. Belkide dediğiniz gibi bazılarını istemeyerek de olsa sökmek durumunda kalıcam :( neyapalım söktüklerimide saksılara dikerim :)

sayın adavci, sanırım sarı açan çiçeği soruyorsunuz. o sukulent Sedum Palmeri

KAPTANzst 20-02-2011 07:44

Günaydın Sibel hanım
Bütün sayfaları tek tek dolaştım. Öncelikle eviniz hayırlı olsun.Evin önünde ve etrafındaki bahçe kısmınızda fazla eğimli veya düz değil. Bu çok güzel. Eğim fazla olur işlenmesi zor olur . Düz olur su drenaj sorunu olur. Sizin bahçe çok ideal bir yapıda.Herşey hayırlı olsun.Yanlız o acem halılarını fazla dikmedinmi:confused: Çeşit olduğu zaman alana ihtiyacın olacak.1 sene sonra onları koparacağını tahmin ediyorum. En azından bahçedekileri:D

sibel774 21-02-2011 07:32

sizlerede günaydın kaptanzst. öncelikle düşüncelerinz için teşekkür ederim. acem halılarının çiçekli hali çok hoşuma gittiği için, bahçe için ilk düşündüğüm bitkilerden biriydi. Satıcı firma kasa halinde sattığı için mecburen 1 kasa (45 ad ) aldım. Bu yıl, görntüleri hoşuma giderse sökmeyi düşünmüyorum ama sonuç kötü olursa söküp evin arkasındaki fındıklığın altına dikerim orda finduklarla kardeş kardeş yaşarlar :) Benden dikmesi, acem halıları nasıl ve nerde yaşayacaklarına görünümleri itibarıyla kendilere karar verecekler :)

Ayşe Yıldız 21-02-2011 08:07

1 Eklenti(ler)
Acem Halılarını böyle şekilli bir biçimde dikebilirsiniz.Şekil vereceğiniz yerlere taşlarla sınır yaparsınız sınırda olan kısımlarını budarsınız kenarladınada başka birşey dikme şansınız olur acem halılarının çiçekleri geçtikten sonra çiçeklenecek bitkiler dikersiniz daha hoş görünürler bence.
Karar sizin tabi.
Eklenti 193653

sibel774 21-02-2011 08:40

ayşe hanım, teşekkür ederim çiziminize baktığım zaman bir an bahçeme bahar geldi sandım :). acem halılarını duvar dibinden yaklaşık 50 cm geriye diktim oralara başka çiçekler dikicem. Sizinde dediğiniz gibi boşluk alanada acem halılarının arasına değişik çiçekler dikmeyi düşünüyorum. tekrar ellerinize sağlık.

Ayşe Yıldız 21-02-2011 08:41

Bu bitki yayıldığı zaman etrafında boşluk bırakmayacaktır.

sibel774 21-02-2011 10:45

ozaman fazlalıkları kesicem veya sökücem.

furkan yıldız 21-02-2011 12:43

Sibel ablacım lalenin küçük kalması, soğanının uygun koşullarda saklanmadığından dolayıymış edindiğim bilgiye göre. Siz masumsunuz :)

Kani 21-02-2011 12:54

Merhaba
Eğer bahçe hazırlığını bitirmediyseniz biraz yükselti vererek kaya bahçesi yapabilirsiniz.Kaya bahçeleri için çok hoş formda kaya çiçekleri kullanabilirsiniz.

Kani 21-02-2011 13:00

Merhaba Ayşe hanım
Acem halısını görünce çok sevindim.Ben bu bitkinin tohumunu nasıl ve nereden bulabilirim.Bana yol gösterir misiniz.Teşekkür ederim.

sibel774 21-02-2011 17:26

furkan, araştırman için sağol. bu saatten sonra yapılacak birşey yok artık gelecek yıl boyları uzar. Lalelere bu yaz bol bol basketbool oynatayım :))

sayın kani, acem halılarını fide olarak satın aldım gerekli bilgileri özelden mesaj attım. Kaya bahçesini şu anlık düşünmyorum belki ileride. fikriniz için teşekkürler.

yalova tatar 21-02-2011 19:34

bahçeniz çok güzel olacak gibi görünüyor elinize sağlık bende içmekan dış mekansüs bitkileri yetiştiriciliği yapıyorum bu sene başladım çilimliden evliyim ,oraya gelirken biraz dış mekan süs bitkisi getiririm bahçenizde benimde katkım olsun isterim.

sibel774 21-02-2011 20:25

sayın yalova tatar, öncelikle bahçeme hoşgeldiniz. elimizden geldiğince hep beraber birşeyler yapmaya çalışıyoruz. sizinde işiniz hayırlı olsun. internet adresiniz varsa ordan seçim yapalım. bu tarafa gelirken getirirsiniz. hiç değilse kargo parasından kurtulurum :) ilginiz için teşekkür ederim.

yalova tatar 22-02-2011 00:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibel774 (Mesaj 758540)
sayın yalova tatar, öncelikle bahçeme hoşgeldiniz. elimizden geldiğince hep beraber birşeyler yapmaya çalışıyoruz. sizinde işiniz hayırlı olsun. internet adresiniz varsa ordan seçim yapalım. bu tarafa gelirken getirirsiniz. hiç değilse kargo parasından kurtulurum :) ilginiz için teşekkür ederim.

şu an için bi adres oluşturmadım işallah onlarada sıra gelecek

cemal.S 22-02-2011 01:32

Merhabalar.. Sibel hanım...!

Bahçenizi şöyle bir dolaştım gece gece. Emeğinizin karşılığını mutlaka alırsınız. Acele etmeyin sindire sindire yapın çalışmalarınızı. En mutlu olduğum olay ise AĞAÇLAR NET üyelerinin duyarlılığı. Artık bende takip etmeye çalışacağım söz. Her şeyin hayal ettiğiniz gibi olacağını görür gibiyim.

Kolay gelsin.

sibel774 22-02-2011 09:28

cemal bey, hoşgeldiniz. Aslında herşeyi yavaş yavaş yapmak gerek lakin bendede bir huy var aklıma geleni hemen yapmalıyım yoksa içimi kemiriyor elimde değil. Sağolsun buradaki arkadaşlar sayesinde biraz kendimi frenliyorum. Sizide herzaman beklerim. Herşeyin hayırlısı gelecekte bakalım neler olacak hep beraber göreceğiz.

sibel774 01-03-2011 11:34

Havalar çok soğudu. Mart yine martlığını yapıyor perşembe- cuma kar bekleniyor. Bahçede işler yarım kaldı, birşey yapamadan bekliyorum. Bu pazar günü 3. cemrede toprağa düşecek ondan sonra havalar yavaş yavaş ısınır.Bu arada bol bol alışveriş yapıyorum dün yine dayanamayıp çiçek tohumları aldım ve birazönce bir yapı marketten bahçe çiti ile yeğenlerim için salıncak siparişi verdim :) bu interneten alışverişe bayılıyorum :))

Geçen hafta doğrumu yaptım bilmiyorum, karanfilleri budadım ve budadıklarımdan çelikler hazırlayıp saksılara diktim. Saksıların hepsi dışarıda duruyor zaten bütün kışı dışarıda geçirmişlerdi hiçbirşey olmamıştı hatta şu an bazılarında tomurcuk var çiçek açıyorlar. Bakalım çelikler tutucakmı. Birde diğer sardunyamıda budadım ondanda çelik hazırlayıp suya koydum onlarda gözetimim altında. Daha birsürü saksı almam gerek dikilecek çok çiçek var :( Allah nasip ederse bu yıl balkonlarım vede bahçem bol bol çiçeklenecek. :)

nurguldk 22-03-2011 14:07

Sibel Hanım Merhaba,
Bahçeniz hayırlı olsun..Umarım herşey dilediğiniz gibi olur :)

Yürüme yolunuz gayet güzel olmuş, ağak kavuğu da muhteşem, bayıldım :)
Onu görünce aklıma cemo geldi. Eminim görse içine hemen bir kaç sukulent yerleştirmek ister :)) Bence siz de bu alanı çiçek açan sukulentlerle süsleyebilirsiniz.

Duvarlarınız için çiçekli sarmaşık olarak acem borusu, mor salkım ve Clematis düşünebilirsiniz.

Çimle ilgili konuda da tecrübe etmiş biri olarak tavsiyede bulunabilirim. Tabii karar sizin :))
Biz 3 sene önce bahçeyi tümden rulo çim yaptırdık. Evet 1 gün içinde harika bir görüntü oluştu ancak bizim su faturaları aldı başını gitti:( Buna rağmen yer yer sararmalar oldu. Geçen sene yama yapılacak yerlere yonca ektik. Görüntüsü ve bakım konusunda kanaatkar oluşuyla yoncayı çok sevdik biz :)
Bu sene de bahçedeki çim tamamen çapalandı ve üzerine yeni toprak serildi.

Tohumdan yonca çim karışımı ekmeyi planladık ancak yeni bir şeyi araştırıyorum şu anda..Bazı firmalar DOĞAL ÇİM adıyla (yonca,çim,ayrık,papatya,kuzu kulağı karışımı) rulo çim uygulaması yapıyorlarmış. Fiyatı da diğer rulolardan çok uygun 2.5 tl. Size de bu konuda bilgi vermek istedim..

Sevgilerimle..

cemo 22-03-2011 17:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 772218)
ağaç kavuğu da muhteşem, bayıldım :)
Onu görünce aklıma cemo geldi. Eminim görse içine hemen bir kaç sukulent yerleştirmek ister :)) Bence siz de bu alanı çiçek açan sukulentlerle süsleyebilirsiniz

Tamamen katılıyorum:) Ağaç kavuğu buldum da, hava acsın diye bekliyorum:)

Sibel hanım, size kolaylıklar diliyorum. Duvar diplerine clematisi, bende öneririm.

Cok cabuk büyüyen ve sürekli cicek acan clematis, duvarlar için bulunmaz nimet.

Acem halıları acınca cok güzel ama cabuk geciyor. Aralarına mevsimlik cicekler dikebilirsiniz.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar.

Sevgiler.

Yücel Canpolat 22-03-2011 18:05

Cemo HOCAM'IN söylediklerine aynen katılıyorum.

cumartesi70 22-03-2011 23:27

Nacizane benim fikrim,komşularımın başarısızlıkları,kendi bahçem için de yeni deneyeceğim,çimin masrafı,bakımı nedeniyle yonca ile yeşil alan yaratmak.Tabi bahçe için uygun yonca seçilmeli.Bahçenin düngün görülmesi için yüzeye iyi kaliye bir toprak sermek,görüntü ve kullanımı çok etkiliyor.Acem halısı çiçekleri çok kısa ömürlü ve kuruduğunda çirkin görünüyor,yer örtücü çok güzel bitkiler var,yer örtücü diye arama yaparsanız bulursunuz.Yabani otlar biçilince düzgün görünse de düzensizlikleri çirkin görüntü oluşturuyor.Sarmaşık ve hanımelinin sinek sorunu var,bunun yerine mor salkım tercih ettim.Soğanlı bitkiler başbelası olduğu kadar da güzeller,bu yıl çoğu 2 günlük güzel havaya kanıp heba oldu.Yine de lilyum ve nergisin güzelliklerinden vazgeçmeyeceğim.Ucuz temin ettiğim akçaağaç bahçeme güzellik kattı.Devasa bir saksı ile süs havuzu ile küçük bir bölümü kaya bahçesi gibi düzenlerseniz çiçek seçenekleriniz artar.Koyun gübresi kullanırken dikkatli olun,yabani otları coşturabilirsiniz.

sibel774 23-03-2011 12:07

sayın nurgulduk, cemo, yücel canpolat, cumartesi70, güzel düşünce ve fikirleriniz için teşekkürler.
Bahçeme yeni eklemeler yaptık fakat daha resimleyemediğim için ekleyemedim. Duvar diplerine annem ve babamın daha önce fındık evinde bu evin bahçesine dikmek için hazırladıkları hanımeli ve acem borusunu diktik. Hanım ellerinin yaprakları dikim yapıldıktan sonra solmaya başladı belki soğuktan bilmiyorum inşallah tutarlar. Ayrıca 2 ad leylak ve yine duvar diplerine güller ve nergisleri diktik.
Çim konusuna gelince şu anlık birşey ekmeyi düşünmüyorum yabani otlar çıksın bakalım ne çıkacak kötü olursa seneye düzeltirim belkide güzel olur. Çime bakmak çok zor onun altından kalkabileceğimi sanmıyorum o yüzden şimdilik çim konusu rafta duruyor :confused:
Acem halılarını internette görünce bayıldım o yüzden bolca diktim umarım kötü bir sonuç ortaya çıkmaz. Sizlerin de dediği gibi aralarına yavaş yavaş başka çiçekler dikiyorum.
Clementiside listeme ekliyorum temin edebilirsem onuda dikerim. Evde birkaçtane Skulent var onları dışarı diksem olurmu bilmem cemo kadar başarılı olamam.;)

sibel774 23-03-2011 12:18

3 Eklenti(ler)
Bu haftasonu fındık evimize gittim heryer çiçekten halı gibiydi. Yabani cuha, sıklement, ballı baba, papatya, mavi çiçekler okadar güzeldilerki yerler ıslak olmasa yere yatıp yuvarlanacaktım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025