![]() |
1 Eklenti(ler)
babam diğer bahçemizden söktüğü üzümü dikti. bende ağaçların etrafını kardeşimle topladığımız dere taşıyla süsledim. bu çemberlerin içine çiçek dikicem bazılarının siparişini verdim bile. Lale siparişide verdim acaba çemberlerin içine diksem nasıl olur sizce?
|
1 Eklenti(ler)
buda ağaç kökü. bunun içine küçük çiçekleri olan çiçek dikmeyi düşündüm. Zıpçıktı çiçeği siparişi vermiştim belki biriki tanesini bu köke dikerim. başka fikirleri olan bekliyorum;)
|
Sibel Hanım, öncelikle hayırlı olsun.. Dilerim uzun yıllar keyfini sürersiniz.
Lale için öncelikle bu başlığa bir göz gezdirin bence. Ayrıca ağaç kütüğü için de aklımdan ilk geçen şey "lobelya" oldu. Kütüğü duvar vb. bir yükseltiye koyarsanız sarkan herhangi bir çiçek çok güzel olacaktır. |
Sayın elek güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Lobelya fikri güzel hemen alabileceğim yerleri araştırıyorum.
|
Zemindeki kum mu buradan öyle mi gözüküyor Sibel abla ?
|
Elenmiş topragın üzerine ince kum serptik. Gözünden de birşey kaçmıyor Furkan :-)
|
Zıpçıktı güzel fikir sarkan yayılan bir bitki dikecekseniz acem halısı olabilir çiçekleri açınca çok güzel gözükür bahçenizi ilgiye takip ediyoruz
|
Sayın Sibel774 geçmiş olsun kendinize fazla yüklenmeyin. Gerçi insan bahçeye çıktımı kendisini kaybediyor. Ağaç kökü çok güzel dekor olmuş içinde çiçek olunca daha da güzel olacak. Tekrar kolay gelsin.
|
Teşekkür ederim arkadaşlar. Kök fikri benimde hoşuma gitti. hatta ormana gidip birkaçtane daha aramak lazım :) ama bu formda bulmak zor. Birazönce sayın elek'in bahsetti lobelia (3 renk) ayrıca sarı ezan çiçeği, fransız yaz kekiği,Brachycome Swanriver Papatya tohumlarından sipariş verdim.:)) İnşallah tutturabilirim. Daha bahar gelmeden ben fidan ve tohumlara birsürü para harcadım. Evde dikilmeyi bekleyen fidelerim ayrıca sipariş verdiğim ve henüz gelmeyenlerde var. Bahar gelince çiçekçilerde çiçek bırakmıcam herhalde :))
|
Alıntı:
Biz de bahçmemizdeki ağaçların etrafını altlarını daha rahat çapalayıp gübreleyebilmek amacıyla küp granit taşlarla çevirdik. Bunu yaparken de ağacı pergel olarak kullandık : Ağacın gövdesine önceden belirlediğimiz yarıçapta bir ip, ipin ucuna da sivri bir uç bağlayarak ağacın etrafına toprağı kazımak suretiyle bir daire çizdik (bu işlemde ipin gergin tutulması önemli). Taşlar çizilen bu daire üzerine yerleştirildiğinde hem işlem çok daha kolay hem de sonuç oldukça estetik oluyor. Bu yöntemi paylaşmak istedim sizinle. Ben bu yaz taş dairelerin dış kenarları boyunca çok sık bir biçimde begonya diktim. Çok güzel oldu ve nerdeyse aralık başına kadar da açtılar.. |
kamelya
Merhaba;
Bahçende kamelyalarda görmek isterim. |
eser hanım sizin pergel fikrinizde güzel. Hava güzel olursa bu haftasonu dediğiniz gibi yapıp düzeltirim.
kamelyavadisi'nden aldığım kamelyalar ve çay fideleri şimdilik odamda camımın önünde misafirler. Onlarıda bu haftasonu dikebilirim. |
1 Eklenti(ler)
bu haftasonu yine bahçede çalışmalara devam ettim. ilk önce su yağmur suları için pimaş borusunu döşedim.
|
1 Eklenti(ler)
4 kepçe toprak getirttim. toprak, elenmiş kum, yanmış hayvan gübresini karıştırıp doldurulması gereken yerlere bu karışımı koydum.
|
Giderek daha bir şekilleniyor. Son şeklini sabırsızlıkla bekliyorum. Çiçeklerde yerlerine gelmeye başlayınca kim bilir ne kadar güzel olacak :)
|
2 Eklenti(ler)
mutlu kutludan aldığım laleri, zıpçıktı ve sümbülleri, kamelya vadisinden aldığım kamelyalarımı diktim. hava biraz soğudu umarım kamelyalarıma birşey olmaz.
|
2 gün uğraştım ama bahçede sanki birşey yapmamışım gibi duruyor. çim olmayınca bahçe kendini göstermiyor. vakit geç olduğu için son bitirdiğim halinini çekemedim. yapılacak çooook iş var.
|
furkancığım valla bende sabırsızlanıyorum. Biran önce bahar gelsede heryer yeşillense diye bakıyorum. geçen hafta gittigidiyor dan sevgili eser'in bahsetti lobelyalardan ayrıca başka çiçek tohumları da aldım biran önce onlarıda ekmek istiyorum. Evdeki sardunyalardan çelik kesip (ilk deneyimim bakalım olucaklarmı) aspirinli suya bıraktım. evin salonu yeşillerle doldu hatta yer kalmadı kendi odamada koydum. bahar gelince onları balkonlara yerleştiricem. Bu arada herkezin mevlit kandilini, sevgililer ve sevgilisizler :) gününü kutluyorum.
|
kamelya
Merhaba;
Bahçenizin düzeni için yaptığınız emeğe teşekkür ediyorum. Bahar geldiğinde çok güzel olacağını düşünüyorum. Bu arada aldığınız kamelyaları net olarak göremedim. Sağlıcakla kalınız. |
guzel bir bahce olacagi kesin sibel hanim cunku cok emek verdiginiz kesin ve emek verilen seyler kesinlikle muhtesm olurlar yuruyus yolunuz travarten den galiba cok guzel olmus ilerde dahada guzellesecegi kesin guzel fotograflarinizi bekliyoruz
|
sayın hüsdem, düşünceleriniz için teşekkür ederim. yürüyüş yolu mermer (sanırım afyon mermeri)
|
bahçe
Merhaba sibel Hanım;
Bahçenizin oluşum sürecini özellikle takip edeceğim. Gerçekten çok güzel bir başlangıç yapmışsınız. Çevrenizde örnek teşkil edeceğini umuyor saygılar sunuyorum. kamelyavadisi |
Geçen akşam işlerimi halletmek için Düzce'ye merkeze gittim. Çiçekçinin önünden geçerken dayanamadım 12 ad çuha 2 ad de ismini bilmediğim :) çiçek aldım. Dün yalavodan acem halısı siparişi verdim bugün bir kasa 45 ad fideler geldi. Bunları aldım almasına fakat nerelere dikeceğime karar veremiyorum. Aslında bahçe duvarının üstüne uzun saksılardan koyup (elimde 4-5 ad var) aşağıya doğru sarkıtmak diğer taraftanda giriş kısmının sağ tarafına dikip halı gibi olsunlar diye de düşünüyorum. Acem halısının çok çabuk yayıldığını duydum acaba bir kısmını saksılara bir kısmınıda yere diksem yeterli gelirmi?
|
İşte maharet burada devreye giriyor Sibel ablacım. Öyle bir plan yapın ki sonra bizim ligustrumleri diktiğimiz gibi pişman olmayın. Yer değiştirmek daha zahmetli :p
|
4 Eklenti(ler)
birazda evdeki güzelleri sergileyeyim :)
|
2 Eklenti(ler)
devam
|
3 Eklenti(ler)
ilk defa denediğim sardunya çeliklerim, kasasıyla aldığım acem halısı, 2 acem halısını kökün içine diktim bakalım nasıl olacak:p
|
2 Eklenti(ler)
yeni aldığım çuhalar ve ismeni bilmediğim çiçek. acem halısını 2. resimdeki sol tarafa dikmeyi düşünüyorum halı gibi kaplasın diye.
|
Alıntı:
|
sevgili eser ve furkan, evet bitkilerin nerelere dilkilmesi gerektiğine karar vermek çok zor helede benim gibi acemi biri için. Sizlerin yardımıyla vede deneme yanılma yöntemiyle bu işin üstesinden geleceğimi umut ediyorum.
acem halısı yazın dalları kuruyup çirkin oluyorsa, ozaman güneşten korumak için ağaç diplerine vede duvar diplerine dikilebilirim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025