agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   sibel774 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/23158.htm)

Orhan Özbilgiç 25-01-2011 10:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 747103)
yürüme yolu diye bahsettiğinin bahçe içi yürüme yolu ise,33*33 seramik malzeme bahçeniz de hoş durmayacaktır:)

Al bendende o kadar!
Yücel Bey çok haklı.;) Çevrenizden, iri kayrak taşlar bulabiliyorsanız daha doğal olur.

Ben bulamadığım için, hala yürüme yolum çayır.. Acele etmeyin.

epsody 25-01-2011 10:38

Paylaşımları sonuçlandırmak.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibel774 (Mesaj 747087)
herkeze güzel dilekleri için teşekkür ediyorum.

sonrada dikim işlemlerine başlıyacağım.

Sibel Hanım size bir sorum olacak, bahçenizin taban suyunun durumu hakkında malumatınız nedir, bu konudaki bilgilerinizi paylaşmanızı istiyorum, köy içinde ve çevrenizde açılan artezyen kuyularında su seviyeleri nerelerde bulduğunu bu konudaki bilglerinizi de sizden rica ediyorum.

Mesajlarınızda dikim işlerine başlıyacağınızdan bahsediyorsunuz, sizinle yaptığımız mesajlaşmalarda toprağınızın taban suyu ve drenajı hakkındaki bilgilerinizi paylaşmadınız, drenaj hakkında yaptığınız uygulamalarınız varmıydı.

Ağır topraklarda ve taban suyunun yüksek olduğunda toprak yüzeyinde su birikimleri ile bitki kökleri fazla su altında kalacaklardır, ekilecek bitkileriniz için samimi endişler taşımaktayım, lütfen sizinle paylaştığım drenaj ve fazla suyun tahlisi ile ilgili bilgilerimi bir kere daha gözden geçirerek bahçedeki dikim işlerinizi sonlandırınız, sevgilerimle hoşça kalın.

Nuri Murvet 25-01-2011 10:52

Merhaba sayın sibel774

Açmış olduğunuz başlığı ilgi ile takip ediyorum..

Forum üyeleri harika fikirler veriyorlar..

Ben, size ihtiyacınız olan profosyenelce uygulamalar konularında fikirler verebilirim ...

Örnek bahçenizin ilk önce alt yapı eksikliğinden başlamanız gerekir.

1- Drenaj

2- Bahçe sulama tesisatı

3- Bahçe toprak dolgusu (Fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile istiyor)

4- Yürüme yolları

5- Bina çevresine 80-100cm (çatı iz düşümüne kadar) yürüme yolu, binaya gelebilecek yağmur sularının zararlarından uzak tutsun diye...

ilk başta bu yapısal işlerin yapılması gerekir.

Sonra bahçe içindeki bitkisel düzenlemeleri zevkinize veya sunulan seçenekleri değerlendirerek dikimini yaparsınız.

sibel774 25-01-2011 10:57

resim pek net değil ama o değil gibi geldi. Birazdan eve gidebilirsem bahçelerde varsa resmini çeker yüklerim. yürüyüş yolunu bir an önce yapmak zorundayım çünkü tüp çamur verandaya kadar geliyor görüntüde hoş değil. kayrak taşını parayla almak zorundayım maliyeti yüksek oluyor evin bodrum katıda aynı taştan olacağı için maliyet katlanıyor.

sibel774 25-01-2011 11:08

sn epsody ilginize teşekkür ediyorum
artezyen kuyuların seviyesini bilemiyorum. Benim sorunum ormandan gelen yağmur suyu vede köy deposundan gelen fazla su yola akıyor. Kazı yaparken toprağı yumşattıkları için bahçe suyu çekiyor. Bu konuda benim yapabileceğim fazla birşey yok (muhtara baskı uygulamak dışında) Tek avantajım evin meyilli yerde kurulu olması. Su aşağıya doğru akıyor bu arda ****** toprakta emiyor. geçen yıl ektiklerişmizle ilgili bir sorun yaşamadık *** bu yılda yaşamayız. Toprak fazla suyunu atmadan bitki ekimi yapmayı düşünmüyorum. Havalar biraz güzel gittimi toprak kuruyor zaten. Söylediklerinizi dikkate alıcam.

epsody 25-01-2011 11:34

Sevgili sibel774; Bu bilgilerinizin paylaşımları ile size çok güzel ve faydalı olabilecek paylaşımların önünü açtınız, teşekkürlerimi sunarim bu konuda size detaylı bir bilgi sunmak için yazı hazırlıyorum, uygun görürseniz sizinle msn den görüşelim, çünkü ciddi bir su tehti di altında bulunuyorsunuz, ben bu tehtidin sadece bitkiler üstunde endişelerim vardı fakat son mesajınızdaki bilgiler bu tehtidin evinizide kapsadığını anlıyorum.

İşlerim dolayısıyla kısa geçiyorum tekrar görüşmek üzere hoşça kalın

sibel774 25-01-2011 12:24

sn epsody beni korkuttunuz durum okadar vahimmi. msn yi kullanmıyorum diyebilirim sadece ulaşmam gereken bir durum olursa açıyorum . kısacası burda çok daha fazla bulunuyorum. Bana özeldei nde msj atabilirsiniz. yazınızı bekliyorum.

sibel774 25-01-2011 12:58

merhaba

Açmış olduğum sayfamdada sn epsody de bu konuda beni uyardı. drenaj işlemini nasıl yapabilirim? malzemeleri uygun olarak nereden temin edebilirim? Nasıl uygulanır? bilgi verirseniz en kısa zamanda yapmaya çalışıcam.
teşekkürler

Nuri Murvet 25-01-2011 13:53

Sayın sibel774

Alıntı:
(Açmış olduğum sayfamdada sn epsody de bu konuda beni uyardı. drenaj işlemini nasıl yapabilirim?)

Sayın epsody bu konulara duyarlılığı ile tanınan, samimi fikirleri olan ve alakadar olan bir arkadaşımızdır. Fikirlerini dinlemek lazımdır, endişesi nedir.? Sizinlede paylaşacağına eminim...

Zemin katınızın olduğunu söylemiştiniz.

Umuyorum ki, binanızın temelden sonra alt yapısı yapılırken bina drenajınız yapılmıştır.

Yapılmış ise hiç bir sorununuz olmaz, yapılmamışsa binanızın zeminden başlayarak rutubet sorunu kronik olarak devamlı yaşarsınız.

Bu drenaj sistemi yapılmamışsa, bahçenizde bu haldeyken yaptırmakta fayda var, sonradan daha büyük bir maliyet karşınıza çıkar.

İlk başta yürüme yolunu planlayın, doğal taş uygulaması güzel olur fakat temizliğe çok titizseniz size göre bir uygulama olmayabilir.

Yapı marketlerde şimdi çok güzel doğal taş dokusuna yakın yer karoları var veya zemini traverten'de kaplatabilirsiniz temizliği son derece basit ve kolay olur.

Size tavsiyem, kapı girişinden başlayarak binanızın etrafını, çatı iz düşümü mesafesinde 80-100 cm yürüme yolu ile cevirin, binanızın bahçe sulaması veya yağmurla oluşacak sıçramalarla bina cepheniz kirlenmez ayrıcada yağmur sularınızı binanıdan 80- 100 cm uzaklaştırmış olursunuz.

Benim size kastettiğim bahçe dranajı idi..!

Yine sizin söylediğinize göre, kot farkının komşu sınırına göre olduğunu, toprağınızın fazla suyu tahliye etme yeteneğinde olduğunu anlattınız, bu söylemize göre bahçe drenajını yapmanızada gerek yoktur.

sibel774 25-01-2011 15:12

1 Eklenti(ler)
girişde, bodrum katı dış çevresinde ve yürüyüş yolunda bu graniti aralarına derz attırmadan kullanmayı düşündüm. Nasıl sizce? gerçi arkadaşlarımızın bazıları aslında bende doğal taş uygulaması istedik ama hazırları çok pahalı (m2'si 30 TL'den başlıyor birde işçilik). Bunun m2'si 14 TL. 10 TL olanıda var ama evin rengine uymadı.

fatma sunay 25-01-2011 19:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibel774 (Mesaj 747261)
girişde, bodrum katı dış çevresinde ve yürüyüş yolunda bu graniti aralarına derz attırmadan kullanmayı düşündüm. Nasıl sizce? gerçi arkadaşlarımızın bazıları aslında bende doğal taş uygulaması istedik ama hazırları çok pahalı (m2'si 30 TL'den başlıyor birde işçilik). Bunun m2'si 14 TL. 10 TL olanıda var ama evin rengine uymadı.

Görünüşü çok güzel çakıl taşı ğibi fakat yürüyüş yoluna bence kullanışlı değil. Ben bunun benzerini veranda bölümüne yaptırdım zamanla aralarına giren su sızıntısından patlamalar oldu. Yürüyüş yolu için kayraktaşı kullandık en daynaıklısı , benim nacizane fikrim.

epsody 25-01-2011 22:39

Ormandan gelen suyun tahliyesi.

Sevgili sibel774, Sizi endişelendirmek istemezdim, topraklar üzerindeki çalışmalarımla edindiğim bilgilerimi forumlarda paylaşmak, bilenin bilmeyene borcu düşüncesine kapılarak sizleri bu bilgilerle aydınlatma düşünceleri içinde bahçe kurma çalışmalarınıza paylaşım inancıyla evinizin ve bahçenize konumuna göre görüşlerimi sunmaktı.

Sibel hanım eklediğiniz resimlerinizden evinizin verandası ormana baktığını anladığımdan, kot farkından dolayı orman toprağından fazla suların bu kot farkı nedeni ile sizin toprağınızın taban sularına karışmaktadır.

Bu suların sizin evin arkasında bulunan dereye ulaşmasını sizin evinizin bulunduğu temellerin bir set görevi yaptından sular sizin dediğiniz gibi bu meyilin önünde bir set gibi duran evin temellerinin kotu altına kadar bahçenizin orman cephesinde bir drenaj hendeği açarak, bu hendeği iki baştan kotu düşürerek tahliye kanalı ile dere tarafından bahçenizin dışına çıkararak bu sularının bahçenizdeki ve evinizdeki yapacağı zararlardan kurtularak bu suyun oluşturacağı tehtidlerden kurtulmuş olacaksınız.

Fazla suyun toprağınızdaki bitkilere olan zararlarından bahsederek sizi bu konuda uyarmıştım, şimdi size toprağınızdaki taban suyunun temellerde bulunmasının zararlarından bahstmek isterim beton içindeki demir aksamın çürümesi, suyun beton içinde rutubet yaratarak eviniz ve eşyalarınızda bu durumdan etkilenecektir.

Sorun ormandan gelen suyun sorumlusu gibi muhtardan beklentimiz olamaz, arazinin kot farkının sizin alehinize gürülmekte olduğundan bu suyun bahçenizden tahliyesi size düşmektedir, açıklamalarım sizin paylaşımlarınız üzerine yorumladım hatalı anladıysam lütfen düzeltiniz açıklamaları netleştirebiliriz, sevgilerimle bu yorumlarıma cevabınızı paylaşmasını rica ederim.

sibel774 26-01-2011 11:24

sn epsody öncelikle bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Önceki yıllarda toprak ve ev zemini sudan bukadar etkilenmemişti. Bu kışa girerken muhtar yeni su boruları için kazı( tamda bizim bahçe duvarının dibinden) birde büyük su deposu yaptırdı. kazı olaylarından toprak yumşadı ve suyu geçirgen hale geldi. birde depodan akan fazla suyun tahliyesini herhangi bir gidere bağlamadılar. Fazla gelen su yoldan aşağıya doğru akıyor böylelikle bizim gibi ilk sırada olan evler su almaya başladı yollarda çamur içinde kaldı. bu nedendirki muhtarın ilgisizliğini suçluyorum. Ama ben yinede drenaj için araştırma yapıyorum. internetten drenaj borusu fiyatlarını araştırıyorum birde buradan bakıcam bulabilirmiyim. Hazır Drenaj boruları dışında başka uygulanabilecek birşey varmı acaba?

sibel774 26-01-2011 14:48

granitten vazgeçtik vede biraz önce mermerciyle anlaştık. Merdiven, giriş ve bahçe yan yollarını mermer yaptırmaya karar verdik. 2 gündür gece uykumda bile ne yapsak diye düşünür olmuştum. Neyse karar verdik ve rahatladım. Umarım pişman olmayız. Daha sonrada bodrum duvarlarını ne yapıcağımızı düşünürüz(bu gisişle yaz sonuna kalır:( )

Eser İlhan 26-01-2011 17:15

Sevgili sibel774, yakın zamanda nerdeyse sıfırdan inşaat sayılabilecek denli büyük bir tadilat yaşadım ve herşeyiyle bizzat uğraştım. Bu nedenle de epeyce tecrübe edindim. Bu tecrübelerin ışığında size önerim mermer için çok açık bir renk seçmeyin kolay leke tutuyor bir de o güzel cilalı hali çabuk gidiyor ve matlaşıyor. Aklınızda bulunsun...

sibel774 27-01-2011 09:26

1 Eklenti(ler)
Eser bey, cilası gitmesi benim için sorun değil zaten kayma olayını en aza düşürmek için cilasız olsa dahada iyi. Renk konusunu gelince çok açık renk değil resminide ekliyorum.

sibel774 27-01-2011 09:33

2 Eklenti(ler)
Suyla yaşadığımız problemi anlatan resimler

sibel774 27-01-2011 09:40

2 Eklenti(ler)
suya sevinen komşunun ördekleri ;)

sibel774 27-01-2011 12:38

2 Eklenti(ler)
bahçem yavaş yavaş yeşermeye başladı. Doğal otlar çıkıyor bakalım ne çıkacak:p

Eser İlhan 27-01-2011 17:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibel774 (Mesaj 748166)
Eser bey, cilası gitmesi benim için sorun değil zaten kayma olayını en aza düşürmek için cilasız olsa dahada iyi. Renk konusunu gelince çok açık renk değil resminide ekliyorum.

Güle güle kullanın sibel774 ;)

Not: İsmim her iki cins için de kullanılan bir isim ama ben erkek değil bayanım :p
Sevgiler...

sibel774 27-01-2011 17:41

eser hanım özrümü kabul edin. :( aslında dikkat ederim fakat bu sefer yanlış olmuş. sevgiler saygılar... :)

Selehattin 67 27-01-2011 17:50

Sayın sibel774 bahçen güzel olacak olmuş demiyorum o gayretle gerçekten çok güzel olacak fotoğfafların devamını bekleriz o zaman çok güzel basitce yapılabilecek yüzlerce fikir olduğunu görürsün

Selehattin 67 27-01-2011 17:54

Yürüyüş yolu için o bölgede bulunabilecek kayrak taşı ile döşeyebilirsin 30 - 40 cm aralarla döşerseniz aralardan çıkan çimlerle harika olur

Eser İlhan 27-01-2011 17:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibel774 (Mesaj 748376)
eser hanım özrümü kabul edin. :( aslında dikkat ederim fakat bu sefer yanlış olmuş. sevgiler saygılar... :)

Özre hiç gerek yok ;) Sadece vurgulamak istedim.
Bu benim başıma o kadar çok geliyor ki, artık alıştım. Ama yine de uygun koşullarda düzeltmekten kendimi alamıyorum ;)

Uzaylı 27-01-2011 18:03

Sayın sibel774; Bahçeniz hayırlı, uğurlu olsun. İlgiyle takip ediyorum...

fikreteren 27-01-2011 18:34

Sibel 774 hayırlı uğurlu olsun.O ördekleri yerim ben.ne sevimliler.

epsody 28-01-2011 07:10

Ciddi samimi paylaşımlar.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibel774 (Mesaj 747827)
granitten vazgeçtik vede biraz önce mermerciyle anlaştık. Merdiven, giriş ve bahçe yan yollarını mermer yaptırmaya karar verdik. 2 gündür gece uykumda bile ne yapsak diye düşünür olmuştum. Neyse karar verdik ve rahatladım. Umarım pişman olmayız. Daha sonrada bodrum duvarlarını ne yapıcağımızı düşünürüz(bu gisişle yaz sonuna kalır:( )

Sibel Hanım Size yardım konusunda takipteyim, evinizin ve bahçenizin resimleri üzerinden edindiğim intibaalar ve çevre arazisinin kot fakının yarattığı düzensizlikler sizin suyla problemizin kolay çüzülemiyeceği kaanati düşüncelerime hakim olduğunu belirtmek istiyorum.

Bahçe duvarlarınızın dış bölümünün yol tarafının toprakla yükseltilmesinin sakıncalarına değinmek istiyorum yukarılardan gelen suların bu toprağın basıncını arttırarak duvarları şişirecek ilerki bir zamanda bu duvarlar bahçe tarafına yıkılacaktır.

Budüşüncemin kaynağı resimlerden çıkardığım kadar, sizin son mesajlarınızda üyelere yaptığınız mermer ve taş işçiliği açıklamalarında bodrumdan bahsetmeniz eviniz ve bahçenizin içinde bulunduğu su tehtidinin boyutlarını ortaya koymaktadır.

Sizden bu konuda da açıklama bekliyorum, bodrumunuz hakkında, gerçekten bodrummudur yoksa sizmi öyle nitelendirdiniz su basmanı ise iç yüsekliğinin ölçülerini açıklarmısınız.

Açıklalarını yaptığım bu yorumlar sizin samimi paylaşımlar içindeki bilgilerinizle oluşmuştur, daha detaylı resimler ve ayrıntılar ortaya koyarsanız size su tehtidinin boyutlarını ortaya koymaya devam edeceğim, sevgilerimle hoşça kalın.

Yücel Canpolat 28-01-2011 08:30

Teknik konularla ilgili sorunlarınızı,inşaat kontrollüğü yapmış tecrübeli bir inşaat mühendisin den alacağınız bilgilerle doğru çözüme götürebilirsiniz,ayrıca sorun olan işlerin keşiflerini yapar size yaklaşık maliyet hesabını verir:)

sibel774 08-02-2011 12:48

1 Eklenti(ler)
nihayet pazar günü bahçe yolu yapımı bitti. havayı güzel bulunca işlere giriştik. fakat kendimi fazla kaptırmışım hastalandım ancak bugün biraz düzelebildim.

sibel774 08-02-2011 12:51

1 Eklenti(ler)
babamla biraz çapa yaptık:(

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025