agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   sibel774 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/23158.htm)

sibel774 03-05-2011 09:53

cemo ablacığım, sana uy şu şeytana diyorum ama dinlemiyorsun beni. Sukulentleri dışarıya dikmeyi düşünüyorum ama biraz tedirginlik yaşıyorum, senden cesaretle bu hafta (****** yine yağmur yağmazsa) küçük bir sukulent bahçesi yapabilirim. Senin sukulentlerede hayır demem ne de olsa sende çeşit bol :) Acaba atlas ve yılbaşıda dışarıda yaşarmı?

sibel774 03-05-2011 11:26

1 Eklenti(ler)
cumartesi günü fındık evindeydim. Fındık bahçesinin altı şu anda başka bir güzellikte, doğa kendini sürekli süslüyor. Doğaana bu hafta sarılara bürünmüştü.

sibel774 03-05-2011 11:29

1 Eklenti(ler)
doğaana, ara ara beyaz çiçekler de serpiştirmiş:p

sibel774 03-05-2011 11:34

2 Eklenti(ler)
1. papatyalar içinde buzağımız ceylan
2. 13 civcisiyle gezinti yapan tavuğumuz (annem kendi rekorunu kırdı daha önce 2 civciv yaşatabilmişti. Şimdi hedefi büyüttü tavuk birdaha gurk olursa 17 ya da 19 ad yumurta koyacakmış :p )

Satı Uğurtan 03-05-2011 11:42

Sevgili sibel774, bahçene gelip baştan sona bir güzel gezdim, laleler, yabani çuha ve cklemenler, kır çiçekleri, kara lahana dolması, tavuk ve yavruları ve buzağınız ceylan, her şey harika sağlıkla tadını çıkarın sevgiler.

r.ali 03-05-2011 12:59

sayın sibel774 devamlı burada yapılan herşeyi takip ediyorum geçenlerde sayın uzaylının masajlarını takip ederken eski bir anımı hatırlattı şimdide sizin buzak ve tavuğunuz beni maziye götürdü uzun zaman önce portakal isminde bi ineğimiz vardı bayağı yaşlanmış verimden düşmüştü birgün komşunun bitanesi hanıma bi inek tavsiye etmiş 1 ay içinde doğum yapacak işte şu kadar süt veriyo sütü çok yağlı v.s hanımda beni aradı alalım diye bende ona portakalı elimizden çıkartalım ondansonra dedim tekrar aradı param yok dadim tekrar aradı parasını nezaman müsait olursa ozaman verir dedi neticede ineği aldı akşam geldiğimde bi bakayım dedim bide ne göreyim nenem yaşında zayıflıktan kemileri meydana çıkmış bi inek bu neya dedim yine şöyledir böyledir neticede doğuma sıra geldi doğumda sorun var çocuklğumdan beri ineğimiz vardı fakat veterinerin adını dahi anmamışken gidip veterineri getirip işi hallettik aradan iki ay geçti sözde 10 kilo süt veriyo denen inek üç kiloyu geçmiyo suçluluk duygusuyla hanımda çıt yok baktım olacak gibi deyil 1150+150 veterinere verip malettiğim ineği dört ay sonra kasabı çağırıp 400 e portakalıda 900e verdim gitti sonrası hanımda rahatlığı görünce bidahada almadık belki uzun oldu ama tavuklarıda anlatmadan geçmeyeyim dayımlar yazın memlekete geliyo torunu 8tane civciv aldı giderken bana verdi civcivler büyüdü tam yumurta zamanı gelmişken sabah yemlerini vermek için gittiğimde civcivlerin yerinde yeller esiyo nasıl bi köpekse kümesin kapısını parçalayıp açmış ne ölüleri nede dirilerine rastlamadım anı bu işte buzağınızı ve tavuğunuzu görünce dayanamayıp paylaşmak istedim sağlık ve huzur dileklerimle herşey gönlünüzce olsun

sibel774 03-05-2011 18:19

sevgili satı uğurtan ve r.ali hoş geldiniz umarım memnun kalmışsınızdır, güzel dilekleriniz için teşekkürler.

sayın r.ali, bende 2 hafta önce yaşadıklarımızı anlatsammı anlatmasam mı diye düşünüyordum. Sizin yazdıklarınızı okuyunca ha dedim demekki biz karadenizliler böyleyiz.:)
2 hafta önce anneme dedimki ; anne bak inekler ve tosunlar fazlalaştı gel tosunları ve 2 ineği satalım, yerinede güzel sütlü bir inek alalım babamda sende rahat et. zar zor annemi ikna edip 2 teyzemle birlikte hayvan pazarına yolladım. Sabah erkenden gittiler. Öğlene doğru anneme telefon ettim aramızda geçen konuşma aynen şöyle:

- anne geldinizmi
-geldik (nefes nefese bir ses)
- eee ne yaptınız nasıldı fiyatlar
- ben birşey yaptım(gülerek)
-ne oldu
- ben 1 aylık bir buzağı aldım
- anne ne buzağısı, ben seni fiyatlara bak ona göre elimizdekileri satalım diye yollamadım mı?
- teyzen çok beğendi illaki al dedi. görsen okadar güzelki
- teyzem alsaydı ozaman. hemsen parayı nerden buldun?
- o bakamazmış illa sen al dedi. teyzenden borç aldım sen ona ödersin( bende borç az ya)
lafın kısası bizim ahırdaki hayvanlar azalacığına arttı, üstüne üslük günde 4-5 lt de süt iiçiyor ordan ayrı zarar, birde geçen hafta hastalandı veteriner ve ilaç parası. İşte biz karadenizliler........ :-) Bu arada dayanamadım adını ben koydum ŞİRİNE

sibel774 03-05-2011 18:25

1 Eklenti(ler)
bugün işten geldim, otururken biren aklıma bir fikir geldi. bakın neler oldu

bir ağaçlarnet'li, eski bir çantadan ne yapar? :o

sibel774 03-05-2011 18:28

1 Eklenti(ler)
eski bir dikiş makinesi çekmecesi (geçen yıl bunlara çilek dikmiştim)

sibel774 03-05-2011 18:31

1 Eklenti(ler)
çekmece büyük fermuarlı yere, daha önce alınan fidelerden çıkan küçük saksılarda ceplere yerleşti.

sibel774 03-05-2011 18:39

2 Eklenti(ler)
işte ........ elma ağacı çantayı koluna taktı.:D yakında seçimler var. artık köyün delisi olarak bana oy verirler :o

cemo 03-05-2011 19:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibel774 (Mesaj 796927)
cemo ablacığım, sana uy şu şeytana diyorum ama dinlemiyorsun beni. Sukulentleri dışarıya dikmeyi düşünüyorum ama biraz tedirginlik yaşıyorum, senden cesaretle bu hafta (****** yine yağmur yağmazsa) küçük bir sukulent bahçesi yapabilirim. Senin sukulentlerede hayır demem ne de olsa sende çeşit bol :) Acaba atlas ve yılbaşıda dışarıda yaşarmı?

Benim yavru atlasım ve yılbaşı ciceklerim kışı dışarıda atlattı. Bahcede saksı içinde, kar almayan balkon altında yaşadılar kış boyu.

Sukulent bahceni merakla bekliyeceğim. Kolaylıklar dilerim sana.
Çanta fikrine de bayıldım ayrıca:)

r.ali 03-05-2011 19:57

ah bu kadınlar yaparmı işte böyle yapar satmaya gider satın alıp gelir bu arada çanta düzeneğiniz iyibi tasarım

Yakup Ünal 03-05-2011 20:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibel774 (Mesaj 797280)
işte ........ elma ağacı çantayı koluna taktı.:D yakında seçimler var. artık köyün delisi olarak bana oy verirler :o

güzel çalışma olmuş

sibel774 04-05-2011 09:27

cemo ablacığım, fazla sukulentim yok olanlarla birkçtanede teyzemden yürüterek :) küçük bir sukulent bahçesi kurmayı düşünüyorum. Bahçede pek yer kalmadı, birkaç değişiklik yapmam gerekecek.
sayın r.ali, evet biz kadınlar birşeyi istedikmi illaki elde etmeliyiz.
yakup bey, hoş geldiniz, teşekkür ederim.

Yakup Ünal 04-05-2011 09:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibel774 (Mesaj 797685)
cemo ablacığım, fazla sukulentim yok olanlarla birkçtanede teyzemden yürüterek :) küçük bir sukulent bahçesi kurmayı düşünüyorum. Bahçede pek yer kalmadı, birkaç değişiklik yapmam gerekecek.
sayın r.ali, evet biz kadınlar birşeyi istedikmi illaki elde etmeliyiz.
yakup bey, hoş geldiniz, teşekkür ederim.

hoş gördük

Periş 04-05-2011 15:54

Sevgili Sibel774 papatyalar içinde buzagı tavuk civcivler ne kadar güzel görünüyor çanta tasarımınızda çok güzel olmuş ellerinize saglık...

mandalinci 05-05-2011 07:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibel774 (Mesaj 797280)

Sizin çanta resimlerini görünce, epey oldu bir televizyon programında; Karadeniz bölgesinde bir yerde çekim yapılmış onu hatırladım.

Aklınıza ne gelirse saksı yapmış, eski çizmeler, çaydanlık, tuvalet kapağı, bardak, tencere. Bazıları gerçekten çok hoş olmuştu.

Hele çizmeye bayıldım, rengi galiba kırmızıydı.

Sizin çanta da çok enteresan bir fikir, istediğiniz yere de asabilirsiniz.

sibel774 23-05-2011 19:24

2 Eklenti(ler)
herkeze merhaba,
bir süredir fotograf makinemi ablama verdiğim için sayfama resim yükleyemiyorum. (gerçi hava dolayısıyla çekilecek pekde birşey yoktu:rolleyes:) biraz önce cep telefonumu elime aldım başladım resim çekmeye, resimler pek kaliteli olmadı şimdilik bununla yetinelim ;)

sibel774 23-05-2011 19:31

3 Eklenti(ler)
doğum günü hediyesi olarak kendime hediye aldığım küpeli:D
s.durul gibi benimde ismini bulamadığım çiçeğim vede karanfilim
11 ay

klavyede yazı yazarken zorlanıyorum çünki bir elimde melisanın birtane çiçeğini kopartmıştım, onu kokluyorum. Enfes bir koku anlatamam, nerdeyse burun deliklerimle bütünleşti:D

sibel774 23-05-2011 19:41

4 Eklenti(ler)
1. menekşeler. içeride mutfak camının önünde duruyorlardı, biraz hava alsınlar diye dışarıya koydum
2. yumurta sepetine yerleştirdiğim mavişler. belki çiçek yerine yumurta toplarım:D
3. sarkan ceylan sardunya. Böyle arajman halinde 15 tl'ye satıyorlar. Ben 1,5 tl den 2 ad aldım saksıya koydum hemende coştular.
4. sardunyalar

sibel774 23-05-2011 19:49

3 Eklenti(ler)
1.alisyumlar
2.verbena (yerminesi)
3.mutfağın önündeki cam güzellerim.

sibel774 23-05-2011 19:53

şimdilik bu kadar yarın devam ederim :)

cetasule 23-05-2011 20:30

Birbirinden güzel görüntüleri paylaştığınız için teşekkürler.

Herşey gönlünüzce olsun

Yakup Ünal 23-05-2011 21:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibel774 (Mesaj 808917)
şimdilik bu kadar yarın devam ederim :)

yetmez devam güzellikleri paylaşmaya

Periş 24-05-2011 07:24

Sevgili Sibel hepsi birbirinden güzeller maşallah ellerine saglık

sibel774 24-05-2011 11:50

2 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim arkadaşlar devam ediyorum.
Haftasonu kuzenimin evinin önünden geçerken bir baktım kapının önünde bu obje duruyor. Atıcakmısın bunu dedim, evet dedi. Ben de sen bana bir poşet ver onu ben alayım dedim. Hemen içine toprak koydum, katmerli petunya yerleştirdim. o da bahçemde yerini aldı.

sibel774 24-05-2011 12:01

3 Eklenti(ler)
1.Bir ahbabımızdan aldığım ve fare kulağı (yaz karı) olduğunu düşündüğüm çiçek
2.bodrum papatyaları
3.Saksıya diktiğim acem halısı açmaya başladı. Gündüzleri açıyor akşam olmaya başlarken çiçekleri kapanıyor.

sibel774 25-05-2011 18:20

Geçtiğimiz günlerde Zafer beyden pasiflora tohumu istemiştim. Sağolsun oda beni kırmayıp hemen kargolamış. Bana da gönderi bilgilerni verdi. PTT kargo 7 gün olmasına rağmen kargomu getirmedi. Bende tohumlara birşey olaz diye PTT ye gidip sormadım. Bugün bir arkadaşa kargomu aldırdım. Ben sadece tohum beklerken Zafer bey pasiflora fideleri ve sukulentlerde göndermiş. Hemde onları nasıl özenle paketlemiş, kutuyu açınca bir şok yaşadım. Tabi ki 7 gündür bir kutunun içinde hapisolan fideler kendinden geçmiş durumdaydı. Eğer zafer bey her birini özenle sarıp sarmalamasaydı herhalde kuru yaprakları bulurdum. Hemen onları kutudan çıkardım kimisini suya koydum kimini suladım inşallah hepsi yaşar. Sonra Zafer beye mesaj yazdım daha sonrada koli üstünde telefon numarasını görünce birebir teşekkür etmek istedim. Telefona eşi çıktı Zafer bey araç kullanıyormuş biraz onunla konuştum daha sonra Zafer bey ile konuştuk. Çok sıcak ve candandı. Tekrar teşekkür ederim Zafer bey.
Birçoğumuz birbirimiz ile tanışmıyoruz fakat doğa ve hayvan sevgisinin oluşturduğu bu sitede kocaman bir aile olmuşuz. Bende bu ailenin bir ferdi olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bitkilerini olduğu gibi sevgilerinide paylaşan herkeze teşekkür ederim

CEBECİ 26-05-2011 10:48

Ellerinize sağlık, ne güzel görüntüler paylaşıyorsunuz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025