agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Lilium / Bahçe (Balıkesir-Gönen) (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/20954.htm)

Cumhur Tonba 10-10-2011 00:37

Lilium,
Harikasın. Bir papaz uçuran da ben isterim. Selamlar, sevgiler.

Çınarmunarı 10-10-2011 08:14

Helal olsun sizede bu yakışırdı sayın lilium...

osbar 10-10-2011 08:54

ustalığınızı da ekleyerek ağaç severlere satmayı düşünürmüsünüz? ceviz bahçesi olanlar için mükemmel! tebrik ederim sizi.

Uzaylı 10-10-2011 10:47

Sayın Lilium; hayretle ve imrenerek tüm aşamaları okudum. Siz bir mucit filan olmalıymışınız. O kadar imrendim ki yazacak, tarif edecek kelime de bulamıyorum. Kesin bugün eşim bu sayfayı görünce beni heyecanla yanına çağıracak. Ama ben daha önce gördüm, şaştım bile. Anladım ki sizin elinizden istediniz mi hiç bir iş kurtulamaz. Valla bravo diyorum; başka bir şey de diyemiyorum.

Güler 10-10-2011 11:27

Ohh ya nihat gördük, valla tebrik ederim seni. Ben okudum, inceledim sonra da Oğuz'u çağırıp gösterdim. Onun takdir ifade eden kelimelerini ne yazık ki burada yazamıyorum, sen anlamışsındır ama o yine de yüz yüze geldiğimizde söylerim diyor.

Kutlarım seni.

jineop 10-10-2011 12:40

Helallllllll, güle güle kullanın. Kutlarım.

Kiraz 10-10-2011 12:40

Sn. Lilium, tebrik ederim. Sonuca keyifle, az maliyetle ulaşmanız kadar, örnek çalışkanlığınız da çok güzel. Şimdi bir diğer çalışkan (kim acaba???- hani sardunyaları korumak için stor perde yapmıştı-) , bunun altında kalmamak için bakalım ne icatlar bulacak! :)))

Not: Diğer çalışkan, kötü niyetle yazmadığımı bilir, sadece ortalığı kızıştırıyorum.

Güler 10-10-2011 17:58

Eksik yazmışsın. Birdenbire bastıran çok sıcaklarda daha yeni yeni kırmızı kırmızı sürgün veren güllerimin kafalarına da gazete kâğıdından yaptığım külâhları geçirmiştim ve hatta ara sıra gazete külâhları fısfıslayarak ıslatıp filizlerimi korumuştum.

Bütün bunları gören köylüler de " burayı semazenler mi bastı" diye gülmüşlerdi. Olsunnnn güllerim yanmaktan kurtuldular ya.

Lilium 10-10-2011 21:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 868369)
bunun altında kalmamak için bakalım ne icatlar bulacak! :)))

Buldu bile :D:D Bakk. Hiç altta kalır mı benim güler ablam. :D

http://www.agaclar.net/forum/868470-post87.htm

Sevgili arkadaşlar

Cumhur tonba,
çınarmunarı,
osbar,
uzaylı,
Güler abla,
lir,
Kiraz,

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar, Sizlerin bu güzel sözlerinizden sonra ben bu gazla şimdi bir de ceviz kırma makinesi yaparım artık. :)

ciceksever70 10-10-2011 21:58

Sevgili Lilium tebrik ederim. Inanilmazsiniz!!!

loveflower 10-10-2011 22:21

Kutlarım sizi! Ellerinize sağlık! Güle güle kullanın:)

TaşevliBahçe 11-10-2011 08:53

Sn Lilium , çalışmalarınızı büyük bir heyecanla izleyip oldukça keyif aldım. Sizi tebrik ediyorum , Elinize emeğinize sağlık , güle güle kullanın , yeni yapacağınız projeleri sabırsızlıkla bekliyoruz..

Görüşmek dileğiyle hoşçakalın, saygılarımla..

Lilium 12-10-2011 23:56

4 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim sayın Rafet Uzunok.

Bir kaç gündür yağmur dolayısıyla bahçeye gidemiyordum, bu gün gidip bir dolaşayım dedim, cumartesi günü cevizleri toplamıştık, göremediğimiz kalanlar yağmurdan sonra açılıp yere dökülmüşler koca bir poşet doldurdum, gelirken soyma makinesinin kaynak işlerini yaptığımız arkadaş denk geldi buda senin kısmetinmiş dedik.

Bir ağaçı toplamayı unutmuşuz yağmurdan sonra hepsinin yeşil kabuğu yarılıp çatlamış, bunlar benim için iyi bir gözlem olacaklar, daha önce böyle bir gözlemim olmuştu bir kaç adet üzerinde, şimdi miktar daha fazla, dalında kav çatlaması yapanla hiç kav çatlaması yapmadan alınan cevizlerin iç renklerinde ne kadar bir değişim olacak göreceğiz, hele bir kurusunlar.

Bunlar pedro

Eklenti 251019

Eklenti 251020

Eklenti 251021

Eklenti 251022

Lilium 13-10-2011 00:10

5 Eklenti(ler)
Gitmişken birazda resim çekeyim dedim. Ayvalarım.

Eklenti 251023

Eklenti 251024

Eklenti 251025

Çekirdeksiz nar.

Eklenti 251026

Çekirdeksiz narda böylesine bir sap ilk defa görüyorum.

Eklenti 251027

Lilium 13-10-2011 00:22

4 Eklenti(ler)
İkinci yılındaki tırabzon hurmalarım bu yıl birkaç tane tadımlık yaptılar, henüz daha yeni sararmaya başlıyorlar.

Eklenti 251028

Eklenti 251029

Beyaz zambaklarımdan iki resim.

Eklenti 251030

Eklenti 251031

Lilium 13-10-2011 00:34

4 Eklenti(ler)
Bahçemden genel bir görüntü.

Eklenti 251032

Eklenti 251033

Eklenti 251034

Yeni göz aşılarım.

Eklenti 251035

Lilium 13-10-2011 01:01

4 Eklenti(ler)
Her ne kadar oğuz abinin kabağını geçemezsem de, herkesiz kabağı kendine göre :D

Eklenti 251041

Bu daha yeni uyandı, ben onu geçerim diyor :D

Eklenti 251042

Dalları yanmış dalında duran kavunlarım

Eklenti 251043

Fasulyeleri bir kaç oldu eşim topluyor yine döktürmüşler.

Eklenti 251044

Güler 13-10-2011 08:47

İçi görünen o kırık cevizi bu tarafa doğru atsana. Aklım kaldı. Ama kasap94, görmesin. Bu kadar çok yeme dokunur, dokunur demeye başlayacak yine. :D

Bahçede herşey çok güzel, ellerine sağlık.

Lilium 13-10-2011 12:31

Yaaaa ben ne kadar akılsızım gecen geldiğinizde niye düşünemedim, hazır taze de soyulmuşlardı. be güler abla sen bari desene şurdan benim hakkımı ver bakalım deyip dürtsene de şu jeton düşsün. Hiç aklıma gelmedi inan. Neyse bir daha ki buluşmamızda inşallah yine unutmam. :o:(

Lilium 13-10-2011 13:30

3 Eklenti(ler)
Bilgilenmek öğrenmek ya da merek edenler için Chandler, Pedro arasındaki farkı bir kaç resim çekerek görsel de olsa biraz bir şeyler verebilirsem mutlu olurum.

Soldaki pedro sağdaki Chandler, Aralarındaki irilik farkı çok az, renklerine aşşağı da değineceğim.
Aralarında çok az irilik farkı var, iç dolgunlukları aynı, kabuk kalınlıkları aynı, fakat pedro verim bakımından çok daha fazla, tabi ben bunları sadece kendi bölgem için söyleyebiliyorum.

Şimdi ben nedir bu Chandler furyası diye düşünmeye başladım, bölgenize uyuyorsa chandler ekeceğinize pedro ekmenizi öneririm.
Verim olarak çok daha fazla verim alırsınız.

Eklenti 251047

Soyulmuş hali ikisinin arasında iç renk farkı göremedim.
Siyah üzerinde.
Eklenti 251048

Beyaz üzerinde.

Eklenti 251049

MSaygin 13-10-2011 13:34

Makina için yürekten tebrik ediyorum, büyük bir iş başarmışsınız.

Lilium 23-10-2011 17:19

1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim sayın MSaygin,

Makinenin eksikleri olduğunu daha önceki yazılarımda yazmıştım, cevizleri boşaltacağımız kapısı yoktu, alttan ceviz kabuklarının posanın akacağı ve bu kabukları oluğa itecek bir döner sistem yapıldı, motor değiştirilip istenen devir sağlandı. Tüm eksiklikler tamamlanıp istediğim neticeyi aldım, bir boyayı da hak etti. :)

Alıntı:

İşte budur;

Ne de olsa _ Ubyi_ Uzak Bahçeler, yapar mı yapar.
Yapar da, eleştiriler başlayacağı korkusundan ismini bile korka korka yazdım. Silsem mi diye düşünüyorum.

Eklenti 252513

YeniBON 23-10-2011 18:20

Sayın Lillium,

Türk yaratıcılığı ve zekası bu işte. Geçtiğimiz hafta kasap94'ü ziyaret ettim ve tanıştım. Her iki bahçesini gördüm. Vaktim sınırlı olduğu için sizleri ziyaret edemedim. Özür dilerim. İleriki günlerde sizleri ziyaret edeceğim.

Ceviz soyma makinası maceranızı takip ettim. Sizleri tebrik ediyorum. Konuya çok yakın olmadığım için sizlere bir kaç sorum olacak.

- Türkiye'de ve yurt dışında ceviz soyma makinası varmıdır?

- Yerli ya da yabancı ceviz soyma makinası varsa, sizin makinanızla benzerliği ne kadardır?

- Bu sorulardan sonra şu anda çoğu atıl malzemeden yaptığınız makinanın patentini almayı düşününüz. Konuyla ilgili çok bilgim olmasa da ben yardımcı olmaya hazırım.

- Soyma makinasından atık olarak çıkan su, kabuk vb.malzemeyi ne yapıyorsunuz?

Görüşmek üzere. Saygılar.

Lilium 23-10-2011 23:10

Sayın YeniBON kapımız her zaman açıktır buyrun gelin,

Yurt dışında soyma makinası üretiliyor, türkiyede de üretiliyor ama fiatları oldukça yüksek,(Burada biraz bahsetmiştim) ya da bizim gibi küçük bahçe sahiplerine yüksek geliyor, biraz araştırıp baktım, 3 - 3.5, 5.600 tl olanlar var, fiatları bayağı bir yüksek bulduğum için kendim yapmaya çalıştım, oldukça uygun fiatada mal ettim.

Düşünüyorum da her şeyini yeni alıp yapsam 600tl 700 tl ye mal edilebilir, 1.500 tl satsan alanda kazanır satanda.

Türkiyede üretilenlerde bu maliyetlerin üzerinde değil, bu maliyetlerde üretilen ürünler 3- 3.5 bin tl gibi satılıyor, bana göre çok iyi bir kazanç sağlıyorlar, gözümüz yok allah daha çok versin, ama biraz el insaf.

Eh ne oldu kendileri kaybetti, hiç imkanım yokken, tamirci tornacı değilken beni bunu yapmaya mecbur bıraktılar, benden görenler de yapmaya başlarlarsa yine onlar kaybeder.

Ben yeni bir şey icat etmedim türkiyede var olan bir makinenin benzerini kendim kullanmak için yaptım , patent almama gerek yok zaten.

Soyma makinasından çıkan suyu şimdilik kanalizasyona vermeyi düşünüyorum, ileride ne gösterir bilemiyorum.

Güler 24-10-2011 08:25

Amannnn ne de güzel kırmıza boyarmış. Ellerine sağlık. Tarlanın ortasına koysan 1 km ileriden bile farkedilir.
Yeşile, ceviz rengine boyasaydın belki daha güzel olurdu. Adını da bir etiket içinde yaz, daha güzel olur.

Sevgi Durul 24-10-2011 08:34

Çok güzel olmuş, güle güle kullanın sayın Lilium.

Lilium 24-10-2011 11:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 872530)
Amannnn ne de güzel kırmıza boyarmış. Ellerine sağlık. Tarlanın ortasına koysan 1 km ileriden bile farkedilir.
Yeşile, ceviz rengine boyasaydın belki daha güzel olurdu. Adını da bir etiket içinde yaz, daha güzel olur.

Eeeee nede olsa pomak'ız, koca pomak gider gider hep sergideki kırmızı gömleğe bakarmış parası kıt olduğu için alamazmış, sergici en sonun da dayanamamış, ne gelip bakar bakar almazsın, sen pomakmısın ahmakmın der, koca pomak döner sorar nereden anladın pomak olduğumu,
-Sergici
Pomaklar kırmızıdan başka renge bakmazlarda. :D

Ama bu kırmızı değil fotoğrafta öyle çıkmış biraz, çok güzel bir renk, bordo kahve arası bir renk.:)

Sayın SDurul, çok teşekkür ederim, bir sorunu daha hallettik, sıra ceviz kırma makinesinde, piyasada satılan kırma makineleri benim hoşuma gitmiyor, cevizi horoz çıkarmıyorlar, cevizi horoz olarak çıkaracak bir makina düşünüyorum, epey bir kafa yormam lazım bakalım bir şeyler bulabilecekmiyiz.

Güler 24-10-2011 16:53

Aaa ben pomakların da gözlerinin al da olduklarını bilmiyorum. :D

Horoz cevizi herkes bilemez ki, ben biliyorum, sen biliyorsun belki ceviz yetiştirenler de biliyordur ama bilmeyen arkadaşlarımız da çoktur, bari anlat ve fotoğrafla.

Yarın İstanbul'a gidiyorum ama tekrar döneceğim, kat'i dönüş yapmadan görüşelim.

Kasım ayının sonuna doğru Sayın Mine Hanım İstanbul'da bir eğitim toplantısı yapacak, şimdiden işlerini ayarla. kasap94 de gelir herhalde. İşleri ona göre programlayın.

Lilium 24-10-2011 22:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 872658)
Aaa ben pomakların da gözlerinin al da olduklarını bilmiyorum. :D

Horoz cevizi herkes bilemez ki, ben biliyorum, sen biliyorsun belki ceviz yetiştirenler de biliyordur ama bilmeyen arkadaşlarımız da çoktur, bari anlat ve fotoğrafla.

Yarın İstanbul'a gidiyorum ama tekrar döneceğim, kat'i dönüş yapmadan görüşelim.

Kasım ayının sonuna doğru Sayın Mine Hanım İstanbul'da bir eğitim toplantısı yapacak, şimdiden işlerini ayarla. kasap94 de gelir herhalde. İşleri ona göre programlayın.

Cevizin bir bütün olarak kabuğundan ayrılmasına horoz ceviz içi denmiş, 261 nolu mesajdaki resimler horoz ceviz içi neden dendiğini bilmiyorum :)
Alıntı:

Görüşelim bizde sizleri özledik, istanbuldan dönünce haberleşip bir gün ayarlayalım.

ankstel 25-10-2011 08:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 872394)
Teşekkür ederim sayın MSaygin,
Yapar da, eleştiriler başlayacağı korkusundan ismini bile korka korka yazdım. Silsem mi diye düşünüyorum.

Eklenti 252513

Sizi tebrik ediyorum , Elinize emeğinize sağlık , güle güle kullanın

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025