agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Lilium / Bahçe (Balıkesir-Gönen) (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/20954.htm)

Lilium 15-12-2011 00:08

1 Eklenti(ler)
Bugünlerde tatlı yorgunlukla uğraşıyoruz, geçen yıl ektiğim ceviz cüğürlerinin bir bölümünü aşılamıştım, aşıya yetişmeyenleri tüpleyip ağustosta aşılamaya hazırlıyorum.

Eklenti 259572

Aşılamış olduklarımı da söküp tüplüyorum, onların fotoğraflarını da daha sonra paylaşırım.

Lilium 17-12-2011 15:36

Chandler ceviz fidanı
 
5 Eklenti(ler)
Tüplemiş olduğum aşılı chandler fidanlarım, bu yılki üretimim sadece 100 adet, sanırım nisan mayıs gibi satışa koyacağım.

Bazı arkadaşlardan adına doğru fidan satış yapan fidancı ismi istekleri önereceğiniz fidancı var mı, kimi önerirsiniz gibi mailler alıyordum, çok iyi tanımadığım (ne kadar iyi tanısan da gözünle görmemişsin) ve bazı fidanların adına doğru çıkmadığı duyumları benim fidancı isimi vermeme hep engel olmuştur.

Adına doğru fidan isteyen arkadaşlara gönül rahatlığı ile adına doğru ne olduğu belli olanı, vicdani olarak da hiçbir şüphem olmadan evet bu chandler diyebilmemin huzuru içerisinde olacağım, çünkü alınan gözlerin hepsi kendi ağaçlarımdan ve hepsini kendim aşıladım, milyonda bir bile şüphe yok.

Eklenti 259971

Bahçemde yetiştirdiğim chandler ceviz ağaçlarımdan aşıladığım cüğürler, hepsi birer chandler ağacı olmaya adaylar.

Eklenti 259972

Eklenti 259973

Eklenti 259974

Eklenti 259975

Yakup 17-12-2011 17:07

Ön sipariş
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 888907)
Tüplemiş olduğum aşılı chandler fidanlarım, bu yılki üretimim sadece 100 adet, sanırım nisan mayıs gibi satışa koyacağım.

Ön sipariş alıyor musunuz?

Lilium 17-12-2011 23:09

Tabi ki neden olmasın, sonuçta satış için hazırladığım fidanlar.

Vereceğim kişi keşke yakın olsa da ekim ve bakımlarına da yardımcı olsam.

Yakup 18-12-2011 08:31

Bahçeden bahçeye servis yapılır..
Şaka bir tarafa, Babamın Bursa'daki bahçesi için 5 fidan siparişi veriyorum. Eğer Bandırmada şartlarım müsait olursa, buraya da dikerdim ama 2012 yılı bu konuda pek parlak görünmüyor.
Hem Bursa da yakın sayılır. İş bittikten sonra dağ yolunda piknik de yapılabilir.

goksal 18-12-2011 21:07

merhaba lilium ben bandırma sahil yenice köyünde ceviz fidanı üretmekteyim. bende sizin gibi cinsine doğru ceviz fidanı üretimi ve satışı yapmaktayım kasım ve ağustos ayında ceviz aşısı yapacağım ama kendi ağaçlarımdan alacağım kalemler yetersiz acaba sizden ceviz kalemi temin edebilmem mümkünmü.Ayrıca sizinle tanışmak ve mümkünse bahcenizi gezip görmek isterim.0539 432 34 85 tel.nom.cevabınızı bekliyorum saygılar

Lilium 19-12-2011 16:09

Sayın goksal, bandırmalı olduğunuzu bilmiyordum, buna daha çok sevindim, şimdi daha yakınız.
Uygun olduğunda atla gel, hem tanışır hem bol bol sohpet etme şansımız olur.

Kalem konusuna gelecek olursak, Tanışmayı bir kaç ay önce yapmış olsaydık kelem temini konusunda yardımcı olabilirdim, ne yazık ki, çıkacak tüm kalemlerin sözünü yine sahil yeniceden bir arkadaşımıza sözünü verdim. Bu yıl yardımcı olamayacağım için üzgünüm.
Ağustos ayında da kendim göz aşısı yapacağım için çıkacak gözler anca kendime yeter, belki de göze benim bile ihtiyacım olacak.

Tel numaramı özelinize yazıyorum.

Lilium 22-12-2011 20:02

1 Eklenti(ler)
Bir arkadaşım da illa bende ceviz soyma makinası isterim bana da bir tane yapalım deyince ve imkanları takım taklavatı geniş bol bulunca hayır diyemedim, hemen
işe giriştik iki günde baya bir yerlere geldik.

Eklenti 260898

Lilium 23-12-2011 00:09

cevizde kuş zararı
 
Bahçemde kuş zararından çok rahatsızdım, sadece ceviz düşünülerek kurulmuş bir bahçe kenarlarda 35-40 adete yakın meyva ağaçları da var, bahçemin olduğu bölgede başka bahçelerin olmayışından da dolayı kuş zararı oldukca fazla oluyor, buna karşı bir çok önlemler denemeler yaparak kuş zararını önlemeye çalıştım netice alamadım.

Bu yılki denemem oldukça başarılı, her yıl yarıya yakını karga saksağan kuşları tarafından deliniyordu, son en son çarem maliyetli bir sistem düşünüyordum ve başarısının çok yüksek olacağını tahmin edebiliyordum, fakat ondan önce bu yıl şunu da deneyeyim çare olmazsa gelecek yıl yaparım dedim.

Bu yıl denedim inanın ki sadece bahçemin kenar köşesinde olan bir ağacımda 10-15 tane kadar delinmiş ceviz tespit ettim diğer ağaçlarımda bir tane bile delinmiş cevize rastlamadım.

Güler 23-12-2011 00:41

Eeee, devamı gelecek mi?

serkanhoca 23-12-2011 08:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 890875)

Bu yılki denemem oldukça başarılı, her yıl yarıya yakını karga saksağan kuşları tarafından deliniyordu, son en son çarem maliyetli bir sistem düşünüyordum ve başarısının çok yüksek olacağını tahmin edebiliyordum, fakat ondan önce bu yıl şunu da deneyeyim çare olmazsa gelecek yıl yaparım dedim.


Bulduğunuz çareyi paylaşacak mısınız?

hatıpüzümü 23-12-2011 22:43

Sayın lilium kuşlarla antlaşma yaptı herhalde. Onlara;
''ceviz soyma makinasından çıkanın %25' i sizin'' dedi,
onlarda;
''olur ağam''
deyip savuşup gittiler. :D
Kış ortası öşürlerini almaya gelirler artık.

Lilium 24-12-2011 00:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 890884)
Eeee, devamı gelecek mi?

Gelecek

Bu yılda deneyip iyice emin olmak istiyorum. Yanlış bir şeyler söylemek istemiyorum.

Lilium 24-12-2011 00:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hatıpüzümü (Mesaj 891132)
''ceviz soyma makinasından çıkanın %25' i sizin'' dedi,
onlarda;
''olur ağam''
deyip savuşup gittiler. :D

Aynen öyle oldu benim kuşlarım akıllı, ya sizinkiler. :D

Yakup 24-12-2011 09:23

Gönene giden bilir..
 
Ben biliyom kiii.
Size söylemem kiii.
Benim 1 yıl beklememe gerek yok kiiii.

başkabahar 25-12-2011 15:57

Sayın Lilium merhaba, kendi yaptığınız ceviz soyma makinesi için tebrik ederim. Bizim de küçük çaplı bir ceviz bahçemiz var. Şimdilik ağaçlar küçük olduğu için kabuk soyma işini kendimiz de halledebiliyoruz, ama biraz daha fazla meyve almaya başladığımızda sizin çalışmanızı ev halkına önerebilirim, belki yapacak bir gönüllü çıkar.
Kuşlar için bulduğunuz yönteminiz çok riskli değilse, emin olmadığınız hususlarla ilgili kayıt düşerek paylaşsanız, bizler de faydalansak. Bir yıl uzun bir süre:)

Güler 25-12-2011 19:16

Beyfendinin ağzından sanki cımbızla lâf alacağız.
Kardeşim madem söylemeyecektin, neden bahsettin de bu kadar kişiyi merak içinde bırakıyorsun?
(Bir iki güne kadar geliyorum, nasılsa öğrenirim ben onu, sen daha kendini naza çek bakalım, ben açıklayayım da görürsün. Nagihan'dan öğrenirim ):p :D

zafersu 25-12-2011 19:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi başkabahar (Mesaj 891567)
Sayın Lilium merhaba, kendi yaptığınız ceviz soyma makinesi için tebrik ederim. Bizim de küçük çaplı bir ceviz bahçemiz var. Şimdilik ağaçlar küçük olduğu için kabuk soyma işini kendimiz de halledebiliyoruz, ama biraz daha fazla meyve almaya başladığımızda sizin çalışmanızı ev halkına önerebilirim, belki yapacak bir gönüllü çıkar.
Kuşlar için bulduğunuz yönteminiz çok riskli değilse, emin olmadığınız hususlarla ilgili kayıt düşerek paylaşsanız, bizler de faydalansak. Bir yıl uzun bir süre:)

Evet bir yıl uzun süre, fakat sizin adınıza umutluyum. Hatırladığım kadarıyla Sayın Lilium bir Başkabahar'a açıklayacağını söylemişti:D:D:D, yani zannımca sadece siz öğrenebileceksiniz ne söyleyeyim şanslısınız:p. Hepinize kolay gelsin.Kalın sağlıcakla.

Lilium 25-12-2011 23:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 891602)
Beyfendinin ağzından sanki cımbızla lâf alacağız.

Benim yerine göre ne kadar boş boğaz, yerine göre de ne kadar sır tutan olduğumu senden daha iyi bilen olacağını sanmıyorum güler abla.

Konuya gelecek olursak, bazı şeylerden tam emin olmadan, ikincisi yasal olup olmadığını bilmeden açıklama yapmak, üçüncüsü, sitemizin doğru bilgiye olan özeninden dolayı bu aşamada bir şeyler söylemek sanırım uygun olmaz.

Sadece şu kadarını söyleyeyim, bazı bitki ve bitkilerden üretilen tehlikeli bitkilere zehirlenmelerden dolayı bakanlık yasak koymuş, bizimkinin zehirleme durumu yok ama, alır da yersen tabi ki olabilir.

Güler 26-12-2011 07:27

Offf of arkadaş beni tuş etti galiba...:p

Mesut Karakaş 27-12-2011 17:33

nail abi sizi aramıştım ben cepten. Bende de 5 dönüm kadar şebin var.
İnşallah bu sene verim almaya başlayacağız. Ceviz soyma makinası hakkında 5 beygir gücünde motorlar var. Ondan faydalanarak yapmak istiyoruz. Görüşün nedir abi? Zira inegöle sordum. 3.900 fiyat istediler. Bereketli sağlıklı ve bol kazançlı bir yıl dilerim.

Lilium 28-12-2011 00:11

Sevgili mesut, beş beygir motora gerek yok, şanzımanlı bir şey yaparsan yarım beygir bir motor yeterli oluyor,, kasnaklı model, kasnakla hem güç kazanmak ve bununla birlikte devirini de ayarlayarak güçte kazanırsın iki beygirlik bir motor yeter.

Asıl önemli olan uygun fırçaları bulabilmek ve uygun şeklinde montaşını yapmak. Uygun fırça bulabilsem bir kaçtane yapıp bir köşeye ataçağım. :)

Eğer traktörünüz varsa daha kolay, eski bir gübre dağıtma makinası bulun kuyruk milinden çalışan, ve bunun üzerine bir varil tipi bir şey yapın, gübre dağıtıcının yerine fırçaların duracağı döneceği tepsiyi koyun, zımparaları döşeyin, üstten su çıkışını yapın, alttan ceviz kabuklarının akacağı oluğu ve cevizleri alacağınız kapıyı yapın. traktörün kuyruk milinden çalıştırak cevizlerinizi soyun.
Yapmak zor bir şey değil, önemli olan uygun fırçayı bulabilmek.

Bir arkadaşıma da bir tane yapıyoruz, Vadideki cennet

Fırsat bulduğumda da ceviz kurutma makinasını düşünüyorum, uygun zaman uygun mekan demişler, kafamdaki şeyler netleşip o yöne yoğunlaşamıyorum, bir gün elbet ona da sıra gelecek.

Mesut Karakaş 28-12-2011 10:28

****** abi verdiğin bilgilere
şanzımanlı tam otomotik çalışır vaziyette çamaşır makinası buldum abi.İŞime yarar mı sence bu. Traktör üm maalesef yok abi. Malum amatörüz hep.

Mesut Karakaş 28-12-2011 10:30

teşekkür ederim i kısalttım yıldızlar çıktı

Güler 28-12-2011 10:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Karakaş (Mesaj 892564)
teşekkür ederim i kısalttım yıldızlar çıktı

Mesajlarımızda kısaltmalar yapmıyoruz ki. :)



http://www.agaclar.net/forum/forum-k...iniz/16063.htm

Lilium 28-12-2011 10:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Karakaş (Mesaj 892561)
şanzımanlı tam otomotik çalışır vaziyette çamaşır makinası buldum abi.İŞime yarar mı

Çalışır olması önemli değil, eski hurdacılarda daha da ucuza bulunur, onun sadece kullanılan kısmı kazanın döndüğü bilya ve yatakları, bloğumda bir arkadaşımada yapıyoruz dediğimde tam otamatik makinanın parçaları, aynı keza gübre dağıtma makinasından da olur iki beygirlik bir elektirikli motor koyarsın çalışır.

Mesut Karakaş 28-12-2011 11:06

daha da olmadı hasanbey e getiririz cevizleri abim çıkartıverir.:)

Mesut Karakaş 28-12-2011 11:07

güle abla
*** dedim böyle çıktı

Mesut Karakaş 28-12-2011 11:08

bak yine oldu teşekkürün 1.3.ve 5. harflarini yazınca yıldızlar çıkıyo

Lilium 28-12-2011 11:08

Vallah üşenmezsen neden olmasın, buradaki arkadaşlarda daha şimdiden sıraya girdiler bile.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025