![]() |
Alıntı:
Toprağın zamanında tavında sürülmeyişi mantari hastalık oluşumuna hep bir etkendir. Dedemden öğrendiğim bir cümleyi yeri gelmişken yazayım. Tarlayı (toprağı) çamur sürersen seneye de çamur sürersin. Bu söz üzerinde hep düşünmüşümdür ne demek istiyor diye, düşününce araştırınca yaşadıkça çok doğru bir ata sözü olduğu ortaya çıkıyor. Toprağı hasta etmek çok kolay, ama o hasta toprağı iyileştirmek epey zor, o nedenle her şeyi zamanında yerinde uygulamak en doğrusu. |
Teşekkürler abi verdiğin bilgilere. Budama hariç diğerlerine dikkat edeceğim. Zira şebin güneş yanıklığına da çok hassas. Budama yapayım güneş girsin derken bu sefer cevizler yanıyo güneşten. Ben de dedemden bahsetmek isterim. Onun zamanında 3 tane armut ve 1 tane erik ağacımız vardı. Ne ilaç ne gübre... Bakım ve budama sıfır. Ama inanmazsınız 250 kiloya yakın armut 300 kilodan fazla erik alırdık ağaç başına... Şimdilerde o kadar bakıma göre bu rakamalara ulaşılmıyo. Galiba bakmasak daha iyi...:)
|
Sayın Lilium; bu yıl bir veya iki ceviz fidanında budamayı fotoğraflasanız,veya kameraya çekseniz.Bunu da bu sayfaya ekleseniz.Umarım sizi yormayız.:)
|
Abi budama zamanı çağır beni, hem budamayı öğretirsin, hem kameramanlık yaparım, hem de buz gibi ayran servisi yaparım..
Yaparım valla.. ;) |
Evet abi cevizleri budamaya nezaman başlayacaksın?
|
Alıntı:
|
Sevgili yakup kardeşim, sen benden çok yaşayacaksın, düşündüğüm şeyi bana teklif ediyorsun, tam da onu düşünüyordum, ya ben budama, aşı, yapacağım çekimleri kim çekecek, iyi bir kameramana ihtiyacım vardı imdadıma yetiştin.
Sen yeter ki, kameramanlık yap, Ayran değil beyaz enzim bile söylerim. :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın Yakup senin yorulduğun yerde ,ben devam edebilirim çekime.Ayranlar ,tostlar benden.Ayran,tost dedin mi susurluk. :)
|
Ceviz bahane
Gönül muhabbet arar Ne aş ister ne para Zaman mekanı yarar Ne iş ister ne tuğra Gönül ummana benzer Ne yer ister ne mekan Boyu ta arş ı alaya uzar Ne araç ister ne merdiven Gönül bir ankadır kanatsız Ne yükseklik dinler nede rakım Bir güldür kokulu ama renksiz Ne ilgi ister nede bakım Rahmani gönülden,masivayı at Ne zemheri dinler ne sıcak Bir deryadır onda yüzer kainat Ne cahildir ne alim,öğrenir çabucak |
Alıntı:
Susurluk ters tarafta kalıyor ama.. Balıkesirden Gönen'e Bandırma üzerinden gitmiyorsunuz değil mi :) |
Merhaba Sayın Lilium.
Güzel bilgiler için teşekkürler. Sayfanızı zyaret eden arkadaşlarımıza da selamlar |
Kaolin uygulamasının bilinen faydasının yanında, elma iç kurdu, kırmızı örümcek gibi zararlılara etkisi nedir? Ceviz, elma, armut gibi meyve ağaçlarında tecrübesi olan var mı?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın Lilium; Bir süredir sayfaları açık zihinle takip edemiyorum. Anlık fırsatlarla nete girip bakıyoruz. Açık bırakıp, fırsat buldukça okumaya çalışıyoruz. Gördüm ki sayfanızda da çok kıymetli bilgiler birikmiş. Bunları ders niteliğinde tekrar tekrar okuyup faydalanmak istiyorum. Hele de budama gibi bizim elimizi titreten konuları video ile anlatma fikri çok hoşuma gitti. Ağaçlar nette verilen her bilgi verenin sadakası olsun dilemek geldi içimden... Çünkü bir çok kere yanlış yapmaktan kurtuluyor ve zamandan kazanıyoruz. Dilerim, biz de verdiğimiz bilgiler ve anlattığımız tecrübelerle başkalarına faydalı olabiliriz. Çevremizde bir çok bahçesi olan komşumuza bakınca, Ağaçlar.net ialesinden olup, farkımızı hissetiğimizde kendimizi daha bir güçlü hissediyoruz. Gerçekten de bilgiyi öğrenmek ve sonrasında onu hayata geçirmek ve yön vermek hayatın özeti... Gelen desteklerle gaza gelmek te cabası...;)
2012 ve sonrasını, sevdiklerinizle sağlıklı, mutlu, bereketli ve uğurlu yaşamanızı dilerim... Saygılar, sevgiler... |
''Dedemden öğrendiğim bir cümleyi yeri gelmişken yazayım. Tarlayı (toprağı) çamur sürersen seneye de çamur sürersin. ''
Kızılderili Reisi Seattle'ı anımsattı bana kolay gelsin..:)) |
Nail abi şebin cinsi nisan 25 inde açıyor. Mart sonu Nisan başı bordo bulamacını atsak nasıl olur abi.
|
Tabi ki olabilir fakat bahçenizde başka meyva ağaçları varsa (şeftali,badem, kayısı, gibi ) onlar için geç kalınmış olabilir.
|
Alıntı:
Gerçekten de doğru, toprağı acele edipte tavında değilde yaş sürersen ne yaparsan yap o toprak seneye de tava gelmiyor yine çamur oluyor. |
Alıntı:
Budamalarda hep genel budamalar anlatılıyor, bir fidanın ya da ağacın başka bir fidan ya da ağaca göre (gelişimine göre) budaması farklı olur gibi konulara değinilmiyor. Biraz o konuları gösterebilme imkanı bulabilirsek yararlı olacağını düşünüyorum. |
Sn Lilium ,
Budama konusunda yapacağınız girişimlerinizi tam zamanında ve çok isabetli buluyorum. Bu konuda gerçekten çok kulaktan dolma yöntemlerle , sonucu çok vahim olan örnekleri çevremizde gördükçe ister istemez üzülüyoruz. Bende başarısız bir iki denememden sonra bu işlemin çok iyi gözlemlenmesi gerektiği kanaatine vardım. Çalışmalarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. saygılarımla , görüşmek dileğiyle.. |
Nail abi cevizleriniz sanırım 5 yaşında. Abi bu cevizlerin kurda kuşa yedirdiklerinizi saymazsak ağaç başı verimi ne kadar acaba bizimle paylaşabilirmisiniz... Saygılar...
|
Geçen yıl kuşa yedirmedik de kurda yedirdik, :) O da benim hatam, taral ilaçlamam arıza yaptı, biz yaptırdık o arıza yaptı nereden olduğunu anlayıncaya kadar 10-15 günlük bir gecikme oldu bu aradada kurtlar zamanı çok güzel değerlendirdiler. :) cevizlere girdiler. o kadar çok dökülme yaptı ki, altları hasır gibi oldu.
Ben, ağaçlar daha küçük çok bir verim olmaz nasıl olsa, ağaçlar kendilerini daha iyi geliştirirler diye biraz da vurdum duymaz davrandım aslında, kurt ilacını zamanında atsaymışım epey bir verim alacakmışım, dökülenleri görünce anladık. :) Ona rahmen altmış ağaçtan yine üç yüz kilo kadar topladık. Artık o, şu, bu, bahane bulma lükxsümüz yok, ağaçlar verime girdiler gece demeyip gündüz demeyip dikkatli bir şekilde mücadelemizi yapmak mecburiyetindeyiz. İyi bir verim tespiti yapabilmemiz için bakım koşulları da biraz olsun sağlamamız lazım, bakım koşulları sağlanamamış bahçelerin verim tespiti benim için geçerli verim değildir. Gelecek yıl iyi bir verim tespiti yapabiliriz, Şu şudur bu budur'u daha net söyleyebiliriz. http://vadidekicennet.blogspot.com/ |
Abi ağaç başı 5 kilo yapar ki bu da bence süper bi verim 5 yaşındaki chandler ağacı için. Zira aynı soruyu Sdurul ablaya da sordum, o da 12 yaşındaki kaman cevizlerinden ağaç başına 7 kilo aldık dedi. Senin bu söylemlerin biraz olsun inan içime su serpti Sdurul ablanın söylemlerinden sonra. Bol kazançlı günler dilerim abime. Abimin yolu açık olsun be ya...
|
Abi ben bu sene maneb 80, cloriphos ethyl ve malathion terkibli 3 ilacı aynı anda ****** dozlarına dikkat ederek kullanmayı düşünüyorum en az 3 kez 25 gün arayla. Bide delfin i üreten firmanın meyve tutucuları var biolinfa gibi. Bunlara ne dersin abi.
|
Ben mümkün mertebe zehir atmadan göztaşını zehir saymazsak doğal üretmeye çalışıyorum, iç kurdun da ya delfin ya da Madex'sle mücadele ediyorum.
|
|
SN Nail Çimen
VADİDEKİ CENNET i saatlerce izliyorum.Tek kelime ile HARİKA Saygılarımı sunuyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025