![]() |
Alıntı:
|
Selam yusuf bey: geleceğin zaman haberimiz olursa evde bulunuruz.
|
bahçe de bugün
3 Eklenti(ler)
bahçede yeni renkler.
|
devam
4 Eklenti(ler)
renkler.
1- kanarya gülü. 2-yapraksız manolya. 3-kırmızı kalonche. 4-tere,roka,dere otu,marul ve sarımsaklar. |
devamı
4 Eklenti(ler)
Çeliklediğim (değişik renk ceylan sakız), Pepino ve Çilek fideleri.
|
devamı
3 Eklenti(ler)
Yeni kuracağım bahçe için aldığım aşılı 10 adet kızılcık-- 10 adet aşılı hünnap-- 10 adet yerli hünnap--fidanları.
24 adet tohum olarak ektiğim kestaneler çıkmaya başladılar. |
Sizin bahçe resmen açık sera olmuş. Maşallah!
Sardunya,sakız çeliklerinizde neredeyse hiç yaprak yok. Böyle daha mı kolay kökleniyorlar acaba? Annem de yapar ama tepelerinde 3-4 yaprak bırakırdı. Merak ettim şimdi. Melek boruları çabuk kökleniyorlar mı? Onları satmayı düşünüyor musunuz? Eğer satarsanız almak isterim. Saygılar, selamlar |
Betül hanım-- ben çelikleme yaparken tepesinde bir veya iki yaprak bırakıp onlarında yarısını kesiyorum, daha kolay tuttuklarını görüyorum.
melek borularının çelikleri tutmadılar, üstlerini açmıştım gece kırağı vurdu, yeni çelikleme yaptığımda verebilirim. Havaların biraz daha ısınmasını bekliyorum. |
Çilek
3 Eklenti(ler)
bugün yapıp monte ettiğim yeni çilek borusu, çilek fideleri de ekildi.
|
açılanlar
3 Eklenti(ler)
Bahara yeni merhaba diyenler
|
Her zaman ki gibi çok düzenli ve çok güzel gözüküyor bahçeniz . Her yıl ektiğim çilekler yere deyip çürüyordu . Bu borularla bana da ilham oldunuz . Kanayan kalpler , hep saksıda mı kalacak bahçeye alacak mısınız ? Soğuktan etkileniyorlar mı ? Saygılar .
|
Sayın aleydi: kanayan kalplerin kırmızı ve beyazını bu sene edindim. zarar göreceklerinden korktuğum için yere almaya cesaret edemiyorum, kışın saksıları ile içeriye alıyorum. Çoğalta bilirsem yerde ve dışarıda da deneyebilirim.
|
Sayın Kasap.94 bahçede herşey harika görünüyor kanayan kalplere bayıldım. Galiba bahar bahçelere de uğramaya başladı artık ne güzel:)
|
Ali Rıza bey; Kanayan kalpleri dışarıda bırakmakta hiç korkmayın. Komşumda senelerdir var. Şu ana kadar bozulduklarını görmedim. Geçtiğimiz kar yağışında tomurcuklar üzerinde iken kar altında idiler. Soğuklara dayanıklılar. Ağaç altında yetişiyorlar. Güneşi sürekli görmesi durumunda ne olur onu bilemiyorum.
|
Sardunya
3 Eklenti(ler)
Sardunyalarım: her sene kışı geçirdikleri yerde bu sene yanmışlar dı. Komşulardan aldığım çelikler le on bir saksı ektim bakalım ne kadarı tutacak.
|
küpe
2 Eklenti(ler)
Duvarda asılı sakız sardunyaların altına bir sıra daha saksı asıp çeşitli renk sarkan küpe çiçeklerinden ektim. ( ne yapayım yer sıkıntısından duvarlara tırmanmaya başladım.
|
Lütfen kaçak kat çıkmayalım. Belediye sizin orada çok dikkatli değil sanırım.
Şaka bir yana nedense hiçbirimizin yeri bir süre sonra yeterli gelmemeye başlıyor. Bir zamanlar o yerin onda biri bile yeterli geliyorken. |
Genlerimizde bencillik kanaatkarsızlık var, gerçek olan bu , gözümüz doymuyor . Ama güzelde oluyor ne yapalım.
|
Bahçem
2 Eklenti(ler)
saksılara ektiğim amerilisler yeni gelişiyorlar.
|
Bahçem
2 Eklenti(ler)
Limoni melisalar budayıp fideledim hepside yeşer diler.
Selvi tohumlarını denemek için ekmiştim hepsi de çıkıyorlar. |
Duvarınız ilerleyen zamanlarda usta ressamların tablosu gibi şahane olacak. Elinize sağlık, gözümüze şenlik.
Sardunya çelikleriniz o büyük saksılar da mı kalacak yoksa gelişince başka yere mi transfer edeceksiniz? O topraktaki beyazlıklar perlit mi? Saksılarınız kaç litrelik? Çok mu soru soruyorum bu kadar işin gücün arasında? Kolay gelsin... Saygılar |
Sayın betül hanım: sardun yaların diktiklerim in hepsi tutarsa bazılarını ayıra bilirim.
Toprakta görünen beyazlar perlit. Saksıların kaç litre olduğunu bilemem yerinden kaldırdığım da beş kilodan fazla. Sorulanlara cevap vermek bizim için mutluluk, ne mutlu bize bilgimizi bir dostumuza aktara biliyorsak. (sormayan insan öğrenmesini bilmeyendir) |
Alıntı:
|
Sayın aleydi: Limoni melisaları çelik ile yetiştirdim, çok kolay tutuyor sizede tavsiye ederim. ben yetmiş adet çelik ektim altmış yedi adeti kök lendi. Tohum olarak hiç denemedim.
|
Bahçeden
3 Eklenti(ler)
Yeni tohum olarak viyollere ekilen karpuz, kavun, salatalık, ve kabak tohumları.
Erengül çiçekleri. İstanbul floverden aldığım mahonya çiçeklenmeye başladı. |
mavi güzellikler
2 Eklenti(ler)
Yeni açan süsenler
|
Sardunya
3 Eklenti(ler)
Ceylan gözü sardunyalar açmaya başladılar.
|
Benim beyaz zemin üstüne pembe lekeli ceylangözümün rengi pembe üzerine bordo renge döndü. Siz ceylanlarınızda böyle bir renk değişimiyle karşılaştınız mı?
|
Alıntı:
|
Bahçeden
3 Eklenti(ler)
Bahçemdeki kırmızı gelincikler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025