![]() |
Kolay gelsin..
|
1 Eklenti(ler)
Sayın sonkez hanım teşekkür ederim.
|
bahçe
5 Eklenti(ler)
Krizantemler ve sındırgılı dostumun hediyesi pembe melek borazanım. Teşekkürler sinan hemşerim.
|
bahçe
1 Eklenti(ler)
Pembe meleğin devamı
|
mantar safarisi
3 Eklenti(ler)
Bugün dağlarda mantar safarisine çıktım. sabahtan akşam ezanına kadar dağlarda dolaştım, topladığım pırnal melkisi mantarları lezzeti mükemmel olan bir mantar cinsi.
1- resim doğadan toplanmış hali. 2------ temizlenmiş hali. 3------ mantar toplar ken rastlayıp topladığım koca yemiş meveleri.(davulga)(ağaç çileği) |
Alıntı:
Ne guzel cosmus oyle..Ellerine saglik. Istanbula geldiginde birde sarisindan vereyim.. O da guzel kokar.. Mantara dikkat et.. Yilan baliklari ne alemde ? Gorusmek uzere.. |
Beyaz mantarlar ''pırnal melkisi'', kırmızı olanlar ''Çam melkisi'' ..
Pırnal melkisi kuzu eti gibi lezzetlidir. Afiyet olsun.. |
Alıntı:
|
baharın müjdesi.kamelyalarım
2 Eklenti(ler)
Kamelya vadisinden gelen kamelyaları m.
|
Bir çırpıda gezdim cennet bahçesini .Çiçeklerinizin hepsi çok güzel . Asterler bir başka güzel .
Ben ilk tohumdan nasıl yetiştirmeye başladığınızı merak ettim . Paket tohumlarla mı başladınız . Bir de kışları kaç dereceye düşüyor Gönen 'de hava sıcaklığı . Hangi çiçekler soğuklara dayanıklı .hangilerini yeniden yetiştiriyorsunuz .Sardunyaları kışın dışarıda mı bırakıyorsunuz . Çok soru sordum ama ,siz tecrübelisiniz . Teşekkür ederim . |
ağlayan gelin
2 Eklenti(ler)
Ters laleler gelişiyor. Papatyalar erken açtı.
|
Alıntı:
|
Nergisler.
2 Eklenti(ler)
Piria dan üç sene önce aldığım katlı beyaz nergisler im epey çoğaldılar, kokularıda harika
|
2 Eklenti(ler)
Bugün dört sene önce ekmiş olduğum borularda ki çilekleri söküp tekrar fidele dim.
|
Çilek fideleri
1 Eklenti(ler)
500 adet torbalara ekildi.
|
Alıntı:
|
Sayın: Samur, çiçeklerin ismi, acı bakla (lupin)
|
Hediye
1 Eklenti(ler)
Geçen sene adana dan hediye gelen ağaç kavunu çiçek tomurcuklarını gösterdi,
inşallah meyve tutar. |
Hediye
1 Eklenti(ler)
Üç senedir hediye olarak dağıttığım beş adet kış ortancaları bu senede dağıtıma hazır.
|
kız kalbi
1 Eklenti(ler)
Yeni aldığım kırmızı ve beyaz kız kalbi rizomları bugün geldi, hemen ektim.
|
melek ler
3 Eklenti(ler)
Bu sene melek bora zanlarını delikli saksılara ekip toprağa gömdüm, amacım kışa topraktan saksıları ile çıkarıp içeriye almak.
|
Alıntı:
Sn Kasap.94 bizim gibi soğuk iklimde yaşayanlar için ,çok iyi olmuş saksıları bu şekilde kullanmak .Kışın içeri alacağınız nasıl bir ortam . Bizimde bodrum var , penceresi yok , kışları hava - 20 dereceleri görüyor . Fırça çalısı , melek borazanları , kışın derin budama yapıp bodruma alsam dayanırlar mı ? teşekkür ederim . |
Sayın: aleydi: Saksıları altını ve yanlarının tamamını ayni şekilde el taşlama ile deldim, kışa girer iken yanlarından toprağı açıp dışarı çıkan kökleri kesip saksıyı bir kap içesine oturtuyorum ki kesilen kökleri hava alıp bitkiye zarar vermesin diye arada bir su ile iki üç santim dolduruyorum.
Eksi yirmi derecelerde nasıl olur bilemem. Denemenizi tavsiye ederim. |
Melekler
2 Eklenti(ler)
Dün budadığı m sarı ve pembe melek borazan larını çelikleyip, derin bir sıtrafor kasaya dikip üzerlerini bir cam ile kapattım.
|
Bahçenizin her santimini ne kadar da güzel değerlendirmişsiniz Ali Rıza Bey. Hayran kaldım. Sizin isminiz bana mavi asterleri hatırlatacak. Görüntü muhteşem.
Yarattığınız cennetinizde sevdiklerinizle güzel günler geçirmenizi dilerim. Kolay gelsin... |
Sn Kasap. 94 Biz şakayık diyoruz , erengül . Komşum bir önceki yıl ekmiş . ( Ya çok cılız bir şekilde çıktılar veya hiç çıkmadılar ) dedi . Bende bu yıl bir kaç tane aldım . Siz soğanlarını söküyormusunuz . Ertesi yıl yeniden çiçeklenmelerini nasıl sağlıyorsunuz ,teşekkür ederim .
|
Şu strafor kutulardan bir iki tane de bana bulsanız, ne makbule geçecek. Bir tane balıkçıdan buldum, berbat kokuyordu ama yıkadım güneşte kuruttum, sonra çamaşır suyuna daldırdığım bez ile iyice sildim de ancak kokusu gitti.
Bu arada bendeki aşılı kızılcığın altında hiç piç yok, Lilium'a da söylemiştim size iletmesi için bilmiyorum haber verdi mi? |
Alıntı:
Bende, yenileri oyle topraga dikecegim. Beyaz duble ciceklinin dibinden yavas yavas surmeye basladi. Fakat, bu sene o kadar bol fotograf cekip gorucuye cikartmama niyetindeyim. |
Alıntı:
Pençelerini son baharda topraktan çıkarıp birkaç kat gazeteye sarıp kuru bir ortamda ilk bahara kadar muhafaza ediyorum. |
cevap
Alıntı:
gönene geldiğinizde haberim olursa strafor kasalardan bende var verebilirim. Kızılcık için gerek kalmadı ödemişten on beş adet aşılı olarak temin ettim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025