![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
İstanbul'da bakıyorum bazı site bahçelerine..Aralık sonunda falan açan Karaburun nergisleri çiçek açtı.. Havalar ilkbahar havaları gibi..Ondan olsa gerek.. ''Erlicheer'' nergisleriniz oldukça kalabalıklaşmış sayın kasap.94.. Aslında onları böyle dağınık değil de, öbek ekimi yapsanız belki daha toplu açacaklar.. Bahçenizi keyifle izliyorum.. Selamlar.. |
Sayn kasap.94 bahçeniz meyveleriniz çok güzel elinize sağlık merak ettiğim ikişeyi sormak istiyorum çilek için çalıştığınız o pimaş boruyu topraksız tarımdamı kullanacaksınız.. birde çilekleri küçük saksılara ekip açmış olduğunuz daielerin içinemi yerleştireceksiniz borunun içinden su da geçecekmi saygılarımla..
------------------------------------------------------------------------------------------Sayın: habiş, boru içersini gübre ile toprak karıştırıp dolduruyorum çilek fidelerini açtığım deliklere ekiyorum, damlama sulama ile arada bir suluyorum. ------------------------------------------------------------------------------------------Sayın:Pria, seyrek olarak ekme sebebim daha hızlı üremelerini sağlamak için. Teşekkür ederim ilginize. |
çilek lik
3 Eklenti(ler)
Tezgah bugün boyandı.
|
Bahçen her zamanki gibi güzel hemşerim.
Şu çilek borusunu merak ettim. Bende de aynısından var ancak düzgün verim alamıyorum. Senin kadar iyi bakmam tabii imkansız ancak hiç çilek göremedim. Cilek cinsinden mi, topraktan mı, yoksa bakimsizliktan mı anlamadım. Geçen yıl gübreli ve kumlu toprağını hazırlamıştım. Bu yıl biraz daha gübre ve toprak ilavesi ile doldurup çilekleri yerleştirdim. Sen her sene toprağını değistiriyormusun? Daha önceki bahçe fotograflarında aynı düzenek vardı onun için soruyorum. Selamlarımla. |
1 Eklenti(ler)
Aleyküm selam Osman bey: Verim alamamak çilek cinsinden olabilir, güneş durumu nedir oda etki eder. Bu sene üç sene oldu ayni toprak üzerine her sene gübre ilavesi yapıyorum, üç sefer kuruyan yapraklarını temizleyip etidot ile yaprak gübresini karıştırıp kullanıyorum.
Arzu ederseniz benim kilerden fide verebilirim. |
kışa hazırlık
4 Eklenti(ler)
Saksılarda olanlar kışlık mekan larına taşındılar.
Dördüncü fotoğraf yeni çimlenen eflatun şebboy fideleri. |
torf
3 Eklenti(ler)
Yeni gelen bu torfu nerlerde ne şekilde kullana bilirim. Yabancı dil bilgim olmadığından kullanamadım. Yeni yaptığım boruda çileklerin toprağına karıştırmayı düşünüyorum.
|
Hemşerim Kasap94,
Biraz internette araştırınca REKYVA firmasının Danimarka menşeli Litvanya da üretim yapan bir firma olduğunu anlayabilisin. Bu firmanın ürettiği birçok ürün arasından senin elindeki sphagnum(bataklık yosunu) dan elde edilmiş torf olduğu fotoğrafından anlaşılıyor. Bunun da birkaç çeşidinin olduğu yazılmış sitelerinde. Eğer yazılı yerlerin net fotografını çekip buraya taşırsan muhteviyatını görüp bir yorumda bulunulabilinir sanıyorum. Üstadlar daha iyi bilir ama benim fikrime göre elindeki kıymetli bir ürün ve daha çok tohum çimlendirme ve çelikle uretimde kullanılır. Kalitesiz bir torf gibi her yere serilmez. Kıymetli çiçek ve bitkilerinde kullanmak daha akıllıca olur. Selamlarımla. |
Osman bey. Teşekkür ederim.
|
Sayın kasap.94,
Elinizde bulunan Sphagnum yosunu, anlayabildiğim kadarıyla çok değerli bir yosun..Sitemizin en bilgili üyelerinden sayın ahmeter'in aşağıdaki mesajlarını okuyunca anladım..ve..piyasada sanırım pek bulunmuyor: http://www.agaclar.net/forum/892331-post11.htm http://www.agaclar.net/forum/892180-post9.htm http://www.agaclar.net/forum/920100-post24.htm |
Alıntı:
Teşekkür yetmez:D ,nereden temin ettiğini yazarsan biz de alır ve tohum paylaşma etkinliğinden aldığımız tohumları çimlendirmede kullanırız. Selamlarımla. |
Boruda çilek
5 Eklenti(ler)
Bugün marul için yan oluklarıda yerleştirdim. Toprak doldurulup damlama boruları yerleştirilecek.
Toprak hazırlandı. kum- toprak- perlit , yıllanmış çiflik gübresi , 5 kilo kök gübresi ,yanmış bitki posası , 7 kilo mangal kömürü elenmiş toz olarak . |
Sn Kasap94 çalışmalarınızı ilgi ile izliyorum elinize sağlık.
|
Sayın:beyzaçiçek27. Teşekkür ederim, güzellikleri paylaşmak mutluluktur, paylaşamıyorsak güzelliğin ne değeri kalır.
|
Alıntı:
|
bahçem
5 Eklenti(ler)
Bahçede toprak yenileme.
1-Yıllanmış çiflik güresi elekten geçirildi. 2-Çapalanan toprağa yayılıptesfiye edildi. 3- bahçenin bugünkü görünüşü. 4-sarı nergis. 5- yeni viyollere şaşırttığım kıvırcık marul fideleri. |
sayın kasap size kasap değil bahçevan **** bahçe sanatçısı **** peyzaj ustası demek lazım ellerinize sağlık
|
teşekkür
Alıntı:
|
ali rıza bey günlerdir sizin bahçenizin fotoğraflarını seyrediyor ve kendimi alamıyorum. maşallah çok güzel düzenli bakımlı bahçeniz var iyi günlerde sağlıkla afiyette oturun inşallah.ve mütevaziliğiniz, yaklaşımlarınız için de burada cevap yazdığınız herkes adına çok teşekkür ederim. saygılar...
|
5 Eklenti(ler)
15 gündür hasret kaldığım bahçemin bu günkü görünümü sizlerlede paylaş mak istedim.
|
bugünün
5 Eklenti(ler)
devamı
|
bugün
5 Eklenti(ler)
devamı
|
bugünün
5 Eklenti(ler)
devamı
|
Emeklerinize sağlık....Bereketi bol olsun...
|
Bahcenizi cok güzel düzenlemiş siniz. Elinize sağlık
|
emeğimize sağlık..
922 nolu mesajdaki divanda öleee oturup bahçeyi seyretmeyi ne çok istedim ;) |
Her şey çok güzel ötesi, ellerinize sağlık...
|
Sayın- ngr33- yolunuz bu taraflara düştüğün de mutlaka bekleriz. Siz bahçeyi seyrederken çay da ikram ederiz.
Sayın: sonkez, Aysis, aheste, hepinize teşekkür edrim. Kapımız bütün dostlara açık sizleride bekleriz. |
Harikalar yaratmışsınız , emeğinize sağlık , bereketli bir dönem olsun , benim nergisler açamadan kurudular , bazıları daha açacak , merakla bekliyorum .
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025