![]() |
Alıntı:
|
bahçe de bahara hazırlık
4 Eklenti(ler)
Kışı topraktan dışarda geçiren şakayık rizom ları bahçeye ekim zamanı.
1- Bir hafta önce ıslak torf ile karıştırdığım rizomlar. 2-3- ( 2) santim derin çukura ekilişleri. (50) adet. 4-Üzerleri bir tırmık ilekapatılıp tesfiye edildi. |
devamı
2 Eklenti(ler)
1- Elli adet te buraya ekildi.
2- bu kısım da bellendi tesfiye edilip ekime hazır halde bekliyor. |
Alıntı:
Benim burada da turuncusu var. Sarı boynuzlu gelincik olarak aratırsanız iyi olur. Ben de tohumlarını alamadım. Ancak komşumda olan aynı yerde ikinci defa çıkmış. Muhtemelen kökü ölmüyor. |
bahçe de bahara hazırlık
1 Eklenti(ler)
Altmış adet te bugün ektiğim şakayık lar.
|
bahçe de bahara hazırlık
3 Eklenti(ler)
Floverden aldığım otuz adet lale soğanlarını bu bölüme dörder adet kümeler halinde ektim.
3--İşlenecek bir bu bölüm kaldı. Piriadan aldığım yoğun kokulu katlı nergizler çapalanıp tesfiye edilecek. |
bahçe de bahara hazırlık
1 Eklenti(ler)
Bugün aldığim çiçek tohumları .
|
bahçe
2 Eklenti(ler)
çiçek tohumları toprakla buluştu. bakalım ne kadarı çıkacak.
|
çilekler
2 Eklenti(ler)
Geçen sene bir dostuma yaptığım boruda çilek sehpası, çilekler bol çiçeklenmişler.
|
çilekler
1 Eklenti(ler)
Busene fidelediğim 250 adet yedi veren çilek fideleri.
|
nergis
4 Eklenti(ler)
Piria, dan edindiğim on soğandan üreyen kokulu nergislerim.
Kesip vazoya koyduklarım evimi mis gibi kokuttular vazoda dört beş gün tazeliklerini muhafaza ediyorlar. |
kanarya
1 Eklenti(ler)
Kış boyu çiçeksiz kalmayan kanarya gülü baharla birlikte coştu.
|
kız kalbi
2 Eklenti(ler)
Kız kalbi: beyaz ile pembe açtılar sıra kırmızıda.
|
yeniler
2 Eklenti(ler)
Pazardan yeni aldığım altı renk kalonche fideleri saksılara ekildiler.
|
küpe
2 Eklenti(ler)
Onbeş adet karışık renk sarkan ve dik olarak aldığım küpeler saksılara ekildi.
Lilium, şakayık, sümbül, aslan ağzı, birkaç renk girginelerin karışık olarak ekildikleri bölüm toprağı kapatmaya başladılar. |
balık avı
1 Eklenti(ler)
Dün akşam arkadaşlarla erdek turanlar iskelesine balık avına gittik, hep çiçeklerle meşgul olacak değiliz ya birazda değişiklik olsun dedik. Kısmetime,
Benim oltama takılanları sizlerle paylaşmak istedim, (8) adet eşkina(kaya levreği)(2)adet iskorpit (çorba olacaklar, (1)adet gelincik. Hep çiçek seyredecek değiliz bugünde kısmetimizde balık var. (Yem boru kurdu,) (takım şamandıralı üçlü fosforlu iğne) |
Tatlılimon
2 Eklenti(ler)
Yapraklı ve yapraksız mamolya.
Tatlı limon. |
bahçe
2 Eklenti(ler)
Kırmızı manolya, bol çiçekli fakat çiçekler çabuk dökülüyor.
Deniz kenarında bulup aldığım bir çiçek çok güzel, çiçekleri on beş yirmi gün canlı kalabiliyor. |
Alıntı:
Deniz kenarında bulduğunuz çiçek sanırım 'mavi anemon çiçeği'... Çok güzel, çok zarif bir çiçek. Ben de yapı marketten rizom alıp ekmiştim ama sanırım bayattılar, çıkmadılar. Bahçeniz çok güzel olmuş, ellerinize sağlık... |
Bende bayıldım, zaten hayranlıkla izliyordum gizliden gizliye bahçenizi :) Balıklar ise missss ;) Görüntüleriniz memleketimi çağırıştırıyor bana, özlem gideriyorum ara ara.
Sezon basında lale ve nergis soğanları almıştım. Ofisle ev arasında bi yerlerde kaybettim. Gecen hafta buldum, simdi bu soğanları önümüzdeki sezon için saklasam mı yoksa soğanları toprağa eksem mi diye düşünüyordum ki sizin şubatta ektiğinizi gördüm. Bana bir öneriniz varmı ? |
Sayın, zelish:hemen ekebilirsiniz. çiçek açmasalar bile seneye soğanlar yavrulayıp üremiş ve yenilenmiş olurlar.
|
Alıntı:
|
goji
2 Eklenti(ler)
Çeliklediğim goji kalemleri filizleniyorlar.
Geçen sene floverden aldığım mahonya çiçek leniyor. |
bahçe
3 Eklenti(ler)
Bugün açanlar.
|
çiçeklik
1 Eklenti(ler)
Hurdacıda bulup aldığım dergilik, ercaillerime saksı oldu.
|
bahçe
2 Eklenti(ler)
bu gün görüntülenenler.
|
Bahçeniz yine çok güzel. Süsenin rengi de çok güzelmiş.
|
Sayın:abk. Teşekkür ederim, süsenler bu sene balıkesirden hediye geldi, kibar bir güzellikleri var, maviler daha açmadılar.
|
bahçem
5 Eklenti(ler)
1-24-04-2016- bahçem, şenleniyor.
2-Anemon lar ilk çiçeğini kırmızı ve pembe açtı, sekiz ocak bakalım kaç rengi çıkacak. 3-Beyaz kız kalbi açmaya devam diyor. 4-5-karanfil gül. |
bahçe
5 Eklenti(ler)
25-4-2016-
1-2- yedi veren limon- ve tatlı limon, meyveleri üzerinde bol çiçek açtı. 3-4-5- güllerim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025