agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   SDurul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576.htm)

YeniGine 08-08-2013 00:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1187648)
Siz seviyorsunuz böyle işeri, sevgili YeniGine. Dilerim Allah'tan, böyle ekip dikecek, yetiştirip hasat edecek, sonra da onları değerlendirecek fırsatı bulursunuz.

O dediğiniz canlılarla karşılaşmamak için her gün dua ediyorum. Sırtıma yaprak deyse hemen irkilip silkeleniyorum. Bir de arılar, arılar pek bol bu sene. Bugün salçayı geçirene kadar akla karayı seçtim. Salça demişken görüntülerimizi ekleyip öyle devam edelim.

Yukarıdaki mesajlarda söz ettiğim bidonlara doğranan domatesler, iki günde geçirilecek kıvama gelmişler. Geçirmeden önce gök suyunu süzüyorum.

Eklenti 432213

Geçirdikten sonra kalan posası. Hayvan beslemiş olsak bu artıkları verirdik.

Eklenti 432214

Önce leğende,

Eklenti 432215

Sonra eve getirmek üzere kavanozlara,

Eklenti 432216

Evde sinilere dökülerek güneşte olması beklenecek.

Sevgili SDurul maşallah, Allah'ım güç, kuvvet, kolaylık versin diyorum. ;) Böyle uzaktan uzağa da bayılarak, büyük bir zevkle fotoğrafları izliyorum. Ve gördün bak, sadece ben değil sevgili yağmur da bayıldı fotoğraflara ki daha aileden birçok üyemiz de büyük beğeni ile takip ediyordur. Ah o posalar keşke bende olsa idi ben tarlalarımın toprağına karıştırırdım onları.
Evet ya marangoz arı ki ben bu ismi duymuş idim, hatırlayamadım. Pembe zinnianın rengi gerçekten çok güzelmiş. Sevgili SDurul katmerli gülhatmilerin boyları da uzun mu? :( Dün benim bu sene tohumdan yetiştirdiğim gülhatmilerin fidelerini bina görevlisi hepsini biçmiş. Ama kökler toprakta sanırım tekrar yeşerirler diye düşünüyorum. Büyüyüp açan kocaman bir dal gül hatmiyi de yok etmiş. :mad:

Adalet Yağcı 08-08-2013 13:07

Sevgili Durul'cuğum, bir süredir siteye girememiştim, sırayla bahçeleri geziyorum, ilk senin bahçene uğradım.

Her zamanki gibi görülesi güzellikler paylaşmışsın canım, kelebeklerine bayıldım yine.

Bu mevsimde bahçeler yavaş yavaş güzelliklerini kaybetmeye başlıyorlar artık, senin bahçen her dem güzel.
Su sorununun olmaması büyük avantaj, bizim su derdimiz büyük, gün aşırı su veriyorlar bir kaç saat.
Bahçe mi sularsın, ihtiyacın olan suyu mu depolarsın, işimiz zor.

Çoğu zaman bitkilerime ölmeyecek kadar su verebiliyorum ancak.
Su sorunu beni bıktırdı, şeytan diyor sat git :(

Senin konserve salça işlerin başlamış, Allah kolaylıklar versin.

Sevgi Durul 11-08-2013 00:59

1 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet hanım, ne iyi etmişsiniz, uğradığınıza sevindim.

Su sorunu yok ama bu sefer de aşırı sulamadan bitki kaybediyorum. Sarı dahlia gün gün kötüledi, sonunda öldü. Toprağı kazıp baktığımda yumrusunu çürümüş buldum.:mad: Bu kızgınlık kendimedir. Su, susuzluk dengesini bir türlü ayarlayamadım.

Su sorununuzun en kısa zamanda çözülmesi dileklerimle... Sevgiler...


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yagmur (Mesaj 1187717)
bol hasatlar sn durul hersey cok guzel elinize saglik
cok guzel resimler paylasiyorsunuz .
bidonlara dogradiginiz domatesleri gunestemi yoksa
Golgedemi bekletiyorsunuz. belki bende denemek istiyorum
bakalim cunku burda 15 gundur filan kizarmaya basladi.

Sayın yağmur, teşekkür ederim.

Bidonlara doğranan domatesleri güneşte bekletiyorum.

Denerseniz memnun kalırsınız. Kaynatmadan Güneşte yapılan salçanın tadı ve rengi çok daha güzel oluyor. Hem de dayanıklı.

Unuttuğum bir şey var. Bidonlara doğranan salçaya tuz ilave edilecek. Rafine tuz değil, kaba tuz olacak.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1187821)
Sevgili SDurul katmerli gülhatmilerin boyları da uzun mu? :( Dün benim bu sene tohumdan yetiştirdiğim gülhatmilerin fidelerini bina görevlisi hepsini biçmiş. Ama kökler toprakta sanırım tekrar yeşerirler diye düşünüyorum. Büyüyüp açan kocaman bir dal gül hatmiyi de yok etmiş. :mad:

Sevgili YeniGine, katmerli hatmilerin en uzun boylusu henüz bir karış kadar. İlerleyen zamanlarda boyları nasıl olur, bekleyip göreceğiz.

Nedir sizin bu çocuklardan, saz ekibinden, bina görevlisinden çektiğiniz? Geçen sene benzer bir olay benim de başıma gelmiş, hatmiler çapa makinasının gazabına uğramıştı. Merak etmeyin, aynı yerden yine çıkıyorlar.:)



Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 1187720)
Tüühh,, keşke bende humik asit kullansamışım domateslere. Bizde her tür hastalık mevcut:(

Biz bu sene humik asiti hem fidan dikiminde hem de sebzelerde kullandık. Memnunuz.


Sayfa fotoğrafsız kalmasın, crossandranın turuncu güzelini ekleyelim.:)

Eklenti 432762

YeniGine 11-08-2013 01:13

Sevgili SDurul :( evet maalesef problem bitmiyor... Zaten bina önündeki üçgen tarlamı bıraktım artık. Ne ot yoluyorum, ne birşey ekiyorum, dikiyorum. Zira eksem diksem biliyorum ki kırılacaklar, kuruyacaklar sonra yine ben üzüleceğim. Saz ekibim de zaten akşam güneş çekildikten sonra tarlamın üzerinde. Bu senelik bıraktım orayı, artık bakalım kısmet...
Gülhatmilerimin mor dallısı ve fideler, bir sürü kınam sağolsun bina görevlisi tarafından biçildi; ellerine sağlık... Ama verdiğiniz haber de beni ayrıca sevindirdi. Kökler yerinde yeşillenirler inşallah yeniden. Teşekkür ediyoruum.

Sevgi Durul 12-08-2013 14:04

5 Eklenti(ler)
Sabah sefalarını son günlerde hep geç gittiğimiz için göremiyordum.
Dün erken gidince birkaç da fotoğraf çektim.

Tutundukları kuru vişne ağacı iyice çürümüş, biraz yan yatmış. Pek keyifli değiller. Seneye başka bir yer bulmak gerekecek.

Sabah sefasının, zeytin sefası.

Eklenti 433039

Eklenti 433042

Eklenti 433040

Eklenti 433041

Dev sabah sefası. Küçük olanla yan yana açmasaydı fark görülemezdi.

Eklenti 433043

Sevgi Durul 12-08-2013 14:16

4 Eklenti(ler)
Arap fulü ve ful yasemin birlikte açmaya karar vermişler.:)

Arap fulü, yine yeniden açacak.

Eklenti 433051

Ful yaseminin mis gibi kokusu şimdiden balkonu dolduruyor. Açacak pek çok tomurcuğu var üzerinde.

Dün böyleydi,

Eklenti 433048

Bugün böyle. Maalesef bir müddet şehir dışında olacağım için, bu güzellikleri fazla göremeyeceğim.:(

Eklenti 433049

Eklenti 433050

Sevgi Durul 12-08-2013 14:30

4 Eklenti(ler)
Salçalık biberler kızarmaya başlamışlar.
Eklenti 433055

Arıların marifeti.

Eklenti 433057

Diğer tomurcuklu olan katmerli hatmi de pembe açtı. İlk açanda tohum göremedim. Tohum alıp dağıtıma göndermeyi çok istiyordum.

Eklenti 433056

Dün bir ara yağmur atıştırdı. Çok rüzgâr da vardı.

Eklenti 433058

akçabardak 12-08-2013 18:33

Sevgili SDurul, arap fulünüze bayıldım, bir zamanlar çalışıken benim de böyle fulüm vardı,
o kadar güzel kokuyordu ki kimseye dokundurtmazdım, koklarken burnunu deydiriyorlardı
çok hassas olduğu için hemen kahve rengileşiyordu o yüzden koklamayın sadece uzaktan sevin derdim. Şimdi sizin fulünüzü görünce içim cız etti, allah nazarlardan korusun.

Ful yasemini de çok güzel inci gibi dizmiş çiçeklerini, maşallah.

Sabah sefaların beyazını ilk defa sizde gördüm, hepsi de çok hoş, emeklerinize sağlık.
Saygılar

Sevgi Durul 12-08-2013 23:08

Sevgili akçabardak, Arap fulü tam bir yaşında, bir ay arayla ikinci kez açıyor. İlk diktiğim hali burada. Şimdi açmasının yanı sıra epey büyüdü, tomurcukları daha çok. Akşamdan beri açmaya başladı ve tam açmış halini göremeyeceğim, yarın gidiyorum.

Ful yaseminimi de geçen sene almıştım, o da epey gelişti. Kokusunu daha çok beğeniyorum.

Sabah sefalarının tohumlarını karışık olarak Tohum Takas Etkinliği için biriktiriyorum. Arzu ederseniz paylaşıma açtığımda oradan talep edebilirsiniz. Saygılar bizden efendim.

Sevgi Durul 22-08-2013 21:57

4 Eklenti(ler)
12.08.2013 tarihli mesajımda Arap fulü yeniden açacak demiş, fotoğrafını da eklemiştim. Ertesi gün, gitmeden baktığımda açmıştı ve son bir fotoğraf çekmiştim.

Eklenti 435356

Dün döndüğümde böyleydi.

Eklenti 435358

Diğer dallardakiler de böyle.:)

Eklenti 435357

Eklenti 435359

Demek ki çiçekli kalma süresi, sandığımdan uzun.:)

Sevgi Durul 22-08-2013 22:14

5 Eklenti(ler)
Canlı görmeyi çok istediğim çiçeklerden birisi de, lale gül. (Lisianthus) Aldığım bazı bitkilerde başarısızlık yaşayınca, sitede açılan başlıkta lisianthus almaktan son anda vazgeçmiştim.:(

Ancak, görülesi ve yaşanası bir bitkiymiş. Görür görmez tanıdım. Hasta ziyareti için gelmişti. Hemen yanımdakilere adını söyledim, ağaçlar.net sayesinde öğrendiğimi de. Ve onların şaşkın bakışların arasında onlarca fotoğraf çektim. Bir kaçını paylaşmak istiyorum.:)

Kendim yetiştirmediğim için, sakınca teşkil ederse daha sonra bu mesajı silerim.

Eklenti 435365

Eklenti 435366

Eklenti 435367

Eklenti 435368

Eklenti 435369

Sevgi Durul 22-08-2013 22:24

4 Eklenti(ler)
Gelelim bahçeye; Hünnaplar kızarmaya başlamış.

Eklenti 435370

Kara incir olgunlaşmış, bal damlatmış. Beyaza bakmaya fırsatım olmadı.

Eklenti 435371

Salçalık biberlerin hemen hepsi kızarmış, salça yapılacak.

Eklenti 435375

Acı biberler de kızarmışlar.

Eklenti 435372

Sevgi Durul 22-08-2013 22:33

3 Eklenti(ler)
En önemlisi, Güler Hanım'ın İstanbul toplantısında dağıttığı, sevgili loveforlife'ın bana ulaştırdığı, Antep biberleri çiçekten meyveye dönmüş.

Şimdilik olan üç biberin üçünü de fotoğrafladım. Tohumdan yetiştirdiğim için çok değerliler. Hava soğumadan olgunlaşırlarsa tohumlarını Tohum Takas Etkinliği'nde paylaşıma açacağım.:)

Eklenti 435376

Eklenti 435377

Bu diğerlerinden farklı, tohumlarda karışıklık söz konusu değil, bakalım tadı nasıl olacak?

Eklenti 435378

Sevgi Durul 22-08-2013 22:58

5 Eklenti(ler)
Elimizdekilerle yetinelim. Zinnialar, bazıları geçmiş, bazıları renk değiştirmiş. Çok güzeller ama.:)

Eklenti 435381

Eklenti 435382

Eklenti 435383

Eklenti 435384

Eklenti 435385

limonağacı 22-08-2013 23:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1192172)
En önemlisi, Güler Hanım'ın İstanbul toplantısında dağıttığı, sevgili loveforlife'ın bana ulaştırdığı, Antep biberleri çiçekten meyveye dönmüş.

Şimdilik olan üç biberin üçünü de fotoğrafladım. Tohumdan yetiştirdiğim için çok değerliler. Hava soğumadan olgunlaşırlarsa tohumlarını Tohum Takas Etkinliği'nde paylaşıma açacağım.:)

Eklenti 435376

Eklenti 435377

Bu diğerlerinden farklı, tohumlarda karışıklık söz konusu değil, bakalım tadı nasıl olacak?

Eklenti 435378

Sevgili SDurul, üçüncü resimdeki tatlı biber(şeker biber,Bursa biberi) salça yaparken aşağı-yukarı 1/3oranında acı Antep biberine karıştırıyoruz. Tohumlarımın elinizde hayat bulmuş olması gecenin bu saatinde beni mutlu bir heyecana boğdu. afiyetle ve keyifle yemenizi dilerim. Tohum konusunda hiç endişeniz olmasın. Burada salça dolma ve pul biber için yıllık 200 kg. civarı biber yapıyoruz aile başı. Yalnız tüm yurtta mevsim gecikmesi yaşadık. Biberler geç kızaracaktır. Şu anda biberler acı değildir,ancak irileşip kızarmaya başladığında dehşet bir acısı olur. sevgi ve selamlar......Bol hasat...

birnefestoprak 23-08-2013 02:52

Sn limonağacı,

Seker Biber ile Bursa Biberi ayni biber cesidinin farkli isimleri mi yoksa 1/3 oraninda karistirdiginiz biberler Seker Biber + Bursa Biberi mi? Bursa Biberi dediginiz cesit, sanirim kalin kabuklu, iri, yassi meyveli cesit, oyle mi? Seker Biber hakkinda bilgi verebilir misiniz?

Bir de tohumunu sizin gonderdiginiz ve Sn SDurul'un yukarda resimledigi Antep Biberi'ni, hem dolmalik hem de pul biberlik olarak mi kullaniyorsunuz? Eger iki amacliysa, o zaman meyveler her iki amaca da yonelik kullanimi saglayacak sekilde ince kabuklu mudur?

Bir de bu ceside, vataninin Antep olmasi disinda Antep Biberi denmesinin ozel bir nedeni var mi? Antep'in en bilinen biber cesidi oldugu icin mi bu isim verilmis? Antep'te salca yapiminda kullanilan tek cesit bu mudur?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limonağacı (Mesaj 1192185)
Sevgili SDurul, üçüncü resimdeki tatlı biber(şeker biber,Bursa biberi) salça yaparken aşağı-yukarı 1/3oranında acı Antep biberine karıştırıyoruz. Tohumlarımın elinizde hayat bulmuş olması gecenin bu saatinde beni mutlu bir heyecana boğdu. afiyetle ve keyifle yemenizi dilerim. Tohum konusunda hiç endişeniz olmasın. Burada salça dolma ve pul biber için yıllık 200 kg. civarı biber yapıyoruz aile başı. Yalnız tüm yurtta mevsim gecikmesi yaşadık. Biberler geç kızaracaktır. Şu anda biberler acı değildir,ancak irileşip kızarmaya başladığında dehşet bir acısı olur. sevgi ve selamlar......Bol hasat...


limonağacı 23-08-2013 09:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1192204)
Sn limonağacı,

Seker Biber ile Bursa Biberi ayni biber cesidinin farkli isimleri mi yoksa 1/3 oraninda karistirdiginiz biberler Seker Biber + Bursa Biberi mi? Bursa Biberi dediginiz cesit, sanirim kalin kabuklu, iri, yassi meyveli cesit, oyle mi? Seker Biber hakkinda bilgi verebilir misiniz?

Bir de tohumunu sizin gonderdiginiz ve Sn SDurul'un yukarda resimledigi Antep Biberi'ni, hem dolmalik hem de pul biberlik olarak mi kullaniyorsunuz? Eger iki amacliysa, o zaman meyveler her iki amaca da yonelik kullanimi saglayacak sekilde ince kabuklu mudur?

Bir de bu ceside, vataninin Antep olmasi disinda Antep Biberi denmesinin ozel bir nedeni var mi? Antep'in en bilinen biber cesidi oldugu icin mi bu isim verilmis? Antep'te salca yapiminda kullanilan tek cesit bu mudur?

Sayın birnefestoprak, Şeker biber Bursa Biberine deniyor bizim buralarda....Herhalde o kadar acıyı biraz yumuşatması düşünülerek böyle adlandırlmış.Antep Biberi buraya has bir çeşit olarak biliyorum.başka yerde yetiştirildiğini duymadım öteden beri.Yeni yeni bazı yerlerde deneniyor. Acı biberden salça,dolma,pul biber yapıyoruz.Taze iken az acı ama kızarma aşamasında çook acı,sulu,gevrek,çok lezzetli biberdir. Yaz boyunca sofralarda tabak tabak tüketıilir. Sevgi ve selamlar.

birnefestoprak 23-08-2013 17:52

Tesekkurler. Sizin soylediginizden anladigim kadariyla, Antep'te geleneksel olarak en cok tuketilen biber cesidi, sizin tohumunu dagittiniz biber, dogru mudur? Ornegin Urfa'da pul biber yapiminda, yoreden yoreye farkli cesitlerde biberler kullanilabiliyor. Bu cesitler, bazen ayri ayri tek basina kullanilirken, bazen de karistirarak pul biber yapiyorlar.

Bir de salcalik biber icin genelde, Turkiye'nin batisina gittikce, tatli, parlak/koyu kirmizi renkli, kalin kabuklu, yassi ve iri meyveli, zaman zaman Bursa Biberi, zaman zaman da Kapya Biber olarak gecen, ticari piyasada da en cok bilinen hali Yaglik 28 olan biber (veya bunun turevleri) kullaniliyor.

Bildigim kadariyla, salcanin yogun olabilmesi icin kullanilan biberin etli olmasi; pul biber yapabilmek icinse ince kabuklu olmasi gerek. Antep Biberi olarak tohumunu dagittiniz biber, aci, sulu ve gevrek olmasinin yanisira ayni zamanda ince kabuklu mu? Eger ince kabukluysa, salcanin aciligini azaltmanin yaninda, kivamini arttirmak icin de Bursa Biberi kullaniliyor olabilir mi?

Sn SDurul, bahce sayfanizi isgal etmiyorum umarim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limonağacı (Mesaj 1192225)
Sayın birnefestoprak, Şeker biber Bursa Biberine deniyor bizim buralarda....Herhalde o kadar acıyı biraz yumuşatması düşünülerek böyle adlandırlmış.Antep Biberi buraya has bir çeşit olarak biliyorum.başka yerde yetiştirildiğini duymadım öteden beri.Yeni yeni bazı yerlerde deneniyor. Acı biberden salça,dolma,pul biber yapıyoruz.Taze iken az acı ama kızarma aşamasında çook acı,sulu,gevrek,çok lezzetli biberdir. Yaz boyunca sofralarda tabak tabak tüketıilir. Sevgi ve selamlar.


Sevgi Durul 23-08-2013 20:11

Sayın birnefestoprak, sayfamıza hoş geldiniz.

Sayfayı işgâl etmek şöyle dursun, memnun oldum. Benim, sevgili limonağacı'na Antep biberine ilişkin soracaklarımı ve daha aklıma gelmeyen soruları yöneltmişsiniz. Bunun için size teşekkür ederim.

Şimdi kısıtlı zamanda yazıyorum, daha sonra diğer mesajları cevaplayacağım.

Sevgi Durul 24-08-2013 00:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limonağacı (Mesaj 1192185)
Sevgili SDurul, üçüncü resimdeki tatlı biber(şeker biber,Bursa biberi) salça yaparken aşağı-yukarı 1/3oranında acı Antep biberine karıştırıyoruz. Tohumlarımın elinizde hayat bulmuş olması gecenin bu saatinde beni mutlu bir heyecana boğdu. afiyetle ve keyifle yemenizi dilerim. Tohum konusunda hiç endişeniz olmasın. Burada salça dolma ve pul biber için yıllık 200 kg. civarı biber yapıyoruz aile başı. Yalnız tüm yurtta mevsim gecikmesi yaşadık. Biberler geç kızaracaktır. Şu anda biberler acı değildir,ancak irileşip kızarmaya başladığında dehşet bir acısı olur. sevgi ve selamlar......Bol hasat...

Sevgili limonağacı, öncelikle sayfama hoş geldiniz. Açıklamalarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.:)

İnanın, sizin duyduğunuz mutlu heyecanı dün biberleri görünce ben yaşadım. On günlük yokluğumda çiçekler meyveye dönmüşler. O sevinçle biberlerin yer aldığı mesajıma ''güzel biberlerim'' diye yazmış, sonra da okuyanlar ne der, diye silmiştim.:rolleyes:

İşte ağaçlar.net böyle bir yer. Siz Güler Hanım'a çokça tohum gönderiyorsunuz, o herkeste olsun diye bizlere dağıtıyor. Böylece aynı zamanda dostluk köprüleri kurulmuş oluyor.:) Antep- Manisa dostluk köprüsünün kurulmasına loveforlife da yardımcı oldu.;)

Bu vesileyle; size, Güler Hanım'a ve loveforlife'a çok teşekkür ederim.:)

Tohumlar bana geldiğinde bir tanesini tatmıştım. Zehir acı değil, tatlı bir acısı var. Ben sadece salça yapmayı düşünüyordum. Sayın birnefestoprak'ın yönelttiği sorulara verdiğiniz cevapla nasıl değerlendireceğimi öğrenmiş oldum.

Sizin de buralardan bir isteğiniz olursa seve seve yerine getiririm.:)

Sevgiler...Selâmlar...

YeniGine 24-08-2013 00:27

[QUOTE=SDurul;1192167]Salçalık biberlerin hemen hepsi kızarmış, salça yapılacak.

Eklenti 435375

Sevgili SDurul öncelikle arap fulu dediğin bitki ne kadar güzelmiş ne kadar. Ben ilk kez gördüm ve çok beğendim. Fakat ben yetiştirebilir miyim bilemiyorum.
Sonraaa yine çok sevindim biberler kızarmış ve salça yapılacakmış. Kolay ve rastgelsin inşallah.

Sevgi Durul 26-08-2013 10:39

Sevgili YeniGine, teşekkür ederim.:)

Arap fulü zor bir bitki değil, bence, yetiştirebilirsiniz.:) Susuzluğa tahammülü hiç yok, hemen boynunu büküveriyor. Bir de, direk güneş altında olmayacak.;)

Evet, yine salça yine salça.:rolleyes:

tturt 27-08-2013 13:45

Sayın SDurul,

Bahçeniz keyifli ve güzel. Kış hazırlıkları da tamam görünüyor. Sağlıkla, afiyetle tüketmenizi temenni ederim.

Sevgi Durul 03-09-2013 16:41

5 Eklenti(ler)
Aslında pek paylaşacak bir şeyler yok gibi görünse de son on günde çektiğim bir kaç görüntü ekliyorum.

Eklenti 438353

Eklenti 438354

Eklenti 438355

Kır papatyaları kurumuş yok olmuşlardı. Antep biberlerinin arasında hayat bulmuş, bu sevimli papatya.

Eklenti 438356

Arap fulü açmayı sürdürüyor.

Eklenti 438357

Sevgi Durul 03-09-2013 16:47

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tturt (Mesaj 1193529)
Sayın SDurul,

Bahçeniz keyifli ve güzel. Kış hazırlıkları da tamam görünüyor. Sağlıkla, afiyetle tüketmenizi temenni ederim.

Teşekkür ederim, sayın tturt.

Kış hazırlıkları devam ediyor. Kışlık soğanları söktük, kurumaya bıraktık.

Eklenti 438361

Eklenti 438362

Acı biberlerden ve kırmızılardan acıka yaptık.

Eklenti 438358

Eklenti 438359

Eklenti 438360

Sevgi Durul 03-09-2013 17:00

5 Eklenti(ler)
Ağaçlardaki damlama hortumlarını topluyoruz. Bu zamandan sonra sürgün vermemesi gerekiyormuş.

Hortumlar oldukça fazla olduğu için elle toplamak zor ve yorucu oluyordu. Şimdi yeni alınan bu aletle kolaylık sağlandı.

Eklenti 438363

Eklenti 438364

Eklenti 438365

Sebzelerdeki damlamalar duruyor. Tohumdan yetiştirdiğim beyaz patlıcan, çiçekte henüz. Diğer patlıcanlar, biberler ve domatesler ürün vermeye devam ediyorlar.

Beyaz patlıcanın çiçeği.

Eklenti 438366

Domateslerin daha irileri de vardı, tartmamıştım. Bu yaklaşık yarım kilo geldi.

Eklenti 438367

Sevgi Durul 03-09-2013 17:10

4 Eklenti(ler)
Fırından enstantaneler.

Eklenti 438368

Eklenti 438369

Eklenti 438370

Eklenti 438371

sonkez 03-09-2013 17:21

Arkadaşım hünnap acaba çekirdekten yetişirmi...Sizinkilerin kocaman bir aferini var,ellerinize sağlık...

akçabardak 03-09-2013 18:36

Sevgili SDurul,
Bitkiler, sebzeler, fırında börekler kış hazırlıkları, hepsi de çok harika görünüyorlar.
Afiyet bal şeker olsun, bereketi bol olsun, sevgiyle kalın.

Muda 03-09-2013 19:29

Her şey çok güzel. Biraz sonra tam bir gezinti yaparım herhalde. Hünnap normal olanlardan mı. Biraz büyük gibi geldi bana. Sabah sefalarının da bu kadar rengi ve büyüğünü hiç yetiştirmemiştim. Bende klasik koyu mor ve koyu pembe vardı.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1195823)
Arkadaşım hünnap acaba çekirdekten yetişir mi... Sizinkilerin kocaman bir aferini var,ellerinize sağlık...

Türkiye'de ençok yetiştiği yere gittiğimde sormuştum. Bu arada bir belgeselde ilk hünapı yetiştiren yaşlı amca çekirdek getirip yetiştirdiğini anlatmıştı. Ben geçen yıl hünnap çekirdeklerini biriktirmiştim. Bir kısmını kapadokya gezisi sırasında vadide gittiğim yerlere diktim. Bakalım orada büyüyebilecekler mi. Yetiştirmeyi düşündüğüm yer yaklaşık 1300 rakımlı olunca cesaret edip ekememiştim. Benden biraz daha yüksekte olan bir arkadaşı ziyarete gidince orada gördüğüm bir metreden büyük dikenli ve güzel gelişmiş bitkiyi görünce ne olduğunu sormuştum. O da bana hünnap olduğunu bir karışlık çelik iken diktiğini şu anda şimdiki halini aldığını söyleyince ben de elimdeki çekirdeklerin bir kısmını saksıya diktim. Şu anda yaklaşık 15 civarı hünnap çıkmış durumda.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025