![]() |
Alıntı:
Evet ya marangoz arı ki ben bu ismi duymuş idim, hatırlayamadım. Pembe zinnianın rengi gerçekten çok güzelmiş. Sevgili SDurul katmerli gülhatmilerin boyları da uzun mu? :( Dün benim bu sene tohumdan yetiştirdiğim gülhatmilerin fidelerini bina görevlisi hepsini biçmiş. Ama kökler toprakta sanırım tekrar yeşerirler diye düşünüyorum. Büyüyüp açan kocaman bir dal gül hatmiyi de yok etmiş. :mad: |
Sevgili Durul'cuğum, bir süredir siteye girememiştim, sırayla bahçeleri geziyorum, ilk senin bahçene uğradım.
Her zamanki gibi görülesi güzellikler paylaşmışsın canım, kelebeklerine bayıldım yine. Bu mevsimde bahçeler yavaş yavaş güzelliklerini kaybetmeye başlıyorlar artık, senin bahçen her dem güzel. Su sorununun olmaması büyük avantaj, bizim su derdimiz büyük, gün aşırı su veriyorlar bir kaç saat. Bahçe mi sularsın, ihtiyacın olan suyu mu depolarsın, işimiz zor. Çoğu zaman bitkilerime ölmeyecek kadar su verebiliyorum ancak. Su sorunu beni bıktırdı, şeytan diyor sat git :( Senin konserve salça işlerin başlamış, Allah kolaylıklar versin. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet hanım, ne iyi etmişsiniz, uğradığınıza sevindim.
Su sorunu yok ama bu sefer de aşırı sulamadan bitki kaybediyorum. Sarı dahlia gün gün kötüledi, sonunda öldü. Toprağı kazıp baktığımda yumrusunu çürümüş buldum.:mad: Bu kızgınlık kendimedir. Su, susuzluk dengesini bir türlü ayarlayamadım. Su sorununuzun en kısa zamanda çözülmesi dileklerimle... Sevgiler... Alıntı:
Bidonlara doğranan domatesleri güneşte bekletiyorum. Denerseniz memnun kalırsınız. Kaynatmadan Güneşte yapılan salçanın tadı ve rengi çok daha güzel oluyor. Hem de dayanıklı. Unuttuğum bir şey var. Bidonlara doğranan salçaya tuz ilave edilecek. Rafine tuz değil, kaba tuz olacak. Alıntı:
Nedir sizin bu çocuklardan, saz ekibinden, bina görevlisinden çektiğiniz? Geçen sene benzer bir olay benim de başıma gelmiş, hatmiler çapa makinasının gazabına uğramıştı. Merak etmeyin, aynı yerden yine çıkıyorlar.:) Alıntı:
Sayfa fotoğrafsız kalmasın, crossandranın turuncu güzelini ekleyelim.:) Eklenti 432762 |
Sevgili SDurul :( evet maalesef problem bitmiyor... Zaten bina önündeki üçgen tarlamı bıraktım artık. Ne ot yoluyorum, ne birşey ekiyorum, dikiyorum. Zira eksem diksem biliyorum ki kırılacaklar, kuruyacaklar sonra yine ben üzüleceğim. Saz ekibim de zaten akşam güneş çekildikten sonra tarlamın üzerinde. Bu senelik bıraktım orayı, artık bakalım kısmet...
Gülhatmilerimin mor dallısı ve fideler, bir sürü kınam sağolsun bina görevlisi tarafından biçildi; ellerine sağlık... Ama verdiğiniz haber de beni ayrıca sevindirdi. Kökler yerinde yeşillenirler inşallah yeniden. Teşekkür ediyoruum. |
5 Eklenti(ler)
Sabah sefalarını son günlerde hep geç gittiğimiz için göremiyordum.
Dün erken gidince birkaç da fotoğraf çektim. Tutundukları kuru vişne ağacı iyice çürümüş, biraz yan yatmış. Pek keyifli değiller. Seneye başka bir yer bulmak gerekecek. Sabah sefasının, zeytin sefası. Eklenti 433039 Eklenti 433042 Eklenti 433040 Eklenti 433041 Dev sabah sefası. Küçük olanla yan yana açmasaydı fark görülemezdi. Eklenti 433043 |
4 Eklenti(ler)
Arap fulü ve ful yasemin birlikte açmaya karar vermişler.:)
Arap fulü, yine yeniden açacak. Eklenti 433051 Ful yaseminin mis gibi kokusu şimdiden balkonu dolduruyor. Açacak pek çok tomurcuğu var üzerinde. Dün böyleydi, Eklenti 433048 Bugün böyle. Maalesef bir müddet şehir dışında olacağım için, bu güzellikleri fazla göremeyeceğim.:( Eklenti 433049 Eklenti 433050 |
4 Eklenti(ler)
Salçalık biberler kızarmaya başlamışlar.
Eklenti 433055 Arıların marifeti. Eklenti 433057 Diğer tomurcuklu olan katmerli hatmi de pembe açtı. İlk açanda tohum göremedim. Tohum alıp dağıtıma göndermeyi çok istiyordum. Eklenti 433056 Dün bir ara yağmur atıştırdı. Çok rüzgâr da vardı. Eklenti 433058 |
Sevgili SDurul, arap fulünüze bayıldım, bir zamanlar çalışıken benim de böyle fulüm vardı,
o kadar güzel kokuyordu ki kimseye dokundurtmazdım, koklarken burnunu deydiriyorlardı çok hassas olduğu için hemen kahve rengileşiyordu o yüzden koklamayın sadece uzaktan sevin derdim. Şimdi sizin fulünüzü görünce içim cız etti, allah nazarlardan korusun. Ful yasemini de çok güzel inci gibi dizmiş çiçeklerini, maşallah. Sabah sefaların beyazını ilk defa sizde gördüm, hepsi de çok hoş, emeklerinize sağlık. Saygılar |
Sevgili akçabardak, Arap fulü tam bir yaşında, bir ay arayla ikinci kez açıyor. İlk diktiğim hali burada. Şimdi açmasının yanı sıra epey büyüdü, tomurcukları daha çok. Akşamdan beri açmaya başladı ve tam açmış halini göremeyeceğim, yarın gidiyorum.
Ful yaseminimi de geçen sene almıştım, o da epey gelişti. Kokusunu daha çok beğeniyorum. Sabah sefalarının tohumlarını karışık olarak Tohum Takas Etkinliği için biriktiriyorum. Arzu ederseniz paylaşıma açtığımda oradan talep edebilirsiniz. Saygılar bizden efendim. |
4 Eklenti(ler)
12.08.2013 tarihli mesajımda Arap fulü yeniden açacak demiş, fotoğrafını da eklemiştim. Ertesi gün, gitmeden baktığımda açmıştı ve son bir fotoğraf çekmiştim.
Eklenti 435356 Dün döndüğümde böyleydi. Eklenti 435358 Diğer dallardakiler de böyle.:) Eklenti 435357 Eklenti 435359 Demek ki çiçekli kalma süresi, sandığımdan uzun.:) |
5 Eklenti(ler)
Canlı görmeyi çok istediğim çiçeklerden birisi de, lale gül. (Lisianthus) Aldığım bazı bitkilerde başarısızlık yaşayınca, sitede açılan başlıkta lisianthus almaktan son anda vazgeçmiştim.:(
Ancak, görülesi ve yaşanası bir bitkiymiş. Görür görmez tanıdım. Hasta ziyareti için gelmişti. Hemen yanımdakilere adını söyledim, ağaçlar.net sayesinde öğrendiğimi de. Ve onların şaşkın bakışların arasında onlarca fotoğraf çektim. Bir kaçını paylaşmak istiyorum.:) Kendim yetiştirmediğim için, sakınca teşkil ederse daha sonra bu mesajı silerim. Eklenti 435365 Eklenti 435366 Eklenti 435367 Eklenti 435368 Eklenti 435369 |
4 Eklenti(ler)
Gelelim bahçeye; Hünnaplar kızarmaya başlamış.
Eklenti 435370 Kara incir olgunlaşmış, bal damlatmış. Beyaza bakmaya fırsatım olmadı. Eklenti 435371 Salçalık biberlerin hemen hepsi kızarmış, salça yapılacak. Eklenti 435375 Acı biberler de kızarmışlar. Eklenti 435372 |
3 Eklenti(ler)
En önemlisi, Güler Hanım'ın İstanbul toplantısında dağıttığı, sevgili loveforlife'ın bana ulaştırdığı, Antep biberleri çiçekten meyveye dönmüş.
Şimdilik olan üç biberin üçünü de fotoğrafladım. Tohumdan yetiştirdiğim için çok değerliler. Hava soğumadan olgunlaşırlarsa tohumlarını Tohum Takas Etkinliği'nde paylaşıma açacağım.:) Eklenti 435376 Eklenti 435377 Bu diğerlerinden farklı, tohumlarda karışıklık söz konusu değil, bakalım tadı nasıl olacak? Eklenti 435378 |
5 Eklenti(ler)
Elimizdekilerle yetinelim. Zinnialar, bazıları geçmiş, bazıları renk değiştirmiş. Çok güzeller ama.:)
Eklenti 435381 Eklenti 435382 Eklenti 435383 Eklenti 435384 Eklenti 435385 |
Alıntı:
|
Sn limonağacı,
Seker Biber ile Bursa Biberi ayni biber cesidinin farkli isimleri mi yoksa 1/3 oraninda karistirdiginiz biberler Seker Biber + Bursa Biberi mi? Bursa Biberi dediginiz cesit, sanirim kalin kabuklu, iri, yassi meyveli cesit, oyle mi? Seker Biber hakkinda bilgi verebilir misiniz? Bir de tohumunu sizin gonderdiginiz ve Sn SDurul'un yukarda resimledigi Antep Biberi'ni, hem dolmalik hem de pul biberlik olarak mi kullaniyorsunuz? Eger iki amacliysa, o zaman meyveler her iki amaca da yonelik kullanimi saglayacak sekilde ince kabuklu mudur? Bir de bu ceside, vataninin Antep olmasi disinda Antep Biberi denmesinin ozel bir nedeni var mi? Antep'in en bilinen biber cesidi oldugu icin mi bu isim verilmis? Antep'te salca yapiminda kullanilan tek cesit bu mudur? Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tesekkurler. Sizin soylediginizden anladigim kadariyla, Antep'te geleneksel olarak en cok tuketilen biber cesidi, sizin tohumunu dagittiniz biber, dogru mudur? Ornegin Urfa'da pul biber yapiminda, yoreden yoreye farkli cesitlerde biberler kullanilabiliyor. Bu cesitler, bazen ayri ayri tek basina kullanilirken, bazen de karistirarak pul biber yapiyorlar.
Bir de salcalik biber icin genelde, Turkiye'nin batisina gittikce, tatli, parlak/koyu kirmizi renkli, kalin kabuklu, yassi ve iri meyveli, zaman zaman Bursa Biberi, zaman zaman da Kapya Biber olarak gecen, ticari piyasada da en cok bilinen hali Yaglik 28 olan biber (veya bunun turevleri) kullaniliyor. Bildigim kadariyla, salcanin yogun olabilmesi icin kullanilan biberin etli olmasi; pul biber yapabilmek icinse ince kabuklu olmasi gerek. Antep Biberi olarak tohumunu dagittiniz biber, aci, sulu ve gevrek olmasinin yanisira ayni zamanda ince kabuklu mu? Eger ince kabukluysa, salcanin aciligini azaltmanin yaninda, kivamini arttirmak icin de Bursa Biberi kullaniliyor olabilir mi? Sn SDurul, bahce sayfanizi isgal etmiyorum umarim. Alıntı:
|
Sayın birnefestoprak, sayfamıza hoş geldiniz.
Sayfayı işgâl etmek şöyle dursun, memnun oldum. Benim, sevgili limonağacı'na Antep biberine ilişkin soracaklarımı ve daha aklıma gelmeyen soruları yöneltmişsiniz. Bunun için size teşekkür ederim. Şimdi kısıtlı zamanda yazıyorum, daha sonra diğer mesajları cevaplayacağım. |
Alıntı:
İnanın, sizin duyduğunuz mutlu heyecanı dün biberleri görünce ben yaşadım. On günlük yokluğumda çiçekler meyveye dönmüşler. O sevinçle biberlerin yer aldığı mesajıma ''güzel biberlerim'' diye yazmış, sonra da okuyanlar ne der, diye silmiştim.:rolleyes: İşte ağaçlar.net böyle bir yer. Siz Güler Hanım'a çokça tohum gönderiyorsunuz, o herkeste olsun diye bizlere dağıtıyor. Böylece aynı zamanda dostluk köprüleri kurulmuş oluyor.:) Antep- Manisa dostluk köprüsünün kurulmasına loveforlife da yardımcı oldu.;) Bu vesileyle; size, Güler Hanım'a ve loveforlife'a çok teşekkür ederim.:) Tohumlar bana geldiğinde bir tanesini tatmıştım. Zehir acı değil, tatlı bir acısı var. Ben sadece salça yapmayı düşünüyordum. Sayın birnefestoprak'ın yönelttiği sorulara verdiğiniz cevapla nasıl değerlendireceğimi öğrenmiş oldum. Sizin de buralardan bir isteğiniz olursa seve seve yerine getiririm.:) Sevgiler...Selâmlar... |
[QUOTE=SDurul;1192167]Salçalık biberlerin hemen hepsi kızarmış, salça yapılacak.
Eklenti 435375 Sevgili SDurul öncelikle arap fulu dediğin bitki ne kadar güzelmiş ne kadar. Ben ilk kez gördüm ve çok beğendim. Fakat ben yetiştirebilir miyim bilemiyorum. Sonraaa yine çok sevindim biberler kızarmış ve salça yapılacakmış. Kolay ve rastgelsin inşallah. |
Sevgili YeniGine, teşekkür ederim.:)
Arap fulü zor bir bitki değil, bence, yetiştirebilirsiniz.:) Susuzluğa tahammülü hiç yok, hemen boynunu büküveriyor. Bir de, direk güneş altında olmayacak.;) Evet, yine salça yine salça.:rolleyes: |
Sayın SDurul,
Bahçeniz keyifli ve güzel. Kış hazırlıkları da tamam görünüyor. Sağlıkla, afiyetle tüketmenizi temenni ederim. |
5 Eklenti(ler)
Aslında pek paylaşacak bir şeyler yok gibi görünse de son on günde çektiğim bir kaç görüntü ekliyorum.
Eklenti 438353 Eklenti 438354 Eklenti 438355 Kır papatyaları kurumuş yok olmuşlardı. Antep biberlerinin arasında hayat bulmuş, bu sevimli papatya. Eklenti 438356 Arap fulü açmayı sürdürüyor. Eklenti 438357 |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Kış hazırlıkları devam ediyor. Kışlık soğanları söktük, kurumaya bıraktık. Eklenti 438361 Eklenti 438362 Acı biberlerden ve kırmızılardan acıka yaptık. Eklenti 438358 Eklenti 438359 Eklenti 438360 |
5 Eklenti(ler)
Ağaçlardaki damlama hortumlarını topluyoruz. Bu zamandan sonra sürgün vermemesi gerekiyormuş.
Hortumlar oldukça fazla olduğu için elle toplamak zor ve yorucu oluyordu. Şimdi yeni alınan bu aletle kolaylık sağlandı. Eklenti 438363 Eklenti 438364 Eklenti 438365 Sebzelerdeki damlamalar duruyor. Tohumdan yetiştirdiğim beyaz patlıcan, çiçekte henüz. Diğer patlıcanlar, biberler ve domatesler ürün vermeye devam ediyorlar. Beyaz patlıcanın çiçeği. Eklenti 438366 Domateslerin daha irileri de vardı, tartmamıştım. Bu yaklaşık yarım kilo geldi. Eklenti 438367 |
4 Eklenti(ler)
|
Arkadaşım hünnap acaba çekirdekten yetişirmi...Sizinkilerin kocaman bir aferini var,ellerinize sağlık...
|
Sevgili SDurul,
Bitkiler, sebzeler, fırında börekler kış hazırlıkları, hepsi de çok harika görünüyorlar. Afiyet bal şeker olsun, bereketi bol olsun, sevgiyle kalın. |
Her şey çok güzel. Biraz sonra tam bir gezinti yaparım herhalde. Hünnap normal olanlardan mı. Biraz büyük gibi geldi bana. Sabah sefalarının da bu kadar rengi ve büyüğünü hiç yetiştirmemiştim. Bende klasik koyu mor ve koyu pembe vardı.
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025