![]() |
5 Eklenti(ler)
Ektiğim ipek çiçeği tohumlarını çimlendiremedim. Daha doğrusu bir kaç kez çimlendiler, yaşamadılar. Alakasız saksılarda ise çimlenip, büyüdüler. İlk açan ipek hanım.
Eklenti 233067 Sardunyalar bahçede hiç olmadıkları kadar keyifli. Yavaş yavaş açmaya başlıyorlar. Eklenti 233068 Eklenti 233069 Solanum rantonettii, tek tük açıyor. Mor çiçekleri çok seviyorum. Eklenti 233070 Bahçedeki geç uyanan yasemin, hala uyanmadı. Aldıklarımdan bir tanesi de uyanmamıştı. Havalar ısınınca yapraklar görünmeye başladı. Diğer ikisi tomurcukta. Açsalar da türlerini öğrensem. Eklenti 233071 |
İşte böyle Sevgili Sdurul tohum ekince gözüne baktıkların çimlenmiyor ya da çimlense de ölüyor. Sonra da hiç beklemediğiniz anda başka bir saksı da çıkıyor ve insanı çok mutlu ediyor:) Hepsi de çok güzel arkadaşım :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
nazlı oluyor maalesef. Örneğin; onca lupin tohumundan, tek bir tanesi çimlendi. Ekip unutmak gerekiyor galiba, üzerlerine düştükçe nazlanıyorlar. Ama topraktan başlarını çıkardıklarını görmek, sonrasında büyüdüklerini fark etmek her şeye değer. Beğenilerin için, teşekkürler arkadaşım. Sevgiyle kal... Alıntı:
Bugünlerde, önceden fotoğrafını koyduğum yeşil kertenkele, ayva ağacının altında cirit atıyor. Biraz alışsam da oradan geçerken hızlı hızlı geçiyorum. Sevgiler... |
Aslında bahçenin bir köşesine tüm tohumları serpeceksiniz. Orada kışlayacaklar. Bahara hepsi çimlenir gibi geliyor bana. Doğa böyle yapıyor.:) Biz üstüne titredikçe, hergün kontrol ettikçe şimarıyorlar herhalde. :D
Bu arada danaburnu olayını düşündükçe gülmekten kırılıyorum. Halimiz çok komik geliyor bana. Daha öğrenmemiz gereken çok şey var. En azından benim öyle.:) |
Danaburnundan sonra gelen bu çiçekler Herşeyi unutturdu . İpek çiçekleri çok arsızdır düştüğü yerden biter . Bende tohıum almıyorum kendiliğinden birdahaki seneye çıkıyorlar hemde çayır gibi oluyor. Bence toprağa sep kendi haline bırak ki şımarıpta çıkmamazlık yapmasınlar. Selamlar.....
|
Alıntı:
Dana burnuna eşim de çok güldü.:D Ama bilmemek değil, öğrenmemek ayıp. Ne yapalım, her gün yeni şeyler öğreniyoruz burada. Alıntı:
İpek çiçeğiyle ilgili tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, dikkate alacağım. :) Benden de size selamlar. |
5 Eklenti(ler)
Pazar günü çektiğim görüntüleri, eklemeye fırsat bulamamıştım. Yakında epey süre ara vereceğimi düşünerek, hiç olmazsa şimdi paylaşayım istedim.
Eklenti 233457 Eklenti 233458 Eklenti 233459 Altın çilekler gelişiyor ama çiçek belirtisi yok. Eklenti 233460 Eklenti 233461 |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 233466
Biberler ürün vermeye başladı. Eklenti 233462 Eklenti 233463 Domatesler sırada. Eklenti 233464 Eklenti 233465 |
5 Eklenti(ler)
Fındık fidanı ilk kez meyve veriyor. Dört tane fındığı var.
Eklenti 233467 Eklenti 233468 Vişneler epey olgunlaştı. henüz toplamadık. Eklenti 233469 Kayısılar olgunlaşmadan dökülüyor. Eklenti 233471 Kabaklar açtı. Eklenti 233470 |
5 Eklenti(ler)
Sevgili Satı'nın tohumunu gönderdiği cosmoslar,
Eklenti 233472 Eklenti 233473 Artık buralara uğramayan sevgili mormenekşe'nin gönderdiği hatmi çiçeği. Çimlenen iki kök, geçen sene açmadı. İlk açıyorlar. Eklenti 233474 Fidesini eltimden aldığım impatiensler, oldukça çoğalmışlar. Alakasız yerlerde bile çıkmışlar. Eklenti 233475 Sevgili cemo, süs ay çiçekleri boyuma yaklaştı. Bodur olacaklarını sanıyordum. Yakında açacaklar. Eklenti 233476 |
Maşallah.:) Kayısılar neden olgunlaşmıyor acaba? Bu arada Kaolin kili kendini baya belli ediyor. :p
|
Teşekkür ederim, Emre. Kayısı evin bahçesinde. Eşim uzak bahçedeki meyveler yetmezmiş gibi, evin bahçesini de meyve ile doldurdu. Ayva, elma, armut, vişne, kiraz, şeftali, kayısı, nar, zeytin, dut fidanları birer tane inşaat aşamasında dikildi. Şu anda dört veya beş yaşındalar. Kayısı evin gölgesinde kalıyor, öğleden sonra güneş alıyor. Bir de bu yıl havaların azizliğine uğradı sanırım.
|
4 Eklenti(ler)
Bugün evin bahçesinden çektiğim görüntüler.
Eklenti 234298 Eklenti 234299 Eklenti 234300 Eklenti 234301 |
Sevgili SDurul pembe gülün asaleti harika papatyanın üzerindeki bu güzel misafire bayıldım ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili Periş, çoook teşekkür ediyorum. Sevgiler....
Vermeyi planladığım aranın vakti, henüz gelmemiş. Ve dün bahçeye gidebildik.:p Hava çok sıcak olduğu için, camlar iyice açıktı. Bahçeye yaklaşırken arabanın içinde bir cırıltı, gürültü koptu.:eek: Arkaya dönüp baktığımızda bunun cır cır böceği, namı diğer Ağustos böceği olduğunu gördük.;) Eklenti 234661 Sonra bahçeye Ağustos böceklerinin senfonisi eşliğinde indik. Ve ağaçlarda çok sayıda olduklarını, yakınımdaki kuvvetli sesin geldiği yere bakınca daldaki hallerini ve o sesleri çıkarırken harcadıkları eforu, bizzat gözlerimle gördüm. Eklenti 234662 Ağaçların iyice büyüdüğünü düşünürsek bu kaçınılmazdı. :) Eklenti 234663 Eklenti 234664 Eklenti 234665 |
5 Eklenti(ler)
Bahçedeki bitkilerdeki gelişmeler.
Eklenti 234666 Eklenti 234667 Eklenti 234668 Eklenti 234669 Eklenti 234670 |
5 Eklenti(ler)
Ağaç bamya uzuyor. Tomurcuk, çiçek belirtisi yok.
Eklenti 234671 Altın çilekler tomurcuklanmış. Eklenti 234672 Eklenti 234673 Asmalar iyi durumda, geçen seneye göre evciğe daha fazla gölge yapıyor. Eklenti 234674 Eklenti 234675 |
5 Eklenti(ler)
Meyveler birer ikişer olgunlaşıyor.
Eklenti 234681 Eklenti 234682 Eklenti 234683 Eklenti 234684 Eklenti 234685 |
5 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz.
Eklenti 234687 Eklenti 234688 Eklenti 234689 Eklenti 234690 İlk mahsül, tam dokuz tane. :) Eklenti 234691 |
2 Eklenti(ler)
|
Haftanın ilk gününe senin bahçenle başlamak huzur veriyor bana. Herşey o kadar güzel ki.
Ağustos böceği karene bayıldım. Cırcır böceğinin böyle zarif kanatları olduğunu sayende görmüş oldum. Ve fotoğrafların öyle güzel taşıyor ki bahçeni bizlere, emeğine sağlık canım arkadaşım. |
Seneye bu bahçede dolaşacak iki ayaklı afetin bu şeftaliyi sularını akıtarak yemesi anlık gözümün önüne geldi. Çok sagol.
|
Sevgili SDurul maşallah herşey çok güzel görünüyor şeftaliler ,elmalar ,kayısılar harika ellerinize emeklerinize sağlık...
|
sayın SDurul,
bizim pazarda Manisa üzümü diye satışlar başladı. sanırım sizden almamışlar veya bizi kandırıyorlar. bu arada bol miktarda beyaz boncuklar var ağaçlarda ve meyvelerde. ilaç mıdır? saygılar |
Alıntı:
Bir şey itiraf edecek olursam, Ağustos böceğini ben de ilk kez gördüm, hem de yakından. Sesi çok aşina ama, daha önce ben de görmemiştim. Sizler beğendiğiniz sürece fotoğrafları paylaşmaya devam edeceğim. Bu gün yine gittik. Bu sefer konserve yapmak için oradaydık. Yine fotoğraflar çekildi, fırsat bulduğumda yüklerim, canım arkadaşım. Sevgiler... |
Alıntı:
Babaanne ve dede olarak görmeyi çok istediğimiz, o güzel görüntüyü hatırlattığın için teşekkür ederim, sevgili lir. Az kaldı.:) Allah tüm isteyenlere göstersin. |
Alıntı:
Ama bu güzellikleri oluşturabilmenin bazı bedelleri de oluyor. Örneğin bu gün eşim havuzu temizledi, dalgıcı çalıştırıp tekrar doldurmaya başladık. Konservelerimizi kaynattık, ortalık çok dağılmıştı, çalı çırpıları fırına doldurup ateşledik. Arabamıza binip, akşam ezanlarından sonra eve döndük. Biraz önce eşim, suyu kapatmışmıydık diye sordu. Şöyle bir düşündüm, arabaya binerken hiç su sesi gelmiyordu, ama emin değilim dedim. Üşenmedi, giyinip suya bakmaya gitti. İyi ki de gitmiş, havuz dolup taşmış. Sabaha kadar her tarafı sel götürürdü, yoksa.:) |
Alıntı:
Ağaçlardaki beyazlıklar kaolin kili. Zararlılara ve güneş yanıklığına karşı atıldı. Yararlanmak isterseniz, forumda kaolin kili ile ilgili başlık var. |
4 Eklenti(ler)
Hala clematisim olduğuna inanamıyordum, şimdi de tomurcuklarına inanamıyorum.
Gerçek galiba. Sevgili lir'im sana ne kadar teşekkür etsem az gelir. Canlı olarak çiçeğini göreceğim ya, çok sevinçliyim. Eklenti 234991 Cemo'cuğum çok güzelmiş bu, tekrar teşekkürler canım. Eklenti 234988 Mavi yaseminim açtı. İyi ki almışım. Eklenti 234989 Eklenti 234990 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025