agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   SDurul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576.htm)

Sevgi Durul 01-05-2011 22:57

1 Eklenti(ler)
Bahçemize hoş gelmişsiniz, Orhan Özbilgiç öğretmenim. Yeni bahçelere bakmaya ben de fırsat bulamadım. Ama en kısa zamanda, ziyaret edeceğim tabii ki. Ne güzel bir fırsat sunulmuş, evden çıkmadan bahçe bahçe gezebiliyoruz.

Evet öğretmenim, çiçeklenme çok yoğun, arılar vızır vızır çalışıyor. Bahçeye gidemediğimiz süre içersinde kiraz çiçekleri geçmeli olmuş. Bu yıl kirazlarda çiçeklenme gecikti. Hava şartları malum. Şimdi düşünüyorum da çiçeklenmeyen ağaç kalmadı gibi. Hünnapları, kuşburnuları vs saymazsak.

Ben geçen yıl aldığım fırça çalısını yaşatmayı başaramadım. Şimdi yenisini aldım ve satıcının söylediğine uyarak bahçeye diktim. Soğuğa dayanıklı cinsmiş. Bakalım bunu yaşatabilecek miyim? Saygılar...

Eklenti 207940

Sevgi Durul 01-05-2011 23:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gülbeşeker (Mesaj 795949)
sevgili sdurul 1261. mesajdaki ikinci çimleen tohum nedir acaba aynısından bendede çimlenmiş ama ne olduğunu bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim baçeninde baharında keyfini doyasıya çıkarmanız dileğiyle

Sevgili Gülbeşeker, şimdi baktım, baktım ama üzgünüm. Ektiğim tohumları etiketlememe rağmen, buharlaşma bazılarının yazılarını silmiş. Buna bir çare düşünmek gerekir, derken aklıma kurşun kalemle yazmak geldi. Biraz daha büyüdüğünde ne bitkisi olduğunu öğrenirsem, muhakkak size bildiririm.

Ayrıca, iyi dilekleriniz için teşekkürler...

hozat 01-05-2011 23:42

Sevgili Durul,

Bahçeniz baharın çoşkusunu şimdilik meyve ağaçları ile yaşatıyor size ve bizlere.

her şey çok güzel, çiçek fotoğraflarınız harika, inanın bahçenizi gezerken kendimi içinde gibi hissediyorum. Elinize emeklerinize sağlık.

Uzaylı 01-05-2011 23:45

1261 nolu mesajdaki 2. resim büyük ihtimalle fesleğendir. Bahçeye bir kaç bin tohumunu serpmiştim. Benimkiler de yeni çimlendiler. Aynısı.

Uzaylı 01-05-2011 23:48

Sayın S.Durul; Bahçenin baş gelinleri kirazlarınızmış meğer. Ama pembe beyaz çiçekli nedimesine ( elma ) bayıldım.. Güzel meyvelere dönüşmesi dileğiyle...

Yüce yaradanım ne güzel de yaratmış. Önce ruhumuzu doyuruyor, sonra midemizi...

Gülbeşeker 02-05-2011 00:00

sayın uzaylı geçen yaz saksıların birinde cok iri yapraklı fesleğene benzeyen bir bitki vardı fakat fesleğen gibi kokusu yoktu blde oğuşturunca limon gibi bir koku veriyordu o bitkiden olabilirmi acaba

Uzaylı 02-05-2011 00:10

Sayın gülbeşeker; olabilir bence. Limon fesleğen denilen bir bitki var çünkü.

Bence sizdeki bir fesleğen çeşidi.

Sevgi Durul 02-05-2011 11:35

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 795989)
Sevgili Durul,

Bahçeniz baharın çoşkusunu şimdilik meyve ağaçları ile yaşatıyor size ve bizlere.

her şey çok güzel, çiçek fotoğraflarınız harika, inanın bahçenizi gezerken kendimi içinde gibi hissediyorum. Elinize emeklerinize sağlık.

Sevgili hozat öğretmenim, uzun bir aradan sonra bahçemize yeniden hoşgeldiniz.:) Beğenmenize çok sevindim. Teşekkür ederim. Size o hissi verebildiysem ne mutlu bana.

Yine beğeneceğinizi umduğum görüntüler ekliyorum.

Eklenti 208012

Uyanış,

Eklenti 208014

Eklenti 208013

Zeytinlerin arasındaki kirazlar,

Eklenti 208015

Fatoş 02-05-2011 11:51

SDurul'cuğum, tohumların çok güzel çimlenmiş, ben ancak birkaç tohumu dün ektim oldukça geç kaldım ama içimde kalmasın deyip ekiverdim, bakalım nasıl olacaklar, meyva ağaçlarının çiçekleri muhteşem ama benim de favorim elma ağacının çiçeği, elma ağaçlarıyla ilgili komik hatıram var,bir gün onu forumda anlatma imkanım olursa yazacağım:):):)

ayazkentli 02-05-2011 12:23

Sn. SDurul öğretmenim,

aynı sefa çiçekleri (önce'ki sayfa, turuncu-sarı ağırlıklı köşeniz), yaz kış rahatlıkla yetişiyor. Yaz aylarında, çok aşırı sıcaklarda biraz fazladan su istiyor o kadar. Eğer gölgelik bir yere alabilirseniz, normal sulamanız kafi geliyor ve 12 ay boyunca yaşayıp gidiyor.

(Sizin ve bizim yaşadımız yer çok yakın olduğu için, aynı bölge sayılır. Kış'ın çok soğuk geçmeyen bölgelerde'de, 12 ay boyunca yaşıyordur sanırım ).

Bakımı en rahat çiçek desek yanlış olmaz, tabii birde şebboy'lar var. Zaten siz onu farketmişsiniz. Önce'ki sayfalarda, aynı-safa'nın 2 farklı görüntüsünü yayınlayıp, farklı bir çiçek'mi? diye sormuşsunuz ve fatoş hanım doğru cevaplamış.

Kış'ın çiçek renkleri koyu bir turuncu oluyorken, havalar ısınmaya başlayınca renkleri açılıyor ve ortalarında kahve-siyah koyu göz oluşuyor. Belki ayrı ayrı çeşidi'dir diyeceğim ama ben son 2 yıldan beri, aynı gövdenin ürettiği çiçeklerin, kış'ın turuncu ve gözsüz, yaz'ın ise sarı ve gözlü olduğunu gözlemledim.

(Bahçe sayfamda bu konu'ya değinmiştim, 5. sayfa, 127 no.lu mesaj).

Sevgi Durul 02-05-2011 12:44

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı (Mesaj 795993)
Sayın S.Durul; Bahçenin baş gelinleri kirazlarınızmış meğer. Ama pembe beyaz çiçekli nedimesine ( elma ) bayıldım.. Güzel meyvelere dönüşmesi dileğiyle...

Yüce yaradanım ne güzel de yaratmış. Önce ruhumuzu doyuruyor, sonra midemizi...

Sevgili Uzaylı, ne güzel bir benzetme yapmışsınız; gelinler ve nedimeleri. İyi dilekleriniz için teşekkürler...

Evet, ne kadar şükretsek az gelir. Allah bugünümüzü aratmasın.

Sizin bahçede de çok kullanışlı olacağını sandığım yeni alınan semaveri ekliyorum.
Çayı çok nefis oldu, eve gelince çay beğenemedim.

O söylediğiniz çimlenen tohumlar, evet fesleğenmiş. Ektiğimi hatırladım. sayın
uzman 16 göndermişti.

Eklenti 208071

Sevgi Durul 02-05-2011 13:44

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş (Mesaj 796199)
SDurul'cuğum, tohumların çok güzel çimlenmiş, ben ancak birkaç tohumu dün ektim oldukça geç kaldım ama içimde kalmasın deyip ekiverdim, bakalım nasıl olacaklar, meyva ağaçlarının çiçekleri muhteşem ama benim de favorim elma ağacının çiçeği, elma ağaçlarıyla ilgili komik hatıram var,bir gün onu forumda anlatma imkanım olursa yazacağım:):):)

Fatoş'cuğum, seni burada gördüğüme sevindim. Tohumlar çimlendi de hepsi değil. Güneş yüzünü göstermiyor ki:( Tohumların başından ayrılamıyorum. Bugün de kına tek fidesiyle bana, günaydın:) dedi.

Eklenti 208124

Açıkçası bitkilerden başka bir şey düşünemez oldum. Eşim bu durumdan biraz rahatsız. :mad: Senin tohumlar da geç kalmış sayılmaz, bundan sonra çimlenmeleri daha kolay olur.;)

Elma çiçeğinin bu kadar güzel olduğunu bu yıl fark ettim. Oysa geçen yıl da çekmiştim. Benim bu sayfa biraz tekrarlardan ibaret, ama elimizdekiler bu, ne yapalım?

Elma çiçeğiyle ilgili hatıranı merak ettim, paylaşırsan sevinirim. Sevgiler...

Sevgi Durul 02-05-2011 23:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli (Mesaj 796218)
Sn. SDurul öğretmenim,

aynı sefa çiçekleri (önce'ki sayfa, turuncu-sarı ağırlıklı köşeniz), yaz kış rahatlıkla yetişiyor. Yaz aylarında, çok aşırı sıcaklarda biraz fazladan su istiyor o kadar. Eğer gölgelik bir yere alabilirseniz, normal sulamanız kafi geliyor ve 12 ay boyunca yaşayıp gidiyor.

Bakımı en rahat çiçek desek yanlış olmaz, tabii birde şebboy'lar var. Zaten siz onu farketmişsiniz.

Kış'ın çiçek renkleri koyu bir turuncu oluyorken, havalar ısınmaya başlayınca renkleri açılıyor ve ortalarında kahve-siyah koyu göz oluşuyor.

(Bahçe sayfamda bu konu'ya değinmiştim, 5. sayfa, 127 no.lu mesaj).

Sayın ayazkentli kardeşim, bahçemize hoşgelmişsiniz.

Şebboylar ve aynısafalar gerçekten de bakımı en kolay bitkiler. Her ikisini de tohumdan yetiştirdim. Şebboyların çeşitleri bahçede artacak gibi görünüyor.
Beyazını ve açık eflatununu da aldım. Bir de tohumdan yeni yetişen fidelerim var, onların renklerini bilmiyorum. Ayrıca beyazının kokusu daha bir güzel.

Geçen sezon aldığım açelyaları, gardenyayı, mercan ve fırça çalılarını , küpeleri maalesef yaşatamadım. Sardunyalarda da pek başarılı sayılmam. Bundan böyle favorim dayanıklı bitkiler. Bazen arsız diye tabir edilen, benim deyimimle nazsız bitkiler.

Turuncu ve sarı aynısafaların ayrı çeşitler olduğunu düşünüyorum, ben. Turuncu köşede gördüğünüz gibi ikisi aynı anda varlar. Yine de bahçenizde belirttiğiniz sayfaları inceleyeceğim.

Yücel Canpolat 03-05-2011 00:17

Sayın SDurul hocam benim bahçede Satı, Cemo, Uzaylı ile 2011 in yarışı resmen başladı çapayı küreği beli kazmayı kuşanın,sonra haberim yoktu, duymadım, görmedim mazeretleri kabul görmeyecektir bilgilerinize:)

Sevgi Durul 03-05-2011 08:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 796789)
Sayın SDurul hocam benim bahçede Satı, Cemo, Uzaylı ile 2011 in yarışı resmen başladı çapayı küreği beli kazmayı kuşanın,sonra haberim yoktu, duymadım, görmedim mazeretleri kabul görmeyecektir bilgilerinize:)

Ne YCBB, ne cemo ve Satı Uğurtan'ın bahçelerindeki zengin bitki çeşitliliği, ne de Uzaylı'nın hızı bende var. :( Ne de diğer güzel bahçelerimizin zenginliği. Çapa, kürek, kazma, hatta bilumum motor, makina, alet edavat hazır ama, bu yarışa benim gücüm yetmez.:o

Yücel Canpolat 03-05-2011 09:14

Sayın Durul hocam,bizim yarışımız anlatımlardan öte elbette geçmeyecektir amacımız bahçelerimize biraz espri ve renk katmak,insanla tahrip edilmiş doğa'nın yarışında sonuç başlamadan belli doğa intikamını alır ve ayrık otu bu yarışı birincilikle bitirir,hani bizim ki ''karınca misali''binlerce arşınlık yolu yürüyemeyiz belki ancak yolunda ölürüz ve saf'ımız belli olur.Yarıştan kopmak yok zira bizimki si takım oyunu aynı kulvarda koşuyoruz ve İDOLÜMÜZ Sevgili Orhan Hocam:)

nurguldk 03-05-2011 10:39

Açıkçası bitkilerden başka bir şey düşünemez oldum. Eşim bu durumdan biraz rahatsız. :mad:

[/QUOTE]

Sevgili SDurul,
İnanın sadece benim eşim bu durumdan rahatsız zannediyordum da utanıp yazamıyordum ;)

Ne güzel ama, biz böyle mutlu oluyoruz işte... Bilmiyorlar ki, Mutlu kadın, mutlu erkek demekmiş :D

nurguldk 03-05-2011 10:45

Bu arada adenium olduğunu düşündüğünüz, çimlenen bitkinin yandan fotoğrafını koyarsanız daha kolay anlaşılır. Zira Adenium, diğerlerinden farklı bir biçimde kalın bir gövde ile gösteriyor kendini.

Eser İlhan 03-05-2011 10:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 796966)
Açıkçası bitkilerden başka bir şey düşünemez oldum. Eşim bu durumdan biraz rahatsız. :mad:

Ben bu soruna kendimce bir çare buldum; eşimi de arkamdan sürüklyorum. Benim kadar olmasa da o da bahçe işlerine merak sardı. Ben peyzaj ve bilgi toplama o da bahçenin fiziki kuvvet gerektiren işlerini bölüştük. Böylece (ara sıra beni yadırgadığını hissetsem de) fazla bir sorun olmadan yürütüyoruz bahçe hobimizi :p

Sevgi Durul 03-05-2011 23:17

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 796904)
Sayın Durul hocam,bizim yarışımız anlatımlardan öte elbette geçmeyecektir

O zaman yarışa devam...

Sevgili SDurul,
İnanın sadece benim eşim bu durumdan rahatsız zannediyordum da utanıp yazamıyordum ;)
[/QUOTE]

Sevgili nurguldk, çimlendirme kapları çok fazla, bugün yine konusu oldu.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 796974)
Bu arada adenium olduğunu düşündüğünüz, çimlenen bitkinin yandan fotoğrafını koyarsanız daha kolay anlaşılır. Zira Adenium, diğerlerinden farklı bir biçimde kalın bir gövde ile gösteriyor kendini.

Bugün itibariyle adenium sandığım bitki, ama galiba değil.

Eklenti 208744
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 796982)
Ben bu soruna kendimce bir çare buldum; eşimi de arkamdan sürüklyorum. Benim kadar olmasa da o da bahçe işlerine merak sardı. Ben peyzaj ve bilgi toplama o da bahçenin fiziki kuvvet gerektiren işlerini bölüştük. Böylece (ara sıra beni yadırgadığını hissetsem de) fazla bir sorun olmadan yürütüyoruz bahçe hobimizi :p

Aynen söylediğiniz gibi bizde de, ama o çimlendirme kapları yok mu?

Sevgi Durul 03-05-2011 23:31

5 Eklenti(ler)
Evin bahçe duvarları tam bitmese de kenarlara diktiğim bazı çiçekler,

Eklenti 208752

Eklenti 208753

Eklenti 208754

Eklenti 208755

Eklenti 208756

Sevgi Durul 03-05-2011 23:35

1 Eklenti(ler)
Sonunda, tek salkımlı morsalkımım oldu. Ne zaman büyür bilinmez.

Eklenti 208757

Sevgi Durul 03-05-2011 23:55

5 Eklenti(ler)
Vişne çiçekleri,
Eklenti 208758

Eklenti 208759

Bunlar da cevizin çiçeği oluyor sanırım.

Eklenti 208760

Eklenti 208761

Ceviz ve kiraz.

Eklenti 208762

Sevgi Durul 04-05-2011 00:09

4 Eklenti(ler)
Lalelerimden açmaya çalışanlar,

Eklenti 208766

Adını bilemedim.

Eklenti 208763

Yer mineleri,

Eklenti 208765

Eklenti 208764

sevim4 04-05-2011 08:52

Sevgili SDurul,insanın içi açılıyor bu güzellikleri görünce cevizin kokusunu çok severim.
İlk eklediğiniz mavi çiçeğin adı nedir? çok güzelmiş.

nurguldk 04-05-2011 16:14

1 Eklenti(ler)
Adenium sandığınız Adenium değil de.. Sanki domates gibi geldi bana :)

Aralardan Adenium görünürse fikriniz olsun diye resmini ekliyorum. Umarım görürsünüz böyle birşey :)

Eklenti 208925

Sevgi Durul 04-05-2011 23:26

Sevgili Sevim hanım, ilk eklediğim alev çiçeğidir.

Sevgili nurguldk, o saksıya domates ektiğimi hiç hatırlamıyorum, nasıl karıştıysa karışmış.:(
Eklediğiniz görütünün aynısını, ben de görebilirim umarım. Kaç günde çimlendiğini hatırlıyor musunuz?

ciceksever70 05-05-2011 07:05

Sevgili SDurul kinalari bahceye mi ekeceksiniz? Ben de cimlendirdim ama oldukca fazla oldu galiba bahceye toplu halde mi eksem, saksiya mi eksem kararsiz kaldim. Ilk kez yetistiriyorum acikcasi cok tanidigim bir cicek degil. Sevgiler.

bahtiyar02 05-05-2011 07:40

Sevgili SDurul;
Meyve ağaçları ve çiçekler bir birini tamamlayan güzellikler.Emeğinize sağlık.
Saygılar

nurguldk 05-05-2011 09:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 798217)
Sevgili Sevim hanım, ilk eklediğim alev çiçeğidir.

Sevgili nurguldk, o saksıya domates ektiğimi hiç hatırlamıyorum, nasıl karıştıysa karışmış.:(
Eklediğiniz görütünün aynısını, ben de görebilirim umarım. Kaç günde çimlendiğini hatırlıyor musunuz?

Çok kısa zamanda çimleniyor. 1 hafta gibi. Ancak tohum ektikten sonra diğerlerine nazaran çok fazla sulanması gerekiyor. Tabii kumlu geçirgen toprakta. Günde 2-3 kere.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025