agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   SDurul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576.htm)

Sevgi Durul 03-09-2013 23:16

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1195823)
Arkadaşım hünnap acaba çekirdekten yetişirmi...Sikinkilerin kocaman bir aferini var,ellerinize sağlık...

Sevgili sonkez, sanırım yetişiyor fakat meyveye gelmesi yıllar alabilir. Biz iki hünnap ağacımızı da kayınpederimin bağındaki hünnabın kök sürgünlerinden alıp getirmiştik. Şimdi bizimkinin birinde de kök sürgünü oluşmuş. Yaklaşık bir metre boyunda üçüncü hünnabımız yetişiyor.:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1195841)
Sevgili SDurul,
Bitkiler, sebzeler, fırında börekler kış hazırlıkları, hepsi de çok harika görünüyorlar.
Afiyet bal şeker olsun, bereketi bol olsun, sevgiyle kalın.

Sevgili akçabardak, çok teşekkür ederim. Beğendiğinize sevindim.:)

Ekleyeceğim birkaç görüntü kalmıştı, sizin için olsun. Sevgiyle...

Siyah incirlerden her gidişte bir kova topluyoruz. :dilli: İyi ki hepsi birden olgunlaşmıyor. Kimlere dağıtacağımızı şaşırdık.:rolleyes:

Eklenti 438419

Beyaz incir yeni yeni olgunlaşmaya başladı.:)

Eklenti 438420

Pazar günü epey kalabalıktık. Bizim ufaklık annesiyle böğürtlen toplamış. Yabanilerinden. Minicik elleriyle bir yemesi vardı ki...

Eklenti 438417

Bu yıl sulandığı için olsa gerek hünnabın meyveleri çok iri. Dalları neredeyse yere değecek. Cosmosa doğru eğilmiş.

Eklenti 438418

Sevgi Durul 03-09-2013 23:39

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1195849)
Her şey çok güzel. Biraz sonra tam bir gezinti yaparım herhalde. Hünnap normal olanlardan mı. Biraz büyük gibi geldi bana. Sabah sefalarının da bu kadar rengi ve büyüğünü hiç yetiştirmemiştim. Bende klasik koyu mor ve koyu pembe vardı.

Sayın Muda, teşekkür ederim. Siz değerli üyelerimizin bahçemizi gezmesi bizleri sevindirir.

Hünnap normal hünnap, aslında meyveleri küçük oluyordu. Bu yaz suladığımız için olsa gerek meyveleri bir hayli irileşti.

Sabah sefası tohumlarını karışık olarak, Tohum Takas Etkinliği paylaşım sayfamda paylaşıma açtım. İsterseniz oradan talep edebilirsiniz.

Son görüntülerimiz olsun.

Red robin hasadımız.:)

Eklenti 438421

Spagetti kabak niyetiyle ektiğimiz kabak az meyve veriyor. Kızartması çok lezzetli.

Eklenti 438422

Nihâyet, yaşlı cevize yapılan göz aşılarından bir tanesi tutmuş görünüyor.

Eklenti 438423

Taze yenecek cins cevizler olmuşlar.

Eklenti 438425

Eklenti 438424

Cumhur Tonba 04-09-2013 00:08

Sayın S.urul. Bahçenizi şöyle bir dolaştım. Güzel bilgiler, tavsiyeler, paylaşımlar, fotoğraflar. Elinize sağlık.

helin-123 04-09-2013 00:46

cevizler şahane ellerize sağlık yiyene de afiyetler olsun

akçabardak 04-09-2013 08:51

Sevgili SDurul, siyah incirlerden kışlık kuruturmusunuz? şimdi tam zamanı galiba,
beyaz incirden daha faydalı olduğunu duymuştum, sizler daha iyi bilirsiniz,... kime dağıtacağımızı şaşırdık artık... demişsiniz onun için merak ettim, hem de doğal kurumuş olur, kışın ne iyi olur yemesi.

Cevizler de çok harika gözüküyor, taze taze kollesterol için şifa kaynağı ne güzel, bizler için de bol bol tüketin, ben bu haliyle yeşilken tazecik çok severim.
Bereketi bol olsun, sevgiler.

f.okan 04-09-2013 15:06

Taze cevizler, nasilda canim cekti :) biz izindeyken daha cok kücüklerdi, biraz toplayip recel yaptik ama tazesini daha cok severim. Hele o incirler, ah ah dalindan kopartipta yemeyeli ne Kadar uzun zaman oldu, buraya getiriyorlar ama ya tam olmadan toplandiklarindan ya da yolda uzun beklediginden hic yenilesi bi tarafi kalmiyor. Bizim yerimizede yiyin, afiyet bal olsun ;)

Adalet Yağcı 04-09-2013 20:48

Sevgili Durul;
Senin bahçenin bereketi hiç bitmiyor maşallah.

Ben siyah inciri beyazdan daha çok severim, tadı insanı baymaz, köyde nadiren rastlıyorum.
Dayanıksız olduğu için pek itibar etmiyorlar incire.

Cevizler ağzımı sulandırdı, benim küçük fidanım üç ceviz vermiş, kıyıp da koparamadım bir türlü.
Oysa taze ceviz denildi mi, akan sular durur bende :)

Sağlıcakla kal.

sakdag 04-09-2013 21:02

Hünnapla ilgili sohbetlerinizi okuyunca aklıma geldi benim de. 2012 ilkbaharında 10 kadar hünnap çekirdeğini gömmüştüm acaba çıkar mı diye? O yıl çıkan bir şey olmadı, ben de unuttum gitti. Bugün bir bakayım dedi saksıya, acem halısı heryerini kaplamıştı. Bir tane bitki çıkmış, ben hünnaba benzettim, yarın fotoğrafını çeker, bu nedir diye sorarım dedim. ;)

Sevgi Durul 10-09-2013 22:38

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1195966)
Sevgili SDurul, siyah incirlerden kışlık kuruturmusunuz? şimdi tam zamanı galiba,

Sevgili akçabardak, kurutmayı hiç denemedik. Geç olgunlaşıyorlar ve oldukça iriler, havalar serinlediği için bu aylarda kurumazlar sanırım.

Yoğunluktan geç cevap yazabildim, şimdi de dinlenmek için agaclar'dayım.:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi f.okan (Mesaj 1196013)
Taze cevizler, nasilda canim cekti :) biz izindeyken daha cok kücüklerdi, biraz toplayip recel yaptik ama tazesini daha cok severim. Hele o incirler, ah ah dalindan kopartipta yemeyeli ne Kadar uzun zaman oldu, buraya getiriyorlar ama ya tam olmadan toplandiklarindan ya da yolda uzun beklediginden hic yenilesi bi tarafi kalmiyor. Bizim yerimizede yiyin, afiyet bal olsun ;)

Bu paylaşımlar göz hakkı oluyor sanırım. Keşke sayfamızı ziyaret eden her arkadaşa tattırma imkanımız olsaydı.

Bir dut bir de incir dalından koparılıp yendiğinde tadına doyum olmaz. Buyrun gelin başka meyvelerimiz de var.:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1196102)
Cevizler ağzımı sulandırdı, benim küçük fidanım üç ceviz vermiş, kıyıp da koparamadım bir türlü.
Oysa taze ceviz denildi mi, akan sular durur bende :)

Bahçene gelmişken Solanum Rantonettii bırakayım dedim.
Sağlıcakla kal.

Eklenti 438709

Sevgili Adalet hanım, Solanum Rantonettii için çok teşekkürler. Çok güzel olduklarını yazmama gerek yok zaten kendileri söylüyorlar. Ben yaşatamadım, sizlerinkileri seyreyleyeyim en iyisi.:)

Cevizler için haklarınızı helâl ediniz, yukarıda da yazmıştım, göz hakkı oluyor ama neyse.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1196106)
Hünnapla ilgili sohbetlerinizi okuyunca aklıma geldi benim de. 2012 ilkbaharında 10 kadar hünnap çekirdeğini gömmüştüm acaba çıkar mı diye? O yıl çıkan bir şey olmadı, ben de unuttum gitti. Bugün bir bakayım dedi saksıya, acem halısı heryerini kaplamıştı. Bir tane bitki çıkmış, ben hünnaba benzettim, yarın fotoğrafını çeker, bu nedir diye sorarım dedim. ;)

Sevgili sakdag, eklediğiniz fotoğrafı gördüm. Gayet sağlıklı bir hünnabınız olmuş. Meyvesini de görmenizi dilerim.

Hünnap demişken bizim hünnabın birinde kök sürgünlerinden yeni bir hünnap ağacı büyüdüğünü yazmıştım. Geçen gittiğimde baktım, bu küçük ağaç meyve de vermiş.

Eklenti 440453

Eklenti 440454

Sevgi Durul 10-09-2013 23:16

4 Eklenti(ler)
Bahçeden güncel görüntüler.

Kara üzümler hiç böyle olmamıştı. Cevizler ve aşıları ile ilgilenmekten üzümlere sıra gelmedi. Sonuç, külleme.

Eklenti 440470

Bazıları iyi durumda.

Eklenti 440471

Tohumları tohum takastan gelen beyaz patlıcan ilk meyvesini gösterdi.

Eklenti 440473

Trabzon hurması.

Eklenti 440472

Sevgi Durul 10-09-2013 23:30

5 Eklenti(ler)
Taşlı tarlanın çiçekleri. Gaura.

Eklenti 440477

Margarit Papatyalar açmış geçmişti. Bu tek başına açmaya karar vermiş.:)

Eklenti 440478

Zinniaların arasında değişik yapraklı bir bitki büyüyordu. Açmış, adını bilmiyorum.

Eklenti 440480

Sabah sefaları hava serin olunca akşam sefasına dönüşüyorlar. Bu fotoğraf akşam üzeri çekildi.

Eklenti 440479

Zıpçıktı, bu sefer üç tane açtı.:)

Eklenti 440481

h_dogan 11-09-2013 07:04

Zinniaların arasında çıkan "kan damlası" çiçeğine benziyor. ;)

fazmit 16-09-2013 13:41

Bende Hünnap diktim bahçeme şu an büyüyor .Sizdeki meyveleri görünce sevindim darısı ilerde başımıza.

Adalet Yağcı 16-09-2013 20:55

Durul'cuğum nerelerdesin, sen bu kadar ara vermezdin.
Dilerim her şey yolundadır.

loveforlife 16-09-2013 22:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1198152)
Zinniaların arasında değişik yapraklı bir bitki büyüyordu. Açmış, adını bilmiyorum.

Eklenti 440480

Zıpçıktı, bu sefer üç tane açtı.:)

Eklenti 440481

Bu adını bilmediğin çiçek Kızgözü çiçeği (Coreopsis Tintoria). Benim sana yolladığım tohumlarda vardı sanki.

Zıpçıktılarının da maşallahı var. Zıplamayı öğrendiler güzellikler...

Bir an önce taşınma telaşını bitirip, güzel paylaşımlarınla dönmeni sabırsızlıkla bekliyorum...

Sevgi Durul 01-10-2013 09:37

Sevgili loveforlife, teşekkür ederim. Taşınma telaşı ve en çok kaygısını taşıdığım saksılarımın taşınması kazasız belasız bitti, çok şükür.

Paylaşımlarıma biraz da fotoğraf makinamı bulamadığım için devam edemedim. Aslında fotoğraflı cevap yazmak isterdim, paylaşacak çok şey vardı. Havaların serinlemesiyle açan çiçekler iyice coştular. Turuncu cosmosları görmeni isterim, güz çiğdemleri de açmaya başlamışlar.

İlerleyen günlerde paylaşırım umarım. Sevgiyle...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1200065)
Durul'cuğum nerelerdesin, sen bu kadar ara vermezdin.
Dilerim her şey yolundadır.

Sevgili Adalet hanım ilginize teşekkür ederim, hep buralarda olmaya çalıştım aslında.:) İşlerin yoğunluğundan yazmaya zaman bulamadım. :)

Her şey yoluna giriyor yavaş yavaş, biz yerleştik. Cevizlerin toplanıp, soyulup, kurutulması da bitti. Şimdi de onlar yerlerine yerleşiyorlar. Yavaş yavaş bahçe yükünü atıyor, tabii biz de. Sevgiler...

cemo 01-10-2013 09:54

Çok yoruldun, dinlen sen biraz arkadaşım. Allah, ağız tadıyla oturmak nasip etsin yeni mekanında.

Fotoğrafları merakla bekliyorum.

YeniGine 01-10-2013 23:58

Sevgili SDurul, sevgili cemo'nun da dediği gibi yoruldun dinlen, bizlerle fotoğraflarını paylaş ben de merak ediyorum.
Yeni bir yerlere taşındın Allah sağlık, sıhhat, ağız tadı ile oturmayı nasip etsin inşallah.

Sevgi Durul 02-10-2013 23:11

Sevgili cemo, Sevgili YeniGine, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum.

Fotoğraf çekmeyi özledim. Önümüzdeki günlerde, sizi ve sayfamı takip edenleri bıktırmam umarım. Sevgiyle...

YeniGine 02-10-2013 23:24

Sevgili SDurul hadi inşallah, sen bizi bıktırmaya çalış; biz bıkmayıız... Merakla bekliyoruz zaten.

hozat 02-10-2013 23:35

Her şey o kadar güzel ki, yeni fotoğrafları da zevkle izleyeceğiz.İlgiyle bekliyorum.

Sevgilerimle sevgili Durul.

akçabardak 03-10-2013 09:36

Sevgili SDururl, hayırlı olsun yeni eve taşındındınız, sağlıkla sıhhatle oturmaya nasip etsin allah.

Sevgi Durul 03-10-2013 11:32

Sevgili hozat, teşekkür ederim. Güzel gören gözlerinize, yüreğinize sağlık.:)

Sevgili akçabardak iyi ki varsınız. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.:)

Sevgi Durul 06-10-2013 22:27

5 Eklenti(ler)
Güncel görüntüler.

Güz çiğdemi, burada tek başına. Sabahtan böyleydi.

Eklenti 446526

Bir kaç saat sonra böyle.

Eklenti 446527

Cosmoslar.

Eklenti 446528

Eklenti 446529 Eklenti 446530

Sevgi Durul 06-10-2013 22:32

4 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz kışı dışarıda geçiren sedumlar yine dışarıda kalacaklar.

Eklenti 446533

Eklenti 446534

Eklenti 446535

Eklenti 446536

Sevgi Durul 06-10-2013 22:39

5 Eklenti(ler)
Kırmızı zinnialar.

Eklenti 446548

Kimisi açmış kimi yeni açıyor. Serin hava kırmızılara yaramış.

Eklenti 446549

Eklenti 446550

Turuncu da renkten renge girmiş.

Eklenti 446551

Bu sene kadife ekmemiştim. Bu kendiliğinden çimlendi ve yeni açmaya başladı.

Eklenti 446552

Sevgi Durul 06-10-2013 22:47

4 Eklenti(ler)
Acı biberlerin hepsini toplayıp saplarını ayıkladık. Havalar izin verirse kurutulup rondodan geçirilecek.

Eklenti 446564

Antep biberinin son hali.

Eklenti 446565

Antep biberi tohumlarının içinden çıkan değişik biberler.

Eklenti 446566

Eklenti 446567

Sevgi Durul 06-10-2013 22:55

5 Eklenti(ler)
Olgunlaşması için bu kadar uzun süre geçen başka meyve görmemiştim. Kocayemiş, ağaç çileği ya da arbutus unedo.

Eklenti 446585

Geçen senenin çiçekleri meyvelerini büyütürken yeni çiçeklerin sapları belirmiş.

Eklenti 446586

Diğer kabaklar pek olmadı ama dört tane su kabağımız olmuş.

Eklenti 446589

Trabzon hurması da olgunlaşma yolunda ilerliyor. Topu topu üç meyvesi var.

Eklenti 446587

Cevizler toplanırken dalda unutulanlar olmuş.

Eklenti 446588

Sevgi Durul 06-10-2013 23:03

4 Eklenti(ler)
Damlamaları toplamıştık. Zeytinler buruşmaya başlayınca yine kurduk. Hemen düzeldiler. Bazıları kararmaya başlamış.

Eklenti 446596

Eklenti 446597

Sıcaklarda kelebekler kaybolmuştu, yine gelmişler. Rengi çok güzeldi, makine pek yansıtamamış.

Eklenti 446594

Yağmurdan sonra bu pembe kır çiçeği belirmiş. Baharda bunlardan çok oluyor.

Eklenti 446595

akçabardak 06-10-2013 23:53

Sevgili SDurul bahçeniz rengarenk olmuş, meyveler, biberler, su kabakları hepsi de çok harika.
Bahçenizin bereketi bol olsun, iyi günlerde sağlıkla tüketmeye nasip olsun. Sevgiler

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025