![]() |
5 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim, sevgili akçabardak. Şimdiden yazı, baharı özledik. Sevgiler...
Pazar gününden son kareler. Pembe ve mavinin uyumu. Eklenti 446823 Yaz başından beri açıyor, üzerinde çok tohum var fakat toplamadım. Geçen seneki etkinlikte pek talep olmamıştı.:) Eklenti 446824 Horoz ibiklerini şaşırtmamıştım, epey sıklar. Bu yüzden olsa gerek çiçeklerini büyütmediler. Eklenti 446825 Son güller. Eklenti 446826 Eklenti 446827 |
Sn SDurul, 2. resimdeki kabak, Costata Romanesco cesidine benziyor. Kizartmasi bence de cok lezzetli oluyor.
Alıntı:
|
Sevgili Durul'cuğum, cosmosların sonbahara boyamış bahçeni.
Senin bahçende her dem bir güzellik var, ya da sen bulup çıkarıyorsun o güzellikleri. Kelebeğine bayıldım :) |
Çok teşekkür ederim, sevgili Adalet hanım. Cosmosları , daha doğrusu nazsız çiçekleri seviyorum. Bu sene etkinliğe gönderdikten sonra topladığım tohumların hepsini, yaklaşık bir metre kare kadar yere ektim ve şaşırtmadım. Sık oldukları için midir, bilmiyorum açmakta bir hayli geciktiler. Bahçenin sararan yapraklarına uyum sağladılar.
Kelebekleri görünce hep aklıma geliyorsunuz. Sevgiler... Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Sonbahar kendini iyiden iyiye belli etti. Bahçeye yavaş yavaş sarı renk hakim olmaya başladı.
Eklenti 447549 Eklenti 447550 Eklenti 447551 Eklenti 447552 Eklenti 447553 |
5 Eklenti(ler)
Toplanacak sadece ayva, muşmula ve zeytin kaldı.
Eklenti 447554 Eklenti 447555 Eklenti 447556 Sebze bahçesini bozmadık. Domates, patlıcan, biber toplamaya devam. Ağaçlar sarıya bürünürken sedumlar ve sempervivumlar yeşil renklerini koruyorlar. Eklenti 447557 Eklenti 447558 |
Sevgili SDurul,
Güzel bahçenize sonbahar, renkleriyle ayrı bir güzellik katmış,daha doğrusu güzelliğini perçinlemiş. SEVGİLERİMLE İYİ BAYRAMLAR DİLERİM. |
5 Eklenti(ler)
Sarı Sonbahar görüntülerinin devamı.
Eklenti 447564 Eklenti 447565 Suya düşen yaprak. Daha yakın zamanlarda sımsıkı tutunduğu dalında, yemyeşil salınan o değildi sanki. Eklenti 447566 Bu zinnia damlamaların geçtiği ortalarda bir yerde çimlendi ve büyüdü. Sonbahara inat açmaya yeni başladı. Eklenti 447568 Güz çiğdemleri. Eklenti 447567 |
Güz çiğdemleri doğal mı? Siz mi ektiniz çok güzel duruyorlar.
|
4 Eklenti(ler)
Zarif bir yabani bitki çiçeği.
Eklenti 447569 Zinnianın üzerinde çok hızlı kanat çırpan, adını bilmediğim böcek. Eklenti 447570 Kasımpatıların açmasına az kaldı. Eklenti 447571 Son görüntümüz, günün kelebeği.:) Eklenti 447572 |
Alıntı:
|
Teşekkür ederim öğretmenim,
25 Ekimde İstanbula dönüyorum, soğanlar saklanabiliyorsa orada saklarım, hemen toprağa gömülecekse Bodrumda az günüm kaldı bana ulaşması zaman alır.Matrta tekrar geleceğim bodruma.Aslında en iyisini siz biliyorsunuz bana bir yol haritası çizerseniz memnun olurum. Bahçenizi yeniden dolaşayım beğendim türler vardı, onlardan da isteklerim olabilir.En iyisi ben sizi daha anlaşılır biçimde haberdar edeyim. Sevgilerimle, iyi bayramlar |
1 Eklenti(ler)
Ben teşekkür ederim, sevgili hozat öğretmenim. Bahçemizde dolaşmanızdan ve değerli yorumlarınızdan ziyadesiyle memnun olduğumuzu bilmenizi isterim.:)
Çiğdem soğanlarının saklanması hakkında soğanlı bitkiler bölümünü tekrar okumakta yarar var. Ben çiğdem soğanlarını hangi mevsimde diktiğimi hatırlamıyorum, tek hatırladığım bekletmeden hemen diktiğim. Siz diğer türleri tespit edin, hepsini birlikte göndereyim. Olmazsa soğanları bir saksıya diker, Bodrum'a döndüğünüzde toprağa geçirirsiniz. Bu tür öyle nazlı bir tür değil, ben çok soğan çürüttüm, bunlar yazın sulanan yerde oldukları halde sağ salim çoğalmaya devam ediyorlar.:) Haber bekliyorum.:) Saygı ve Sevgilerimle... Geçen hafta çektiğim bu fotoğraf sizin için olsun.:) Bu mevsimde tek başına açmıştı. Eklenti 448197 |
Sevgili SDurul,
Dönme hazırlıkları içinde olmasaydım, Bodrumdayken bu işi hallederdim.Biraz düşünme nedenim de şu:Çok sevdiğim bazı çiçekler ben yokken açıp bitiyor geldiğinde sadece kurumuş ya da kaybolmuş hallerini görüp üzülüyorum. İyi incelersem çiçeklerin açma zamanın ı belirleyip ona göre bana gönderilen bitkileri de ziyan etmemiş olurum. Mesela:Haseki küpesi,datura,ezan çiçeği gibi.. Öğretmenim ,ben bu "beğen" butunuyla hiç barışık olamadım.Beğenimi, takdir ve övgülerimi bir parmak ucu ile belirtmek istemiyorum.Zaten sanal ortamdayız,bu duyguları sesle olmayacağına göre bir kaç satırla ifade etmek karşı taraftan çok beni mutlu ediyor. Onun içindir ki, ben yazmaya devam edeceğim.Gaipten gelen sesler gibi çiçek dünyasında atıl kalamam.çok uzattım değil mi? Selam söyleyin bana gelen mavişe... |
Sevgili SDurul,
Çiğdemlerinize bende talibim.Daha başkada isteklerim olacak ama...:) |
5 Eklenti(ler)
Sevgili sonkez, tespit ettiğiniz bitkileri özelden yazmanız yeterli. Uygun olanlardan ve yaşayanlardan memnuniyetle gönderirim.:)
Sevgili hozat, size uygun zamanda bildirirseniz gönderimi yaparım.:) Alıntı:
Öğretmenim, beğen butonunu salt beğeni için değil, bu mesajı okudum, aynı fikirdeyim, anlamlarında da kullanıyorum, ben. Söylediğiniz gibi o kadar da önemli değil, sizin mesajlarınız yeter.:) Beğenen beğenmeyen, herkes sağ olsun. Hiç uzatmadınız, yorumlarınızı bekliyor olacağım. Maviş'e selâm gitti bile... Sevgilerimle... Cumartesi ve Pazar gününden kareler... Sevgili Adalet hanım'ın kulakları çınlasın. Hava biraz ısınınca kelebekler yine gelmiş. Eklenti 448992 Eklenti 448993 Eklenti 448994 Eklenti 448995 Eklenti 448996 |
5 Eklenti(ler)
Genel güncel görüntüler...
Eklenti 449001 Eklenti 449002 Eklenti 449003 Eklenti 449004 Eklenti 449005 |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Sonunda kocayemişimizin meyvelerini görebildik.:) Eklenti 449013 Eklenti 449014 Eklenti 449017 Alışık olmadığımız bir tat, güzel. Kumlu bir yapısı var. Eklenti 449016 Eklenti 449015 |
Bu sene bahçemde en az elli kök ve rengarenk zinnia vardı, bu kelebekler beni sevmiyorlar galiba Durul'cuğum :(
Kocayemişler çok estetik duruyor dallarda, tadını ben de bilmiyorum, bir gün onunla da tanışırız inşallah :) |
5 Eklenti(ler)
Yaprak dökümü hızlanmış.
Eklenti 449020 Eklenti 449021 Eklenti 449022 Bunlar dalında unutulmuş. Arılar da görmemiş, sağlam duruyorlar.:) Eklenti 449023 Eklenti 449024 |
Kocayemiş çok ilginç bir ağaç, çiçekleri de çok güzel görmüşsündür. Bu sene açan çiçekler gelecek yılın meyveleri için hazırlanıyor.
çok fazla yenince hafif çakırkeyiflik yaptığı söylenir. Orman ağacı olduğu için bahçelere zor adapte oluyor,güzel bahçene renk ve neşe katacaktır, çok sevdiğim bu ağacı senin bahçenden izlerim artık. sevgilerimle.. |
5 Eklenti(ler)
Asma yaprakları sukulentler gibi kızarmaya başlamış.
Eklenti 449030 Eklenti 449031 Hele sumak yapraklarının renkleri çok hoşuma gitti. Eklenti 449033 Eklenti 449034 Sumaklar olmuşlar.:) Eklenti 449032 |
5 Eklenti(ler)
Son görüntüler, biraz alâkasız görüntüler. Kalan beş fotoğrafı tek tek değil yine aynı mesajda gönderiyorum.
Bu domatesler turşu oldular. Gök domates turşusunu kızım çok severdi. Eklenti 449044 Eşim güve kelebeğini niye çektin ki, deyince ben de cinsini öğrenmiş oldum.:rolleyes: Benim bildiğim güve kelebeklerinden çok daha büyüktü. Eklenti 449045 Daha önce adını öğrenmiştim ama unuttum. Eşim, dede yemişi diyordu galiba. Hiç tatmadım. Eklenti 449041 Kasımpatlarının açmasına az kaldı. Eklenti 449043 Eklenti 449042 |
Alıntı:
Şimdilik üç beş meyvesi var, yani tadımlık.:) Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bugün ve pazar günü çektiklerimden.
Bazı ağaçlar yapraklarını iyice dökmüşler, kışa hazırlar. Eklenti 450468 Eklenti 450469 Bir eser kalmamış eski hâlinden. (Hünnap) Eklenti 450470 Sedumların arasında bir güzel. Mor yapraklı süs yoncası. Eklenti 450471 Serin hava aynısafalara yaradı. Açmaya devam ediyorlar. Eklenti 450472 |
5 Eklenti(ler)
Antep biberleri geç olsa da kızarmaya başlamış.
Eklenti 450486 Geç ektiğim kavunlar da bir kaç meyve var. Çok küçükler ama. Eklenti 450485 Trabzon hurmalarını toplamıştık. Dalda kalan. Topu topu dört tane zaten. Ne zaman çoğalacak, ne zaman kurutacağız? Eklenti 450484 Koca yemişimizin dördüncü yılında meyve verdiğini yukarıdaki mesajlarımda yazmıştım. Boyu da fazla büyümedi. Çiçek ve meyveyi bir arada görüyoruz şimdi. Eklenti 450482 Eklenti 450483 |
5 Eklenti(ler)
Geçen hafta pazar günü bazı soğanlar dikmiştim. İlk çıkanlar.
Eklenti 450507 Lupin kışa dayanacak mı bakalım? Çiçeğini çok merak ediyorum. Eklenti 450506 Dökülen yaprakların arasında açmaya çalışanlar. Eklenti 450504 Eklenti 450503 Eklenti 450505 |
5 Eklenti(ler)
|
Hurma kaç yaşında?
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Kasımpatılar açıyorlar artık.:) Eklenti 450528 Eklenti 450529 Eklenti 450530 Eklenti 450531 Son görüntülerimizdi.:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025