![]() |
4 Eklenti(ler)
İzmirde Sellukaların neredeyse tohumları olgunlaşacak, Sapanca'da bizim bahçemizde çiçekleri yeni göründü.
Eklenti 335526 Eklenti 335527 Eklenti 335528 Eklenti 335529 |
2 Eklenti(ler)
Bugün hibiscuslara bakarken ilginç bir durumla karşılaştım. Beyaz katmerli açan bu hibiscus'un üzerinde kırmızı bir çiçek gördüm. Aynı çiçek sapı grubu içinde beyaz katmerli de çiçeğini olgunlaştırmaya çalışıyor. Bu nasıl oldu bilmiyorum. Kırmızı renkli açan hibiskuslar diğer hibiscuslarla bir arada bir tek bu hibiscus bulunduğu bölgede tek hibiscus. Bu durumu hibiscus sayfasına da koyacağım bakalım nasıl yorumlar olacak.
Eklenti 335530 Eklenti 335531 |
3 Eklenti(ler)
Sevgili eşimin hazırladığı bu köşenin fotoğraflarını yarışmaya koydum.
Eklenti 335547 Eklenti 335548 Eklenti 335549 |
5 Eklenti(ler)
Eşim bir süredir verandayı kış bahçesine çevirelim, hem ilk baharın soğuk günlerinde hem de sonbaharın soğuk günlerinde içeride oturmamış oluruz, ayrıca çiçeklerini İstanbul'a getirip götürmektende kurtulursun diyordu. Siteden üst komşuda niyetlenince birlikte araştırarak bir firmada karar kıldık. Peşinatlar ödendi ve esas iş ondan sonra başladı.
Veranda bizim meğilliydi, teklif vermek için gelen tüm firmalar böyle olmaz zeminin düzlenmesi lazım diyorlardı. Fayans ve gerekli malzemeleri aldık, ustayla anlaştık. Kot farkı tam 10 cm çıktı. Yapılan hesap tutmayınca ilave malzemeler aldık. Fayansçı başladığında verandanın ayakları gündeme geldi 1 tanesinin çürümüş olduğu anlaşıldı. Veranda 4 ayaktan askıya alındı. Bir marangozla anlaştık kot farkı giderilirken verandanın hem çürüyen ayağını değiştirmek hem de oluşan kot farkına göre verandanın ayaklarının kesme ve yerine takma işi çıktı. Bu arada cam işini yapacak firma fayansı ve mobilyacı ile birlikte görüşmek istedi. Bu görüşmede verandanın üst tarafında da kot farkı olduğu ortaya çıkınca marangozun hem bu kot farkını kaldırmak adına hem de rayın daha düzgün bir zemine oturtulması adına verandaya bazı ilaveler yapması gerekti. Yine verandanın yan tarafları için ilave marangoz işleri çıktı. Bu arada verandanın ayaklarının biz içerde kalmasını isteyince verandanın önünde ki ferforjenin çıkması gerekti. Onu çıkarttık ne yapacağımızı düşünürken bahçede bir yerde değerlendirmeye karar verdik. Böylece sardunyalarımızı aynı yere asmaya devam edebilecektik. Artan kısmını da sebze bahçesinde Ege için tehlike yaratan bir köşe vardı orada değerlendirdik. Üst balkon zamanında yapılırken ters eğim verilmiş. Böyle olunca özellikle kışın yağan yağmurlar yeteri kadar giderden gitmeyince balkonda kalıyordu. Buna ilave olarak aşağıya sızıntı yaptığından verandanın tavanı hep nemli oluyor ve kabarıyordu her sene boya gerekiyordu. Ayrıca balkondaki gider duvara sıfır yapıldığından özellikle bu bölgeden aşağıya su sızıntısı oluyordu. Fayanscı gelince orası içinde fayans alıp gideri teraziye gelecek şekilde ve gideri daha ortaya gelecek şekilde ayarlandı. Ayrıca eşiğe mermer konuldu. Diğer balkonunda derzleri bozulmuştu ardiyeye yağmur yağdığında sızıntı oluyordu. Derzler temizlenerek buraya da yeni derz yapıldı. Hazır balkondaki sorunu çözmüşken tavan öyle çirkin durmasın bütünlük arz etsin marangoz da varken tavanıda ahşap yapalım dedik. Verandanın bacakları yapılırken verandanın catısının bağlantıları en dipten biraz açılınca bu kısmıda sıvamamız gerekti. Sonuç olarak bir kış bahçesi yapalım fikriyle başladığımız bu yolda bu işler çıktı ve yapıldı. Cuma günü kesin ölçü alındı artık camcının gelip takmasını bekleyeceğiz. Marangozunda sadece tavanı ahşap yapma işi kaldı diğer işler bitti. Bu aşamaları fotoğraflamaya çalıştık. Öncesi ve sonrası fotoğrafları ekliyorum. Verandanın çürüyen ayağı dıştan belli olmuyordu fakat içten ağaç un ufak oluyordu. Eklenti 335597 Askıya alınmış veranda. Eklenti 335598 Ferforje. Eklenti 335599 Konulan yeni ayak. Ayakların altında ayarlı bir sistem konuldu. Eklenti 335600 Askıdan kurtulmuş yeni bacak takılmış hali. Verandada eskiden gider yoktu ihtiyaçta yoktu. Biz bu haline bir gider koymak istedik. Eklenti 335601 |
5 Eklenti(ler)
Verandanın camlar takılmadan ve tavan ahşap olmadan önceki hali. Yeni yapılan yerlerle eski yapılan yerlerde renk farkı oluştı fakat yeni yapılan yerlere bir kat boya daha şimdi atılacak baharda duruma göre bir kat daha boyayabiliriz.
Eklenti 335602 Eklenti 335603 Eklenti 335604 Eklenti 335605 Eklenti 335606 |
5 Eklenti(ler)
Ferforjeyi ise evin dış duvarına daha önce sarmaşık gülün sarması için bir yer yapmıştık. Kademeli olan bu bölgeye ferforjeyi koyduk. Buraya sakız sardunyaları asacağız. Alt tarafına da siyah üzüm bir taraftan diğer taraftan da yaşarsa passiflora sardırmayı planlıyoruz.
Eklenti 335607 Eklenti 335608 Eklenti 335609 Eklenti 335610 Eklenti 335611 |
2 Eklenti(ler)
|
bahçeniz,varendanız harika...
latin çiçeği gözüme takıldı,ne büyük yapraklı...bendeki minyatür sanki,büyümüyor.. |
Alıntı:
Merhaba efendim, Epey masraf olmuştur, hesap edilmedik. Hep öyle olur:))). Güzel olmuş ama, değer. Ferforjeyi 2-3 yerden beton ayaklar ile yerden kesseniz, ilerisi için daha az problem olur.(yuvarlak pişmiş baca boruları yere yarı gömülüp, içine demir çubuk ve beton, sonra ferforje kaynak yapılıp...,estetik ve her boy/ebatda satılıyor- seramikleri bile var.) Sağlıkla kalın, yaptığınız güzelliklerin tadına varın inşallah. Saygılarımla lütfen. |
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Hafta sonu çiçekli gördüğüm sabah sefaları.
Eklenti 336090 Eklenti 336091 Eklenti 336092 Eklenti 336093 Eklenti 336094 |
5 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Latin çiçekleri açmaya devam ediyor. çiçekleri azaldı ama yaprakları çok keyifli.
Eklenti 336101 Eklenti 336102 |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
Tamirat bitmiş, bununla geçmiş olsun sayın tturt.
Çatının yerinden oynadığını yazmışsınız, benim de en korktuğum şeydi bu. Neyse ki sıvanarak sorun çözülmüş. Benim anlamadığım, neden tüm direkleri birden çıkarttılar, ne kadar desteklense de, çatının açılması normal bu durumda. Tek tek çıkartılıp değiştirilseydi çatınız da oynamazdı. Yer döşemelerinizi görünce gülümsedim, bahçede yapacağım tanzim için Koçtaş'tan aynı taşları seçmiştim :) Şimdi o taşlardan vaz geçtim, taş yerine çim olacak. Verandanız çok güzel olmuş, camlar da takılınca çok keyifli olacaktır, kar, yağmur yağarken elinize sıcacık çaylarınızı alıp keyifle seyredersiniz inşallah. |
Adalet Hanım,
Tüm direkler aynı anda şunun için çıkarıldı. Bahsettiğim gibi yukarıdan aşağıya yaklaşık 10 cm mehil olunca teraziye almak için önce şap atıldı ve kuruması beklendi sonra seramikler döşendi. Bu nedenle tüm direkler çıkarıldı. Ayrıca seramikler döşendikten sonra direkler seramiğin üzerine dikildi. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bluberry'nin meyveleri renk değiştirmeye başladı. Yalnız bu sene meyveler çok ufak.
Eklenti 336439 Eklenti 336440 |
5 Eklenti(ler)
Jalepeno biber, tahi biber, kaliforniya dolmalık biberler daha öncekilere ilave olarak bu son parti de tohum takas etkinliği için olgunlaşıyorlar. Yine habanero biber oldğunu düşündüğüm biberlerde yeni oluyor. Bunlarda tohum takas etkinliği için ayrılacak.
Jalepeno biber, Eklenti 336441 Tahi biber, Eklenti 336442 Kaliforniya dolmalık biber, Eklenti 336443 Habanero biber, Eklenti 336444 Eklenti 336445 |
5 Eklenti(ler)
Egemiz iş başında. Kendi gibi küçük malzemeleri ve eldiveni ile toprakla uğraşıyor.
Eklenti 337324 Artık azalan sebzelerin son hasatlarında Ege'de annesine yardım ediyor. Eklenti 337325 Eklenti 337326 Eklenti 337327 Hem toplarım hem yerinde taze taze yerim. Eklenti 337328 |
2 Eklenti(ler)
Bu sene taşınan üst komşumuzun bahçe peyzajı için aldığı araba Ege'nin çok hoşuna gitti.
Eklenti 337334 Eklenti 337335 |
Kocaman bir maşallah Ege'mize. Bayılıyorum onun bu güzel güler yüzüne. Allah tüm kötü nazarlardan korusun. Onun resimlerini görünce yazmadan geçemedim, bahçeni daha inceleyemedim. En kısa zamanda okuyacağım.
|
5 Eklenti(ler)
Başka bir komşumuzun bahçesinden,
Eklenti 337337 Eklenti 337338 Eklenti 337339 Eklenti 337340 Eklenti 337341 |
1 Eklenti(ler)
Marangoz verandanın tavanını ahşap yapma işini bitirdi.
Aynı zamanda kış bahçesi olacak verandanın bir tek camları kaldı. Sözler tutulursa 20 Ekim bayram arası takılması gerekiyor. Eklenti 337350 |
5 Eklenti(ler)
Havalar güzel gidiyor. Sanırım bu nedenle hafta sonu her bitkiyi çok güzel bulduk.
Güller de çoşmu, üstleri çiçek dolu, bir yandan da kuvvetli sürgünler vermeye başlamışlar. Bir kısmını çiçeği geçmek üzereyken yakalayıp fotoğrafladım. Eklenti 337351 Eklenti 337352 Eklenti 337353 Eklenti 337354 Eklenti 337355 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025