![]() |
5 Eklenti(ler)
Sayın Kgursan'dan aldığımız liliumlar açmaya başladı. Fuşya pembe rengi olan lilium'un açmış halinin iki yaprak arası mesafesi 27 cm, yaprak genişliği 8,5 cm. Beyaz ise biraz daha küçük.
Kokuları muhteşem yanına gitmeden de kokusunu duyuyorsunuz. Bu güzellikleri bahçemizde görmemizi sağladığı için Kamil Bey'e çok teşekkür ederiz. Robina Eklenti 314018 Eklenti 314019 Rialto Eklenti 314020 Eklenti 314021 Tiber Eklenti 314022 |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu sene ilk defa açan passiflora. Bu sene pek keyfi yok çok geç çiçeklenmeye başladı. Geçtiğimiz yıllara göre de çok az çiçeği var.
Eklenti 314055 |
2 Eklenti(ler)
İlk geçen sene gelmişti. Sonra kaçtıkça hem gelmeye başladı. Sahibinin 9 köpeği daha varmış. Hepsi birden kaçıyorlarmış sonra bir tek cafe hanım (Ege fındık diyor) bizde kalıyomuş. Sahibi artık yerini biliyor. Diğerleri geldikten sonra sahibi gelip cafeyi bizden alıyor.
Eklenti 314068 Eklenti 314069 |
4 Eklenti(ler)
Dahlia fireworks yoğun olarak açmaya başladı.
Eklenti 314071 Eklenti 314072 Bu dahlialar da keyifle açıyorlar Eklenti 314074 Eklenti 314075 |
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Mandevilla pembe olanı açtı. Bordo olanı açmaya hazırlanıyor.
Eklenti 314095 Eklenti 314096 Eklenti 314097 Eklenti 314098 |
1 Eklenti(ler)
|
Bahçenin tam keyif zamanı, her taraf şıkır şıkır çiçeklenmiş.
Hepsi de bir birinden güzeller, Ege'nin Fındığı tam yerini bulmuş, ağzının tadını biliyor olmalı :) Taner bey, ben gözden kaçırmış olabilirmiyim acaba, bahçenizde solanum rantonettii neden yok? Öyle keyifli bir bitki ki, bu aylarda açmaya başlıyor Kasım sonuna kadar yoğun çiçekli kalıyor. Tijli bir form da verebilirsiniz isterseniz, ya da çalı formunda kontrollü büyütürsünüz, sizin bahçenize çok yakışır. |
Sevgili tturt, güzel bahçende dolaşmak büyük keyif veriyor.
Hibiscus, denildimi hemen sen aklıma geliyorsun, " kimbilir ne güzel açmışlardır tturt'ın bahçesinde" diyorum. Mevsim itibariyle bizden biraz daha önde gidiyorsun, biz daha biber toplamaya başlamadık ama eli kulağındadır. Ege'miz yine harika gülüşü ile karşımızda, Allah nazardan saklasın. Çiçeklerin, sebzelerin, çimin de çok güzel. Doya doya sağlıkla tadını çıkarın inşallah. |
Nefis görüntüler, hepsi birbirinden güzel ve sağlıklı. Bitkilerinize ve sizlere kocaman maşallah.
En çok bunu beğendim, çok hoş. |
Adalet Hanım,
Bir ara solanum rantonettii ile ilgilenmiştim. Hatta Mutlu bey'le de konuşmuştum. Çok soğuklarda toprakta donabileceğini söylemişti. Saksıda korunaklı bir yerde kışı çıkartabilir demişti. Kış başında iş yerine o kadar çok çiçek götürüyorum ki artık gözüm pek yemiyor. Belki bir tane alıp toprağa koyup kışı çıkartıp çıkartamayacağını test etmemiz gerekiyor. |
Savgili Güler Ablam, Sevgili Jineop, Sevgili Adalet Hanım,
Eşim ve ben sizlerin bahçelerinden her zaman ilham alıyoruz. Bahçelerinizi her seferinde çok keyifle geziyoruz. Bir çok çiçeğin aşkına sizlerin bahçelerinde bu güzelliklere görerek tutulduk. İyi ki varsınız iyi ki bizlere yol gösteriyorsunuz. |
4 Eklenti(ler)
Bu yer örtücüleri tohumdan yetiştirip, eşimin köşesine almıştık. Gelişimleri gayzet güzel.
Eklenti 314331 Eklenti 314332 Eklenti 314333 Eklenti 314334 |
1 Eklenti(ler)
Sabah sefaları çiçek tomurcukları oluşturmaya başladı. Bu sene tohumdan ürettiğimiz sabah sefalarından ilk açan Lavender Moon Vine (Ipomoea muricata) oldu.
Eklenti 314335 |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Hostalar çiçeklendi fakat ömürleri çok kısa hemen geçiyor.
Eklenti 314703 Eklenti 314704 Eklenti 314705 Eklenti 314706 |
5 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Sevgili tturt, ne kadar nazik ne ince düşünüşlüsünüz. İnanın sizin bahçenizde dolaşmak büyük keyif, güzellikleri o kadar zarif bir şekilde sunuyorsunuz ki hayran olmamak elde değil.
Zaman zaman bastığın o genel görünüm fotoğrafları yok mu, benim aklımı çelmeye yetiyor valla. Oğuz'a diyorum ki " nasılsa Silivri'deki yazlığa gitmiyoruz, bolca aidat öde dur, gel orayı satalım da Sapanca'dan bir yer alalım". Belli olmaz belki de size komşu da olabiliriz. :) |
Merhaba sayın tturt
Bahçenizde gezmek büyük keyif... Emeklerinize, ellerinize sağlık... Ailenizle birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum... |
Alıntı:
Ben sizin bahçenizin iklimi ile yaylanın bir kıyaslamasını yaptığımda görüyorum ki bahçeniz önde gidiyor. Bizde böğürtlen, domates, hıyar, fasulye olmadı daha. Sanırım 20 günden önce de olmayacak. Bu demektir ki, Sapanca'nın iklimi yayladan daha ılıman. Dört senedir bahçemde solanum var, her yıl üst dallar donuyor ama hava biraz ısındığında diplerden bolca sürgün veriyor. Tamam, tijli form veremezsiniz belki, varsın çalı formunda kalsın, ama bir solanumunuz mutlaka olsun. Fideyi dikerken çukurunu doğal gübre ile takviye edin, kış başında etrafına gübre serip üzerini 1 m² kaplayacak şekilde naylonla kapatın. Ben bu önlemleri bile almıyorum, yine de güzelliklerini esirgemiyorlar. Solanumu çok seveceksiniz, siz beni dinleyin ;) Size bir kaç çelik yapıp gönderebilirim. Şu anda çok tazeler, tomurcuklar başladı, siz evet deyin, uygun zamanda çelik alırım ben. |
Sevgili Güler Ablam,
Hem altımızdaki ev hem üstümüzdeki ev satılık bir miktar masrafları var. Buyrun gelin Oğuz abimle sizi büyük keyifle misafir edelim. Hem sitedeki evlere bakarız hem de isterseniz başka yerlere bakarız. |
Adalet Hanım,
Hemen solanum araştırmaya başlıyorum. Sapanca civarında bakacağım. İstanbulda da araştıracağım. Mutlu Bey'den de isteyebilirim. Hiç bulamazsam sizden çelik isterim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025