![]() |
3 Eklenti(ler)
|
sevgili tturt, bahceniz harika ellerinize saglik, özellikle clematislerin beyaz olanina bayildim aslinda tanidigim bir sarici ama sizinkiler öyle güzel görünüyorki en kisa zamanda almaya karar verdim paylastiginiz icin tesekkürler:)
|
5 Eklenti(ler)
Sakız sardunyalarında keyfi yerindeydi.
Eklenti 290708 Eklenti 290709 Eklenti 290710 Eklenti 290711 Eklenti 290712 |
5 Eklenti(ler)
Begoniaların da keyfi yerindeydi.
Eklenti 290732 Eklenti 290733 Eklenti 290734 Eklenti 290735 Eklenti 290736 |
2 Eklenti(ler)
Küçük karanfillerin neşesi yerindeydi.
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Kırmızı yapraklı acer çok büyüdü. Yakında yan bahçede geçecek yer kalmayacak. Bu sene rengide bir başka.
Eklenti 290747 Eklenti 290748 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Saksıdaki bu açelyamızı geçen Sapanca toplantısına katılan değerli bir arkadaşımız hediye etmişti. O yoğunlukta kimin hediye ettiğini hatırlayamıyorum. Bu satırları okursa lütfen yazsın. Bir kez daha teşeizkkür eder.
Bu açelyamız çiçeklerini tam olarak açmamıştı. Eklenti 290754 Eklenti 290755 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bazı hibiscusları işyerinden Sapancaya getirmiştim. Çoğu henüz tomurcuk oluşturmadı. Bu hibiscus ise tüm güzelliğini sergilemeye başlamıştı.
Eklenti 290757 |
Sayın tturt, bahçeniz baharın tüm güzelliklerini yansıtıyor, ellerinize sağlık. Ektiğiniz hibiskus tohumlarındaki gelişmeleri görmek isteriz. Ben de dün, gönderdiğiniz tohumları ektim. Biraz geç kaldım, bakalım çabuk çimlenecekler mi?
Güzel bir sezon geçirmeniz dileklerimle...En güzel çiçeğiniz Ege'ye Sevgiler... Eşinize Selamlar... |
5 Eklenti(ler)
Sebze bahçesindeki su toplanma problemini toprağı kazıp en alta mıcır sonra delikli 100'lük drenaj borusu ve üzerine tekrar mıcır dökmek suretiyle çözdüğümüzü düşünüyorum.
Hafta içinde site görevlisi yabani otlardan sebze bahçesini arındırıp belleme işinide yapmıştı. Drenaj işi bittikten sonra tekrar bir çapa yapıp geçen seneki gibi birbirine bitişik sebze adalarını oluşturduk. Geçen hafta fark ettiğim geçen senenin dökülen domateslerinden filizlenen yaklaşık 40 fideyi alıp sebze adalarına ve dışına diktik. Yine kendiliğinden geçen senenin tohumlarından çıkan son anda fark ettiğim altın çilek fidesini de aynı bölgeye diktim. Düşüncemiz bu hafta için sebze fidelerini alıp dikmekti. fakat pazara gittiğimizde devamlı alışveriş yaptığımız fide satıcısının fide getirdiğini görünce dayanamayıp biraz, tatlı kıl biber, cherry domates, salatalık, oturak erkenci domates fideleri alıp sebze adalarına diktik. Yine 10 adet patlıcan fidesi alıp onuda fasulye bahçesi yaptığımız bölgeye diktik. Şu anda veranda da fide olma aşamasında olan biber çeşitleri, domates çeşitleri, salatalık fideleri mevcut. Yarın bu fidelerden dikikilecek duruma gelenleri sebze adalarına ve dışına dikeceğim. Yine pembe domates fidelerini sebze bahçesine dikeceğiz. Sanırım fazla fidemiz kalacak. Fasulye bahçesinin olduğu bölgeyi biraz daha büyütüp kalan sebze fidelerimizi de buralara dikeceğiz. Eklenti 290880 Eklenti 290881 Eklenti 290882 Eklenti 290883 Eklenti 290884 |
2 Eklenti(ler)
Vişne ağacında meyve tutumu daha fazla olurken, kiraz ağacında daha az olmuş gibi geldi. Bu hafta sonu tam olarak anlaşılacak. Yine de ilk defa kiraz ağacının meyvesini yiyeceğimiz nasıl bir kiraz olduğunu ve tadını merak ediyoruz.
Eklenti 290889 Eklenti 290890 |
1 Eklenti(ler)
Elma ağacında meyve tutumu iyi gözüküyor. Daha iri elmalar için sevgili Güler ablamızın değerli eşi Oğuz ağbi gibi meyvelerin bir kısmını kopartacağım.
Eklenti 290895 |
1 Eklenti(ler)
Bauhause'dan aldığım dikensiz böğürtlen yerine alıştı ve ilk çiçeğini açmak üzereydi.
Eklenti 290896 |
Sebze bahçesi çok güzel olmuş. Ama aralarında en az 30 cm boşluk bırakabilseydiniz kenarlardan çok rahat toplayabilirdiniz. Sebzeleri toplarken biraz akrobasi gerekecek:o
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Şeftali ağacı geçen seneye göre klok hastalığına karşı daha iyi durumda. Fakat bazı yaprakların klok hastalığına tutulduğunu görünce yine bakır ağırlıklı ilaçlama yaptım.
Eklenti 290903 |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Geçen sene Temmuz ayında ektiğim iki adet passiflora edülis ve passiflora quadrangularis tohumları filizlendikten sonra kışı işyerinde geçirdiler. Edülislerden birini daha önce Sapanca'ya götürmüştüm. Bu hafta da diğer passiflora edülisle passiflora quadrangularis Sapanca'ya götürdüm. Bu sene çiçeklerini ve meyvelerini görürmüyüz bilmiyorum.
Eklenti 290912 Eklenti 290913 passiflora quadrangularis Eklenti 290914 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
İşyerinde çimlendirdikten sonra Sapanca'da saksıya aldığım sellukaların gelişimleri durdu. Umarım en kısa zamanda hızla gelişmeye başlarlar.
Eklenti 290966 Anemonlar gelişmeye çalışıyorlar. Eklenti 290967 |
2 Eklenti(ler)
Bu sene yumru olarak aldığım ve saksılara diktiğim ekinezyalardan ilki kendini gösterdi.
Eklenti 290977 Galalar topraktan çıkmaya başladılar. Geçen sene soğanları ayırmıştım. Bir kısmı saksıda olanları verandaya almamıştım. Bir kısmı çürümüş, çürümeyenlerde henüz kendini göstermediler. Eklenti 290978 |
3 Eklenti(ler)
Kumkuat, kalamondin ve pomelo da geçen hafta Sapanca'ya götürdüğüm bitkiler arasında.
Kumkuat çiçeklenmiş durumda çok güzel kokuyor. Kalamondin ve pomelo da ise henüz çiçek oluşumu başlamadı. Geçmiş yıllarda pomelo hep çiçek yapmıştı ama Kalomondinin hiç çiçeğini göremedik. Eklenti 290985 Eklenti 290986 Sol taraftaki bitki kalamondin, sağ taraftaki bitki ise pomelo. Eklenti 290987 |
2 Eklenti(ler)
Crinum ve Pembe trompetler (Amaryllis Belladonna) zor geçen bir kıştan sonra çok güzel yapraklanıyorlar. Mevsiminde güzel çiçeklerinide inşallah göreceğiz.
Eklenti 290990 Eklenti 290991 |
4 Eklenti(ler)
Evin 1. katından çekilmiş bahçeden bazı fotoğraflar.
Eklenti 290993 Eklenti 290994 Eklenti 290995 Eklenti 290996 |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Bu hafta çok çalıştık. Özellikle eşim çok çalıştı çok iş çıkardı ve de çok yoruldu.
Eşim verandayı boyadı, tüm çitleri boyadı, üç saksıyı boyayıp üzerine çizimler yaptı. Şimşirleri budadı. Bunların dışında gül şerbeti için gülleri hazırlayıp şişelere doldurdu. Bunun yanında çimlendirdiğimiz domates fidelerinin sebze bahçesine dikiminde de bana yardımcı oldu. Eşim bunları yaparken ben ne yaptım eşimin yaptıkları yanında bu hafta tatil yaptım diyebiliriz. Ben de çitlerin boyanmasının çok az kısmında eşime yardım ettim. Sebze bahçesine inen merdivenleri değiştirdik. Bu merdivenin kalan kısımlarını ve verandanın taşıyıcı ahşaplarını boyadım. Verandanın tavanın boyasına site görevlisine yardımcı oldum. Bahçeyi ilaçladım, bitkilere vitaminli su yapıp verdim. Yapraklara yaprak gübresi uygulaması yaptım. Gülleri gül şurubu için budadım. Bazı tahumlar ektim. Sebze bahçelerine sebze fidelerini diktim. Birde bol bol fotoğraf çektim. Eklenti 291996 Eklenti 291997 Eklenti 291998 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025