![]() |
5 Eklenti(ler)
Eşim saksılara önce astar attı sonra iki kere boyadı. Sonra çizimleri yaptı. En sonda vernikledi.
Eklenti 292002 Eklenti 292003 Eklenti 292004 Eklenti 292005 Eklenti 292006 |
3 Eklenti(ler)
|
Ellerinize sağlık, çok güzel olmuş her şey.
Şerbeti nasıl hazırladı sevgili eşiniz acaba? |
Sayın Mandalinci,
Gül Şurubu Kokulu ve koyu renkli tercihen kırmızı güller toplanır. Yapraklar ayıklanır ve beyaz kısımları kesilerek atılır. Daha sonra yıkanarak süzülür. Cam kavanozun içine tıka basa doldurulur, leblebi büyüklüğünde limon tuzu eritilir ve kavanozun üzerine gül yapraklarını örtecek şekilde su ile birlikte doldurulur. Kavanozun ağzı sıkıca kapatılır, buzdolabında en az 15 gün bekletilir. Arada sırada kavanoz çalkalanır. 15 gün sonra kavanoz açılarak içindeki gül yaprakları elle sıkılarak süzülür ve bu su gül şurubunun aromasını oluşturur. En fazla 15-20 gün daha buzdolabında bekleyebilir. Şurup hazırlanacağı zaman toz şeker ve sudan oluşan şeker şerbeti hazırlanır gül suyu aromasından katılarak istenilen tad ve kıvamda şurup hazırlanır. (1 su bardağı şerbete 1 yemek kaşığı aroma gibi) Afiyet olsun. |
Sayın tturt, bahçenizi keyifle izliyorum her zaman.
Bu şerbet tarifi de çok hoş oldu gerçekten ;) ( Gül yaprakları elle sıkıldıktan sonra kalan su minik kavanozlara doldurulup, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra, kapağı geçecek kadar suyun içinde 10 dk kaynatılırsa eğer daha uzun (1-2 yıl) dayanacağını düşünüyorum. Kaynatmanın aroma kaybına sebep olacağını tahmin etmiyorum. Kavanozu açtıktan sonra uzun dayanmaz ama. Biz bu şekilde komposto yaparız, oradan aklıma geldi ;) ) |
Vallahi şu an gül şurubunun tadı nasıl diye geçiriyorum içimden :=)) harika çalışmalar yapmışsınız emeğinize sağlık..
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Tahitiden gelen tohumlardan yetişen hibiscus sinensisleri bu hafta fotoğrafladım. Fransız polenezyasından gelen hibiscus sinensis çeliklerinin 8 tanesinin durumuna baktım. Sadece 1 adedi canlıydı. Diğerlerini çıkartıp attım. Eklenti 292103 Eklenti 292104 Eklenti 292105 Eklenti 292111 |
5 Eklenti(ler)
Plumeriaların bir kısmını Nisan sonunda kalanını da geçtiğimiz hafta sonu götürdüm.
Tohumdan yetişen plumeria 3. senesi Eklenti 292120 Son iki yıl çiçeğini gördüğümüz plumeriayı budamıştım 3 yerden patlattı yaprakları hızla çıkıyor. Sol altta olan plumeri ise Tahitiden gelen çeliklerden yeni yapraklanıyor. Eklenti 292121 Bu plumerianında 3. senesi ama fazla geliştiremedim. Sol taraftaki plumeri ise budanan plumeriadan alınan çelik, çiçek sapı vermişti sap gittikçe büyüyor. Çiçek yapacakmı merak ediyorum. Eklenti 292122 Bu plueria da 3 yaşında taşıma esnasında kırılmıştı. Sonradan toparladı. Kırılan kısmıda tuttu. Eklenti 292123 Bu çelikte Tahitiden gelmişti. Yaşamakla ölmek arasında uzun süre çaba sarf ettikten sonra yapraklanmaya karar verdi. Eklenti 292124 |
Tarif için teşekkür ederim, ama bugün sabah hep bahçeler ilaçlandı, benim şerbet başka bahara kaldı:(
|
Saksıların boyası çok güzel olmuş. Eşinizin ellerine sağlık hemen model çalıyorum:)
|
Alıntı:
Ama burada Nilgün hanımın hakkı yeniyor gibime geliyor :) Nedeni ise, bahçeye en az sizin kadar emek veriyor, bence Nilgün hanım da üye olup ayrı bir başlık açmalı :D Yukarıda alıntıladığım mesajınızdaki ilk fotoğraf galla değil sanırım, daha çok ekinezyaya benziyor, yanılıyor muyum? |
Adalet Hanım,
Ege biraz büyünce eşim bahçeye daha çok el atmaya başladı. Bahçeye bayan elinin değmesi ayrı güzellikler katıyor. Eşim bu sene bahçede çok yoruluyor ama çok da güzellikler katıyor. Zaman zaman siteyi takip etmekle birlikte evde Ege çok zamanını alıyor. Bir de eşimin başka güzel hobileri var onları yapıyor. İnşallah ilerde belki başka sayfa açmak yerine bu sayfayı birlikte yürütürüz. Dikkatiniz için teşekkür ederim. Benim gözümden kaçmış. Ben de bu ekinezyalar niye çıkmıyor diyordum. Meğer biri çıkmışta bizim haberimiz olmamış. İlgili mesajı hemen düzelttim. |
1 Eklenti(ler)
Sayın Kgursan gelen lisianthus fidelerini bu sene 3 saksıya yerleştirdim. Geçen sene farklı farklı saksıların içindeydi. İnternette saksıların içinde toplu olarak durduğunu göze de hoş geldiğini görünce bu sene bu şekilde denemek istedim.
Lisianthusları saksılara diktikten sonra uç budamalarını da yaptım. Umarım geçen sene olduğu gibi bu senede güzel çiçeklerini görürüz. Bu güzel çiçeklerin bahçemizde olmasına sağladığı emekten ötürü sayın Kgursan'a çok teşekkür ederim. Eklenti 292138 |
1 Eklenti(ler)
Daisy Tricolor Painted'i bir kaç saksıya ekmiştim. Çimlenme oranı oldukça yüksek oldu. Bakalım çiçeklerini ne zaman göstermeye başlayacak.
Eklenti 292150 |
5 Eklenti(ler)
Sabah sefalarını bu sene sekiz farklı saksıya diktim. Bir saksıya da cardinal ve yıldız çadırı ektim. Hep yer diyorum ama elimdeki tohumlarıda ekmekten geri kalmıyorum. Bu saksıları nereye koyacağım onları nereye sardıracağım bilmiyorum. Tohumlar hızla çimlenmiş, yakında boy atmaya başlarlar.
Bu sene diktiğim sabah sefası tohumları şöyle. 1- Geçen senenin karışık toplanan tohumları, (ne çıkarsa bahtımıza) 2- Yine geçen senenin tohumlarından, beyaz, pembe, mavi renk sabah sefaları. 3- Geçen senenin tohumlarından Japan Mornin Glory (JMG) 4- Fuji No Beni Yaguruma (JMG) 5- Karışık renklerde Ipomoea nil 6- Karışık renklerde Ipomoea purpurea 7- Karışık renklerde Ipomoea tricolor 8- Karışık renklerde Fuji Shbori (JMG) 9- Hige Peppermint Twist (JMG) 10- Hot Pink (JMG) 11- Glory Kikyo Rainbow (JMG) 12- Mauve Fuji and Rosy (JMG) 13- Kikyosaki (JMG) 14- Çeşitli renklerde Fuji serisi (JMG) 15- Çeşitli renklerde Nil serisi Eklenti 292239 Eklenti 292240 Eklenti 292241 Bazen tohumları çimlendirmek için onca uğraş veriyoruz bazende geçen senenin dökülen tohumlarından tıpkı sabah sefaları gibi her yerden filizleniyorlar. Eklenti 292242 Eklenti 292243 |
Sevgili tturt, saksılar ve gül şerbeti kavanozları muhteşem görünüyor. Eşiniz hem çok zevkli, yetenekli ve becerikli...
Ellerinize sağlık... |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Manolya iyice yapraklandı üzerinde çok az çiçeği kaldı. Manolyanın solunda ki Hicaz Nar'ı da iyice yapraklandı. Bu sene boyu çok uzadı.
Eklenti 292323 |
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Geçen hafta şeftali ağacını klok hastalığına karşı tekrar ilaçlama yapmıştım. Bu yıl yapraklar geçen yıla'a göre daha iyi. Meyvelerini büyütmeye çalışıyor.
Eklenti 292342 Eklenti 292343 Elma ağacıda meyvelerini büyütmeye çalışıyor. Özellikle alt dallarda bir miktar meyve seyreltmesi yaptım. Eklenti 292344 Eklenti 292345 |
4 Eklenti(ler)
Pican cevizi bu senede meyve vermedi.
Eklenti 292349 Vişnede meyve tutumu şimdilik fazla değil gibi geldi. Eklenti 292350 Vişnenin tam aksine dut'un üzeri meyve dolu. Eklenti 292351 Eklenti 292352 |
Sayın tturt, bahçenizi üç günde ancak gezip bitirebildim. Üstelik bu son ziyaretimde daha evvel gözümden kaçmış bir çok güzellikle karşılaşıp tekrar tekrar hayran oldum gördüğüm güzelliklere. Eşinizin de sizin de eline emeğine sağlık, sağlıkla çıkarın inşallah tadını. "Yakışıklı oğlunuzla birlikte. ;)"
|
1 Eklenti(ler)
Argyranthemum frutescens (çeşme papatyası) bir ara yaşamayacak sandım ama iki fide kendini toparladı, gelişmeye başladı.
Eklenti 292470 |
3 Eklenti(ler)
Çelik aldığım gojiberry fideleri çok sağlıklı gelişiyor.
Eklenti 292471 Çelik aldığım ve diğer gojiberry de iyi gözüküyorlardı. Eklenti 292500 Eklenti 292501 |
1 Eklenti(ler)
İsmini bilmediğim geçmiş yılarda gül bahçesine diktiğimiz bu bitki az sayıda da olsa gül bahçesinde açmıştı.
Eklenti 292476 |
2 Eklenti(ler)
Gül bahçesinin içinde iki adet blueberry var. Fotoğraflarda daha küçük olarak göreceğinizin bluberry'nin üzerinde vaccinium corymbosum "El-Crop" yazıyor. Diğerinin cinsini bilmiyorum.
Eklenti 292486 Eklenti 292487 |
1 Eklenti(ler)
Hanımeli çok büyüdü. Fotoğraf makinesinin sola doğru alanına girmeyen bölgede uzuyor. Yakında çiçeklenip güzel kokusunu etrafa yayacaktır.
Eklenti 292502 |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Tturt hibiscusun dibinde yeşeren bu fide onun bir parçasımı yoksa başka bir bitkimi acaba?
Eklenti 292595 |
Sayın Günebakan,
Yaprak yapısı benziyor. Beklemek lazım biraz daha büyüsün kendini belli eder. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025